AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 243 times
Been thanked: 156 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by rocko »

Melek wrote: 02 Nov 2020, 18:47 Ama nek ga skidaju više svu mi koncentraciju rasperi prokleta Nebuloza. Triput gori od punca...
Mozda hoce a mozda i pobjedi.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14144 times
Been thanked: 23487 times
Status: Online

Post by Fuddo »

rocko wrote: 02 Nov 2020, 18:30
Fuddo wrote: 28 Oct 2020, 06:35

Propalu ekonomiju mu je ipak ostavio Bush mladji, i republikanci. On je to dobro iscupao, i ostavio ovom debilu dobru osnovu za bolje, sto je ovaj na kraju sjebo.
I kakvi skupovi i qrcenje posjetom u doba pandemije?
Bilo bi i kod njega milion ljudi, samo su ljudi obdareni zdravim razumom i ne pozivaju masu da im tapse, za razliku od onog narcisoidnog debila jos uvijek opsjednutog da je imao najvecu posjetu na inaguraciji, ikad.

Jedino si u pravo za to, narod znOo.
Fuddo ekonomija je propadala od NAFT teorija kinez ce pravit kisobrane i gace i majice na kile a mi cemo njima valjat kadilake, pa zivio si ti ovdje ko i ja kad su se privatnici dosjetili da isele firme u Kine i Indije , zato je i bio manjak PPE jer Americka firma smanjila proizvodnju ugaslia vecinu proizvodnih linija jer jeftinije kupit od kineza pa kad svako treba a samo kinez pravi pa prvo sebi pa ostalim sta zapadne.

Sta je Obama iscupo? Napravio masu part-time i sezonskih poslova, i onda 8 miliona novih poslova a vecinu tih poslova radili isti ljudi . Ko kad je izjavio u Hustonu stotine praznih radnih mjesta od 100K > a ono NASA trazi raketne inzinjere.

Pozivaju samo ne dolaze , ti isti obdareni zdravim razumom sjede po restoranima jedu , idu na vjencanja itd. Nije ba da ljudi sjede u kucama ko u kucnom pritvoru.

I to ta neo-liberalna ekonomija protiv koje je bio kandidat Obama a vodio je Predsjednik Obama je i kostal Hillary izbora jer narod nije htjeo Obama 2.0
Cucno market, cucnili poslovi, Bush sve sjebo, Obama popravio, tacka.
Debil koji ga naslijedio nije trebao nista dirat, sve bi islo up svojim tokom da nista nije pipno, al posto je debil, sve je sjebo.

Ne pozivaju, Biden ne poziva ljude na masovna okupljanja.

Hillary je izgubila jer se citava jedna masinerija hejtera, rasista, fasista, stranih agentura( rusi) upregla i izmanipulisala masu debila, od kojih je vec dobar dio bio sve gore nabrojano.

Citava debilova kampanja, retorika, agenda se svodi na nebulozno ponavljanje glupih frazetina, lupetanje teorijama zavjera o nekoj deep state, neprijateljima koji prelaze reku, tj rio grande, i naravno, dodaj hrpu zastava da ima cime mahat.

I sta ti imas pricat sa ljudima koje truli bogatas ubijedi da mu ne treba zdravstveno osiguranje i fakultet, jer ako mu se to obezbijedi, to je rocko strasni socijalizam, komunizam bla bla bla, nije american way.
Haze budale.
Cijedi busch light pivurinu koja ima ukus esencije, najjeftiniju, kuha sebi meth, i gleda fox.
Upleha jelena u novembru, pumparicom, i napravi sebi hamburgera.
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9808 times
Been thanked: 11542 times

Post by Krokodil Behko »

rocko wrote: 02 Nov 2020, 18:42
Krokodil Behko wrote: 02 Nov 2020, 10:00

Šuplja ti je ta teorija. Ovo će biti najizlazniji izbori u zadnjih 115 godina.
Ko obično ne izlazi na izbore? Mlađi ljudi.
Kakve su šanse, da mnogo veći broj mladih nagne ka Trumpu?
To si i sam rekao, kad si istakao da za republikance glasaju samo stariji.
Što je veća izlaznost, Bidenova prednost raste.
Upravo najizlazniji , ali ja ti kazem taj jezicicak na vagi kao sto ti rece nece mnogo osjetit jer 2/3 onih koji su nastradali od Covid-19 su manjine .
Izlaze mladji ljudi ali ti opet padas na stereotipe, u Floridi vise mladjih ljudi i prvi put glasca ( onih koji su u zadnje 4 godine postali punoljetni)) se registrovali ko Republikanci.
Medju mladim ljudima ima rep. i dem. ko i ukupnom drustvu, razlike su jel mlada osoba LGBTQ, jel zavrsila fakultet od kojeg nema hajra, ili je neko sa dobrim poslom koje upravljen, ili neko ko radi na traci ili u Walmart. Puno je tu momenata od kucnog odgoja do utjecaja sredine. O tome bi se mogao napisati naucni rad.

Ono sto sam ti ja ukazivao je da je doslo do kretanja stanovnistva i to se ne govori o "snjeznim pticama" penzionerima sa sjevera koji odu kad puhne vjetar sa sjevera na jug i jugo zapad, ( prosjecan bolje stojeci amerikanaca od 45-50 godine kupuje i do penzije otplati drugu kucu negdje gdje mu ljeti nije prevruce a zimi hladno i tako se seljaka svakih par mjeseci od kuce do kuce) ili kupi RV i voza se od drzav do drzave ko cerga.

Ovdje se radi o odlivu mlade radne snage u crvene drzave ( manji porezi, jeftinije nekretnine, vise posla , manji uplit drzave) kao sto sam ti napisao moze Kalifornija priustit da izgubi 700-800 hiljada u 8 godina ljudi koji su preselili u Teksas ali u manjim plavim drzavama gdje je 400 000 glasaca npr. kad ode 50 hiljada od kojih je 40hiljada glasalo za dem. a Dems. pobjedjivali na osnovu 70-80 hiljada glasova drzava najednom crvena tako isto se desava sad u crvenim drzavama, novo pridosli glasaju za Dems. i rastu brojevi i ako su domicilni idalje Rep.

Jesi li ti vidio tu kartu iznad? To je Trump objavio.
Po toj karti, Trump ima sigurnih oko 120 glasova a Biden čak 213. Što se tiče swing states, sve da uzme Trump, Floridu i Texasa, koje nose najviše poena i sve ostale, pod milim bogom, osim malih državica na istočnoj obali, tek bi se izjednačio s Bidenom. Trump je u zaostatku i to velikom, svidjelo se to tebi ili ne.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Eno ga mece bodljikavu zicu oko bijele kuce.
Dozvolite da se obratimo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4166 times
Been thanked: 3839 times

Post by Naseef Mushroom »

Hoće li se ponoviti?

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 02 Nov 2020, 20:04
rocko wrote: 02 Nov 2020, 18:42

Upravo najizlazniji , ali ja ti kazem taj jezicicak na vagi kao sto ti rece nece mnogo osjetit jer 2/3 onih koji su nastradali od Covid-19 su manjine .
Izlaze mladji ljudi ali ti opet padas na stereotipe, u Floridi vise mladjih ljudi i prvi put glasca ( onih koji su u zadnje 4 godine postali punoljetni)) se registrovali ko Republikanci.
Medju mladim ljudima ima rep. i dem. ko i ukupnom drustvu, razlike su jel mlada osoba LGBTQ, jel zavrsila fakultet od kojeg nema hajra, ili je neko sa dobrim poslom koje upravljen, ili neko ko radi na traci ili u Walmart. Puno je tu momenata od kucnog odgoja do utjecaja sredine. O tome bi se mogao napisati naucni rad.

Ono sto sam ti ja ukazivao je da je doslo do kretanja stanovnistva i to se ne govori o "snjeznim pticama" penzionerima sa sjevera koji odu kad puhne vjetar sa sjevera na jug i jugo zapad, ( prosjecan bolje stojeci amerikanaca od 45-50 godine kupuje i do penzije otplati drugu kucu negdje gdje mu ljeti nije prevruce a zimi hladno i tako se seljaka svakih par mjeseci od kuce do kuce) ili kupi RV i voza se od drzav do drzave ko cerga.

Ovdje se radi o odlivu mlade radne snage u crvene drzave ( manji porezi, jeftinije nekretnine, vise posla , manji uplit drzave) kao sto sam ti napisao moze Kalifornija priustit da izgubi 700-800 hiljada u 8 godina ljudi koji su preselili u Teksas ali u manjim plavim drzavama gdje je 400 000 glasaca npr. kad ode 50 hiljada od kojih je 40hiljada glasalo za dem. a Dems. pobjedjivali na osnovu 70-80 hiljada glasova drzava najednom crvena tako isto se desava sad u crvenim drzavama, novo pridosli glasaju za Dems. i rastu brojevi i ako su domicilni idalje Rep.

Po toj karti, Trump ima sigurnih oko 120 glasova a Biden čak 213. Što se tiče swing states, sve da uzme Trump, Floridu i Texasa, koje nose najviše poena i sve ostale, pod milim bogom, osim malih državica na istočnoj obali, tek bi se izjednačio s Bidenom. Trump je u zaostatku i to velikom, svidjelo se to tebi ili ne.
Gje to ba objavio , gjes si to vidjeo. Sam CNN prihvata zadnjih dana da on ima realne sanse da pobjedi. Vidisli koliko su se svi uzletali.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1095 times

Post by tuzlak1212 »

Ja mislim da je Trump efektivno dobar predsjednik... Mada slabo pratim politiku al koliko znam vise je vojske povukao nego poslao i nije ni jedan rat zapoceo a opet sredio je srbiju-kosovo, zamal je koreje pomirio i jedini koji se pokusao sukobit sa kineskim trgovinskim monopolom
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 02 Nov 2020, 20:06 Eno ga mece bodljikavu zicu oko bijele kuce.
Jesi vidio doceka Biden autobusu u Texasu, a vozaju se i po Colorado i po NYC i to blokirali Mario Cumo Most ( bivsi guverer NY i otac od guvernera Cuma i voditelja CNN Chrisa)

Kako god okrene bice veselo.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

rocko wrote: 03 Nov 2020, 00:34
Fuddo wrote: 02 Nov 2020, 20:06 Eno ga mece bodljikavu zicu oko bijele kuce.
Jesi vidio doceka Biden autobusu u Texasu, a vozaju se i po Colorado i po NYC i to blokirali Mario Cumo Most ( bivsi guverer NY i otac od guvernera Cuma i voditelja CNN Chrisa)

Jesam, en fbi ih trazi pa nek opet docekaju.
Dozvolite da se obratimo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 03 Nov 2020, 00:33 Ja mislim da je Trump efektivno dobar predsjednik... Mada slabo pratim politiku al koliko znam vise je vojske povukao nego poslao i nije ni jedan rat zapoceo a opet sredio je srbiju-kosovo, zamal je koreje pomirio i jedini koji se pokusao sukobit sa kineskim trgovinskim monopolom
I osnovo je space force
Sad ko galaktika letamo sUavioni po svemiru
Ja ja
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1095 times

Post by tuzlak1212 »

Fuddo wrote: 03 Nov 2020, 00:36
tuzlak1212 wrote: 03 Nov 2020, 00:33 Ja mislim da je Trump efektivno dobar predsjednik... Mada slabo pratim politiku al koliko znam vise je vojske povukao nego poslao i nije ni jedan rat zapoceo a opet sredio je srbiju-kosovo, zamal je koreje pomirio i jedini koji se pokusao sukobit sa kineskim trgovinskim monopolom
I osnovo je space force
Ja ja
Sto da ne, Star Wars malo

Han Solo mu je kapiten flote, cuo sam da prave Death Star u arei 51 :plavi
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 03 Nov 2020, 00:39

I osnovo je space force
Ja ja

Ja, zaboravio sam da je cojek zid napravio na granici sa meksikom.
I meksiko platio
Dozvolite da se obratimo
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4390 times
Been thanked: 3324 times

Post by Melek »

Jel još uvijek solo, bgt :grana
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9808 times
Been thanked: 11542 times

Post by Krokodil Behko »

rocko wrote: 03 Nov 2020, 00:32
Krokodil Behko wrote: 02 Nov 2020, 20:04

Gje to ba objavio , gjes si to vidjeo. Sam CNN prihvata zadnjih dana da on ima realne sanse da pobjedi. Vidisli koliko su se svi uzletali.

https://www.nytimes.com/interactive/202 ... tates.html
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1444 times

Post by edo_79 »

Fuddo wrote: 03 Nov 2020, 00:41
tuzlak1212 wrote: 03 Nov 2020, 00:39

Ja, zaboravio sam da je cojek zid napravio na granici sa meksikom.
I meksiko platio
Mexicans firmly state: ''We ain't payin' for shit homes'' :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 02 Nov 2020, 19:30
rocko wrote: 02 Nov 2020, 18:30

Fuddo ekonomija je propadala od NAFT teorija kinez ce pravit kisobrane i gace i majice na kile a mi cemo njima valjat kadilake, pa zivio si ti ovdje ko i ja kad su se privatnici dosjetili da isele firme u Kine i Indije , zato je i bio manjak PPE jer Americka firma smanjila proizvodnju ugaslia vecinu proizvodnih linija jer jeftinije kupit od kineza pa kad svako treba a samo kinez pravi pa prvo sebi pa ostalim sta zapadne.

Sta je Obama iscupo? Napravio masu part-time i sezonskih poslova, i onda 8 miliona novih poslova a vecinu tih poslova radili isti ljudi . Ko kad je izjavio u Hustonu stotine praznih radnih mjesta od 100K > a ono NASA trazi raketne inzinjere.

Pozivaju samo ne dolaze , ti isti obdareni zdravim razumom sjede po restoranima jedu , idu na vjencanja itd. Nije ba da ljudi sjede u kucama ko u kucnom pritvoru.

I to ta neo-liberalna ekonomija protiv koje je bio kandidat Obama a vodio je Predsjednik Obama je i kostal Hillary izbora jer narod nije htjeo Obama 2.0
Cucno market, cucnili poslovi, Bush sve sjebo, Obama popravio, tacka.
Debil koji ga naslijedio nije trebao nista dirat, sve bi islo up svojim tokom da nista nije pipno, al posto je debil, sve je sjebo.

Ne pozivaju, Biden ne poziva ljude na masovna okupljanja.

Hillary je izgubila jer se citava jedna masinerija hejtera, rasista, fasista, stranih agentura( rusi) upregla i izmanipulisala masu debila, od kojih je vec dobar dio bio sve gore nabrojano.

Citava debilova kampanja, retorika, agenda se svodi na nebulozno ponavljanje glupih frazetina, lupetanje teorijama zavjera o nekoj deep state, neprijateljima koji prelaze reku, tj rio grande, i naravno, dodaj hrpu zastava da ima cime mahat.

I sta ti imas pricat sa ljudima koje truli bogatas ubijedi da mu ne treba zdravstveno osiguranje i fakultet, jer ako mu se to obezbijedi, to je rocko strasni socijalizam, komunizam bla bla bla, nije american way.
Haze budale.
Cijedi busch light pivurinu koja ima ukus esencije, najjeftiniju, kuha sebi meth, i gleda fox.
Upleha jelena u novembru, pumparicom, i napravi sebi hamburgera.
Fuddo nije to tvoj nivo, to je ubleha neuka svjeta.
Cucno market jer NAFA bila neodrziva radi kinez i indijac za 1.5 dollar po satu sto amerikanac trazi 20 dollara jos bez zakona o radu i zastiti okolisa i bez poreza na zaradu normalno je bilo da ce se firme iselit a ovi nek sisaju motku, 9/11 samo ubrzo propast jer je dollar cucno ja imam prijatelja covjek odvajo od usta da skupi da se vrati u Bosnu, kapariso poslovini prostor , do pola izdo kucu i dollar cucno sa 2.5 na 1.1 KM kad nije otiso sa pameti jos umalo zavrsio razveden.

Bush gurno ekonomiju sa kojekavim kreditima bez intresa pa onda to dokusurilo market.
Obama nista nije popravio , kuhali knjige vodili ljude koji su bili na bolovanjima ko zaposlene, kreiro masu poslica tipa 31 sat u Walmart pa Fuddo i Rocko placaj poreze kroz nos jer svi ti koji rade u Walmartu na socijali jer nemaju puno radno vrijeme ( minimum 32 sata) a Walton ce da budu mulitmilijarderi i da doniraju 2 miliona dollara za Hillarinu kampanju.

Jel se ti sjecas kad je u doba Obame tjeralo ljude da treniraju Indijce , Pakistance da nauce raditi njihov posao da bi dobili 6=8 mjeseci otpreminie?

Hilari je izgubila jer je dosao Trump sa pricom Amerika prva, americki poslovi americkim radnicima zato Joe stalno prica o milionim dobro placenih poslova koje ce napravit , i mozda bi Joe to i uradio jos kad je bio podpredsjednik ali svi ga ismijavali ko pijanduru / dosadnog amidzu koji voli da puno prica.
j... ga Fuddo pa nije 63 miliona ljudi methhead, koji gledaju FOX i love, 1/3 onih koji su glasali za Trump u 2016 zaradjuju preko 100000 , taj sto oni u Black Belt sto su najsiromasniji u cijelo USA 98% glasali za Hillary.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 03 Nov 2020, 00:35
rocko wrote: 03 Nov 2020, 00:34

Jesam, en fbi ih trazi pa nek opet docekaju.
Uh ali ih traze, tablice vidljive ,jos sve na dashcam policijskih vozila a svaki cruser ima plate reader, znali lokalni zandari na koga je svako od vozila registrovano u tom trenutku.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Bizi ba rocko
Drogiras se
Nema sta drugo bit
Dozvolite da se obratimo
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

I osnovo je space force
Ja ja
Jesi gledo Space Force na Netflix?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »