A ovaj je katolik ali iz medicinskih razloga. Reko mu doktor velika je sansa da i mali bude imo isti problem tako da ti je bolje sadvrhbosnica wrote: 09 Nov 2020, 13:05U turskoj drzava placa sunecenje.. ne svima, nego imaju taj event ponekad kad par hiljada djecaka iz siromasnih porodica dobije to besplatno..insomnia wrote: 09 Nov 2020, 13:00 Kod mene se kolega skoro sunetio. Osunetio i malog o istom trosku![]()
I cula sam imaju i neke svoje NGO u zemljama treceg svijeta gdje to placaju siromasnima..
Mjesoviti brak?
Moderator: spacebound
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2311 times
- Been thanked: 1104 times
Da tebi amidza nesto kaze, ne hvataj se u kolo ako ne znas igrati.animals wrote: 09 Nov 2020, 13:00Pa, trebao je ostati religiozno neoprijedljen,amidza idriz wrote: 09 Nov 2020, 12:53
Cuj osunetio dijete a jede svinjetinu.
Ja poznajem jako mnogo muslimanki sa podrucja Prijedora, B.Luke pa i iz Tuzle koje su udate za Hrvate u HRu. Sve i jedna je donja. Djeca redovno idu u crkvu, krstena su, svinjokolje ne propustaju...i ti nasao za primjer sunecenje koje moze biti iz vise razloga.
Sta kazes, pljunuo na suprugu i mamu. Ne moze dijete prosetati u crkvu jer je osunecen.
E to je taj mentalitet koji ti predstavljas.
bas kao i svatko iz tih, kako ih nazivamo mjesani brakova..
Sama pomisao da ces zeniti nekoga ko ne pripada tvojoj religiji moras biti spreman na mnoge ustupke i kompromise. Zaboravi na crkvu, dzamiju, sinagogu...razne vjerske obicaje, vjerska imena...ko je na to spreman sva su mu vrata otvorena.
Nas Havana nicim nije opterecen. Radi svoj posao, svira gitaru, popije poneku, zapali dzoint i hebe se njemu ko je ko i sta je ko.
Ne beri gljive oko tudje njive.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Pa sta hoces morning star ?
57% je jos uvijek vecina.
57% je jos uvijek vecina.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Da li iskreno mislis da vecinu tih studenata zaboli neka stvar koja je tabla nabijena na ulazu (btw bio sam skoro na palama kad ne ostadoh goreDuminjo wrote: 09 Nov 2020, 13:18 Unija Studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i parlament Studentskog doma Pale poručili su da nema ništa od skidanja ploče sa imenom osuđenog zločinca Radovana Karadžića sa zgrade Doma, "bez obzira ko pokuša da je skine, pa makar to bio i visoki predstavnik Valentin Inzko lično".
"Radovan Karadžić je prvi predsjednik Republike Srpske, zemlje koja je naša domovina, koju volimo svim srcem, koju niko neće vrijeđati i napadati bez da dobije povratnu reakciju. Lik i djelo Radovana Karadžića će uvijek živjeti kroz sve stanovnike Republike Srpske, posebno kroz nas studente, koji ćemo ga uvijek poštovati i pamtiti", naveli su studenti u zajedničkom, skandaloznom saopćenju.
klix.ba
![]()
Daleko od toga da je procenat radikalizma isti (mnogo je gore po Palama a o ostalim manjim mjestima da ne govorim) 1/1 cetnika ali imas dooosta veliki ako ne i apsolutno vecinski broj normala ljudi.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 26 times
Jel ovo zaoprave?Mirelam wrote: 09 Nov 2020, 13:10Treba malo ovo razjasniti. Ako nosis na uhu onda je naušnica a ako je tamo jel..., onda je mindzusa. Kolegice budite precizni.vrhbosnica wrote: 09 Nov 2020, 12:59
Jest mi drago sto sam zensko majkem.. ko bi se sa tim peglao...
Plus mogu lakirati nokte i nositi mindjuse![]()
![]()
Kuku meni..sad moram da premotam kad sam i gdje rekla mindjusa
Edit: melek nista od te slike..doslo je do nesporazuma
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Cudi me da te nisu u audiciju zvali sa tolikom dozom humora.MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:25
Da li iskreno mislis da vecinu tih studenata zaboli neka stvar koja je tabla nabijena na ulazu (btw bio sam skoro na palama kad ne ostadoh goresta je ono ljudi moji izgleda musko se raselilo il radi po sumi sve ugodne zemske po "gradu") Sta je nasim studentima bitno - koja ce tabla biti na ulazu ili imaju li sredjen studentski dom,toplu vodu,dobru hranu itd itd.. Medjutim kao i kod svih imas "predstavnike" studenata koji naravno su na listama stranaka pa se gadjaju nekim izjavama - nije nam se tesko sjetiti zahiragica i predstavljanja studenata itd itd.
Daleko od toga da je procenat radikalizma isti (mnogo je gore po Palama a o ostalim manjim mjestima da ne govorim) 1/1 cetnika ali imas dooosta veliki ako ne i apsolutno vecinski broj normala ljudi.
Opra ih bolje od domestosa.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Sta ih imam "prati" , to je moja licna percepcija i misljenje koje sam formirao ja bazirano na onom sto sam vidio i cuoamidza idriz wrote: 09 Nov 2020, 13:29Cudi me da te nisu u audiciju zvali sa tolikom dozom humora.MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:25
Da li iskreno mislis da vecinu tih studenata zaboli neka stvar koja je tabla nabijena na ulazu (btw bio sam skoro na palama kad ne ostadoh goresta je ono ljudi moji izgleda musko se raselilo il radi po sumi sve ugodne zemske po "gradu") Sta je nasim studentima bitno - koja ce tabla biti na ulazu ili imaju li sredjen studentski dom,toplu vodu,dobru hranu itd itd.. Medjutim kao i kod svih imas "predstavnike" studenata koji naravno su na listama stranaka pa se gadjaju nekim izjavama - nije nam se tesko sjetiti zahiragica i predstavljanja studenata itd itd.
Opra ih bolje od domestosa.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5107 times
- Been thanked: 7108 times
Da je toliki broj normalan ne bi ni dopustili, niti se gađali, i valjali u političkim životinjskim forama.
Izuzetaka ima, ali malo..
Izuzetaka ima, ali malo..
Svijest ima sidrište.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Jesi ih pitao u kojoj drzavi zive?MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:31Sta ih imam "prati" , to je moja licna percepcija i misljenje koje sam formirao ja bazirano na onom sto sam vidio i cuoamidza idriz wrote: 09 Nov 2020, 13:29
Cudi me da te nisu u audiciju zvali sa tolikom dozom humora.
Opra ih bolje od domestosa.![]()
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2730 times
- Been thanked: 8559 times
Ne mislim, samo citam sta je na papiru sa pecatom. Kazu da je to bitno..MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:25Da li iskreno mislis da vecinu tih studenata zaboli neka stvar koja je tabla nabijena na ulazu (btw bio sam skoro na palama kad ne ostadoh goreDuminjo wrote: 09 Nov 2020, 13:18 Unija Studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i parlament Studentskog doma Pale poručili su da nema ništa od skidanja ploče sa imenom osuđenog zločinca Radovana Karadžića sa zgrade Doma, "bez obzira ko pokuša da je skine, pa makar to bio i visoki predstavnik Valentin Inzko lično".
"Radovan Karadžić je prvi predsjednik Republike Srpske, zemlje koja je naša domovina, koju volimo svim srcem, koju niko neće vrijeđati i napadati bez da dobije povratnu reakciju. Lik i djelo Radovana Karadžića će uvijek živjeti kroz sve stanovnike Republike Srpske, posebno kroz nas studente, koji ćemo ga uvijek poštovati i pamtiti", naveli su studenti u zajedničkom, skandaloznom saopćenju.
klix.ba
![]()
sta je ono ljudi moji izgleda musko se raselilo il radi po sumi sve ugodne zemske po "gradu") Sta je nasim studentima bitno - koja ce tabla biti na ulazu ili imaju li sredjen studentski dom,toplu vodu,dobru hranu itd itd.. Medjutim kao i kod svih imas "predstavnike" studenata koji naravno su na listama stranaka pa se gadjaju nekim izjavama - nije nam se tesko sjetiti zahiragica i predstavljanja studenata itd itd.
Ako je vecinski broj normala, što biraju nacionaliste? Kao većina, mogli bi izabrati komotno onoga ko ce im srediti da dom bude kao hotel, a vidi belaja, biraju godinama u nazad onoga ko im sredjuje ovakve nazive.
Hajd opet da i to nekako probamo opravdati nepismenoscu, nezainteresovansocu. Gore mi je 5% pismenih sto vladaju i donose ovakva saopštenja nego 95%% "normalnih" koji se nista ne pitaju. Cak su i pogodne ovce za nahuškati (vidjeli smo to vec vise puta).
I sta imamo od tih "normalnih" bolje nego od ovih bolesnih? Kar'nu, da prostis.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ponio ustav i zakletvu sve sa svetim knjigama da polazu zakletvu prije nego popricam sa nekim. Konobar izjavu prisegu dao i obukao se u zuto plavoamidza idriz wrote: 09 Nov 2020, 13:33Jesi ih pitao u kojoj drzavi zive?MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:31
Sta ih imam "prati" , to je moja licna percepcija i misljenje koje sam formirao ja bazirano na onom sto sam vidio i cuo![]()
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa sta predlazes?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ukratko, sto "mi" biramo SDADuminjo wrote: 09 Nov 2020, 13:34Ne mislim, samo citam sta je na papiru sa pecatom. Kazu da je to bitno..MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:25
Ako je vecinski broj normala, što biraju nacionaliste? Kao većina, mogli bi izabrati komotno onoga ko ce im srediti da dom bude kao hotel, a vidi belaja, biraju godinama u nazad onoga ko im sredjuje ovakve nazive.
Hajd opet da i to nekako probamo opravdati nepismenoscu, nezainteresovansocu. Gore mi je 5% pismenih sto vladaju i donose ovakva saopštenja nego 95%% "normalnih" koji se nista ne pitaju. Cak su i pogodne ovce za nahuškati (vidjeli smo to vec vise puta).
I sta imamo od tih "normalnih" bolje nego od ovih bolesnih? Kar'nu, da prostis.
- jelena...
- Aktivni forumaš

Mene zanima:
dvije različite religije...katoličanstvo/pravoslavlje i islam, a oboje religiozni u svojoj...
Jel to neko mora preći na onu drugu ili mogu oboje slaviti svoje i živjeti normalno?
I...zašto se brak između dvoje ateista, rođenih pod okriljem različitih religija...ili kako li se već to kaže.... smatra mješovitim?
dvije različite religije...katoličanstvo/pravoslavlje i islam, a oboje religiozni u svojoj...
Jel to neko mora preći na onu drugu ili mogu oboje slaviti svoje i živjeti normalno?
I...zašto se brak između dvoje ateista, rođenih pod okriljem različitih religija...ili kako li se već to kaže.... smatra mješovitim?
Last edited by jelena... on 09 Nov 2020, 13:43, edited 2 times in total.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2730 times
- Been thanked: 8559 times
Pričamo o genocidašima.. Kakve veze ima SDA s tim?MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:37Ukratko, sto "mi" biramo SDADuminjo wrote: 09 Nov 2020, 13:34
Ne mislim, samo citam sta je na papiru sa pecatom. Kazu da je to bitno..
I sta imamo od tih "normalnih" bolje nego od ovih bolesnih? Kar'nu, da prostis.?
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2843 times
- Been thanked: 23438 times
Ja doduse i ova ima mjesta.jelena... wrote: 09 Nov 2020, 13:41
I...zašto se brak između doje ateista, rođenih pod okriljem različitih religija...ili kako li se već to kaže.... smatra mješovitim?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2843 times
- Been thanked: 23438 times
Ja nosim mindjusu a mogu i ja lakirati,al necu.vrhbosnica wrote: 09 Nov 2020, 12:59Jest mi drago sto sam zensko majkem.. ko bi se sa tim peglao...Melek wrote: 09 Nov 2020, 12:56 Previše tijesna bude pa se još usput uščuje, nemoš dohakat bakterijama da si trovijernik moraš to sunnetit![]()
Plus mogu lakirati nokte i nositi mindjuse![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Pa procitaj napisano - generalizacija koju se spocitava je jednako kao kad bi rekao da svi/velika vecina Bosnjaka biraju SDA (sto smatram da nije istina- zapravo 30 procenata od 55% kojih izadje na izbore ?)
Samo de mi pojasni pojam genocidas ? Na koju se skupinu/narod/nacionalnost/pojedince itd odnosi ?
- jelena...
- Aktivni forumaš

Još ako se ni etnički ne izjašnjavaju...eto jope zbrke...duplo.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4376 times
- Been thanked: 3311 times
Zato što se upravo i govori o mješovitom a ne o multikonfesionalnom braku. Brak pripadnika različitih naroda/nacija. E, sad, što je kod nas religija=nacija to je baška. Ni ateisti nisu baš najravnodušniji na genocide, ratne zločine, terorizam i tako to.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.