Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5281 times
- Been thanked: 7496 times
- Status: Offline
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Re: Korona virus
Zatvori u kuće, nek ne izlaze mjesec dana.
Osim toga, državi je bilo jeftinije da ih je sve smjestila u hotele po bh planinama i moru i držala ih mjesec dana, nego ove mjere i one iz marta koje su sjebale privredu.
Drugi korak bi bio ukidanje ovog glupog testiranja koje samo prepada narod.
Testirati samo one koji zbog poteškoća zatraže liječničku pomoć.
Na taj način, imali bismo zanemarive cifre i ne bi bilo panike među narodom.
Trenutno u cijeloj njemačkoj na intenzivnoj je smješteno 1696 pacijenata zaraženih koronom iliti 0,002% populacije.
Na intenzivnoj je također smješteno 20.000 drugih pacijenata koji nemaju koronu. Dakle, srčani bolesnici i sl.
Suma sumarum, da se postupi po ovome što pišem tj na taj način, korona nikad ne bi završila na naslovnici nekog medija.
1696 pacijenata od 80+ miliona
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

U sarajevskom izolatoriju podhrastovi imaš 93 insana.
Dakle, nemaš 100 ljudi.
Kanton sarajevo broji gotovo pola miliona stanovnika
Ova cifra od 93 čovjeka je ono što sam uspio izguglati.
Ako neko ima precizne podatke, molio bih da ih predoči.
Dakle, nemaš 100 ljudi.
Kanton sarajevo broji gotovo pola miliona stanovnika
Ova cifra od 93 čovjeka je ono što sam uspio izguglati.
Ako neko ima precizne podatke, molio bih da ih predoči.
Svi mi se morete obratit
- ina
- Mjesečarka

Već su nemoćniji pa bi ih ti (samo njih) zbog toga i "kaznio"
De Boga ti ne vuci me za jezik..
Svijest ima sidrište.
- Vrag
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Izolatorij ima i u opcoj bolnici. Procentualno je malo, samo od tih 100 za 20% ima respiratore. Eh sad nasi su imali dovoljno vremena da se pripreme samo mi volimo vise ukrasti.
- Taare
- greatest

Daj meni takvu "kaznu" da uživam kod kuće uz odgovarajući tv program, ili u nekom hotelu.ina wrote: 02 Nov 2020, 10:56 Već su nemoćniji pa bi ih ti (samo njih) zbog toga i "kaznio"
Osim toga, nešto ne vjerujem da ti iz ugrožene kategorije po cijeli božiji dan hodaju napolju tj ne ulaze u kuću.
Zato sam se ogradio i napisao da bi bilo poželjno da neko predoči tačnije podatke.Vrag wrote: 02 Nov 2020, 11:02 Izolatorij ima i u opcoj bolnici. Procentualno je malo, samo od tih 100 za 20% ima respiratore. Eh sad nasu su imali dovoljno vremena da se pripreme samo mi volimo vise ukrasti.
Moj izvor (bh rt) kaže da samo pet ljudi sa podhrastova treba pomoć pri disanju.
https://www.google.de/amp/s/bhrt.ba/kor ... ajeva/amp/
Svi mi se morete obratit
-
vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
E ovdje imas iskrivljenu percepciju sto se tice bihFufe wrote: 02 Nov 2020, 10:43Zatvori u kuće, nek ne izlaze mjesec dana.
Osim toga, državi je bilo jeftinije da ih je sve smjestila u hotele po bh planinama i moru i držala ih mjesec dana, nego ove mjere i one iz marta koje su sjebale privredu.
Drugi korak bi bio ukidanje ovog glupog testiranja koje samo prepada narod.
Testirati samo one koji zbog poteškoća zatraže liječničku pomoć.
Na taj način, imali bismo zanemarive cifre i ne bi bilo panike među narodom.
Trenutno u cijeloj njemačkoj na intenzivnoj je smješteno 1696 pacijenata zaraženih koronom iliti 0,002% populacije.
Na intenzivnoj je također smješteno 20.000 drugih pacijenata koji nemaju koronu. Dakle, srčani bolesnici i sl.
Suma sumarum, da se postupi po ovome što pišem tj na taj način, korona nikad ne bi završila na naslovnici nekog medija.
1696 pacijenata od 80+ miliona![]()
Uglavnom se i testiraju samo oni koji zatraze med.pomoc
Svi ostali kontakti sa blazim ili nikakvim simptomima se uopce ne testiraju
Tako da je broj u bih visestruko veci
Druga stvar:
Znas li ti uopce koliko kapaciteti neke bolnice bi trebali biti ta brigu o 100 kovid bolesnika kojima je potrebna njega (a samo takvi su ti u bolnici)?
Znaci 4 satne smjene i trebas imati i doktore i sestre i sanitarce i cistacice samo za taj odjel
I kako ce onda drugi odjelu funkcionirati normalno?
Odakle osoblja toliko?
A na veliki broj zarazenih (nisu svi zarazeni i oboljeli) imas velik broj zaprimljenih pacijanata
Ponavljam :
Bolnica je zadnja opcija...salje se u bolnicu samo ljude koji imaju izrazito izrazene sumptome i koji se doslovno bore za dah?
Tko si ti pamnjakovicu da siris ovdje svoje teorije i odredujes tko ce umrijeti?
A takvi kao ti (ima ih more) upravo i pridonose sirenju .svojim nebulozama i omalovazavanjem postojanja pandemije stvarate sliku o bezopasnosti i minorizirate ljudski zivot
Jer eto..vi ste lijepi,mladi,pametni pa bi jos i htjeli zivjeti u ekonomskom blagostanju a svi vi ostali onkoloski bolesnici,asmaticari,dijabeticari i starci crknite
Kolateralna steta za vase blagostanje
Plus sto ce steta biti visestruko veca i gora jer zdravstveni sustav mjesecima ne funkcionira normalno
Kasni se sa dijagnozama pa cemo imati i posljedice
I nije to zato sto ae nekom tako prohtjelo nego jer ti jednostavno ne mozes dovesti pacijenta sa sumnjom na normalan odjel (znaci moras imari kapacitet za obradu takvog pacijenta)
Niti ti moze ijedan lijecnik koji je kompromitiran bilo kojim kontaktom raditi (bar 48 sati)
A normalnim radom bolnica u ovakvoj situaciji bi vrlo brzo postotak zarazenog osoblja otisao u nebo?
Ali ne...vazno je biti lijep i mlad i pametan i zivjeti bez ikakve odgovoenosti prema drugima
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Pa to je vec puno. Pogledaj u kojem smo tek periodu.Fufe wrote: 02 Nov 2020, 11:15Daj meni takvu "kaznu" da uživam kod kuće uz odgovarajući tv program, ili u nekom hotelu.ina wrote: 02 Nov 2020, 10:56 Već su nemoćniji pa bi ih ti (samo njih) zbog toga i "kaznio"
Osim toga, nešto ne vjerujem da ti iz ugrožene kategorije po cijeli božiji dan hodaju napolju tj ne ulaze u kuću.
Zato sam se ogradio i napisao da bi bilo poželjno da neko predoči tačnije podatke.Vrag wrote: 02 Nov 2020, 11:02 Izolatorij ima i u opcoj bolnici. Procentualno je malo, samo od tih 100 za 20% ima respiratore. Eh sad nasu su imali dovoljno vremena da se pripreme samo mi volimo vise ukrasti.
Moj izvor (bh rt) kaže da samo pet ljudi sa podhrastova treba pomoć pri disanju.
https://www.google.de/amp/s/bhrt.ba/kor ... ajeva/amp/
- Taare
- greatest

Ne laprdaj i ne izmišljaj.
Pola moje familije radi na ukc tz.
Na zaraznom je bio party, muzika, dostava hrane iz restorana.
Između ostalih, boravio je i nurudin peštalić, inače bh multimilioner koji ne jede bolničku hranu.
Njega je zarazio njegov prijatelj a federalni premijer - novalić.
Na podhrastovima imaš pet(5!) ljudi kojima je potrebna pomoć pri disanju.

Da who nije promijenio kriterije za pandemiju, korona nikad ne bi mogla biti proglašena pandemijom.
Drugo, daj mi citat u kojem određujem ko će umrijeti.
Ako nemaš, prestani sa lažima.
Naprotiv! Napisao sam da takve treba zaštititi.
To što ti vidiš ono što želiš da vidiš, pa onda lažeš, definitivno nije moj problem.
I još jednom, na čitavom sarajevskom kantonu, samo pet osoba treba podršku kisikom.
Pet!
Rešeširao sam na stranici opće bolnice. Oni nemaju nijednog pacijenta kojem je potrebna podrška prilikom disanja. Nijednog.
Ima li neko ko je imao barem trojku iz matematike, pa da nam izračuna procenat?
Gotovo čitavu godinu bih je bila otvorena tj bez ikakvih mjera.
Hodalo se, družilo i slavilo.
Rezultat toga je pet osoba kojima je potrebna pomoć pri disanju. Pet.
U najmnogoljudnijem, tuzlanskom kantonu, imaš 63 osobe na liječenju iliti 0,01% od toga njih 10 treba pomoć prilikom disanja i to je 0,002% kad matematičari zaokružuju ovaj broj, zaokruže ga na 0
Dakle, na gotovo milion stanovnika imaš 15 ljudi kojima je potrebna pomoć aparata.
Početkom pandemije, imali smo 250 respiratora.
Koliko je još kupljeno, kako privatno, tako i preko onog malinara?
Šta je sa respiratora koje proizvodimo?
U izradu respiratora bili uključeni anesteziolozi, pulmolozi i drugi stručnjaci sa UKC Tuzla, a krajnji cilj je bio proizvesti respirator koji bi kvalitetom i cijenom bio konkurentan uvoznim, te samimim tim i dostupniji zdravstvenim ustanovama u BiH
Mjerenje je proveo Verlab d.o.o. iz Sarajeva, potvrdio je Almir Badnjević, doktor nauka iz oblasti bioinžinjeringa.
– Mi smo od strane TND grupe iz Gradačca, koja proizvodi te respiratore pozvani da izvršimo mjerenja kako bi mogli da usaglase vrijednosti prije samog slanja na certifikacijsku kuću u Veliku Britaniju.Tako da smo mi izveli preliminarna mjerenja prije zvaničnih mjerenja u Velikoj Britaniji. Svi parametri su zadovoljavajući, dobili smo jako kvalitetne vrijednosti.
Ako zatreba, ne mora se čekati na testove iz londona, nego ih se u roku odmah može staviti u funkciju.
Ali zašto ako smo imali 250 + kupljeni, a samo je 15 ljudi u dva najveća kantona kojima je potreban respirator?!
Prestanite prepadati ovaj već izbezumljeni narod, bando paničarska.
Lažeš.Bolnica je zadnja opcija...salje se u bolnicu samo ljude koji imaju izrazito izrazene sumptome i koji se doslovno bore za dah?
Pola moje familije radi na ukc tz.
Na zaraznom je bio party, muzika, dostava hrane iz restorana.
Između ostalih, boravio je i nurudin peštalić, inače bh multimilioner koji ne jede bolničku hranu.
Njega je zarazio njegov prijatelj a federalni premijer - novalić.
Na podhrastovima imaš pet(5!) ljudi kojima je potrebna pomoć pri disanju.
Ti si pametnica, nema štaTko si ti pamnjakovicu da siris ovdje svoje teorije i odredujes tko ce umrijeti?
A takvi kao ti (ima ih more) upravo i pridonose sirenju .svojim nebulozama i omalovazavanjem postojanja pandemije
Da who nije promijenio kriterije za pandemiju, korona nikad ne bi mogla biti proglašena pandemijom.
Drugo, daj mi citat u kojem određujem ko će umrijeti.
Ako nemaš, prestani sa lažima.
Prestani da lažeš i poturaš mi ono što nikad nisam napisao.a svi vi ostali onkoloski bolesnici,asmaticari,dijabeticari i starci crknite
Kolateralna steta za vase blagostanje
Naprotiv! Napisao sam da takve treba zaštititi.
To što ti vidiš ono što želiš da vidiš, pa onda lažeš, definitivno nije moj problem.
I još jednom, na čitavom sarajevskom kantonu, samo pet osoba treba podršku kisikom.
Pet!
Rešeširao sam na stranici opće bolnice. Oni nemaju nijednog pacijenta kojem je potrebna podrška prilikom disanja. Nijednog.
Ima li neko ko je imao barem trojku iz matematike, pa da nam izračuna procenat?
Gotovo čitavu godinu bih je bila otvorena tj bez ikakvih mjera.
Hodalo se, družilo i slavilo.
Rezultat toga je pet osoba kojima je potrebna pomoć pri disanju. Pet.
U najmnogoljudnijem, tuzlanskom kantonu, imaš 63 osobe na liječenju iliti 0,01% od toga njih 10 treba pomoć prilikom disanja i to je 0,002% kad matematičari zaokružuju ovaj broj, zaokruže ga na 0
Dakle, na gotovo milion stanovnika imaš 15 ljudi kojima je potrebna pomoć aparata.
Početkom pandemije, imali smo 250 respiratora.
Koliko je još kupljeno, kako privatno, tako i preko onog malinara?
Šta je sa respiratora koje proizvodimo?
U izradu respiratora bili uključeni anesteziolozi, pulmolozi i drugi stručnjaci sa UKC Tuzla, a krajnji cilj je bio proizvesti respirator koji bi kvalitetom i cijenom bio konkurentan uvoznim, te samimim tim i dostupniji zdravstvenim ustanovama u BiH
Mjerenje je proveo Verlab d.o.o. iz Sarajeva, potvrdio je Almir Badnjević, doktor nauka iz oblasti bioinžinjeringa.
– Mi smo od strane TND grupe iz Gradačca, koja proizvodi te respiratore pozvani da izvršimo mjerenja kako bi mogli da usaglase vrijednosti prije samog slanja na certifikacijsku kuću u Veliku Britaniju.Tako da smo mi izveli preliminarna mjerenja prije zvaničnih mjerenja u Velikoj Britaniji. Svi parametri su zadovoljavajući, dobili smo jako kvalitetne vrijednosti.
Ako zatreba, ne mora se čekati na testove iz londona, nego ih se u roku odmah može staviti u funkciju.
Ali zašto ako smo imali 250 + kupljeni, a samo je 15 ljudi u dva najveća kantona kojima je potreban respirator?!
Prestanite prepadati ovaj već izbezumljeni narod, bando paničarska.
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa sta treba da nas kazne sve da se oni nebi osjecali ugrozeno?ina wrote: 02 Nov 2020, 10:56 Već su nemoćniji pa bi ih ti (samo njih) zbog toga i "kaznio"
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Nista. Zatvori nas sve. Pa cemo glabati koru s drveca za mjesec
- insomnia
- Rđav kurac

Hodam s tri jebene potvrde ko u vrijeme gestapoa 
Potvrda za poso, stalna. Potvrda za dijete u skolu, iz skole stalna i jos treca koja se ispunjava ako podjes nedje.
Potvrda za poso, stalna. Potvrda za dijete u skolu, iz skole stalna i jos treca koja se ispunjava ako podjes nedje.
-
vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
Zaboravila sam ti reci da se ne mucis s odgovorom jer mi nije napeto sa tobom raspravljati (razlog cu zadrzati za sebe
)
Usput :nisu u bolnici samo oni koji su na respiratoru
I zahvali tim svojim zaposlenicima na ukc tuzla na buducem lock-u
Sad razmisli zasto
Usput :nisu u bolnici samo oni koji su na respiratoru
I zahvali tim svojim zaposlenicima na ukc tuzla na buducem lock-u
Sad razmisli zasto
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2583 times
- Been thanked: 1211 times
Ovo je najveca glupost u zadnjih par vijekova.
Pojavio se novi virus koji i nije tako ubitacan ali ga prate od Australije do Aljaske. Zasto, kome je u cilju ludnica, ko ce biti donji a ko gornji...ostaje da se vidi ako ikada i saznamo.
Oprezan treba biti i od sezonske gripe a pogotovu od ovoga ali nije vrijedno da svijet stane.
Posljedice ''stajanja'' ce tek doci na naplatu slijedece godine i narednih. Koliko ce ljudi ostati bez posla, izvora prihoda, koliko ce psihicki oboljeti, osiromasiti...to cemo da gledamo.
Dakle, oprez ali ne panika.
Pojavio se novi virus koji i nije tako ubitacan ali ga prate od Australije do Aljaske. Zasto, kome je u cilju ludnica, ko ce biti donji a ko gornji...ostaje da se vidi ako ikada i saznamo.
Oprezan treba biti i od sezonske gripe a pogotovu od ovoga ali nije vrijedno da svijet stane.
Posljedice ''stajanja'' ce tek doci na naplatu slijedece godine i narednih. Koliko ce ljudi ostati bez posla, izvora prihoda, koliko ce psihicki oboljeti, osiromasiti...to cemo da gledamo.
Dakle, oprez ali ne panika.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Taare
- greatest

Najgore od svega je to da mene direktno optužuje kako me tobože zaboli za ostale.
Istina je da se ja borim ISKLJUČIVO za ostale.
Ljudima pucaju živci.
Iz dana u dan čitam kako se tuku i bodu noževima zbog jebenih maski.
Što se mene lično tiče, neka ovo stanje ostane do sudnjeg dana.
Meni je kao poslodavcu država njemačka od početka pandemije uplatila solidnu cifru neke pomoći.
Mene pandemija uopšte ne pogađa.
Ali pogađa uposlene.
Oni će najebat. Mnogi su već najebali.
A ako krene stampedo, sve će se urušiti kao kula od karata.
Istina je da se ja borim ISKLJUČIVO za ostale.
Ljudima pucaju živci.
Iz dana u dan čitam kako se tuku i bodu noževima zbog jebenih maski.
Što se mene lično tiče, neka ovo stanje ostane do sudnjeg dana.
Meni je kao poslodavcu država njemačka od početka pandemije uplatila solidnu cifru neke pomoći.
Mene pandemija uopšte ne pogađa.
Ali pogađa uposlene.
Oni će najebat. Mnogi su već najebali.
A ako krene stampedo, sve će se urušiti kao kula od karata.
Svi mi se morete obratit
- ina
- Mjesečarka

U svakom zdravom čovjeku je nasađen najprije instinkt vlastitog preživljavanja. To mi je donekle jasno.. A i neizmjeran gladež u dobrom broju.. I nije baš da nama danas nešto nedostaje ( što se tiče materijalnog gledišta).. Bte muzemo 90% resursi zemlje za vlastitu guzicu tj za 10% stanovništva a ostalo 90% ostavljamo da sklapaju od gladi i bolesčuga..
I sad u trti da nam se ne oduzme previše..
Rekla bih najprije: postupati po vjerovanju da svako ima pravo na život (i adekvatno liječenje) I da moj ili tvoj nije vredniji od ostalih.
Svijest ima sidrište.
- insomnia
- Rđav kurac

Pa da svako ima pravo na zivot a ono nam se uskracuje. Ako padne ovih deset posto ostali mogu gledati odakle je vedro.
- insomnia
- Rđav kurac

Posljedice zatvaranja ce se tek osjetiti. Hoteli i restorani su vec mrtvi. U fr je trenutno zatvoreni preko 200 000 malih biznisa a posljedice cemo tek da osjetimo
- ina
- Mjesečarka

Ostali već i tako gledaju zahvaljujući nama (i gladuju) ..
polomismo se od brige za njima..
Svijest ima sidrište.
- insomnia
- Rđav kurac

E sad zamisli koliko 200 000 biznisa nosi porodica sa sobom. Kirija, skolarina, hrane i odjece
A radi cega? Radi 20 000 ljudi u bolnici. 20 000 na popoulaciju od preko 60 miliona.
Da ne spominjemo potencijalnu opasnost od maski. Sad ih moraju nositi i sestogodisnja djeca. Kod mene mala bude u skoli od 8:30 do 17:30 i citavo vrijeme mora imati masku, mislis da je to dobro za zdravlje i razvoj? Kupili su maske prisvjeti i policiji ispostavilo se da su vjerovatno otrovne. Ko ce namiriti zdravlje tim ljudima kad pocnu dobijati tumore?
A radi cega? Radi 20 000 ljudi u bolnici. 20 000 na popoulaciju od preko 60 miliona.
Da ne spominjemo potencijalnu opasnost od maski. Sad ih moraju nositi i sestogodisnja djeca. Kod mene mala bude u skoli od 8:30 do 17:30 i citavo vrijeme mora imati masku, mislis da je to dobro za zdravlje i razvoj? Kupili su maske prisvjeti i policiji ispostavilo se da su vjerovatno otrovne. Ko ce namiriti zdravlje tim ljudima kad pocnu dobijati tumore?