BF kukuruz liga UO
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9181 times
- Been thanked: 5868 times
- Status: Offline
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3964 times
- Been thanked: 7337 times
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3964 times
- Been thanked: 7337 times
Re: BF kukuruz liga UO
Mislim, ako pobijedim pet kola uzastopce, sa ubjedljivim brojem bodova, opet mogu ispasti u drugu ligu..
jel tako..
jel tako..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22814 times
- Been thanked: 20900 times
- Status: Online
Ne znam... tako kažnjavaš onog ko se pojavio jbg.Duminjo wrote: 02 Nov 2020, 17:29 Slazem se sa svime osim sa onim dijelom da igrac koji se samo pojavi dobije guzovace 3 boda ako se protivnik ne pojavi.
Proslo kolo, kad je bilo kriticno hocemo li imati svih 14 igrača, razmisljo sam o opciji da onome kome fali protivnik, obracunamo tako što mu postavimo za protivnika srednji rezultati svih ostalih igrača.
I mozda bih ja bio blazi po pitanju oduzimanja. Ne bih oduzimo, ostavio bih ga jednostavno na porazu i 0 bodova kad se ne pojavi.
Mozda ovako..
Npr igrate ti i tuzlak. Ti se ne pojavis i tebi automatski 0 bodova a tuzlaka obracunamo po rezultatu prvog iz druge lige ili onoga ko je prvi odigro od drugoligasa..
Pa ako tuzlak bude bolji od njega, 3 boda, ako ne Bude, 0![]()
Možda najbolje 0 bodova za onog ko se nije pojavio, 3 boda onome ko se pojavio a gol razlika prosjek iz prve lige. Prosjek je najbolje uzeti od onog ko je imao najbolju gol razliku i onog ko je dobio a imao najmanji + na gol razlici. Recimo ti dobiješ nekog i imaš +50 gol razliku, a koraci nekog jedva dobije i završi sa +5 gol razlikom to kolo - prosjek toga bi trebalo dati onom ko je odigrao, a protivnik se nije pojavio.
Možeš uzeti i sve rezultate lige pa izračunati prosjek, ali da ne komplikujemo.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
A kud ces vece kazne od toga sto igrac s klupe igra za njega. 
Govorim iz iskustva
Govorim iz iskustva
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
PostenoMožda najbolje 0 bodova za onog ko se nije pojavio, 3 boda onome ko se pojavio
Znajuci da je ovo pravilo na snazi i da ne moze niko igrati za nas vjerujem da cemo biti odgovorniji sto se tice tipovanja
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Ja Sam protiv guzovace 
0 ovome ko se nije pojavio, moze.. Al za guzovacu nisam. Moze se coek pojaviti i SVE promašiti pa da osvoji 3 boda.. Desavalo se
0 ovome ko se nije pojavio, moze.. Al za guzovacu nisam. Moze se coek pojaviti i SVE promašiti pa da osvoji 3 boda.. Desavalo se
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Pa eto ako promaši sve 0 bodova. Ako pogodi barem jedan 3 boda.
Samo da se ne kažnjava onaj koji je odigrao. Nikakvi ni rezervni igrači ne bi trebali dolaziti u obzir. Gol razlika može biti i prosjek lige, ali i u zavisnosti od pogođenih utakmica pod uslovom da je pogođena barem jedna. 3 boda i + na gol razliku u zavisnosti koliko je pogodio. Ako ne uzmemo prosjek u obzir tad može osvojiti i 60, a može i samo 10...
Samo da se ne kažnjava onaj koji je odigrao. Nikakvi ni rezervni igrači ne bi trebali dolaziti u obzir. Gol razlika može biti i prosjek lige, ali i u zavisnosti od pogođenih utakmica pod uslovom da je pogođena barem jedna. 3 boda i + na gol razliku u zavisnosti koliko je pogodio. Ako ne uzmemo prosjek u obzir tad može osvojiti i 60, a može i samo 10...
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8225 times
- Been thanked: 19373 times
- Duminjo
- Urednik foruma

1. Pogodjena jedna utakmica, jedan bod.MarlboroGold wrote: 02 Nov 2020, 18:45 Pa eto ako promaši sve 0 bodova. Ako pogodi barem jedan 3 boda.
Samo da se ne kažnjava onaj koji je odigrao. Nikakvi ni rezervni igrači ne bi trebali dolaziti u obzir. Gol razlika može biti i prosjek lige, ali i u zavisnosti od pogođenih utakmica pod uslovom da je pogođena barem jedna. 3 boda i + na gol razliku u zavisnosti koliko je pogodio.
Pogodjeno dvije ili više utakmica 3 boda.
Promaseno sve, 0 bodova
2. Pogodjeno bilo sta, 3 boda. Promaseno sve 0 bodova.
U pogotke se pikaju i dvoznaci.
Opcija 1 ili 2?
Da ovako damo na glasanje?
- Duminjo
- Urednik foruma

Svedno ili ovdje ili na komentarima kao sto je pizarro napiso. Sve se cita. Na kraju cu i animalsa i ostale koji nisu u UO prebacit na komentare..
- Maja
- Administrator

I ja sam prije razmisljala o tome da treba kazniti ove sto ne odigraju.
Ali meni licno ne bi bilo interesantno da pratim utakmice ako znam da sam vec osvojila 3 boda...ovo sto Marlboro predlaze. Nema tu neke cari.
Ja bih uvela nesto ko kartone. Ne odigras, daju ti rezultate s klupe ali i zuti karton. Ako dobijes crveni, oduzimaju ti se 3 boda na tabeli.
Ali posto sad predlazete da se igra samo 9 utakmica, bolje bi bilo da crveni ide za drugi zuti. Tj druga neodigrana utakmica crveni. Jok treca.
Ali meni licno ne bi bilo interesantno da pratim utakmice ako znam da sam vec osvojila 3 boda...ovo sto Marlboro predlaze. Nema tu neke cari.
Ja bih uvela nesto ko kartone. Ne odigras, daju ti rezultate s klupe ali i zuti karton. Ako dobijes crveni, oduzimaju ti se 3 boda na tabeli.
Ali posto sad predlazete da se igra samo 9 utakmica, bolje bi bilo da crveni ide za drugi zuti. Tj druga neodigrana utakmica crveni. Jok treca.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
S tim daa bih izmjenila1. Pogodjena jedna utakmica, jedan bod.
Promaseno sve, 0 bodova
pogodjena jedna ili dvije jedan bod
a tri i vise 3 boda
- Maja
- Administrator

Ne nego mu se oduzmu 3 boda na tabeli. Ako je imao 12 npr, poslije crvenog ima 9.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
E jbg sad 
Mislim da biste trebali gledati iz perspektive onog ko je ipak izdvojio vrijeme i odigrao tekme, a čeka na protivnika i taj se i ne pojavi. Po opciji 1 opet ispade teret na onome ko je ipak izdvojio vrijeme da odigra te utakmice kad bi u fokusu trebao da bude samo onaj koji ih nije odigrao.
Ja sam za opciju 2.
3 boda i kod jedne dobijene utakmice.
Mislim da biste trebali gledati iz perspektive onog ko je ipak izdvojio vrijeme i odigrao tekme, a čeka na protivnika i taj se i ne pojavi. Po opciji 1 opet ispade teret na onome ko je ipak izdvojio vrijeme da odigra te utakmice kad bi u fokusu trebao da bude samo onaj koji ih nije odigrao.
Ja sam za opciju 2.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
A i ja ne znam sta bih. prvo.bi odma dala 3 boda onome ko se pojavio a sad zahtjevam vise pogodjenih 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
MarlboroGold wrote: 02 Nov 2020, 19:09 E jbg sad
Ja sam za opciju 2.
Pa to nam dodje fakticki na isto.. tj da mu odma damo 3 boda.
Ko jos uspijje profulati sve
- Duminjo
- Urednik foruma

Sto se mene tice moze i ovoMala_Mu wrote: 02 Nov 2020, 19:06S tim daa bih izmjenila1. Pogodjena jedna utakmica, jedan bod.
Promaseno sve, 0 bodova
pogodjena jedna ili dvije jedan bod
a tri i vise 3 boda
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Krivi protivnika koji se nije pojavioMala_Mu wrote: 02 Nov 2020, 19:13MarlboroGold wrote: 02 Nov 2020, 19:09 E jbg sad
Ja sam za opciju 2.
Pa to nam dodje fakticki na isto.. tj da mu odma damo 3 boda.
Ko jos uspijje profulati sve![]()