SVJETSKI TERORIZAM

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Pucnjava kod sinagoge u Beču: Ima mrtvih, u toku velika antiteroristička operacija

Post by jelena... » 03 Nov 2020, 22:04

Fuddo wrote: 03 Nov 2020, 21:11
jelena... wrote: 03 Nov 2020, 21:08

Opet ti kažem...niko nije napisao da je krivac džamija, bogomolja, mjesto gdje se ljudi mole Bogu. Piše da su krivi oni koji vrbuju mlade ljude za terorističke napade, a to nisu svi. I opet...ne uspiju vrbovati svakog, nego one koji su skloni fanatizmu, a to je još jedan podskup, ne nikakva generalizacija.

A zašto konkretno to rade i ko su imenom i prezimenom ti pojedinci kao i potencijalni počinioci - to javnost ne zna sve dok ih ne uhvate. Zna se samo da oni postoje spremni napasti opet i da hladno preuzimaju odgovornost za svaki počinjeni napad, pa se ne može ni govoriti o ludim, poremećenim pojedincima.
Ima tu agentura svih boja i dezena.
Nije to tako naivno i blesavo kako se na prvu cini.
Ma naravno da ima i treba to znati, a ne zna se...

Al ljudi se boje pa ako i kažu nešto pogrešno i neprecizno se izraze, ne rade to pa defaultu zlonamjerno i iz mržnje prema milijardama ljudi na planeti.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Re: Pucnjava kod sinagoge u Beču: Ima mrtvih, u toku velika antiteroristička operacija

Post by insomnia » 03 Nov 2020, 22:05

Muslimani prvaci svijeta u uvrjedjenosti jbt. Od ajatolaha preko khabiba do onog alzirca u kanalu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 6 times

Post by zvrk » 03 Nov 2020, 22:05

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22189 times
Been thanked: 20273 times

Post by Masamune » 03 Nov 2020, 22:07

insomnia wrote: 03 Nov 2020, 21:25 Pa to i jesu znakovi radikalizacije. Covjek iznenada promjeni navike, odjecu, izgled, drustvo, pocne hodati po dzamijama, skupovima. Nece napraviti sranje onaj sto je u dzamiji citav zivot. Nego ovi polovicni
Upravo iz takvih se i regrutuju teroristi. Pogledaj biografije. Haman 90% ista prica.
Većina njih imaju pun dosije ako ne u zemlji u kojoj prave sranja onda u onoj iz koje su došli... ne samo po pitanju terorizma, već i prije pranja mozga - nasilje, droge itd.

Zna i ISIL koga će regrutirati...
Last edited by Masamune on 03 Nov 2020, 22:07, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4352 times
Been thanked: 3287 times

Post by Melek » 03 Nov 2020, 22:07

insomnia wrote: 03 Nov 2020, 22:05 Muslimani prvaci svijeta u uvrjedjenosti jbt. Od ajatolaha preko khabiba do onog alzirca u kanalu
Ja se ne smatram ni vjernikom ni muslimanom već isključivo Bošnjakom. I kao takav totalno vidim i čitam kako ti već danima vrijedjaš sve pripadnike te religije i sve ih indirektno tretiraš kao potencijalne ili de facto teroriste. Sve bez cenzure.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 03 Nov 2020, 22:09

zvrk wrote: 03 Nov 2020, 22:05 HAPŠENJA ŠIROM EVROPE

https://faktor.ba/vijest/isil-preuzeo-o ... ecu/103349
pa ovi preuzimaju za sve zivo odgovornost

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 03 Nov 2020, 22:10

insomnia wrote: 03 Nov 2020, 22:05 Muslimani prvaci svijeta u uvrjedjenosti jbt. Od ajatolaha preko khabiba do onog alzirca u kanalu
a ti ko baba neka seres danima
poseri se ba i zavrsi vise

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9720 times
Been thanked: 11461 times

Post by Krokodil Behko » 03 Nov 2020, 22:13

Potpuna integracija kultura, sa različitih kontinenata, nije moguća i ovo nema veze s religijama. I crnci u Americi, žive tamo 300 godina, uglavnom su kršćani, pa i dalje žive po getoima, kao i latinosi, a indijanci imaju svoje skoro pa exteritorijalne rezervate.

Veze ima sa tjeskobom u Evropi, jer nema dovoljno mjesta, da se svima ugodi, a osim toga, Evropa je šovenskija, prema svojim doseljenicima, nego Amerika. Nema teorije, da bi dijete doseljenika, moglo postati predsjednik Francuske, ili Njemačke, a u USA je to ipak moguće.

Mogu ovi fanatici, ubijati koliko hoće i u ime čega god požele, ali to nema nikakve veze s Islamom, baš kao što ni odnos Evrope, prema ostalima, nema nikakve veze ni s građanskim društvom ni s demokratijom. Ti pojmoiv, rezervisani su samo za njihove narode. Za ostale to ne važi.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2816 times
Been thanked: 23301 times
Status: Online

Post by HAVANA » 03 Nov 2020, 22:14

Veca wrote: 03 Nov 2020, 21:12
animals wrote: 03 Nov 2020, 14:23

Austrijanci imaju blage zakone za takve stvari, jer se do sad nisu susretali sa takvim stvarima..
valjda ce ih sad poostriti, jer ovakvi potencijalni idiota imas na izvoz..
imam u firmi istog takog siptara, koji je bio prije sasvim normalan, sad se okrenuo vjeri i samo o tome prica..
redovno posjecuje dzamiju, i jednog dana moze i on pobudaliti..

...trazila sam po sata ovaj post :123 ...jel' se ovo nije moglo drugacije formulirati? ...pa kad se netko nakaci odaK vici koliko hoces, niiiisaaam jaaaaa taaakoooo misliooooooo :kita
Samo da je recimo naveo koju, sve bi bilo jasnije... :cudi https://www.google.com/amp/s/www.telegr ... -becu/amp/
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Nov 2020, 22:16

Melek wrote: 03 Nov 2020, 22:07
Ja se ne smatram ni vjernikom ni muslimanom već isključivo Bošnjakom. I kao takav totalno vidim i čitam kako ti već danima vrijedjaš sve pripadnike te religije i sve ih indirektno tretiraš kao potencijalne ili de facto teroriste. Sve bez cenzure.
Upravo vecina danima kmeci o ugrozenosti.
Dje su sad Kabib, Erdogan, ahatolasi i mule? Jel vece zlo muslimanima nanose ovi napadi ili kadikature? Ali jok. Daj nalozi nepismenu svjetinu po bangladesima i ostalim vukojebinama. Alzirci se nasikirali zbog karikatura u Fr oni bolnice nemaju. Neki dan im napravilo drugu najvecu dzamiju na svijetu a umiru ko kerovi u jarku. Zato se onaj predsjednik, kralj il koji kurac je vec lijeci od korone u cafirskoj njemackoj

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 6 times

Post by zvrk » 03 Nov 2020, 22:16

Vrag wrote: 03 Nov 2020, 22:09
zvrk wrote: 03 Nov 2020, 22:05 HAPŠENJA ŠIROM EVROPE

https://faktor.ba/vijest/isil-preuzeo-o ... ecu/103349
pa ovi preuzimaju za sve zivo odgovornost

Pa oni su i "napravljeni" za tako to... ta nisu neke "politike" to nesto isprali i izdrogirali "pa pustili slanca"...

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Nov 2020, 22:17

Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2020, 22:13 Potpuna integracija kultura, sa različitih kontinenata, nije moguća i ovo nema veze s religijama. I crnci u Americi, žive tamo 300 godina, uglavnom su kršćani, pa i dalje žive po getoima, kao i latinosi, a indijanci imaju svoje skoro pa exteritorijalne rezervate.

Veze ima sa tjeskobom u Evropi, jer nema dovoljno mjesta, da se svima ugodi, a osim toga, Evropa je šovenskija, prema svojim doseljenicima, nego Amerika. Nema teorije, da bi dijete doseljenika, moglo postati predsjednik Francuske, ili Njemačke, a u USA je to ipak moguće.

Mogu ovi fanatici, ubijati koliko hoće i u ime čega god požele, ali to nema nikakve veze s Islamom, baš kao što ni odnos Evrope, prema ostalima, nema nikakve veze ni s građanskim društvom ni s demokratijom. Ti pojmoiv, rezervisani su samo za njihove narode. Za ostale to ne važi.
Doguro je spanac do premijera racuna li se to?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 03 Nov 2020, 22:18

insomnia wrote: 03 Nov 2020, 22:17
Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2020, 22:13 Potpuna integracija kultura, sa različitih kontinenata, nije moguća i ovo nema veze s religijama. I crnci u Americi, žive tamo 300 godina, uglavnom su kršćani, pa i dalje žive po getoima, kao i latinosi, a indijanci imaju svoje skoro pa exteritorijalne rezervate.

Koji španac, đe?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Nov 2020, 22:18

Evo ovaj nije ni Daesh ni vehabija
Image

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Nov 2020, 22:19

Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2020, 22:18
insomnia wrote: 03 Nov 2020, 22:17
Koji španac, đe?
Manuel Valls bivsi premijer Francuske

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23926 times
Been thanked: 6244 times

Post by Veca » 03 Nov 2020, 22:21

Remzudin wrote: 03 Nov 2020, 21:56
Veca wrote: 03 Nov 2020, 21:39 ...djeca koja se radikaliziraju, ja bih bogumi prvo roditelje za gusu, pustili su djecu iz ruku, prije nego su smjeli! (cast izuzecima)...ja ovdje jos nikad nisam usla u dzamiju, djeca jesu...imali su moju dozvolu da idu, bog je jedan, neka nauce nesto ili bar cuju nesto o tobe, sto vise znas, vise vrijedis...da mogu s nekim o religiji i progovoriti...imali su zelju, ja im dozvolila, a prije toga s njima razgovarala...pratila im ponasanje...isli dokle su htjeli i prestali! ...navodila ih na to da mi svaki put prepricaju, kako je bilo itd...dzamija je turska, a moram rec' da mi nije bilo jednostavno, jbg. bojim se i ja radikalizma i terora!
To se nemoze pausalno reci da su dzamije izvor
radikalizma i terrorista.Za zato mora biti nesto
rodjeno i zavisi od odgoja djeteta.

Ja sam isto musliman,ali mene Islam ne vuce kao
da nisam iz ovog svijeta ili sam bio u bolnici
zamjenut kad sam se rodio.
U dzamiju sam otisao samo sa puncom kad sam bio u bosni na odmor,radi reda. - ali inace nevidim
u sebi nikakav mentalni razlog ici u dzamiju.

Ja vodim jedan eficijentan zivot, - gdje god ja ode
tu ima jedan razlog.Bez razloga neidem nikuda.
...sreco, pausalu nisam spominjala, a religiozna nisam ni ja...djeca su mi isla i u crkvu-znatizeljni bili-zasto da im to uskratim ili zabranim?! ...neka oni "sve vide-cuju-formiraju svoje misljenje-bolje sve pod mojom kontrolom, nego da kradom nesto rade! ...ni djeca mi nisu religiozna! :cudi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Nov 2020, 22:22

Nije cak ni dijete doseljenika no je sam doseljenik. Tek sa dvadeset godina je dobio Fr drzavljanstvo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 03 Nov 2020, 22:22

insomnia wrote: 03 Nov 2020, 22:19
Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2020, 22:18

Koji španac, đe?
Manuel Valls bivsi premijer Francuske

On je Evropljanin, rekao sam da ta pravila važe za Evropljane, idi pročitaj opet

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2721 times
Been thanked: 8483 times

Post by Duminjo » 03 Nov 2020, 22:26

MarlboroGold wrote: 03 Nov 2020, 22:07
insomnia wrote: 03 Nov 2020, 21:25 Pa to i jesu znakovi radikalizacije. Covjek iznenada promjeni navike, odjecu, izgled, drustvo, pocne hodati po dzamijama, skupovima. Nece napraviti sranje onaj sto je u dzamiji citav zivot. Nego ovi polovicni
Upravo iz takvih se i regrutuju teroristi. Pogledaj biografije. Haman 90% ista prica.
Većina njih imaju pun dosije ako ne u zemlji u kojoj prave sranja onda u onoj iz koje su došli... ne samo po pitanju terorizma, već i prije pranja mozga - nasilje, droge itd.

Zna i ISIL koga će regrutirati...

Tako je francuski terorist alžirskog porijekla Šerif Šekat, koji je ubio pet ljudi na božićnom sajmu u Strasbourgu 2018., prethodno bio poznat francuskim vlastima kao radikalni islamist.

Anis Amri, terorist i tražitelj azila iz Tunisa koji se kamionom zabio u božićni sajam u Berlinu 2016. i ubio 12 ljudi, dobio je upute za napad od ISIL-a.
Amri je pokušao regrutirati i druge teroriste, a njemačke obavještajne službe koje su ga prisluškivale i čule kako nudi da sam izvede samoubilački napad, odlučile su da ga ne uhite jer su zaključile da je običan "potrčko" u organizaciji.

Islamistički imam marokanskog porijekla za kojeg se vjeruje da je bio vođa španjolske terorističke ćelije koja je izvršila smrtonosne napade u Barceloni (13 mrtvih) i Cambrillsu 2017 (jedna mrtva osoba)., Abdelkabi Es Satty, prošao je ispod radara španjolskim službama iako su svjedoci potvrdili da je redovito propovijedao o džihadu i ubijanju nevjernika.

Belgijski terorist marokanskog porijekla i pripadnik ISIL-a Ibrahim Bakraoui, jedan od trojice bombaša samoubojica koji su izveli napad u Bruxellesu 2016. u kojem je ubijeno 32 ljudi, bio je također protjeran iz Turske nakon što se pokušao pridružiti ISIL-u. Unatoč upozorenju turskih službi na ovog islamističkog militanta, belgijske su ga službe ostavile na slobodi dok nije izvršio svoj samoubilački napad. Štoviše, i Ibrahim Bakraoui i njegov brat Halid Bakraoui bili su poznati belgijskim vlastima, a na kraju se ispostavilo da su bili dio briselske ćelije koja je odgovorna i za stravični napad u Parizu u kojem je 2015. ubijeno 130 ljudi.

Austrijski ministar Nehammer priznao da je Fejzulai izigrao napore da ga se deradikalizira.

"Terorist je uspio prevariti program deradikalizacije", rekao je Nehammer i pozvao pravosudne vlasti da preispitaju sustav i mjere za mlade prekršitelje zakona poput Fejzulaija.

Index.hr

grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf » 03 Nov 2020, 22:30

Duminjo wrote: 03 Nov 2020, 13:45 A ovo i jesu izveli neki amateri nadrogirani, gurnuti u vatru ko pijuni..
Naoružalo ga puskama, eksplozivom i ono u onolikoj guzvi i od onoliko naroda upuca 20-ak ljudi na 6 lokacija..
Nedo bog da su ovo bili neki profesionalci ili bilo kakvi iskusniji "ratnici" pa da su izasli medju ovoliki narod ovako naoruzani
Citam i ne vjerujem svojim ocima.

Duminjo, Laser, Melek i ostali koji njegujete celicni imidz.

Prepoznajte kada je vrijeme za pomoc!
Glup sam!

Post Reply

Return to “Svijet”