Njega lica

Savjeti kako da izgledamo ljepše :)
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4061 times
Been thanked: 2000 times
Status: Offline

Re: Njega lica

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 02 Nov 2020, 19:57

koja je, stavi sliku pa cu ti reci
najbitnje za kremu za lice osim sastojaka zavisno o starosti koze je da ima SPF faktor zastita od sunca
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2760 times
Been thanked: 3055 times

Post by Skin » 03 Nov 2020, 23:42

Image
hvala ti. nema lush neke ambalaze, sve u istim kutijama dodje

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 04 Nov 2020, 02:26

Skin wrote: 02 Nov 2020, 19:51 vrijedi li para ona georgeous krema za lice iz lush-a?
isprobala sam tester ali ne znam sta bih rekla...voljela bih da ima ljepsi miris...po mogucnosti da mirise kao image skincare prizvodi, narandza, svjezina. ali ako ima benefite i dobre efekte, nema veze sto ne mirise prekrasno. eto to je moje pitanje
Meni sve njihovo vrijedi para.

Tu kremu (btw i ne vidi se slika) nisam probala. Neki face wash jesam. Nevjerovatno kako “nahrani” kozu. Nista sto sam do sad probala nije ni nalik tome.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin » 04 Nov 2020, 22:06

https://www.lushusa.com/face/moisturize ... 02357.html

joj i meni :hihi
probala sam svasta, posebno me u zadnje vrijeme odusevljavaju 2 plocice za masazu, jedna je bas za trudnice, druga magic muscle tako nesto .. sa cimet kuglicama pa to bas prija kad utrljas u kozu..opusta, posebno bolna mjesta. pa onda odlican sampon za kosu wasabi shan kui, maska takodjer.
ali onaj rub rub rub peeling im je zakon - moze se koristiti i kao gel za tusiranje, odlicno mirise. pa peppermint krema za stopala, dream cream losion za tijelo. sprej za tijelo snow fairy bas prija i mirise.. skroz sam presla na tu prirodniju kozmetiku, vec neko vrijeme, ali nisam koristila puno kozmetike ni hemije pa mi i odgovara to.

davno sam probala l'occitane divine kremu za lice i bila je super i lijep miris ima, sto je najbitnije. pa se dvoumim i eto ne znam sta vi koristite da nije previse agresivno.

sad trenutno ja neutrogenu hydro boost kao dnevnu kremu za hidrataciju i pink grape gel za umivanje neutrogena..i fino je i to, ali nema mirisa krema :ooo

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 04 Nov 2020, 22:30

Ja nista posebno ne kupujem. Kokosovo ulje volim, i vitamin E, kupim ga u kapsulama.
Ponekad izmasiram lice korom od banane.

Pricala sam nekad davno ovdje o mojoj drugarici koja ima najmeksu kozu na svijetu. Kad god sam je pitala sta koristi, rekla
bi mi - nista. Ona se jednostavno ne kupa svaki dan, i ne ispire prirodnu masnocu.

Ja trcim pod tus stalno, ali ni ja vise ne koristim sapune/kupke i ostalo ko ranije, osim za genitalije.
Kupim neki sapun da valja, ali traje mi ihhhh :)
I super soft skin sam postigla.

I eto mislim da jako grijesimo kad ispiremo prirodu, a onda je zamjenjujemo necim.

Kcerka moja je zbog necega morala da prestane jedan mjesec da koristi svu tu hemiju za lice, i kaze mi neki dan - ne mogu vjerovati mama kako sam dobila divno lice.

nida
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 228 times
Been thanked: 747 times

Post by nida » 05 Nov 2020, 11:38

navika wrote: 04 Nov 2020, 22:30

Kcerka moja je zbog necega morala da prestane jedan mjesec da koristi svu tu hemiju za lice, i kaze mi neki dan - ne mogu vjerovati mama kako sam dobila divno lice.
Ehh bas.
Stavljamo na lice/tijelo i sto treba i ne treba.

Ja sam prestala koristiti puder vec dva mjeseca.
Samo mrvu korektora da podocnjake prekrijem.

Gel za tusiranje, i Becutan ulje na mokru kozu odmah poslije tusiranja... jer mi se sad kako je zima bas koza pocela isusivati.
the most beautiful thing you can wear is confidence”

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 465 times
Been thanked: 1415 times

Post by edo_79 » 05 Nov 2020, 11:43

nida wrote: 05 Nov 2020, 11:38

Ehh bas.

Gel za tusiranje, i Becutan ulje na mokru kozu odmah poslije tusiranja... jer mi se sad kako je zima bas koza pocela isusivati.
Niduliiiiiiiiiiiiiiiiiii :jupi :jupi :jupi ... pa đes ti bem ti belaj .... jesi dobro :pusa
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9488 times
Been thanked: 15904 times

Post by spacebound » 05 Nov 2020, 11:48

navika wrote: 04 Nov 2020, 22:30 Ja nista posebno ne kupujem. Kokosovo ulje volim, i vitamin E, kupim ga u kapsulama.

Pricala sam nekad davno ovdje o mojoj drugarici koja ima najmeksu kozu na svijetu. Kad god sam je pitala sta koristi, rekla
bi mi - nista. Ona se jednostavno ne kupa svaki dan, i ne ispire prirodnu masnocu.

Ja trcim pod tus stalno, ali ni ja vise ne koristim sapune/kupke i ostalo ko ranije, osim za genitalije.

I eto mislim da jako grijesimo kad ispiremo prirodu, a onda je zamjenjujemo necim.

Pa da, ja ne koristim bas nista, i mnogi me pitaju od cega mi je lice tako fino i cisto. Sad sam nasla nevenovu mast, jer u ovom periodu kad mi se susi lice i peruta svrbi me. Eto samo to svakih par dana, kad je svrab neizdrziv.
Inace se i ne sminkam. Mozda jednom u dva mjeseca.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

nida
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 228 times
Been thanked: 747 times

Post by nida » 05 Nov 2020, 11:50

edo_79 wrote: 05 Nov 2020, 11:43

Ehh bas.

Niduliiiiiiiiiiiiiiiiiii :jupi :jupi :jupi ... pa đes ti bem ti belaj .... jesi dobro :pusa

Eo me. 😀
Dobro sam. Ta ima kod tebe? Dobro? Zdravo?
the most beautiful thing you can wear is confidence”

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 465 times
Been thanked: 1415 times

Post by edo_79 » 05 Nov 2020, 11:52

nida wrote: 05 Nov 2020, 11:50
edo_79 wrote: 05 Nov 2020, 11:43

Eo me. 😀
Dobro sam. Ta ima kod tebe? Dobro? Zdravo?
Dobar, zdrav, mogu pojest za troje ... :D. :D. :D. :D.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin » 05 Nov 2020, 22:05

navika wrote: 04 Nov 2020, 22:30 Ja nista posebno ne kupujem. Kokosovo ulje volim, i vitamin E, kupim ga u kapsulama.

eee ali koliko je potrebno vremena, okolnosti, iskustva, da se dodje do tog stepena samosvjesnosti - nije to bas defaultni put u konzumeristickom svijetu u kojem se ne slavi sloboda zene. fizicka, mentalna, emocionalna sloboda.
svidio mi se tvoj post, hvala.

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 06 Nov 2020, 02:25

Ehh bas.

Ovo ja radim zimi, svakih 15ak dana.

Dvije kasike kokosovog ulja zagrijem, da se otopi, dodam mu kasiku - dvije kafe, ali ne kafe sto se pravi nasa kafa, vec one za aparat, sto je krupnije samljevena. Ili umjesto kafe himalajsku so, ili smedji secer.
Udjem u kadu i utljam to u kozu. Kafa, secer, ili so, pomazu da kokosovo ulje zadje duboko u kozu, nikad ga tako samo rukama ne mozes utrljati. Ja volim s kafom jer mi doda i malo boje.
Poslije toga saperem se i obrisem.
Koza je poslije ovoga mekana i njezna i po 10ak dana. Ne sapunati tijelo bez potrebe, osim nuznih dijelova.
Ja svima u kuci poslije ovoga odem da me pipnu :D.

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3887 times
Been thanked: 3904 times

Post by srculence7 » 07 Nov 2020, 13:54

Zizi505 wrote: 17 Oct 2020, 22:21 Ovaj toner je sa kiselinama koje ti čiste lice i smanjuju mogućnost nastajanja bubuljica.
Jeste ali ako joj je suva koža u ovom periodu bolje da se konsultuje, ja nisam sigurna da bi joj te kiseline odgovarale.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2366 times
Been thanked: 4109 times

Post by Nora Ibsenova » 07 Nov 2020, 14:29

Lush, Angels on bare Skin. Savršenstvo.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 8977 times
Been thanked: 7746 times

Post by Zizi » 07 Nov 2020, 15:03

srculence7 wrote: 07 Nov 2020, 13:54
Zizi505 wrote: 17 Oct 2020, 22:21 Ovaj toner je sa kiselinama koje ti čiste lice i smanjuju mogućnost nastajanja bubuljica.
Jeste ali ako joj je suva koža u ovom periodu bolje da se konsultuje, ja nisam sigurna da bi joj te kiseline odgovarale.
Ove su kiseline blage, blaže nego mehanički piling lica.
Za suho lice dovoljno je da ih stavi jedanput sedmično.
Ima još blaža opcija piling sa enzimima ili pranje lica sa jako sitno mljevenim zobenim brašnom.

SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 36 times
Been thanked: 92 times

Post by SociologBosmal » 11 Nov 2020, 17:20

Pozz raja

Ima li se igdje u Sarajevu ili okolici, uzeri oni Dr. PASHA sapuni, od maka cimeta za lice? Pravo su super i dobri, ko ima masniju kozu.
Nema vise u Dm.

Prave li se jos ti Dr. PASHA Sapuni?

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39843 times
Been thanked: 25838 times

Post by Rum » 11 Nov 2020, 17:22

SociologBosmal wrote: 11 Nov 2020, 17:20 Pozz raja

Ima li se igdje u Sarajevu ili okolici, uzeri oni Dr. PASHA sapuni, od maka cimeta za lice? Pravo su super i dobri, ko ima masniju kozu.
Nema vise u Dm.

Vrhbosnica je pisala o tom pashi pitaj nju
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 36 times
Been thanked: 92 times

Post by SociologBosmal » 11 Nov 2020, 17:27

Ma ne citam, toliko forum,iskreno.

Hvala ,,Rum,,

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24108 times
Been thanked: 26127 times

Post by Shadow » 11 Nov 2020, 17:28

SociologBosmal wrote: 11 Nov 2020, 17:27 Ma ne citam, toliko forum,iskreno.

Hvala ,,Rum,,
U apotekama mora biti.
Acta non Verba

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica » 12 Nov 2020, 22:43

SociologBosmal wrote: 11 Nov 2020, 17:20 Pozz raja

Nema vise u Dm.

Merkator ilidza
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

Post Reply

Return to “Ljepota”