Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
ElTriconi wrote: 18 Oct 2020, 14:26
Ribu. Ne volim je ni danas, bizi bolan ima one kosti sitne, jednom mi se zabila nedje u grlo, koje su to patnje bile
Od slatka: Rožatu (fuj) mandulat (fuj), krokante (ni šušta, ni gušta)
Obid: arambasici i sarma (fuj), pašticada (fuj), bjanko bakalar (fuj, fuj, fuj ni dan danas ga okusit ne mogu) skampi na buzaru (fuj)
Saga wrote: 19 Oct 2020, 08:10
Od slatka: Rožatu (fuj) mandulat (fuj), krokante (ni šušta, ni gušta)
Obid: arambasici i sarma (fuj), pašticada (fuj), bjanko bakalar (fuj, fuj, fuj ni dan danas ga okusit ne mogu) skampi na buzaru (fuj)
Punjene paprike..i sve od fasiranog mesa..
Prasu...dinje...
A sto jos uvijek ne jedem:
Masno meso..zilavo meso..
Kozu od piletine...i ribe..
Salame...
Bjelance u bilo kojoj formi..
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Sheval wrote: 08 Nov 2020, 18:16
A ovo je vec za vjecnost.
I nema adekvatne zamjene.
Ja i sad ovo hapam
Ovo mi neke jaranice jedu...i mljevenu plazmu u mlijeku..ne kotnam kako odrasla osoba moze hapice da jede
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
vrhbosnica wrote: 08 Nov 2020, 18:17
Ovo mi neke jaranice jedu...i mljevenu plazmu u mlijeku..ne kotnam kako odrasla osoba moze hapice da jede
Isto kao sto ja ne razumijem osobe koje piju kafu.
Ovo je svet cudjenja ☺
Kafa