Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22665 times
- Been thanked: 20780 times
- Status: Offline
Re: Akcija Network / Uhapšen Almir Čehajić Batko
Batko je dužan velikim ajkulama. Koliko znam posuđivao je velike iznose pogotovo kad mu se kćerka razbolila, pa zaglibio.
Valja vraćati sa kamatama...
Valja vraćati sa kamatama...
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2898 times
- Been thanked: 24058 times
Nek odgovara za ono sta je uradio.Jedino sto mi smeta sto nije po redu.Nedodirljivi vazda ostaju.Da je normalna drzava on bi necijem djetetu zub popravljo,glumio...Ne bi ni bilo potrebe za ovim sto rade.Pomogli su mnogo ljudi to stoji,znam ih bar 4 sto i dalje zive zahvaljujuci njihovom angazmanu i pomoci.Sta je dalje bilo i da li to odskace od otprilike 20 do 30 % operativnih troskova,da li je bilo kriminala to neka ispita ko treba da ispita.Ovo sve je posljedica kriminala i otimacine na svim nivoima vlasti.Hocemo li to ikada docekati?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8162 times
- Been thanked: 19197 times
Zbog problema sa povišenim šećerom Almir Čehajić Batko je večeras iz pritvora prevezen u sarajevsku Opću bolnicu "Abdulah Nakaš", potvrdio nam je njegov advokat Omar Mehmedbašić.
Čehajić je prevezen u bolnicu nakon što mu je Kantonalni sud izrekao jednomjesečni pritvor. Kako nam je kazao Mehmedbašić, kao razlog za određivanje pritvora sud je naveo mogućnost ponavljanja krivičnog djela.
Na danas održanom ročištu Mehmedbašić je tražio da se Čehajiću ne određuje jednomjesečni pritvor, već da mu se odredi kućni pritvor i zabrana rada. Tužilaštvo je bilo istrajno u prijedlogu da to bude pritvor obrazloživši to tvrdnjom da postoji mogućnost ponavljanja krivičnog djela i utjecaja na svjedoke.
Podsjećamo, Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM
Čehajić je prevezen u bolnicu nakon što mu je Kantonalni sud izrekao jednomjesečni pritvor. Kako nam je kazao Mehmedbašić, kao razlog za određivanje pritvora sud je naveo mogućnost ponavljanja krivičnog djela.
Na danas održanom ročištu Mehmedbašić je tražio da se Čehajiću ne određuje jednomjesečni pritvor, već da mu se odredi kućni pritvor i zabrana rada. Tužilaštvo je bilo istrajno u prijedlogu da to bude pritvor obrazloživši to tvrdnjom da postoji mogućnost ponavljanja krivičnog djela i utjecaja na svjedoke.
Podsjećamo, Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2898 times
- Been thanked: 24058 times
Bogme se nadiglo mnogo spasenih ljudi u odbranu njega i davora. Imenom, prezimenom i dijagnozom. Javno. Ne znam, treba sve ispitati i kazniti ako je bilo sta. Opet mnogi ce ostati bez pomoci jer je drzava kurac. Nije ovo ni bilo njihovo da rade. Al drugi nece niko. Ove sto ih ja znam ne bi ih ni bilo medju zivim da nije bilo njih. Jebeno.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10050 times
- Been thanked: 17001 times
- Status: Online
Ih, kad je od bolesnih otimao secer bio regularan,a san miran 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Maja
- Administrator

Ja vjerujem da je Batko kriv al ne znam cemu jednomjesecni pritvor. Sta moze uraditi za mjesec dana.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ko ta moze uraditi?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Maja
- Administrator

Batko. Utjecati na svjedoke? Napraviti novu prevaru? Nema sanse.
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5220 times
- Been thanked: 6723 times
Joj što je mene ovo, nekako, potreslo i razočaralo.
Iskreno, uvijek su mi ovakve organizacije bile pomalo sumnjive pa sam, osim poziva za doniranje novca, izbjegavala, direktno na takav način učestvovati, ali učiniti nešto ovakvo
Čim je Sipa izvršila akciju, nema prostora za sumnju, pa makar u djelomičnu, tačnost.
Ako je ovo istina onda smo stigli do kraja...
Iskreno, uvijek su mi ovakve organizacije bile pomalo sumnjive pa sam, osim poziva za doniranje novca, izbjegavala, direktno na takav način učestvovati, ali učiniti nešto ovakvo
Čim je Sipa izvršila akciju, nema prostora za sumnju, pa makar u djelomičnu, tačnost.
Ako je ovo istina onda smo stigli do kraja...
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Maja
- Administrator

7-8 godina se prica o njegovom lopovluku i tek sad da ga pritvore. Nisu mogli prije skupiti dokaze 
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Moze itekako utjecati na svjedoke, skloniti dokaze...
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14357 times
- Been thanked: 24026 times
Dadnite mu sestoaprilsku, cojek je ljudina i po.
A vise vam valja i treba nego vi njemu, al et.
A vise vam valja i treba nego vi njemu, al et.
Dozvolite da se obratimo
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41390 times
- Been thanked: 28163 times
Inače, Batko je jutros oko tri sata doveden u ćeliju pritvorske jedinice KPZ Sarajevo, nakon što mu je u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ pružena medicinska pomoć, jer mu je pozlilo kada je saznao da mu je određena mjera pritvora.
Njegov branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, kazao nam je danas da Batko izuzetno teško podnosi pritvaranje.
- Nije on za pritvora. Pogodilo ga je... Plače stalno, narušeno mu je zdravlje. Vi znate kakve osobe se nalaze u pritvoru i sada zamislite kako je Batku sada s njima tamo. On je tip koji voli šalu i komunikaciju, a rešetke će njega ubiti. Šećer mu je skočio ponovo i ljekari se trude da to stabiliziraju. Teško mu pada sve ovo, odjednom se o njemu promijenila percepija, od gradske raje, glumca i humaniste do navodnog kriminalca. Ono što me raduje je da ima veliku podršku među građanima – kazao nam je Mehmedbašić.
Čehajića sarajevsko tužilaštvo tereti za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i pranja novca.
Njegov branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, kazao nam je danas da Batko izuzetno teško podnosi pritvaranje.
- Nije on za pritvora. Pogodilo ga je... Plače stalno, narušeno mu je zdravlje. Vi znate kakve osobe se nalaze u pritvoru i sada zamislite kako je Batku sada s njima tamo. On je tip koji voli šalu i komunikaciju, a rešetke će njega ubiti. Šećer mu je skočio ponovo i ljekari se trude da to stabiliziraju. Teško mu pada sve ovo, odjednom se o njemu promijenila percepija, od gradske raje, glumca i humaniste do navodnog kriminalca. Ono što me raduje je da ima veliku podršku među građanima – kazao nam je Mehmedbašić.
Čehajića sarajevsko tužilaštvo tereti za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i pranja novca.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Maja
- Administrator

Nek sad taj narod koji ga podrzava skuplja njemu pare.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3911 times
- Been thanked: 7174 times
Pa sakupljali su mu vec jednom, kad je trebao ono dijete bolesno voditi na
operaciju..gledao sam nesto, kad je upao u duznicko ropstvo kamatarima , zbog operacije , bolesnog dijeteta..
tako je barem pricao..
operaciju..gledao sam nesto, kad je upao u duznicko ropstvo kamatarima , zbog operacije , bolesnog dijeteta..
tako je barem pricao..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ne mora mu taj narod pomoci,
Nek sad ceka Sebiju da mu sredi kakvu operaciju vani.
Pa sve sto ista valja u toj zemlji vi cete obatalit.
Jebemo svak ako u toj vodi i zraku nema neki skroz budalast hepek.
Nek sad ceka Sebiju da mu sredi kakvu operaciju vani.
Pa sve sto ista valja u toj zemlji vi cete obatalit.
Jebemo svak ako u toj vodi i zraku nema neki skroz budalast hepek.
Dozvolite da se obratimo
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10050 times
- Been thanked: 17001 times
Kakva patetika i hvatanje ljudi na tu jadnu pricuRum wrote: 23 Oct 2020, 10:49 Inače, Batko je jutros oko tri sata doveden u ćeliju pritvorske jedinice KPZ Sarajevo, nakon što mu je u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ pružena medicinska pomoć, jer mu je pozlilo kada je saznao da mu je određena mjera pritvora.
I eto pomagao, jeste, ali ne moze ga to amnestirati od onog loseg sto je ucinio.
Kako je mogao zaspati znajuci da je od para za lijecenje nekog djeteta on kupio auto? Nema tu vise mjesta za pricu o dobroti i humanosti.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ima imaspacebound wrote: 23 Oct 2020, 11:07Kakva patetika i hvatanje ljudi na tu jadnu pricuRum wrote: 23 Oct 2020, 10:49 Inače, Batko je jutros oko tri sata doveden u ćeliju pritvorske jedinice KPZ Sarajevo, nakon što mu je u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ pružena medicinska pomoć, jer mu je pozlilo kada je saznao da mu je određena mjera pritvora.
I eto pomagao, jeste, ali ne moze ga to amnestirati od onog loseg sto je ucinio.
Kako je mogao zaspati znajuci da je od para za lijecenje nekog djeteta on kupio auto? Nema tu vise mjesta za pricu o dobroti i humanosti.
On je cojek koji ima pameti, organizacijskih sposobnosti da jednu plemenitu ideju pretvori u djelo, a to je pomoglo masi svijeta od kojeg je to drustvo diglo ruke.
Da nije bilo Batka, sad bi bili mrtvi.
Kraj price.
I ovi sto ga proganjaju i istrazuju su vrh ledenog brijega kriminalne hobotnice koja je ojadila tu drzavu.
U talu sa najvecim kriminalcima dunjaluka koje stite kako znaju i umiju, i onda sirotinji mazu oci Batkom.
Onaj doso u Sarajevo sa dvije kese, i sest maraka u novcaniku, napravio toranj, novine, hotel,
Onaj izmuzo milijarde eura iz aluminija,
I niko se ni po guzici nije poceso.
Al ima Batko.
SumLJiv je.
Ojebovas prioriteti, ja vam prioriteta.
Dozvolite da se obratimo
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ne bih se složila da istim Batko se okoristio na toj sirotinji i sam sebi odredio da pravi prioritete ,izigravao je svevisnjega bože me oprosti ,neka se ispitaju detaljno njegove rabote
Ostalo je cutanje.
- Maja
- Administrator

Pa morao je nekima i pomoci da zamaze oci. Nece godinama skupljati pare a da nikom ne pomogne. Ne bi to njegovo potrajalo ni mjesec dana onda. Ovako je godinama i godinama muzao od naroda i to ih varao na najgori moguci nacin - igrajuci na njihovu humanost i dobrotu. S jedne strane varao ljude koji su htjeli pomoci, s druge iskoristavao bolesne za svoje ciljeve.
Zar ima ista gore od toga? Jebo te Aluminij a i ti njega.
Zar ima ista gore od toga? Jebo te Aluminij a i ti njega.