Mjesoviti brak?
Moderator: spacebound
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22794 times
- Been thanked: 20878 times
- Status: Offline
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2324 times
- Been thanked: 5756 times
Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’
Jel.muslimanka
Jebote kruh svi be je ovdje povalili da je cetnikusa
Fuck you a friendly note to start the day
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Jes.nasa.
Prava muslimanka pokrivena od do, vice selam.alejk 17 puta dnevno, glasa za SDA....
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Selma je to.
Nema boga da nije nasa.
Nema boga da nije nasa.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Samo da se ne naginje kroz prozor 
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ne znam kako je na Balkanu sada.
Ali znam da ja nisam zeljela sa Srbinom zapocinjati ozbiljnu vezu.
Druzim se sa Srbima i dan danas se popickamo oko politike.
Znamo da su nam stavovi razliciti po tom pitanju.
I to je sve ok, jer sa prijateljima i poznanicima ne dijelim krevet, niti gradim porodicu.
Nisam do sada srela ni jednog koji je osudio srpsku politiku ili koji je apolitican.
Sto naravno ne znaci da ih nema, samo kazem ja nisam imala priliku da takve sretnem.
Znam brakove gdje se politika ne smije ni spomenuti.
A svjedok sam i zasto, jer kad krene tom linijom vidis da bi se sigurno razveli da nisu veto na tu temu stavili.
I to je OK za one koji su u stanju zivjeti u braku gdje postoje veto teme.
Kazu da je brak kompromis.
Pa nek ga svako pravi kako mu godi.
Ja ne bih mogla biti u braku ni sa religioznom osobom.
Ne mislim na osobu koja vjeruje u Boga, nego na osobu koja praktikuje zivot po religijskom nahodjenju i razmisljanju.
Tj, ne bih se mogla zainteresovati, zaljubiti pa najvjerovatnije ni istinski voliti takvu osobu.
Ili sto bi se reklo, irreconcilable differences.
Ali znam da ja nisam zeljela sa Srbinom zapocinjati ozbiljnu vezu.
Druzim se sa Srbima i dan danas se popickamo oko politike.
Znamo da su nam stavovi razliciti po tom pitanju.
I to je sve ok, jer sa prijateljima i poznanicima ne dijelim krevet, niti gradim porodicu.
Nisam do sada srela ni jednog koji je osudio srpsku politiku ili koji je apolitican.
Sto naravno ne znaci da ih nema, samo kazem ja nisam imala priliku da takve sretnem.
Znam brakove gdje se politika ne smije ni spomenuti.
A svjedok sam i zasto, jer kad krene tom linijom vidis da bi se sigurno razveli da nisu veto na tu temu stavili.
I to je OK za one koji su u stanju zivjeti u braku gdje postoje veto teme.
Kazu da je brak kompromis.
Pa nek ga svako pravi kako mu godi.
Ja ne bih mogla biti u braku ni sa religioznom osobom.
Ne mislim na osobu koja vjeruje u Boga, nego na osobu koja praktikuje zivot po religijskom nahodjenju i razmisljanju.
Tj, ne bih se mogla zainteresovati, zaljubiti pa najvjerovatnije ni istinski voliti takvu osobu.
Ili sto bi se reklo, irreconcilable differences.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Dobar bot koji najmanje komentara ima na temi politika a u komentarima najmanje pominje stranke. Ne koristi izraze koji su za tebe komplikovani, čak i one sa tri slova.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3964 times
- Been thanked: 7334 times
Kaze se budi umjeren u svemu, pa i u religiji, pripadnosti nekoj rasi, narodu,
i vrsti..alkoholu i sexu..
cuj sexu..
i vrsti..alkoholu i sexu..
cuj sexu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Matan
- Sila nečista

Meni je Ibra, super mensch..
spoj dva naroda i religije..
jedan od najvecih, ne bi bio da nije mjesavina..
spoj dva naroda i religije..
jedan od najvecih, ne bi bio da nije mjesavina..
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]

Dok su u Sarajevu nosili natpise "Da se Rifat makne iz kuhinje" u drugim mjestima su komšije, školski drugovi i radne kolege Jovan, Pero i Dragan ulazili Rifatu u kuhinju i vodili ga ako ga već nisu u kuhinji upucali ili zaklali.
I onda kaže onaj iz Sarajeva "Šta imaš protiv miješanih brakova. Što si nacionalista?"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Na tvoje toksične budalaštine ne bih trošio svoje vrijeme. Zato te ne smatram ozbiljnim diskutantom, a ti dalje nastavi po svom.
I nemoj me više živ bio citirati jer ću te morati prijaviti centrali za mobing.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25303 times
- Been thanked: 6637 times
...ma, zayebano je ovo...a opet se djeci ne bih mijesala, doduse i ne daju se umijesati
...karakter mamin! ...samo kazu, 'ta ti znas! ...pa de, sine, @ vi sve znate, mama je sisala veslo! ...mogu se samo nadati najboljem, a vec sam kazala da sa mnom nea zayebancije! ...dobro za dobro-vidim ne ide, povlacim se za dobrobit svog djeteta! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Matan
- Sila nečista

Ja svog sina ucim da bude covjek..
religija nula..
vazno je da nije agresivan, da voli ljude sve ovoga svijeta i da bude sretan..
ostalo, je za sirotinju...
religija nula..
vazno je da nije agresivan, da voli ljude sve ovoga svijeta i da bude sretan..
ostalo, je za sirotinju...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Tu griješiš. Ovdje se ne radi o diskusiji, šta misliš o meni i što misliš da sam iz centrale nego se radi o legitimnim pitanjima koje je mogao bilo ko bilo kome postaviti.MarlboroGold wrote: 09 Nov 2020, 00:33 Na tvoje toksične budalaštine ne bih trošio svoje vrijeme. Zato te ne smatram ozbiljnim diskutantom, a ti dalje nastavi po svom.
Zašto su FGRovci većinom Bosanci a Čika Pedja i Flautar Srbin i Hrvat? Zašto NS nema sjedišta u mjestima sa srpskom i hrvatskom većinom? Kako mi brojimo krvna zrnca a sarajevsko dijete Flautar poput Čovića gostuje u hrvatskoj na HRTu i broji krvna zrnca, to je samo nekoliko primjera da ne pišem sad ovdje roman.
Možeš ti o meni misliti šta želiš ali to šta pišem nisu toksične budalaštine jer to nije moje mišljenje nego činjenice koje razotkrivaju Njihovu Stranku.
Znam ja da ti mrziš kada kreneš "Flautar je sarajevsko dijete kme kme kme" da ti neko postavi sliku kako ispija kaVe sa UZP Ujkom pa možda zato tako reaguješ.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Oprosti jer si uputio pitanje drugom forumasu ali ja cu iznijeti svoje misljenje, a ti ga uvazi ili ignorisi.Naseef Mushroom wrote: 09 Nov 2020, 01:02Tu griješiš. Ovdje se ne radi o diskusiji, šta misliš o meni i što misliš da sam iz centrale nego se radi o legitimnim pitanjima koje je mogao bilo ko postaviti.MarlboroGold wrote: 09 Nov 2020, 00:33 Na tvoje toksične budalaštine ne bih trošio svoje vrijeme. Zato te ne smatram ozbiljnim diskutantom, a ti dalje nastavi po svom.
Zašto su FGRovci većinom Bosanci a Čika Pedja i Flautar Srbin i Hrvat? Zašto NS nema sjedišta u mjestima sa srpskom i hrvatskom većinom? Kako mi brojimo krvna zrnca a sarajevsko dijete Flautar poput Čovića gostuje u hrvatskoj na HRTu i broji krvna zrnca, to je samo nekoliko primjera da ne pišem sad ovdje roman.
Možeš ti o meni misliti šta želiš ali to šta pišem nisu toksične budalaštine jer to nije moje mišljenje nego činjenice koje razotkrivaju Njihovu Stranku.
Znam ja da ti mrziš kada kreneš "Flautar je sarajevsko dijete kme kme kme" da ti neko postavi sliku kako ispija kaVe sa UZP Ujkom pa možda zato tako reaguješ.
Nema NS u RS-u a Falatar i Pedja se izjasnjavaju kako se izjasnjavaju jer je Sarajevo - I federacija (dijelovi istog/iste) orjentisan na sacuvanje BIH (zdravi dio naroda i politike) dok je ono kancerozno tkivo SDA i co 20 godina radilo na kradadjicevom planu da se zajedno ne moze - sto je dalo samo vjetar u ledja seperatistima i debelo upalilo jer imamo homogenizaciju Srpskog a sada i Hrvatskog naroda (U ratu od Tudjmana,u miru neki hladan ali ok mic po mic napredak ali od kako je komsic zarad fotelje u kojoj ima moc da daje zestoke izjave i to bi otprilike bilo to " daj suknemo r'Vatima" - ali kesovina i pozicije po javnim preduzecima su dobar kesing) u BiH sto se tice politike.
Vec nam je poznato od 1992 valjda da velika vecina Bosanskih Srba i Hrvata ne zeli opstanak BiH - sta se uradilo na tome da se isti "smire" i da se ojacaju institucije i drzava / prvenstveno kroz ekonomiju i infrastrukturno povezivanje - tako i kroz poslovanje , administraciju i slicno - sve stavke bi trebalo da krenu iz Sarajeva i ostatka BiH koji zeli da istu sacuva. Medjutim SDA radi na torizaciji,zapisavanju i podjeli - jednako kao SNSD,SDS i HDZ - Sta zelis da ujedinjujes ali da ne uvazavas stavove drugih naroda u BiH ? Kako to ide ?
Floskule "gradjanske BiH" su tamo 93 pocele sa ukopavanjem u rupi,eskalirale 95 zvanicnim pravnim cementiranjem podjele - a onda do tada se radi na psiholoskoj podjeli - tj. ista nije ni potrebna ali samo ne cinjenje nicega da se vrsi dijalog i da se nadje srednja pozicija susretanja,kompromisa koji bi doveo u fokus stvari poput ekonomije,pravdje,kvaliteta zivota / drzi nas u vakumu da od rata stavovi se mnogo nisu promjenili ali se ne puca. Gradjansku borbu za BiH je ta ista SDA pocela da ukopava od 93 pa dalje tako da je BiH kao drzava ostala bez snaznih elemanta koji se bore za istu a ostali su etnicki elementi tj. etnicki element SDA koji samo je promijenio kormilo i zaplovio putem etnonacionalizma koji je bujao od SDS-a i HDZ-a. Zapravo od osnivanja SDA nije imala srz koja je multietnicka ali barem do 93 su manifestovali ideju BiH.
Od tada se ide u "odbranu" Bosnjaka a Bosna i Bosanci (svi njeni narodi) su ostali na vjetrometini.
Dokaz te politike ispiranja mozga - zapravo ne cinjenja nicega da se sjekire zakopaju , sto bi prve Pro-Bih snage trebale da rade je upravo ovakva tema koju sad citamo na forumu " samo nek je "nas" nemoj za "njihovog". Sta mislite kranji rezultat toga ??
Politika SDA je sve agresivnija na tom planu jer tim pale etno-nacionalno-vjerska osjecanja koja su veliki politicki alat na nasim prostorima, alat koji je sposoban da suzbije kod znacajnog broja populacije pogled na bitne stvari kao sto su naprimjer pravna drzava,funkcionalno sudstvo i tuzilastvo,profesionalna policija, pro-poslovno okruzenje , urednjena i efikasna administracija od opstinskih nivoa pa nadalje,suzbijanje korupcije itd itd.
I ako netko kaze da to nema veze sa ovom temom - samo neka pogleda osnove platformi koje SNSD,SDA,HDZ,SDS i co vode - koje se baziraju na ovakvim upravo osjecanjima "nas - njihov" koje ne pale kod sviju ali imaju odanu politicku bazu.A propaganda i spin koji se koristi je itekako efikasan da formira takva misljenja kod znacajnog broja populacije - jer mislili mi sta hocemo , nase stanovnistvo je prilicno neobrazovano-ovi koji zive u BiH tesko da su makli od iste , pogledi na zivot itd veoma suzeni.
Imamo i dijasporu - koja u 80+% posto suti , zivi svoj zivot - dodje na odmor uziva,potrosi para i onda pravac nazad u "stvarni" zivot , tu je i onih 20% koji imaju sto osobne razloge i traume od izbjeligstva ili slicno koji su ekstremno "upaljeni" i velike "patriote" ali smatram da je to zapravo odsutsvo integracije kod istih.. tj nemogucnost da se uklope i asimiliraju u drustvima o kojim zive tako da im porijeklo i pripadnost etnickoj grupi daje taj osjecaj pripadnosti koji je prisutan kod svakoga u manjoj ili vecoj mjeri.
Uh jesam se raspisao ali radi se
Last edited by MorningStar on 09 Nov 2020, 01:42, edited 1 time in total.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25303 times
- Been thanked: 6637 times
...mani se ti dijaspore, nju ste usutili vi, ne smije vise ni zucnut'!

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Zašto ne bih uvažavao? Pa makar se ne slagali uopšte.MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 01:22Oprosti jer si uputio pitanje drugom forumasu ali ja cu iznijeti svoje misljenje, a ti ga uvazi ili ignorisi.Naseef Mushroom wrote: 09 Nov 2020, 01:02
Tu griješiš. Ovdje se ne radi o diskusiji, šta misliš o meni i što misliš da sam iz centrale nego se radi o legitimnim pitanjima koje je mogao bilo ko postaviti.
Nema NS u RS-u a Falatar i Pedja se izjasnjavaju kako se izjasnjavaju jer je Sarajevo - I federacija (dijelovi istog/iste) orjentisan na sacuvanje BIH (zdravi dio naroda i politike) dok je ono kancerozno tkivo SDA i co 20 godina radilo na kradadjicevom planu da se zajedno ne moze - sto je dalo samo vjetar u ledja seperatistima i debelo upalilo jer imamo homogenizaciju Srpskog a sada i Hrvatskog naroda (od kako je komsic zarad fotelje u kojoj ima moc da daje zestoke izjave i to bi otprilike bilo to - ali kesovina i pozicije po javnim preduzecima su dobar kesing) u BiH sto se tice politike.
Vec nam je poznato od 1992 valjda da velika vecina Bosanskih Srba i Hrvata ne zeli opstanak BiH - sta se uradilo na tome da se isti "smire" i da se ojacaju institucije i drzava / prvenstveno kroz ekonomiju i infrastrukturno povezivanje - tako i kroz poslovanje , administraciju i slicno - sve stavke bi trebalo da krenu iz Sarajeva i ostatka BiH koji zeli da istu sacuva. Medjutim SDA radi na torizaciji,zapisavanju i podjeli - jednako kao SDA i HDZ - Sta zelis da ujedinjujes ali da ne uvazavas stavove drugih naroda u BiH ? Kako to ide ?
Floskule "gradjanske BiH" su tamo 93 pocele sa ukopavanjem u rupi,eskalirale 95 zvanicnim pravnim cementiranjem podjele - a onda do tada se radi na psiholoskoj podjeli - tj. ista nije ni potrebna ali samo ne cinjenje nicega da se vrsi dijalog i da se nadje srednja pozicija susretanja,kompromisa koji bi doveo u fokus stvari poput ekonomije,pravdje,kvaliteta zivota / drzi nas u vakumu da od rata stavovi se mnogo nisu promjenili ali se ne puca. Gradjansku borbu za BiH je ta ista SDA pocela da ukopava od 93 pa dalje tako da je BiH kao drzava ostala bez snaznih elemanta koji se bore za istu a ostali su etnicki elementi tj. etnicki element SDA koji samo je promijenio kormilo i zaplovio putem etnonacionalizma koji je bujao od SDS-a i HDZ-a. Zapravo od osnivanja SDA nije imala srz koja je multietnicka ali barem do 93 su manifestovali ideju BiH.
Od tada se ide u "odbranu" Bosnjaka a Bosna i Bosanci (svi njeni narodi) su ostali na vjetrometini.
Dokaz te politike ispiranja mozga - zapravo ne cinjenja nicega da se sjekire zakopaju , sto bi prve Pro-Bih snage trebale da rade je upravo ovakva tema koju sad citamo na forumu " samo nek je "nas" nemoj za "njihovog". Sta mislite kranji rezultat toga ??
Politika SDA je sve agresivnija na tom planu jer tim pale etno-nacionalno-vjerska osjecanja koja su veliki politicki alat na nasim prostorima, alat koji je sposoban da suzbije kod znacajnog broja populacije pogled na bitne stvari kao sto su naprimjer pravna drzava,funkcionalno sudstvo i tuzilastvo,profesionalna policija, pro-poslovno okruzenje , urednjena i efikasna administracija od opstinskih nivoa pa nadalje,suzbijanje korupcije itd itd.
I ako netko kaze da to nema veze sa ovom temom - samo neka pogleda osnove platformi koje SNSD,SDA,HDZ,SDS i co vode - koje se baziraju na ovakvim upravo osjecanjima "nas - njihov" koje ne pale kod sviju ali imaju odanu politicku bazu.A propaganda i spin koji se koristi je itekako efikasan da formira takva misljenja kod znacajnog broja populacije - jer mislili mi sta hocemo , nase stanovnistvo je prilicno neobrazovano-ovi koji zive u BiH tesko da su makli od iste , pogledi na zivot itd veoma suzeni.
Imamo i dijasporu - koja u 80+% posto suti , zivi svoj zivot - dodje na odmor uziva,potrosi para i onda pravac nazad u "stvarni" zivot , tu je i onih 20% koji imaju sto osobne razloge i traume od izbjeligstva ili slicno koji su ekstremno "upaljeni" i velike "patriote" ali smatram da je to zapravo odsutsvo integracije kod istih.. tj nemogucnost da se uklope i asimiliraju u drustvima o kojim zive tako da im porijeklo i pripadnost etnickoj grupi daje taj osjecaj pripadnosti koji je prisutan kod svakoga u manjoj ili vecoj mjeri.
Uh jesam se raspisao ali radi se![]()
Govoriš da je NS samo u gradovima sa bošnjačkom većinom jer je to zdraviji dio a kao SDA to kvari jer igra istu igru kao druge nacionalne stranke da se zajedno ne može što apsolutno nije tačno.
Opozicione stranke imaju slobodu gdje SDA vlada za razliku od teritorije gdje vladaju HDZ i SNSD.
Smiju li tamo biti komunjare, FGRovci, pro-bosanci, likovi poput Damira Nikšića i ostale ideologije koje postoje u Sarajevu, Zenici, Tuzli? Kako to da su sve tri stranke iste ali se ipak može u "SDA sredini" lakše disati?
Što se tiče poslijeratnog kriminala sve tri strane se mogu kriviti za svašta ali kod stvari poput nacionalizma, prava manjina, glorifikovanje ratnih zločina, zajedništva i ostalih stvari se SDA ne može porediti.
Prije nego što ovaj gore počne kmečati o botovima, to čak nije samo moje mišljenje.
Visoki predstavnik je u svom izvještaju kritikovao Dodika, Čovića, HDZ i SNSD ali ne Bakira i SDA. Predsjednik Biden je tada nahvalio Sulejmana Tihića i imao pozitivne riječi o političarima iz SDA (i tada su isti govorili da su sve 3 stranke iste).
Predsjednik Amerike i Visoki predstavnik i onda se moram sa "običnim smrtnicima" raspravljati kako nisu svi isti.
Taj izgovor zašto u rs-u nema NS je možda palio prije 5 godina ali postojati preko 10 godina i ne napraviti nikakav napredak, tu se treba postaviti pitanje zašto uopšte postoji takva stranka i da nije to ipak jedna velika ubleha. Mada je to veća krivica SDPa koji su prije tu grešku napravili i otežali NS ali to ne treba biti izgovor.
Gledaju svaku sitnicu kod Bošnjaka a ne diraju rs i Federaciju sa hrvatskom većinom. Ako te dvije samoprozvane građanske pro-bosanske stranke samo kritikuju bošnjačke stranke i bošnjačke probleme a ne diraju Srbe i Hrvate to ne čini NS i SDP pro-bosanskim strankama nego anti-bošnjačkim.
Da, imam problem sa Kojevićem i Mandićem što se kriju iza "Ja sam Srbin što sam bio u Armiji. Ne kritikuj me u 2020 jer sam zaštićen kao međed" ili Igor Stojanović koji svoje nacionalističke ispade pravda što je bio u ratu. Ako se mogu kritikovati Bošnjaci koji su bili u ratu zbog postupaka u 2020. godini (i trebaju, to šta su radili 90ih nema opravdanja za dešavanja poslije rata) onda trebaju i Ne-Bošnjaci ili ćemo se i kod njih voditi logikom Asima Sarajlića "Ne kritikuj moj rad, znaš li ti da sam bio dva puta ranjen u ratu?".
I da se vratimo na temu, ponavljam, nije isto biti u ratu u Sarajevu i Banjaluci. Kada u Sarajevu kažu komšije Dragan i Petar da ne napuštaju svoju raju i grad i napišu da su za građansku BiH i da se Rifat makne iz kuhinje a u Banjaluci bivša raja Dragan i Petar uđu Rifatu u Kuhinju i prebiju ga i zadave i onda Sarajlija kaže Banjalučanu " Što si nacionalista? Šta ima veze ako je zet Srbin?"
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Nisi bio u Sarajevu pa ne rise.Naseef Mushroom wrote: 09 Nov 2020, 00:31
Dok su u Sarajevu nosili natpise "Da se Rifat makne iz kuhinje" u drugim mjestima su komšije, školski drugovi i radne kolege Jovan, Pero i Dragan ulazili Rifatu u kuhinju i vodili ga ako ga već nisu u kuhinji upucali ili zaklali.
I onda kaže onaj iz Sarajeva "Šta imaš protiv miješanih brakova. Što si nacionalista?"
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
OT: Kako je krenulo bicemo zahvalni sto je bilo kakav mijesani brak, kad se pocnu zenit i udavat u istorodne brakove ...