Sta imas reci za bracu Kurde..
Francuska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3819 times
- Been thanked: 7047 times
- Status: Offline
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
- Matan
- Sila nečista

Re: Francuska
Jel trebaju Kinezi pustiti one njihove musimane da im razjebu drzavu ili ih trebaju
gaziti..
jesu li Rusi trebali sa pravom gaziti Cecene ili Afgane..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Komso jeboga tito, ti ne znas dje koja granica dodje.
Kakav sad Afganistan?
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista

Ma idem spavati, kasno je vec..
politika je kurva, mozemo ni do prekosutra ovaki i nema kraja..
mirnu noc ti zelim...
politika je kurva, mozemo ni do prekosutra ovaki i nema kraja..
mirnu noc ti zelim...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Haj sto lazesanimals wrote: 31 Oct 2020, 02:56 Ma idem spavati, kasno je vec..
politika je kurva, mozemo ni do prekosutra ovaki i nema kraja..![]()
mirnu noc ti zelim...
Sad ces zvat one brojeve da ti dascu u slusalicu!
Idi bolan u puf ko cojek, sta se patis bezveze.
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9869 times
- Been thanked: 11665 times
- Status: Online
Jel došla Drina, od brijega do brijega?
Jel pronijela Francusku na tabutu?
Ja vama lijepo kažem, nije ovo neko hejtanje, ali Francuzi su neđe debelo pogriješili, oko ove integracije migranata. Pošto će neko doći i reći "nek idu kući", Francuska ne može bez njih, jer će joj faliti mnogo radne snage. Sad nek razmisle još jednom i nek se ugledaju na Njemačku, Kanadu, itd..
Ja vama lijepo kažem, nije ovo neko hejtanje, ali Francuzi su neđe debelo pogriješili, oko ove integracije migranata. Pošto će neko doći i reći "nek idu kući", Francuska ne može bez njih, jer će joj faliti mnogo radne snage. Sad nek razmisle još jednom i nek se ugledaju na Njemačku, Kanadu, itd..
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Koje bolan radne snage to jedva ko radi
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9869 times
- Been thanked: 11665 times
- Status: Online
Eto, nađite bolje, ako ima. Nema Bosanaca i Srbijanaca 400.000.000, pa da nešto izvoljevate.
- Matan
- Sila nečista

Niti Njemacka, niti Austrija , niti Kanada moze ikoga integrirati..Krokodil Behko wrote: 31 Oct 2020, 10:07 Jel došla Drina, od brijega do brijega?
jedino se integriraju bivsi Jugosloveni..
i jedini muslimani koji se integriraju su Bosnjaci..
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3881 times
Naravno, kada francuski list objavi ničim izazvan karikature koje vrijeđaju islam onda je to satira, sloboda govora, humor, demokratija, civilizovano društvo a kada musliman na uvrede izvrati photoshopom i emotivnim govorom onda je to dokaz kako je mali.
Ako je ovo primjer kakvo je društvo Franciske i ostatka zapada civilizovano onda im treba još braće iz anticivilizacije.
Zamisli kakvo smo moralno dno dotakli kada su nam provokatori tihi heroji a oni koji se brane su negativci.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Matan
- Sila nečista

Kad bi ja rezonovao kao ti, da mi je svaki krscanin brat, onda jebaji ga..Naseef Mushroom wrote: 31 Oct 2020, 10:53Naravno, kada francuski list objavi ničim izazvan karikature koje vrijeđaju islam onda je to satira, sloboda govora, humor, demokratija, civilizovano društvo a kada musliman na uvrede izvrati photoshopom i emotivnim govorom onda je to dokaz kako je mali.animals wrote: 31 Oct 2020, 02:21
Ma ja ne vjerujem u to gore..
on jeste dobar hrvac, a samim ovim cinom , pokazuje da je mali..
Ako je ovo primjer kakvo je društvo Franciske i ostatka zapada civilizovano onda im treba još braće iz anticivilizacije.
Zamisli kakvo smo moralno dno dotakli kada su nam provokatori tihi heroji a oni koji se brane su negativci.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nekada je bilo vrijeme kada bi i rekao da su ti Poljaci i Argentinci braća. Ali novi vakat, danas se smatra vrhom civilizacije da se vrijeđa i ismijava šta je npr. tvoijim roditeljima sveto i pljuje se na tuđe osjećaje dok se u islamu ne gleda tako. Možda zato muslimani se ponašaju drugačije kada je u pitanju "satira" i "humor".animals wrote: 31 Oct 2020, 10:56Kad bi ja rezonovao kao ti, da mi je svaki krscanin brat, onda jebaji ga..Naseef Mushroom wrote: 31 Oct 2020, 10:53
Naravno, kada francuski list objavi ničim izazvan karikature koje vrijeđaju islam onda je to satira, sloboda govora, humor, demokratija, civilizovano društvo a kada musliman na uvrede izvrati photoshopom i emotivnim govorom onda je to dokaz kako je mali.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa onda lijepo u Banglades pa sa bracom po vazdan lincujes ljude radi blasfemije. Koji kurac trcis u fr koja ne priznaje boga jos od 1700 i neke
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Znači svaki musliman koga uvrijede karikature će zaklati nekoga prije ili kasnije? Ne može se osuditi na drugi način?insomnia wrote: 31 Oct 2020, 11:10 Pa onda lijepo u Banglades pa sa bracom po vazdan lincujes ljude radi blasfemije. Koji k.... trcis u fr koja ne priznaje boga jos od 1700 i neke
- Matan
- Sila nečista

Ma ne branim ja to ismijavanje..Naseef Mushroom wrote: 31 Oct 2020, 11:08Nekada je bilo vrijeme kada bi i rekao da su ti Poljaci i Argentinci braća. Ali novi vakat, danas se smatra vrhom civilizacije da se vrijeđa i ismijava šta je npr. tvoijim roditeljima sveto i pljuje se na tuđe osjećaje dok se u islamu ne gleda tako. Možda zato muslimani se ponašaju drugačije kada je u pitanju "satira" i "humor".animals wrote: 31 Oct 2020, 10:56
Kad bi ja rezonovao kao ti, da mi je svaki krscanin brat, onda jebaji ga..
mislim da je to cak malo pretjerano..
i nije fino ni kad vidis kako Isusa prikazuju..
ali, ja to gledam drugacije..
ignorisem, niti citam taj casopis, a niti pozivam na ubojstvo radi toga..
niti bi na bilo koji nacin ugrozio neciji zivot zbog toga..
Mora se koliki si god vjernik, izbaciti religiju iz javnog zivota..
to je privatna stvar i tako treba i da ostane..
vjeruj u sta hoces, i pusti druge da vjeruju..
dobro i Krscanima je trebalo hiljadu i kusur godina da to svate..
jedini odgovor na sve su sekularne drzave..
i tad ce se ljudi ubijati zbog necega, ali su najgore su mrznje na vjerskoj osnovi..
- Matan
- Sila nečista

Nece, ali jesi vidio proteste u muslimanskim zemljama..Naseef Mushroom wrote: 31 Oct 2020, 11:15Znači svaki musliman koga uvrijede karikature će zaklati nekoga prije ili kasnije? Ne može se osuditi na drugi način?insomnia wrote: 31 Oct 2020, 11:10 Pa onda lijepo u Banglades pa sa bracom po vazdan lincujes ljude radi blasfemije. Koji k.... trcis u fr koja ne priznaje boga jos od 1700 i neke
sta ce se desiti ako se krscani pocnu tako ponasati i pocnu demostracije protiv muslimana..
onda zbogom pameti, najebase svi normalni ljudi..
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
On 2 July 2008, a column by the cartoonist Siné (Maurice Sinet) appeared in Charlie Hebdo citing a rumour that Jean Sarkozy, son of Nicolas Sarkozy, had announced his intention to convert to Judaism before marrying his fiancée, Jewish heiress Jessica Sebaoun-Darty. Siné added, "he'll go far, this lad!"[26] This led to complaints of antisemitism. The magazine's editor, Philippe Val, ordered Siné to write a letter of apology or face termination. The cartoonist said he would rather "cut his own balls off," and was promptly fired. Both sides subsequently filed lawsuits, and in December 2010, Siné won a 40,000 euro court judgment against his former publisher for wrongful termination.
Svi mi se morete obratit
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Kako ne razumiješ? Svaka kritika i satira prema kršćanstvu u kršćanskim zemljama je jedno vrijeme bila potrebna da bi građani iz kršćanskih porodica imali danas svoje slobode. Živjeli slobodno kao ateisti, homoseksualci, agnostici, satanisti, prelazili na budizam, interracijalni brakovi, transseksualnost, aboritrati, seksualna sloboda, lahke droge itd.animals wrote: 31 Oct 2020, 11:16Ma ne branim ja to ismijavanje..Naseef Mushroom wrote: 31 Oct 2020, 11:08
Nekada je bilo vrijeme kada bi i rekao da su ti Poljaci i Argentinci braća. Ali novi vakat, danas se smatra vrhom civilizacije da se vrijeđa i ismijava šta je npr. tvoijim roditeljima sveto i pljuje se na tuđe osjećaje dok se u islamu ne gleda tako. Možda zato muslimani se ponašaju drugačije kada je u pitanju "satira" i "humor".
mislim da je to cak malo pretjerano..
i nije fino ni kad vidis kako Isusa prikazuju..
ali, ja to gledam drugacije..
ignorisem, niti citam taj casopis, a niti pozivam na ubojstvo radi toga..
niti bi na bilo koji nacin ugrozio neciji zivot zbog toga..
Mora se koliki si god vjernik, izbaiti religiju iz javnog zivota..
to je privatna stvar i tako treba i da ostane..
vjeruj u sta hoces, i pusti druge da vjeruju..
dobro i Krscanima je trebalo hiljadu i kusur godina da to svate..
jedini odgovor na sve su sekularne drzave..
i tad ce se ljudi ubijati zbog necega, ali su najgore su mrznje na vjerskoj osnovi..
Mnogo filmova i knjiga koje su u to vrijeme bile kontroverzne su na neki način doprinijele da ti kao (bivši?) kršćanin imaš slobodu iako niso možda toga svjestan. Ali to su uradili kršćani u kršćanskom društvu da bi oslobodio put za ateiste, homoseksualce itd.
Da islam ugrožava slobodu Francuza da mogu raditi, jesti, piti, (ne)vjerovati, voljeti koga i šta žele moglo bi se bar reći da ima povod i poentu ali ovdje se jedino uskraćuju prava islamofobima, ksenofobima i fašistima.
"Vjeruj u šta hoćeš i pusti druge da vjeruju" i kad dođu do te tačke demokratije onda ide pljuvanje grupe koji vjeruju u šta hoće i ne smetaju nama da vjerujemo u šta hoćemo".
Demokratija u rangu da ti sjedne seljačina za sto i kaže da ima pravo sjediti gdje god želi jer je ovo slobodna zemlja
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Taj isti magazin je otjerao čovjeka samo zato što je za sina tadašnjeg predsjednika sarkozija ironično kazao da će zbog žene preći na judaizam i dodao da će mali daleko dogurati.
https://www.lemonde.fr/actualite-medias ... _3236.html
Ali kad treba vrijeđati muslimanske svetinje, onda je ok.
https://www.lemonde.fr/actualite-medias ... _3236.html
Ali kad treba vrijeđati muslimanske svetinje, onda je ok.
Svi mi se morete obratit