Demokratska partija (USA)

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times
Status: Offline

Re: Demokratska partija (USA)

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 15 Oct 2020, 19:18
rocko wrote: 15 Oct 2020, 18:52

Ja pricam sta ja vidim oko sebe i vjerujem svojim ocima i usima vise nego glumcu koji cita vijesti

Image

Image

Ohio

Fake, radiš fake i to svjesno. Trumpov nastup u dvorani, a s druge strane, usput snimljeno par automobila demokrata.

To ne odgovara istini. Istina je ovo

Biden makes big push in Ohio, once seen as long shot for him

https://apnews.com/article/election-202 ... f61ae9674f

Zašto ne pominješ, da se za razliku od govečeta Trumpa, Biden pridržava svi mjera protiv širenja Covid19, a to se odnosi i na socijalnu distancu na skupovima i to jer baš i bilo u Ohiu. hajde sad, ponovi sve još jednom.
Pa to ti je bio Bidenov predizborini skup u Ohio 30 auta a on iza dvije betonske barikade sa dvije maske na glavi
Image

Nisi dobro procito , nije Ohio se okreno Bidenu nego Biden pokusava na veliko ubijedit glasace Ohia da glasaju za njega
Niko nikoga ne tjera da ide na predizborni skup, jedino kod Trump- 20 hiljada a kod Bidena 20-30 auta.
Nema nikakvih propisa kako da se organizujes, ko ono samo sa maskom u kafanu, to ti vazi dok ne udjes u kafanu onda maska nije obavezna,
A Biden star covjek vec posenilio da fasuje Kovid ko Kamala nebi prezivio.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Re: Demokratska partija (USA)

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 15 Oct 2020, 19:18
rocko wrote: 15 Oct 2020, 18:52

Ja pricam sta ja vidim oko sebe i vjerujem svojim ocima i usima vise nego glumcu koji cita vijesti

Image

Image

Ohio

Fake, radiš fake i to svjesno. Trumpov nastup u dvorani, a s druge strane, usput snimljeno par automobila demokrata.

To ne odgovara istini. Istina je ovo

Biden makes big push in Ohio, once seen as long shot for him

https://apnews.com/article/election-202 ... f61ae9674f

Zašto ne pominješ, da se za razliku od govečeta Trumpa, Biden pridržava svi mjera protiv širenja Covid19, a to se odnosi i na socijalnu distancu na skupovima i to jer baš i bilo u Ohiu. hajde sad, ponovi sve još jednom.
Pa to ti je bio Bidenov predizborini skup u Ohio 30 auta a on iza dvije betonske barikade sa dvije maske na glavi
Image

Nisi dobro procito , nije Ohio se okreno Bidenu nego Biden pokusava na veliko ubijedit glasace Ohia da glasaju za njega
Niko nikoga ne tjera da ide na predizborni skup, jedino kod Trump- 20 hiljada a kod Bidena 20-30 auta.
Nema nikakvih propisa kako da se organizujes, ko ono samo sa maskom u kafanu, to ti vazi dok ne udjes u kafanu onda maska nije obavezna,
A Biden star covjek vec posenilio da fasuje Kovid ko Kamala nebi prezivio.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9505 times
Been thanked: 11245 times
Status: Online

Velika radost za Joe Bidena: Dobio na poklon dulum zemlje u Olovu

Post by Krokodil Behko »

Image

Kada je u maju 2009. godine tadašnji potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden, a danas predsjednički kandidat i izvjesni budući stanovnik Bijele kuće, dolazio u Bosnu i Hercegovinu, demobilisani borac Armije RBiH Hazim Imamović iz Olova odlučio je da ovom velikom prijatelju naše zemlje pokloni dulum svoje zemlje na lokalitetu Lijeha u olovskom naselju Donji Bakići.

Bile to tada vijest koju su prenijeli gotovo svi bosanskohercegovački i regionalni, ali i svjetski mediji.

Ispunio dušu

- Dajem babovinu onome ko mi je ispunio dušu, kazao je Hazim autoru ovih redaka na parceli uz put Olovo-Tuzla, sve držeći zastavice SAD-a i Bosne i Hercegovine.

Bio je oduševljen Bidenovim govorom u Parlamentu BiH prije 11 godina.

- Kada sam čuo kako Biden govori u Parlamentu BiH, bio sam oduševljen. On jedini realno i pošteno govorio. Jednostavno, ispunio mi je dušu. Pogotovo kada je pohvalio Sulejmana Tihića i rekao da je on jedini realan političar u Bosni. Biden je jako dobar čovjek i njemu želim dati dio svoje babovine. To je jedino što imam. Može izabrati koju god parcelu želi. Kada bih ja sutra i umro, moji sinovi ispunili bi amanet i dali zemlju potpredsjedniku Amerike, kazao je te 2009. Imamović.

Jedanaest godina kasnije, kada je izvjesno da će Biden biti novi američki predsjednik, danas 63-godišnji Hazim mi kaže da "zemlja čeka Bidena".

- Ja sam zemlju već halalio i Biden je može preuzeti kada god poželi. Volio bih da Biden ili njegovi dođu ovdje, na svoje, da naprave vilu, vikendicu... Uostalom, možda da pravi šta god hoće na svome imanju, kaže Hazim.

Hazim ističe da s nestrpljenjem prati američke izbore i da mu je neizmjerno drago što je Biden prešao u vodstvo nad Donaldom Trumpom.

- Vjeruješ, čim ustanem, pratim kakvi su rezultati i kada će biti objavljena Bidenova pobjeda, kazao je Hazim.

Uvjeren je da su Amerikanci dobro birali.

- Ja sam 2009. godine obećao dulum babovine, a sad kažem da ću mu halaliti još dulum ako pobijedi! Ovo bi bilo lijepo mjesto i za njega i za njegova pokoljenja. Pravi Dženet, rekao nam je.

Biden će nam pomagati

Iako su naglasili da je "vrlo je neuobičajeno da zvaničnici SAD primaju ovakve ponude", u Ambasadi SAD u Sarajevu kazali su te 2009. da je ponuda Hazima Imamovića velikodušna i najavili da će o svemu obavijestiti Bijelu kuću.

Iako je, kaže, bila najavljena posjeta američkog ambasadora, nikada nije realizirana, no Hazim kaže da ostaje pri svojoj riječi. Pretpostavlja da je razlog splet kasnijih događaja i komplikacija prilika u zemlji, piše Radiosarajevo.

On navodi da intenzivno prati američku politiku. Zahvalan je Bidenu i Americi, jer „ko zna šta bi ostalo od Bosne i Bošnjaka da njih nije bilo“.

Kao i prije 11 godina, uvjeren je da će Biden i u budućnosti pomagati našoj zemlji.

(SB)
Mocan_Nick
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 9 times
Been thanked: 34 times

Re: Velika radost za Joe Bidena: Dobio na poklon dulum zemlje u Olovu

Post by Mocan_Nick »

Budala i krivih drva nikad nece nestati
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom »

Mocan_Nick wrote: 08 Nov 2020, 09:18 Budala i krivih drva nikad nece nestati
Zašto je budala? Čovjek borac ARBiH, svjestan je da je kraj toliko nepravde i izdaje zapada u najtežim vremenima Amerika ipak bila najveći prijatelj uprkos mnogim propustima i da je gospodin Biden bio jedan od najglasnijih. Nije sad da prodaje svoje jedino imanje da dobrovoljno bude na rubu egzistencije. Nije bogataš ili privatnik da mu nudi auto ili kuću. Sigurno je i sam svjestan da je realnost komplikovanija nego što je zamislio i da Biden neće nikada doći ali želi dati do znanja da je Biden u očima BiH, ARBiH i Bošnjaka pozitivna osoba.
Ova gesta koliko god bila mnogim glupa ili smijesna je iskrenije i više od srca nego sve čestitke zadnja dva dana koje je Biden dobio od političara.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14324 times
Been thanked: 9925 times

Post by Julia-Klara »

Top lista nadrealista :ha
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Kad su Francuzi onomad oslobodili Timbuktu od islamista Hollande je tokom predsjednicke posjete dobio na poklon kamilu. Trebala je nesto kasnije biti prebacena u pariski ZOO pa je u mesjuvremenu povjerena jednoj porodici na cuvanje.
Kasnije je ministar odbrane nakon posjete Maliju obavjesti predsjednika da je kamila najvjerovatnije pojedena 😁 i da joj se vise ne moze uci u trag
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes »

Bolje da je meni poklonio. Mogao sam kakve vikendicice sklepati
Samo sabura
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49254 times
Been thanked: 8767 times

Post by ElTriconi »

insomnia wrote: 08 Nov 2020, 16:43 Kad su Francuzi onomad oslobodili Timbuktu od islamista Hollande je tokom predsjednicke posjete dobio na poklon kamilu. Trebala je nesto kasnije biti prebacena u pariski ZOO pa je u mesjuvremenu povjerena jednoj porodici na cuvanje.
Kasnije je ministar odbrane nakon posjete Maliju obavjesti predsjednika da je kamila najvjerovatnije pojedena 😁 i da joj se vise ne moze uci u trag
Dobra pastrma :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Mocan_Nick
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Mocan_Nick »

Naseef Mushroom wrote: 08 Nov 2020, 15:28
Mocan_Nick wrote: 08 Nov 2020, 09:18 Budala i krivih drva nikad nece nestati
Zašto je budala? Čovjek borac ARBiH, svjestan je da je kraj toliko nepravde i izdaje zapada u najtežim vremenima Amerika ipak bila najveći prijatelj uprkos mnogim propustima i da je gospodin Biden bio jedan od najglasnijih. Nije sad da prodaje svoje jedino imanje da dobrovoljno bude na rubu egzistencije. Nije bogataš ili privatnik da mu nudi auto ili kuću. Sigurno je i sam svjestan da je realnost komplikovanija nego što je zamislio i da Biden neće nikada doći ali želi dati do znanja da je Biden u očima BiH, ARBiH i Bošnjaka pozitivna osoba.
Ova gesta koliko god bila mnogim glupa ili smijesna je iskrenije i više od srca nego sve čestitke zadnja dva dana koje je Biden dobio od političara.
Takvi kao taj lik iz Olova..stalno glasaju za zelene i drzava nam je radi toga u PM..a ti spominjes nepravdu

Da je iole dobar u glavi ne bi ga ni zanimali izbori u USA.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

A za koga glasaju pametni?
Bego
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 254 times
Been thanked: 1625 times

Post by Bego »

insomnia wrote: 08 Nov 2020, 16:52 A za koga glasaju pametni?
Za Nermina Kosilicu.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom »

Mocan_Nick wrote: 08 Nov 2020, 16:52
Naseef Mushroom wrote: 08 Nov 2020, 15:28

Takvi kao taj lik iz Olova..stalno glasaju za zelene i drzava nam je radi toga u PM..a ti spominjes nepravdu

Trebao je pokloniti dulum Predragu Kojoviću da bude dobar komšija.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3706 times
Been thanked: 6781 times

Post by Matan »

Da, nije zalosno, bilo bi smijesno..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... »

Kreten.

Dokle će narod u ovoj nesretnoj zemllji ljubit dupe matorim funkcionerima....
Mocan_Nick
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Mocan_Nick »

Naseef Mushroom wrote: 08 Nov 2020, 17:10
Mocan_Nick wrote: 08 Nov 2020, 16:52

Trebao je pokloniti dulum Predragu Kojoviću da bude dobar komšija.
Hahsha

Pa eto i da je njemu dao..dao bi borcu armije BiH
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2757 times
Been thanked: 22794 times

Post by HAVANA »

Treba tu travu posadit.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Makove. Jebo travu
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... »

Jel barem napiso neku posvetu, tipa...

brate Džo, poklanjam ti ovu zemlju da na njoj sagradiš fabriku il tako nešto korisno

i započneš naki biznis da imaš očeg živit kad u osamdeset petoj odeš u pemziju...
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2757 times
Been thanked: 22794 times

Post by HAVANA »

insomnia wrote: 08 Nov 2020, 17:27 Makove. Jebo travu
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Post Reply

Return to “Svijet”