Mjesoviti brak?
Moderator: spacebound
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
- Status: Offline
Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’
Cudni smo mi....Prije sam kontala kako bi dobro bilo da se svi, ama bas SVI izmjesamo. Ne bi bilo ovakvih gluposti kao danas. I onda skontam, ma to je nama u krvi. Kad ne bi imali vjerske grupe, bilo bi nemoj sine Hercegovku, nemoj u Krajinu.....Uvijek cemo mi sebi naci "nase" i "muhadjere". Mislim da je problem u nepoznavanju drugih i drugacijeg....To je sve.
Da smo svi iz istog Kantona, problem ni bio iz koje je ulice....Familije? E ne valja!
Da smo svi iz istog Kantona, problem ni bio iz koje je ulice....Familije? E ne valja!
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4357 times
- Been thanked: 3290 times
Mislite li npr da bi u jednom bošnjačko-albanskom ili hrvatsko-slovenačkom braku cvjetale sve ruže zbog iste religije? Ili, recimo npr srpsko-bugarskom 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4357 times
- Been thanked: 3290 times
Sve zavisi o kakvom se miješanju radi. Mješanje tipa stapanja slabijih u jače je zločin i diskriminacija koja se sprovodi u bračnoj zajednoci.Dori wrote: 09 Nov 2020, 13:55 Cudni smo mi....Prije sam kontala kako bi dobro bilo da se svi, ama bas SVI izmjesamo. Ne bi bilo ovakvih gluposti kao danas. I onda skontam, ma to je nama u krvi. Kad ne bi imali vjerske grupe, bilo bi nemoj sine Hercegovku, nemoj u Krajinu.....Uvijek cemo mi sebi naci "nase" i "muhadjere". Mislim da je problem u nepoznavanju drugih i drugacijeg....To je sve.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Mislim da su presude u agu jasne. Ne vidim cemu pojasnjenjeMorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:44Pa procitaj napisano - generalizacija koju se spocitava je jednako kao kad bi rekao da svi/velika vecina Bosnjaka biraju SDA (sto smatram da nije istina- zapravo 30 procenata od 55% kojih izadje na izbore ?)
Samo de mi pojasni pojam genocidas ? Na koju se skupinu/narod/nacionalnost/pojedince itd odnosi ?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8515 times
Ma procito sam i iskreno, nemam volje da ti odgovaram.MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:44Pa procitaj napisano - generalizacija koju se spocitava je jednako kao kad bi rekao da svi/velika vecina Bosnjaka biraju SDA (sto smatram da nije istina- zapravo 30 procenata od 55% kojih izadje na izbore ?)
Samo de mi pojasni pojam genocidas ? Na koju se skupinu/narod/nacionalnost/pojedince itd odnosi ?
Pričamo konkretno o jednom domu, ti ubaci SDA.. Pa jebemga, kako?
Pričaš kako ogromna većina nije takva a u genocidnoj tvorevini, ko god dodje na vlast, ista priča/politika se vrti. Znamo kakva..
Kad se osnuje Stranka koja ce, za pocetak, javno priznati genocid i koja ce, kao takva, pobijediti na izborima u RS, mozemo poceti pricati.
Do tada, većina je bas onakva kakvom su je predstavljali osudjeni genocidaši. Izuzetaka ima, ali ih je premalo i ne predstavljaju nista..
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5082 times
- Been thanked: 7068 times
Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:15Ma procito sam i iskreno, nemam volje da ti odgovaram.MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:44
Pa procitaj napisano - generalizacija koju se spocitava je jednako kao kad bi rekao da svi/velika vecina Bosnjaka biraju SDA (sto smatram da nije istina- zapravo 30 procenata od 55% kojih izadje na izbore ?)
Pričaš kako ogromna većina nije takva a u genocidnoj tvorevini, ko god dodje na vlast, ista priča/politika se vrti. Znamo kakva..
Kad se osnuje Stranka koja ce, za pocetak, javno priznati genocid i koja ce, kao takva, pobijediti na izborima u RS, mozemo poceti pricati.
Do tada, većina je bas onakva kakvom su je predstavljali osudjeni genocidaši. Izuzetaka ima, ali ih je premalo i ne predstavljaju nista..
Dok je i istih predstavljaju nadu, nije baš ništa. I usađivanje drugačijih koraka nekim budućim generacijama...
Svijest ima sidrište.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8515 times
Sretno svima koji se nadaju. Ja bih radje bio oprezan. Cisto da ne ispadnem, po ko zna koji put, glup.ina wrote: 09 Nov 2020, 14:21Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:15
Ma procito sam i iskreno, nemam volje da ti odgovaram.
Dok je i istih predstavljaju nadu, nije baš ništa. I usađivanje drugačijih koraka nekim budućim generacijama...![]()
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Upravo zbog boldanog sam naveo tu SDA , smatram da ipak vecina naroda u BiH nije prestavljena jer je letargicna i ne bira ono boli ih nesto za izbore odo kafu pit. A stranacki aparati mobilizuju sve do zadnjeg uhljeba.Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:15Ma procito sam i iskreno, nemam volje da ti odgovaram.MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:44
Pa procitaj napisano - generalizacija koju se spocitava je jednako kao kad bi rekao da svi/velika vecina Bosnjaka biraju SDA (sto smatram da nije istina- zapravo 30 procenata od 55% kojih izadje na izbore ?)
Kod srba pali prica "optuzuju nas za ovo i ono, oni su krivi , nije bilo , islamska dekleracija, mudzahedini,nedamo rs" - sa druge strane se gura prica "cetnici,genocidasi,svi isti,nema price dok.., ocemo brisanje entiteta" Srpske stranke doduse pored ustaljene kradje i pljacke guraju i tu pricu o secesiji i rade na istoj, ove nazovi pro-Bosanske snazna sda jaka bih il kako vec kradu i pljackaju i prosipaju zastitu bosnjaka kao. A ko stiti drzavu BiH - dali iskreno itko misli da se silom nekom moze zadrzati cjelovitost zemlje ako imas 40ak posto populacije i preko pola teritorije koje bi islo u razlaz ?? Ili ipak je neophodna pametna,proracunata politika - gradnja jake ekonomije,obrazovanja , razvijanje diplomatskih veza , i rad na "mixanju" da bi se sacuvala drzava. Dali iskreno netko misli da mozemo do zauvijek ovako da propadamo intelektualno,ekonomski,pravno sve jeduci slamu borbe protiv "onih" ?
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
I sa tim se slazem, - sad pitanje koliko je spremno evo Bosnjaka novih generacija da se brani i cime ? I jos vise da recimo vojno ukida RS... cime i kako ? pola na nargili,pola nebi pomislilo da brani jer ih "stranka branilaca" krade i djepari gledaju kako se njemacke dofatiti. Odvri dzAlu Bemwe ho ruk ja krimi mrki pogled a pokisnem tri dana kukam.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6953 times
Ali zasto ovo nije jednonacinalni forum..
Zasto se ne zove Bosnjacki..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2268 times
- Been thanked: 1076 times
Nisi valjda sve ovo ispricao gore na Palama?MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 14:27I sa tim se slazem, - sad pitanje koliko je spremno evo Bosnjaka novih generacija da se brani i cime ? I jos vise da recimo vojno ukida RS... cime i kako ? pola na nargili,pola nebi pomislilo da brani jer ih "stranka branilaca" krade i djepari gledaju kako se njemacke dofatiti. Odvri dzAlu Bemwe ho ruk ja krimi mrki pogled a pokisnem tri dana kukam.Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:22
Sretno svima koji se nadaju. Ja bih radje bio oprezan. Cisto da ne ispadnem, po ko zna koji put, glup.
Sad smo gotovi.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9907 times
- Been thanked: 16706 times
Zato sto se Maja nije s tobom savjetovala kad je otvarala forumanimals wrote: 09 Nov 2020, 14:27 Ali zasto ovo nije jednonacinalni forum..
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- bagra
- Forum [Bot]
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
a kako ti to znas molim ljepovrhbosnica wrote: 09 Nov 2020, 12:54 Imao problema prilikom erekcije, bolilo ga pravo, i jos svasta nesta... da ne pricam sad...
sorry, I had to
joj mani te teske spike jellejelena... wrote: 09 Nov 2020, 13:41 Mene zanima:
dvije različite religije...katoličanstvo/pravoslavlje i islam, a oboje religiozni u svojoj...
Jel to neko mora preći na onu drugu ili mogu oboje slaviti svoje i živjeti normalno?
I...zašto se brak između dvoje ateista, rođenih pod okriljem različitih religija...ili kako li se već to kaže.... smatra mješovitim?
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 6699 times
- Been thanked: 7899 times
navodis nekakve primjere i sve zavrsavas sa "pa ljudi malo skontali pa dosta je ajmo dalje".
ne moze "ajmo dalje" i tako da se umanjuju i zaborave genocidi.
i btw, smajli "lud" salji svojim ukucanima
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ma kakvi, gore opalis samo pricu hiljade ljutih mudzahedina patroliraju , serijatska policija na svakom coskuamidza idriz wrote: 09 Nov 2020, 14:29Nisi valjda sve ovo ispricao gore na Palama?MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 14:27
I sa tim se slazem, - sad pitanje koliko je spremno evo Bosnjaka novih generacija da se brani i cime ? I jos vise da recimo vojno ukida RS... cime i kako ? pola na nargili,pola nebi pomislilo da brani jer ih "stranka branilaca" krade i djepari gledaju kako se njemacke dofatiti. Odvri dzAlu Bemwe ho ruk ja krimi mrki pogled a pokisnem tri dana kukam.![]()
Sad smo gotovi.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ti si dobro otisla dalje i to u kilometrima. Sta tebe brigapizarro wrote: 09 Nov 2020, 14:32navodis nekakve primjere i sve zavrsavas sa "pa ljudi malo skontali pa dosta je ajmo dalje".
ne moze "ajmo dalje" i tako da se umanjuju i zaborave genocidi.
i btw, smajli "lud" salji svojim ukucanima![]()
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9907 times
- Been thanked: 16706 times
MorningStar, razgovaraj civilizovano. Nemoj da bude hrkljus prvi dan.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Sa duznim postovanjem - sta da odgovorim na ovo:spacebound wrote: 09 Nov 2020, 14:36 MorningStar, razgovaraj civilizovano. Nemoj da bude hrkljus prvi dan.
pizarro wrote: 09 Nov 2020, 12:08prestani umanjivati genocide nad bosnjacima.MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 12:04
Al malo sutra nije dolazilo do ponavljanja, doduse u nekim slucajevima i nije jer nije bilo potrebe da se sta ponavlja (kao u slucaju Jevreja ili Hugenota)..![]()

- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5082 times
- Been thanked: 7068 times
Realne pozitivne namjere, pokreti.. s vremenom obustave svoj pomicaj, ko god da je u pitanju. A ako se zadave na samom početku, nikad i neće imati jači glas. Ili uopšte. A naravno da je svako slobodan da misli i drugačije.
Svijest ima sidrište.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kae nisam Srbin aliamidza idriz wrote: 09 Nov 2020, 14:29Nisi valjda sve ovo ispricao gore na Palama?MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 14:27
I sa tim se slazem, - sad pitanje koliko je spremno evo Bosnjaka novih generacija da se brani i cime ? I jos vise da recimo vojno ukida RS... cime i kako ? pola na nargili,pola nebi pomislilo da brani jer ih "stranka branilaca" krade i djepari gledaju kako se njemacke dofatiti. Odvri dzAlu Bemwe ho ruk ja krimi mrki pogled a pokisnem tri dana kukam.![]()
Sad smo gotovi.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans