Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3808 times
- Been thanked: 7001 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Ma jebo vas corona vise..
umrcemo ionako i ovako..
sta ste se prepali..
a ti Fudo ces ionako kod Hurija, sta te briga..
umrcemo ionako i ovako..
sta ste se prepali..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ne znamo jos.Fuddo wrote: 24 Oct 2020, 01:09Ma nikakve.MunDzi wrote: 24 Oct 2020, 01:05 Samim time i procent smrtnih slucajeva u odnosu na broj zarazenih bi trebao da opada.
Dakle smrtnost nije veca od obicne gripe.
Ali pitanje je kakve su dugorocne zdravstvene posljedice kod ljudi koji su prebolovali.
Ako se izvuces, dobar si.
Vrijeme ce pokazati.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14187 times
- Been thanked: 23599 times
Ne zna se jos,animals wrote: 24 Oct 2020, 01:11 Ma jebo vas corona vise..
umrcemo ionako i ovako..
sta ste se prepali..
RezultaT je iVen,
First half bolji
Second half anamoni bolji
Jebtito komso
Ne treba se zajebavat
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Kakvo fabrikovanje informacija?shark-attack wrote: 24 Oct 2020, 00:22 fufe ja bih bio najsretniji da si u pravu..da ovo sve sanjam...
koliko god ovi iz 'WHO' bili konfuzni, davali neke pa bash i ne najlogicnije info (vjerujem da je zbog ne znanja), toliko i ovi negatori korone fabrikuju svoje info..zamisli se malo..nisu ni njihove info bez manipulacija
i ne vjerujem da bit i bilo svejedno da neko ko je tebi drag( (josh u starijoj dobi( ne bih volio samo tako pishem)) dobije koronu i zavrshi u bolnici...
malo okreni razmishljanje( I) u tom pravcu...
Pa čovjek koji je izmislio ovaj test, rekao je da ga se ne može korisiti u ovu svrhu.
Kod ovog testa, mogućnost da pogriješi je 50%
Dakle,rulet. Šanse su pola-pola pa izvoli.
Drugo, pokaže i trag korone. Dakle, ako si nekada bolovao, on će pokazati da si pozitivan.
Budući da nema nikakvih mjera(ove tobožnje mjre nisu ništa do vic), da je korona neki killer virus, imali bismo milione mrtvih.
Što se tiče bolesti u fameliji...
Statistika je bezosjećajna. Ona ne poznaje fsmelijarne veze. Nju zaboli za mojim babom.
Jednostavno, ona kaže da je u njemačkoj broj težih slučajeva pao ispod 1%
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14187 times
- Been thanked: 23599 times
Laz.Fufe wrote: 24 Oct 2020, 01:15Kakvo fabrikovanje informacija?shark-attack wrote: 24 Oct 2020, 00:22 fufe ja bih bio najsretniji da si u pravu..da ovo sve sanjam...
koliko god ovi iz 'WHO' bili konfuzni, davali neke pa bash i ne najlogicnije info (vjerujem da je zbog ne znanja), toliko i ovi negatori korone fabrikuju svoje info..zamisli se malo..nisu ni njihove info bez manipulacija
i ne vjerujem da bit i bilo svejedno da neko ko je tebi drag( (josh u starijoj dobi( ne bih volio samo tako pishem)) dobije koronu i zavrshi u bolnici...
Pa čovjek koji je izmislio ovaj test, rekao je da ga se ne može korisiti u ovu svrhu.
Drugo, pokaže i trag korone. Dakle, ako si nekada bolovao, on će pokazati da si pozitivan.
Budući da nema nikakvih mjera(ove tobožnje mjre nisu ništa do vic), da je korona neki killer virus, imali bismo milione mrtvih.
Statistika je bezosjećajna. Ona ne poznaje fsmelijarne veze. Nju zaboli za mojim babom.
Greska je +- 30%
Dozvolite da se obratimo
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
pishem o koroni/infekciji/simptomima/vakcinaciji... a ne o testiranjuFufe wrote: 24 Oct 2020, 01:15Kakvo fabrikovanje informacija?shark-attack wrote: 24 Oct 2020, 00:22 fufe ja bih bio najsretniji da si u pravu..da ovo sve sanjam...
testiranje, fizicki ne sprecava..shirenje pandemije nego samo ukazuje i moze preventivno da djeluje na osnovu rezultata kojim manipulishu i 'za" i 'protiv' pandemije
KIAORA
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2751 times
- Been thanked: 8615 times
- Status: Online
Većina stvari je trenutno samo naglabanje. Pametniji je onaj koji je glasniji a od toga "pametnoga" obicni covjek nema apsolutno nista.MunDzi wrote: 24 Oct 2020, 01:05 Samim time i procent smrtnih slucajeva u odnosu na broj zarazenih bi trebao da opada.
Dakle smrtnost nije veca od obicne gripe
Ali pitanje je kakve su dugorocne zdravstvene posljedice kod ljudi koji su prebolovali.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9986 times
- Been thanked: 16847 times
Ja sam dugo razmisljala na koju stranu prevagnut, kako god razmislim, s koje god strane pogledam nelogicnosti ne daju mira. Nakon sto je meni najdraza starija osoba zavrsila u bolnici s tezom klinickom slikom i pozitivnim testom na koronu izabrala sam stranu. Dakle, moja mama, a koju nisam vidjela od marta do maja, cijela dva mjeseca iako zivi samo 15 km od mene, bojeci se za njeno zdravlje, jer je receno da prakticki ako osoba sa njenom historijom bolesti u njenoj zivotnoj dobi "pokupi" virus halali, se zarazila. Ima 65 godina, slab imunitet, hiperteniziju, hipertireozu, hronicnu opstruktivnu bolest pluca, kao strastveni pusac unazad 50 godina. Moja majka se oporavila, eno je kuci, radi, kuha, krece se. Niko, a bila je u kontaktu s puno ljudi, npr, isli smo na dzenazu kad je bila slaba, se nije zarazio, tj. mozda i jeste, ali nije razvio simptome. Ja sam bila danima uz nju, spavala mi na krilu. Dosta toga sam opisala vec ranije na temi, kao to da nakon sto je dobila pozitivan nalaz testa, niko je nije pitao za kontakte, niko mi se nije javio, niko nije testiran. Zar se tako nonsalantno prilazi strasnom virusu? Sama sam zvala epidemiologa da prijavim (dakle mogla sam postupati u skladu sa mojom savjesti) i da pitam kako da se moji ukucani i ja ponasamo. Tad mi je nalozen karantin, rjesenje o istom stiglo nakon sto je istekao, a na njemu samo moje ime navedeno, sto znaci da je muz mogao na posao, a djeca u skolu. Kakvog li apsurda!shark-attack wrote: 24 Oct 2020, 00:22 fufe ja bih bio najsretniji da si u pravu..da ovo sve sanjam...
Mama je nakon izlaska iz bolnice bila kod mene 40 dana, s pocetka jer je bila slaba i iscrpljena, kasnije jer je imala dosta pretraga i kontrola, pa je lakse tako. Bila sam licno ja sa njom kad je dosla zena, nogama, pod ruku s muzem na kontrolu, a zarazena. Tada, u tom momentu! Pozitivna osoba na koronu, u vlastitoj reziji, u obicnoj odjeci u pratnji muza dolazi infektologu na kontrolu! Strasni virus. Virus zbog kojeg smo imali jedan lockdown, zbog kojeg nam slijedi vrlo izvijesno jos jedan. Tebi ne moram objasnjavat kakav to efekat ima na psihu svih nas.
Evo, cijenim tvoje misljenje, ljekar si, puno pametniji u ovome od nas ostalih, sta ti mislis? Koji su tvoji zakljucci? Kako bi se ti postavio?
Da napomenem da je mami ljekar u neka doba rekao da to sto je test pozitivan ne znaci da zaista ima koronu, jer su oni nepouzdani
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2865 times
- Been thanked: 23668 times
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
Mozda malo vishe info nego vecina, samo to...spacebound wrote: 24 Oct 2020, 07:50Ja sam dugo razmisljala na koju stranu prevagnut, kako god razmislim, s koje god strane pogledam nelogicnosti ne daju mira. Nakon sto je meni najdraza starija osoba zavrsila u bolnici s tezom klinickom slikom i pozitivnim testom na koronu izabrala sam stranu. Dakle, moja mama, a koju nisam vidjela od marta do maja, cijela dva mjeseca iako zivi samo 15 km od mene, bojeci se za njeno zdravlje, jer je receno da prakticki ako osoba sa njenom historijom bolesti u njenoj zivotnoj dobi "pokupi" virus halali, se zarazila. Ima 65 godina, slab imunitet, hiperteniziju, hipertireozu, hronicnu opstruktivnu bolest pluca, kao strastveni pusac unazad 50 godina. Moja majka se oporavila, eno je kuci, radi, kuha, krece se. Niko, a bila je u kontaktu s puno ljudi, npr, isli smo na dzenazu kad je bila slaba, se nije zarazio, tj. mozda i jeste, ali nije razvio simptome. Ja sam bila danima uz nju, spavala mi na krilu. Dosta toga sam opisala vec ranije na temi, kao to da nakon sto je dobila pozitivan nalaz testa, niko je nije pitao za kontakte, niko mi se nije javio, niko nije testiran. Zar se tako nonsalantno prilazi strasnom virusu? Sama sam zvala epidemiologa da prijavim (dakle mogla sam postupati u skladu sa mojom savjesti) i da pitam kako da se moji ukucani i ja ponasamo. Tad mi je nalozen karantin, rjesenje o istom stiglo nakon sto je istekao, a na njemu samo moje ime navedeno, sto znaci da je muz mogao na posao, a djeca u skolu. Kakvog li apsurda!shark-attack wrote: 24 Oct 2020, 00:22 fufe ja bih bio najsretniji da si u pravu..da ovo sve sanjam...
Mama je nakon izlaska iz bolnice bila kod mene 40 dana, s pocetka jer je bila slaba i iscrpljena, kasnije jer je imala dosta pretraga i kontrola, pa je lakse tako. Bila sam licno ja sa njom kad je dosla zena, nogama, pod ruku s muzem na kontrolu, a zarazena. Tada, u tom momentu! Pozitivna osoba na koronu, u vlastitoj reziji, u obicnoj odjeci u pratnji muza dolazi infektologu na kontrolu! Strasni virus. Virus zbog kojeg smo imali jedan lockdown, zbog kojeg nam slijedi vrlo izvijesno jos jedan. Tebi ne moram objasnjavat kakav to efekat ima na psihu svih nas.
Evo, cijenim tvoje misljenje, ljekar si, puno pametniji u ovome od nas ostalih, sta ti mislis? Koji su tvoji zakljucci? Kako bi se ti postavio?
Da napomenem da je mami ljekar u neka doba rekao da to sto je test pozitivan ne znaci da zaista ima koronu, jer su oni nepouzdani![]()
prije dvije sedmice bio sam na konferenciji u vezi pandemije/korone....povezanosti sa depresijom/ samubistvima.
Epidemiolozi/infektolozi ..ljudi koji se primarno/sekundarno/tercijalno... bave tom problematikom drzali su govore...kad su oni zbunjeni, kontradiktorni jedni drugim sa iskustvima/info/postviralnom tretmanu...nekako sam najblizi "korak naprijed, nazad dva..."
Ja se cuvam, slijedim upute zvanicnih..da shta znam pitao bih gdje izlazi, s kim se druzi onaj "nobel"(shalim se)
KIAORA
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9986 times
- Been thanked: 16847 times
Naravno, treba se cuvat, i druge i sebe.shark-attack wrote: 24 Oct 2020, 08:19Mozda malo vishe info nego vecina, samo to...spacebound wrote: 24 Oct 2020, 07:50
Ja sam dugo razmisljala na koju stranu prevagnut, kako god razmislim, s koje god strane pogledam nelogicnosti ne daju mira. Nakon sto je meni najdraza starija osoba zavrsila u bolnici s tezom klinickom slikom i pozitivnim testom na koronu izabrala sam stranu. Dakle, moja mama, a koju nisam vidjela od marta do maja, cijela dva mjeseca iako zivi samo 15 km od mene, bojeci se za njeno zdravlje, jer je receno da prakticki ako osoba sa njenom historijom bolesti u njenoj zivotnoj dobi "pokupi" virus halali, se zarazila. Ima 65 godina, slab imunitet, hiperteniziju, hipertireozu, hronicnu opstruktivnu bolest pluca, kao strastveni pusac unazad 50 godina. Moja majka se oporavila, eno je kuci, radi, kuha, krece se. Niko, a bila je u kontaktu s puno ljudi, npr, isli smo na dzenazu kad je bila slaba, se nije zarazio, tj. mozda i jeste, ali nije razvio simptome. Ja sam bila danima uz nju, spavala mi na krilu. Dosta toga sam opisala vec ranije na temi, kao to da nakon sto je dobila pozitivan nalaz testa, niko je nije pitao za kontakte, niko mi se nije javio, niko nije testiran. Zar se tako nonsalantno prilazi strasnom virusu? Sama sam zvala epidemiologa da prijavim (dakle mogla sam postupati u skladu sa mojom savjesti) i da pitam kako da se moji ukucani i ja ponasamo. Tad mi je nalozen karantin, rjesenje o istom stiglo nakon sto je istekao, a na njemu samo moje ime navedeno, sto znaci da je muz mogao na posao, a djeca u skolu. Kakvog li apsurda!
Da napomenem da je mami ljekar u neka doba rekao da to sto je test pozitivan ne znaci da zaista ima koronu, jer su oni nepouzdani![]()
prije dvije sedmice bio sam na konferenciji u vezi pandemije/korone....povezanosti sa depresijom/ samubistvima.
Epidemiolozi/infektolozi ..ljudi koji se primarno/sekundarno/tercijalno... bave tom problematikom drzali su govore...kad su oni zbunjeni, kontradiktorni jedni drugim sa iskustvima/info/postviralnom tretmanu...nekako sam najblizi "korak naprijed, nazad dva..."
Ja se cuvam, slijedim upute zvanicnih..da shta znam pitao bih gdje izlazi, s kim se druzi onaj "nobel"(shalim se)
A vidis kada strucnjaci iz te oblasti ne znaju i ne mogu da se usaglase sta tek mi ostali da radimo
Ono sto je po mom misljenju i te kako suhveli je to sto se ovaj virus zeli predstaviti visestruko opasnijim, pogubnijim i smrtonosnijim nego sto ustvari jeste. A najveca steta koju pravi su ekonomsko beznadje koje onda uzrokuje i psihicko, a nije lako ni kada znas da ti se ogranicava kretanje i neko ti diktira tempo i nacin zivota. A tek djeca, po mog sina strah kihnut u skoli. Nekad se zamislim pa kazem - je*ote, je l' nas neko za*ebava. Mislim da niko ni slutio nije u kakvom problemu cemo se svi skupa naci.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 92 times
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Od kako je trump preživio koronu vise se ne bojim.
Pa amfolije u crnoj gori i sve one starkulje. Nijednoj naseg politicara da pokosi.
Prvobitno sam vjerovao ali sad sam siguran sa je sve ovo šarena laža.
Ako prdonje mogu preživiti zasto mi da se bojimo?
Pa amfolije u crnoj gori i sve one starkulje. Nijednoj naseg politicara da pokosi.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Taare
- greatest

Po mojoj informaciji, 50%
Ali, to je nebitno. Nije važno da li će na 100k pogriješiti u 50k ili 30k
Nisi glup čovjek. Znaš razmišljati i shvataš ono što ti se napiše.
Fazon je u tome što je čovjek koji je izmislio ovaj test rekao da nije za ovo za što ga trenutno koriste.
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2865 times
- Been thanked: 23668 times
I ja tako i onda mi kazu ziga umro, zena mu umrla, dijete na intezivnoj na respiratoru, roditelji hasta... Jebo lud zbunjenog. Jel do vrste virusa ili kolicine, ko zna. Nekom ovako, nekom onako.prog321 wrote: 24 Oct 2020, 09:44 Od kako je trump preživio koronu vise se ne bojim.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Taare
- greatest

Nema bolan toga. Valjda bi ti kao doktor morao znati da ne smije biti te zbunjenosti.shark-attack wrote: 24 Oct 2020, 08:19 Mozda malo vishe info nego vecina, samo to...
Moglo je biti u martu ili aprilu, ali ne i danas.
Hajmo još jednom da obnovimo gradivo.
Šta je korona? To je porodica virusa prehlade.
Mnogi to ne znaju.
Stari virus, poznat još od kraja pedesetih godina prošlog vijeka.
Šta je covid-19? Mutirani virus iz te porodice.
Šta se desi kad uđe u zdravog insana? Ništa. Čak ne bude ni simptoma.
Ali, svaka zarazna bolest koja uđe u insana MORA pokazati barem neke simptome.
Šta to znači?
Znači da je imunitet t-ćelija tj. naš trajni imunitet prepoznao bolest.
Da, prepoznao ju je. Koga će ubiti? Ubit će one već ranije bolesne koji imaju slab imunitet i koje bi pokosila i gripa ili upala pluća.
Odakle pretjerana smrtnost u nekim zemljama?
Pobili doktori. Bukvalno doktori.
Imamo neoborive dokaze koje je iznjeo dr. könlein.
Kaže da su medicinari u strahu od "novog virusa" davali terapije koje su ubijale ljude.
Koliko god to zvučalo zastrašujuće i nevjerovatno, to je istina.
Čovjek je citirao kolege i ono iz lanceta i odgovorno tvrdi da su doktori smaknuli ogroman broj ljudi.
Ti si doktor i lakše ti je doći do podataka.
Ako ovo nije virus kojeg zdravo tijelo prepoznaje, kako je u istraživanju odrađenom pod pokroviteljstvom who-a u afganistanu 50% ljudi imalo imunitet.
Mediji ne prenose tu vijest. Ne godi im. Ne znam zbog čega. Msm, imam neko mišljenje, ali nemam dokaze i zato ga ne iznosim.
Dakle, jbni afganistan. Zašto tamo nije bio veliki broj mrtvih? Zato što ih nisu liječili doktori izbezumljeni medijima i onim što kažu izgubljeni stručnjaci.
Gripa u jednoj sezoni odnese 600+ hiljada života.
Onaj ko ne zna, red je kazati da postoje dvije sezone gripe u jednoj kalendarskoj godini - ljetna i zimska.
Korona će nestati kad nestane iz medija. To je moj stav iz marta i aprila, a ponavljam ga i sad.
Insan se prepadne od cifre. Naravno, zvuči strašno. I oni stabilni počinju sa kolebanjem.
To mi se učinilo sinoć kod insomnije.
I onda pokažeš neke druge statistike, recimo onu po kojoj preko 12k francuza izvrši samoubistvo.
Ogromna zemlja. Preko 150k ljudi umre od raka.
Koliko ih se moglo spasiti da se ne moraju koristiti "lijekovi" farmaceutske mafije?!
Pa u njemačkoj imaš manje od 1% ljudi sa težom kliničkom slikom.
Pa, u čitavom sarajevskom kantonu imaš 0,003 čovjeka koji su na intenzivnoj. Znaš li kolicni je taj procenat? Ništa.
Važno je naznačiti da nije bilo nikakvih mjera.
U takvom okruženju, da je virus nepoznat i toliko opasan, imali bismo desetine hiljada za intenzivnu njegu i hiljade mrtvih.
Kod nas u tz na zaraznom bio naš prijatelj kojeg je zarazio novalić.
Gore je bio party, muzika, dostava hrane iz restorana...
Daj ispravnu terapiju kao što si je dao starkeljama poput princa charlesa, trumpa i drugih i za par dana će izaći iz bolnice.
Ja samo apelujem na ljude da se ne boje kako ne bi poludjeli od silne propagande iz medija i brojeva koji u biti ne pokazuju ama baš ništa.
Ponavljam ono što sam govorio čitavu godinu: čuvajte slabe članove porodice. Msm, onaj ko ih ima.
Ako imaš babu koji ima 60+ godina a zdrav je ko dren, ne moraš ga čuvati. Ne prepadaj gw5. Pusti čovjeka da uživa u jeseni života.
Ali, ako imaš brata ili amidžu šećeraša ili da je srčani bolesnik, čuvaj ga pa taman da mu je 45 godina.
To je sva mudrost.
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Boga pitaj koliko su ljudi ubili nedjelovanjem.
Piso sam vec o saopstenju francuskih hirurga u kom covjek kaze da ako ubrzo ne pocnu djelovati sifre mrtvih od Korone ce biti smjesne naspram onog sto nas ceka. Kaze ciko da se transplatacije ne rade, kanceri se ne operisu, novi se ne dijagnosticiraju a rana dijagnoza je jako vazna...
Doktori za bilo kakvu bolest prvo traze i cekaju test na koronu
Jbt kod mene kolega u tridesetim godinama, sportista, ne pusi, danima umoran, boli ga glava i stomak, zaspi za volanom po povratku kuci, umalo pogine. Ode doktoru normala prvo test pa hajd kuci i javi se kad budi rezultati
Od drugog kolege sin. Nazvala skola ima temp, povraca. Prvo test pa cekaj kod kuce rezultate.
Drugarica ima problema sa stitnom, hormonima, pickama materinama, lose joj pravo. Prvo test pa dodji... svi negativni. Niko ih vise nije ni ljecio
Piso sam vec o saopstenju francuskih hirurga u kom covjek kaze da ako ubrzo ne pocnu djelovati sifre mrtvih od Korone ce biti smjesne naspram onog sto nas ceka. Kaze ciko da se transplatacije ne rade, kanceri se ne operisu, novi se ne dijagnosticiraju a rana dijagnoza je jako vazna...
Doktori za bilo kakvu bolest prvo traze i cekaju test na koronu
Jbt kod mene kolega u tridesetim godinama, sportista, ne pusi, danima umoran, boli ga glava i stomak, zaspi za volanom po povratku kuci, umalo pogine. Ode doktoru normala prvo test pa hajd kuci i javi se kad budi rezultati
Od drugog kolege sin. Nazvala skola ima temp, povraca. Prvo test pa cekaj kod kuce rezultate.
Drugarica ima problema sa stitnom, hormonima, pickama materinama, lose joj pravo. Prvo test pa dodji... svi negativni. Niko ih vise nije ni ljecio
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa evo razmatraju da pomjere granicu za abortus sa 11 na 14 sedmica jer zene ne stignu na vrijeme abortirati zbog korone 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 92 times
Insajderska
Sprema se policijski sat od 06 do 20 h
U Sarajevu
Molim Boga samo da nas one magle zaobidju. Tad ce zrak biti najnezdravi, i biti ce jos vise respiratornih infekcija.
Sprema se policijski sat od 06 do 20 h
U Sarajevu
Molim Boga samo da nas one magle zaobidju. Tad ce zrak biti najnezdravi, i biti ce jos vise respiratornih infekcija.
- Jimmy McNulty
- Sitna buranija

Komotno gasi i ovo malo privrede ako uvedu policijski sat. Vraćaju nam se vremena kad ćemo radit za 400 maraka i bit zahvalni Bogu što imamo toliko dobro plaćen posao.