Gornja Maoča - selo radikalnih vehabija??
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9975 times
- Been thanked: 11845 times
- Status: Online
Re: Danas presuda Mevlidu Jašareviću
Mevlid Jašarević osudjen na 18 godina zatvora
Mevlid Jašarević osuđen je danas na 18 godina zatvora zbog napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine.
Kaznu mu je odmjerilo Sudsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine.
Emrah Fojnica i Munih Ahmetspahić, zbog nedostatka dokaza oslobođeni su optužnice za pomaganje.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je dana, 25. aprila 2012. godine optužnicu u predmetu Mevlid Jašarević i drugi koja optužene Mevlida Jašarevića, Emraha Fojnicu i Muniba Ahmetspahića tereti za sljedeća krivična djela:
- optuženog Mevlida Jašarevića za krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. stav 1. u vezi sa stavom 5. tačka a) i d) Krivičnog zakona BiH;
- optužene Emraha Fojnicu i Muniba Ahmetspahića za krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. stav 4. Krivičnog zakona BiH.
Mevlid Jašarević osuđen je danas na 18 godina zatvora zbog napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine.
Kaznu mu je odmjerilo Sudsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine.
Emrah Fojnica i Munih Ahmetspahić, zbog nedostatka dokaza oslobođeni su optužnice za pomaganje.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je dana, 25. aprila 2012. godine optužnicu u predmetu Mevlid Jašarević i drugi koja optužene Mevlida Jašarevića, Emraha Fojnicu i Muniba Ahmetspahića tereti za sljedeća krivična djela:
- optuženog Mevlida Jašarevića za krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. stav 1. u vezi sa stavom 5. tačka a) i d) Krivičnog zakona BiH;
- optužene Emraha Fojnicu i Muniba Ahmetspahića za krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. stav 4. Krivičnog zakona BiH.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
- Status: Offline
Za početak da kažem da ne volim vehabije,to se već moglo vidjeti.
Ali sam gledala snimak,sad baš da je 45 minuta divljao,čime je grad bacio u kolaps,malo su ga pretjerali.....
Na snimku je samo bezze hodao gore-dole,nekad bi opalio,ništa posebno,da je mislio ubijati građane,ubijao bi,šta je htio,ni on sam ne zna,niti je imao plan,sve skupa bezvezni neki pokušaj ničega,gluposti......
Za kazniti jeste,jer se oružje ne smije nosati,ambasade se ne smiju napadati,(nije baš ni da je jednom puškom to moguće,ali eto),usput je ranio nedužnog čovjeka,to isto treba odležati,ali baš 18 godina???
Ne znam,to mi malo previše,obzirom na to da je u Bosni maksimalna,najduža kazna 20 i nešto godina,i sad znači možaš klati,paliti,silovati,komadati,ubijati stotine ljudi i dobiješ koju više godinu od Mevlida?
Obzirom na zakone,mišljenja sam da ovo nije ok.jer da je kakvu ženu silovao i zaklao,dobio bi 4 godine max,ali gospoda iz ambasade i iz ostalih fotelja za to ne mare,naravno
Ali sam gledala snimak,sad baš da je 45 minuta divljao,čime je grad bacio u kolaps,malo su ga pretjerali.....
Na snimku je samo bezze hodao gore-dole,nekad bi opalio,ništa posebno,da je mislio ubijati građane,ubijao bi,šta je htio,ni on sam ne zna,niti je imao plan,sve skupa bezvezni neki pokušaj ničega,gluposti......
Za kazniti jeste,jer se oružje ne smije nosati,ambasade se ne smiju napadati,(nije baš ni da je jednom puškom to moguće,ali eto),usput je ranio nedužnog čovjeka,to isto treba odležati,ali baš 18 godina???
Ne znam,to mi malo previše,obzirom na to da je u Bosni maksimalna,najduža kazna 20 i nešto godina,i sad znači možaš klati,paliti,silovati,komadati,ubijati stotine ljudi i dobiješ koju više godinu od Mevlida?
Obzirom na zakone,mišljenja sam da ovo nije ok.jer da je kakvu ženu silovao i zaklao,dobio bi 4 godine max,ali gospoda iz ambasade i iz ostalih fotelja za to ne mare,naravno
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Eto ti sad Jašareviću... Šta si tražio, to si i dobio...
Ovo jeizjava njegovog advokata poslije izrečene presude:
[ytube]http://www.youtube.com/watch?v=Bw185xoU ... r_embedded#![/ytube]
Ovo jeizjava njegovog advokata poslije izrečene presude:
[ytube]http://www.youtube.com/watch?v=Bw185xoU ... r_embedded#![/ytube]
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
Zagorka wrote:Za početak da kažem da ne volim vehabije,to se već moglo vidjeti.
slazem se u potpunosti. meni to pravosudje (ovdje mislim uopsteno, ne samo na nase) nikad nece biti jasno - po kojim mjerilima oni donose odluke. nigdje veze, stvarno.
prije mozda dvije godine sam procitao sljedece dvije vijesti na ttx-u (jedne njemacke tv-kuce) u razmaku mozda od nekih 7 dana. to nikad necu zaboraviti.
prva:
tip pokusao opljackati banku i nije uspio. uhapsen je i osudjen na 7 ili 8 godina zatvora.
druga:
momak, 23 godine, vraca se autom navecer pijan iz diskoteke. vozi u zabranjenom smijeru i sudara se sa autom u kom su se nalazile tri zenske osobe (baka, mama i kcer). mislim da dvije nisu prezivjele ili cak sve tri. sta mislite koliko je dobio? 2,5 godine!!
znaci, kad zelis zijaniti - samo se dobro naroljaj i no sikiriki. heb ga. bio sam pijan. nisam znao sta radim.
-
Ruana
Pravda je zadovoljena, mislim americka.
Neka nama pedofila, ubica, ratnih zlocinaca na ulicama, i kriminalaca u ministarstvu.
Neka nama pedofila, ubica, ratnih zlocinaca na ulicama, i kriminalaca u ministarstvu.
Terorista hladnokrvno primio vijest o kazni

Jašarević presudu pročitao na teletekstu
Vijest da ga Sud BiH zbog terorističkog napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država osuđuje na 18 godina zatvora Mevlid Jašarević primio je potpuno hladnokrvno, saznaje "Dnevni avaz" od njegovog advokata Senada Dupovca, koji ga je posjetio u pritvoru.
Kako prekjučer nije bio u sudnici tokom izricanja presude, odluku Sudskog vijeća Jašarević je pročitao na teletekstu, a uprkos skoro maksimalnoj kazni, nije pokazao nikakve reakcije.
- Možda će zvučati čudno, ali on je mene tješio, jer je atmosfera bila kao da sam ja osuđen, a ne on. Jašarević je bio miran, uravnotežen, a ja sam bio razočaran, deprimiran, pod stresom... Žao mu je što će se nasekirati njegova majka, supruga, žao mu je zbog malog sina. Neke druge priče nije bilo, jer on piše knjigu vjerske tematike, pa je posvećen tome - ispričao nam je Dupovac.
Na upit kako je vijest o presudi dočekana u porodici njegovog branjenika, Dupovac kaže da je razgovarao s Jašarevićevom majkom te da je razgovor bio "vrlo težak i osjećajan", a putem poruka kontaktirao je i s Jašarevićevom nevjenčanom suprugom Mirelom Demirović.
- Za sve je to bio šok, osim za Mevlida - kazao nam je Dupovac, objašnjavajući da je Jašarevića poslije izricanja presude posjetio i otac.
Uvjeren je da će drugostepena presuda biti preinačena.
Izvor:d.avaz
Re: Terorista hladnokrvno primio vijest o kazni
Ništa čudno za hladnokrvno primanje vijeti. Njegov se mozak i reakcije vjerovatno razlikuje od reakcija normalnih mozgova.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
Politicka je to presuda, vise nego stroga.
A sta bi bilo da je i usmrtio nekoga od sluzbenika Ambasade.
Covjek za malo pucketanja bude toliko osudjen a oni koji uniste privrednim kriminalom buducnost mnogih insana, haman nikom nista.
A sta bi bilo da je i usmrtio nekoga od sluzbenika Ambasade.
Covjek za malo pucketanja bude toliko osudjen a oni koji uniste privrednim kriminalom buducnost mnogih insana, haman nikom nista.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
- Jaca
- Inventar foruma

pa i to mu je bolje od samoubilacke akcije
bolje biti malo lud nego malo pametan
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8208 times
- Been thanked: 19303 times
- Status: Online
Stvarno su sve ove Mirele kontraverzne 
Možda je dobio visoku kaznu, ali očito se radi o budali koji slučajno nije nikog ubio, a ne zato što nije htio. Neka njega iza rešetaka, ipak. A vidim piše i vjerske knjige
Možda je dobio visoku kaznu, ali očito se radi o budali koji slučajno nije nikog ubio, a ne zato što nije htio. Neka njega iza rešetaka, ipak. A vidim piše i vjerske knjige
Sve to moze biti ok. ali covjeku je potrebniji psiholog,
ovako, ta osamnaestogodisnja kazna ima da ga moguce upravo tamo odjuri gdje mu i nije mjesto,
nedaj Boze da podrzavam djelo koje je ucinio, ali on uopste u njegovoj ludoj mladosti uopste nije svjestan sta je uradio.
ovako, ta osamnaestogodisnja kazna ima da ga moguce upravo tamo odjuri gdje mu i nije mjesto,
nedaj Boze da podrzavam djelo koje je ucinio, ali on uopste u njegovoj ludoj mladosti uopste nije svjestan sta je uradio.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Da se slozim i ja sa majorom.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-
Ruana
Ova kazna ce samo njegove istomisljenike natjerati da rade isto sto i on. On je samo bio pokusni kunic, a kaznu je dobio radi zasrtasivanja.
Mevlid kao i vecina nas potice iz drustva u kome su "najbolji medju nama" tj. oni sto su vodili drzave pocinili najveci zlocin i kriminal. Zlocin protiv covjecnosti, a onda pljackanje drzave i naroda. Nazalost to rade i danas.
S obzirom da Mevlid potice iz jednog takvog drustva, usput zaboravljen od roditelja, odbacen od drustva nije cudo sta je uradio i mislim da se i ja slazem sa Majorom da njemu treba strucna pomoc i naravno adekvatna kazna.
Mevlid kao i vecina nas potice iz drustva u kome su "najbolji medju nama" tj. oni sto su vodili drzave pocinili najveci zlocin i kriminal. Zlocin protiv covjecnosti, a onda pljackanje drzave i naroda. Nazalost to rade i danas.
S obzirom da Mevlid potice iz jednog takvog drustva, usput zaboravljen od roditelja, odbacen od drustva nije cudo sta je uradio i mislim da se i ja slazem sa Majorom da njemu treba strucna pomoc i naravno adekvatna kazna.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3936 times
- Been thanked: 2964 times
Re: Napad na američku ambasadu u Sarajevu
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
cudno je samo to da nije skontao kako nema tramvajske linije koja vozi u dzennet/raj za ono sto je on ucinio.
ma naravno samo mi nesto njegova tramvajsska karta u rukama cudnaPasaga wrote:,koliko se moglo videt ,covjek je ondje samo cekao tramvaj,sta je tu cudno...
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
nije karta, blento. to mu je oprema. GRAS ga uposlio kao osiguranje. 
znaci od njih ima 18 godina penzije
i opet jebeni narod mora da placa za njegov hotelski smjestaj
i opet jebeni narod mora da placa za njegov hotelski smjestaj
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak