Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3996 times
Been thanked: 7422 times
Status: Offline

Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’

Post by Matan » 09 Nov 2020, 14:40

spacebound wrote: 09 Nov 2020, 14:30
animals wrote: 09 Nov 2020, 14:27 Ali zasto ovo nije jednonacinalni forum..
Zasto se ne zove Bosnjacki..
Zato sto se Maja nije s tobom savjetovala kad je otvarala forum :kafa
Ti ocito mene ne razumijes..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 09 Nov 2020, 14:45

ina wrote: 09 Nov 2020, 14:39
Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:22

Sretno svima koji se nadaju. Ja bih radje bio oprezan. Cisto da ne ispadnem, po ko zna koji put, glup.
Realne pozitivne namjere, pokreti.. s vremenom obustave svoj pomicaj, ko god da je u pitanju. A ako se zadave na samom početku, nikad i neće imati jači glas. Ili uopšte. A naravno da je svako slobodan da misli i drugačije.
Glupost. Eto perioda juge i bratstva und jedinstva. Ni 45 godina pozitivnih ideja, namjera, pokreta nije bilo dosta da prvom prilikom ponove zlocine iz 40-tih. Poklali i silovali komsije, kolege, ucenike
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 09 Nov 2020, 14:47

insomnia wrote: 09 Nov 2020, 14:45

Realne pozitivne namjere, pokreti.. s vremenom obustave svoj pomicaj, ko god da je u pitanju. A ako se zadave na samom početku, nikad i neće imati jači glas. Ili uopšte. A naravno da je svako slobodan da misli i drugačije.
Glupost. Eto perioda juge i bratstva und jedinstva. Ni 45 godina pozitivnih ideja, namjera, pokreta nije bilo dosta da prvom prilikom ponove zlocine iz 40-tih. Poklali i silovali komsije, kolege, ucenike
Sve to stoji..
Ali sta uraditi da do toga vise ne dodje..

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 09 Nov 2020, 14:55

animals wrote: 09 Nov 2020, 14:47
Sve to stoji..
Ali sta uraditi da do toga vise ne dodje..
Nista. Pat pozicija
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2803 times
Been thanked: 8834 times

Post by Duminjo » 09 Nov 2020, 14:59

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 14:27

Sretno svima koji se nadaju. Ja bih radje bio oprezan. Cisto da ne ispadnem, po ko zna koji put, glup.
I sa tim se slazem, - sad pitanje koliko je spremno evo Bosnjaka novih generacija da se brani i cime ? I jos vise da recimo vojno ukida RS... cime i kako ? pola na nargili,pola nebi pomislilo da brani jer ih "stranka branilaca" krade i djepari gledaju kako se njemacke dofatiti. Odvri dzAlu Bemwe ho ruk ja krimi mrki pogled a pokisnem tri dana kukam.
Eno.. Od obicnog primjera omladine koja podržava ratnog zločinca, a sve u skladu sa temom "Samo da je naš" , dodjosmo i do ukidanja genocidne tvorevine i omalovažavanja gradjana grada koji su se samo magijom uspjeli odbraniti od četnika. To sve bez ikakvog osvrta na medjuljudske odnose vec čista politika.

Nemam sta komentarisati, halali 😂

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 09 Nov 2020, 15:01

45 godina komunizma je bilo premalo mira..
jer, kako vidimo, i danas 25 godina nakon rata , jos je
sve ko i dan poslije.
mozda jedino 200 godina mira nesto promjeni, ali i tad ce nas svete knjige poducavati da nismo isti.

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 09 Nov 2020, 15:05

iselicemo se ukanadu
nece imat ko ratovat.
pa nit klat samim tim

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 15:06

Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:59
MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 14:27

I sa tim se slazem, - sad pitanje koliko je spremno evo Bosnjaka novih generacija da se brani i cime ? I jos vise da recimo vojno ukida RS... cime i kako ? pola na nargili,pola nebi pomislilo da brani jer ih "stranka branilaca" krade i djepari gledaju kako se njemacke dofatiti. Odvri dzAlu Bemwe ho ruk ja krimi mrki pogled a pokisnem tri dana kukam.
Eno.. Od obicnog primjera omladine koja podržava ratnog zločinca, a sve u skladu sa temom "Samo da je naš" , dodjosmo i do ukidanja genocidne tvorevine i omalovažavanja gradjana grada koji su se samo magijom uspjeli odbraniti od četnika. To sve bez ikakvog osvrta na medjuljudske odnose vec čista politika.

Jasta sve sto si nabrojao bas tako, ne znam dje procita ali ocito imas jake kapacitete "citanja izmedju redova"

Nisam ja dosao do toga - pricali smo o medjuljudskim odnosima , na sto si ti dodao da je bolje "biti spreman" - ok i da slazem se sa tim, pa onda pitam ko je to spreman i koliko ? Mislis da su ljudi koji imaju gorak ukus vladavine lopova 25 god spremni da ginu za iste ? Moral u 92-95 ratu je bio ogroman- sada ? I moje misljenje je to "magijom se odbranili" da ne pocinjemo... nemoj boga ti da se vise onako brani drzava - ono je bila borba cisto ljudi za opstanak sa nesposobnom vlascu na celu.Da nisu ljudi se borili za goli zivot ...

Medjutim opet sve se to odnosi na "budimo spremni" i ponavljam ok zlu ne trebalo.

Ali sanse za sukob su male, evo imali smo pitanje kako konkretno rjesavati probleme koje imamo u BiH , i odgovor otprilike koji je stigao od ovih sto bi se preko virtualnog nisana drzali sa "onim" je neka je pat pozicija... i sta cemo dok se svi kolektivno ne iselimo iz ove drzave pa bude kao na nadrealistima ono "posljednji jugosloven" ?

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2953 times
Been thanked: 24419 times

Post by HAVANA » 09 Nov 2020, 15:12

Jebo majku nisam znao da zivim sa cetnikom, da mi je punac cetnik, najbolji drug cetnik, cetnik me u ratu prehranio ranjenog, u jedinici mi bili cetnici, kod ustase spavo u hrvatskoj, papire mi zavrsili za operaciju u njemackoj, meni i hiljadama drugih... Tako olako sve svrstati pod jedno moze samo budala. Ne znam sta drugo reci. :lupa Jes eto ime i vjera je odrednica ko je covjek a ko ne. Al u qrcu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 09 Nov 2020, 15:15

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 15:06
Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:59

Jasta sve sto si nabrojao bas tako, ne znam dje procita ali ocito imas jake kapacitete "citanja izmedju redova"

Nisam ja dosao do toga - pricali smo o medjuljudskim odnosima , na sto si ti dodao da je bolje "biti spreman" - ok i da slazem se sa tim, pa onda pitam ko je to spreman i koliko ? Mislis da su ljudi koji imaju gorak ukus vladavine lopova 25 god spremni da ginu za iste ? Moral u 92-95 ratu je bio ogroman- sada ? I moje misljenje je to "magijom se odbranili" da ne pocinjemo... nemoj boga ti da se vise onako brani drzava - ono je bila borba cisto ljudi za opstanak sa nesposobnom vlascu na celu.Da nisu ljudi se borili za goli zivot ...

Medjutim opet sve se to odnosi na "budimo spremni" i ponavljam ok zlu ne trebalo.

Ali sanse za sukob su male, evo imali smo pitanje kako konkretno rjesavati probleme koje imamo u BiH , i odgovor otprilike koji je stigao od ovih sto bi se preko virtualnog nisana drzali sa "onim" je neka je pat pozicija... i sta cemo dok se svi kolektivno ne iselimo iz ove drzave pa bude kao na nadrealistima ono "posljednji jugosloven" ?
Ja ga jbm ko je pricao o spremnosti :ooo

Toliko o citanjju izmedju redova.. Nije fino tako izokretati. Vidis, citav ovaj post si mi sada "ugurao u usta" kao da sam ja pisao o nekoj spremnosti.. I kako sada da ti i ja pricamo normalno? Plus ono Bespotrebno uvaljivanje SDA. Plus tvrdnje da većina nije takva, samo na osnovu tvoje posjete Palama. Eto mi svi senilni, slijepi i gluhonijemi pa ne znamo kakva je većina. Plus ono šiljenje o ukidanjh RSa. Plus omalovažavanja gradjana Sarajeva..
Rodjo, znaš li kud goniš?

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2757 times
Been thanked: 1293 times

Post by amidza idriz » 09 Nov 2020, 15:16

Nadam se da im nisi odao strogo cuvanu tajnu iz Pionirske doline.

Image
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5296 times
Been thanked: 7518 times

Post by ina » 09 Nov 2020, 15:20

Znam šta se desilo.. I koje stope je slijedila ili slijedi većina. I kako je zbog istih onom malom  broju ljudi teško dati odraz vlastitih namjera ili postupaka. Odjekivanje nacionalizma a pogotovo korjenita mržnja jesu evidentni ali po tvom, SVI su isti i svi četnici?
Svijest ima sidrište.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 15:23

Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 15:15

Toliko o citanjju izmedju redova.. Nije fino tako izokretati. Vidis, citav ovaj post si mi sada "ugurao u usta" kao da sam ja pisao o nekoj spremnosti.. I kako sada da ti i ja pricamo normalno? Plus ono Bespotrebno uvaljivanje SDA. Plus tvrdnje da većina nije takva, samo na osnovu tvoje posjete Palama. Eto mi svi senilni, slijepi i gluhonijemi pa ne znamo kakva je većina. Plus ono šiljenje o ukidanjh RSa. Plus omalovažavanja gradjana Sarajeva..
Na ovo sam komentirao, i ne znam jesi li skontao ali ja se slazem - tj. smatram da pro-BiH svi ljudi trebaju da budu spremni koliko mogu da brane BiH svim sredstvima sto je duznost gradjana! Ali sve je to fino napisano, medjutim kad imas one koji te kradu,ponizavaju i unistavaju ideju BiH (a njena srz je vise naroda ista drzava) ko ce postovati tu obavezu ? Kakva je generalno politika da se omladina makne sa ulica,obrazuje,bavi sportom,dje je makar mjesec-dva dobrovoljnog vojnog roka ?

Ja da postoji mogucnost vojnog ukidanja RS-a sam prvi za, kada bi mogli da iskalkulisemo i vojno se ukine RS to bi bilo odlicno - ali za to skoro nema ni teorije.A kako ce i biti pa vidimo kako se vodi pro-bih politka 25 godina koja je zapravo nestala i pretvorila se u pro-bosnjaci kao ustvari daj da vas pokrademo i drzimo se fotelja.

Jedina REALNA mogucnost je priblizavanje naroda kroz ekonomsko,infrastrukturno,obrazovne i slicne veze. Evo citaj vijest recimo HIFA (ne da nesto reklamiram nedo bog znamo da je i to u korijenu krenulo kroz politiku) otvori benzinsku stanicu u Livnu,Lukavici itd , bingo isto tako... pa vise to uradi ka odrzanju BiH nego sto onaj kakir i oni iz stranke vaznije od naroda su uradili u svojoj historiji.
Last edited by MorningStar on 09 Nov 2020, 15:26, edited 1 time in total.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 09 Nov 2020, 15:26

Jebena ova tema.
Sta god da kazes zajebat ces se.

Samo mi je havane preko glave. Karma ce ga stici. Ima da ga neki četalj prekolje jer ih toliko fali. 😆 :ooo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 09 Nov 2020, 15:26

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:44
Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 13:42

Pričamo o genocidašima.. Kakve veze ima SDA s tim?
Pa procitaj napisano - generalizacija koju se spocitava je jednako kao kad bi rekao da svi/velika vecina Bosnjaka biraju SDA (sto smatram da nije istina- zapravo 30 procenata od 55% kojih izadje na izbore ?)

Samo de mi pojasni pojam genocidas ? Na koju se skupinu/narod/nacionalnost/pojedince itd odnosi ?
Razlika je da onaj koji od Bošnjaka ne glasa za SDA on glasa za SDP, Njihovu Stranku, DF, SBB, Lijanovića, Damira Nikšića, BOSS, Narod i Pravdu... dok će Srbin koji ne glasa za SNSD glasati za SDS, PDP, Ujedinjenu Srpsku koji imaju isti pogled kao i SNSD na Radovana Karadžića, državu republiku srpsku, negiranje genocida u Srebrenici, antipatija prema državi BiH, anti-NATO. Znači nikakva razlika za razliku od bošnjačkih birača.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 09 Nov 2020, 15:29

pizarro wrote: 09 Nov 2020, 12:08
MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 12:04

Al malo sutra nije dolazilo do ponavljanja, doduse u nekim slucajevima i nije jer nije bilo potrebe da se sta ponavlja (kao u slucaju Jevreja ili Hugenota).. :roll
prestani umanjivati genocide nad bosnjacima.
Ovim postom nije umanjen genocid.
Prekinite s ovakvim provokacijama.
Stavljate drugim forumašima riječi koje nisu napisali.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 09 Nov 2020, 15:33

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 15:23
Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 15:15

Na ovo sam komentirao, i ne znam jesi li skontao ali ja se slazem - tj. smatram da pro-BiH svi ljudi trebaju da budu spremni koliko mogu da brane BiH svim sredstvima sto je duznost gradjana! Ali sve je to fino napisano, medjutim kad imas one koji te kradu,podnizavaju i unistavaju ideju BiH (a njena srz je vise naroda ista drzava) ko ce postovati tu obavezu ? Kakva je generalno politika da se omladina makne sa ulica,obrazuje,bavi sportom,dje je makar mjesec-dva dobrovoljnog vojnog roka ?

Ja da postoji mogucnost vojnog ukidanja RS-a sam prvi za, kada bi mogli da iskalkulisemo i vojno se ukine RS to bi bilo odlicno - ali za to skoro nema ni teorije.A kako ce i biti pa vidimo kako se vodi pro-bih politka 25 godina koja je zapravo nestala i pretvorila se u pro-bosnjaci kao ustvari daj da vas pokrademo i drzimo se fotelja.

Jedina REALNA mogucnost je priblizavanje naroda kroz ekonomsko,infrastrukturno,obrazovne i slicne veze. Evo citaj vijest recimo HIFA (ne da nesto reklamiram nedo bog znamo da je i to u korijenu krenulo kroz politiku) otvori benzinsku stanicu u Livnu,Lukavici itd , bingo isto tako... pa vise to uradi ka odrzanju BiH nego sto onaj kakir i oni iz stranke vaznije od naroda su uradili u svojoj historiji.
Oprezan rodjo, oprezan..
Bio bih oprezan sa kim bih ulazio u vezu.
Ne vjerujem da si toliko jednostavnu stvar ovoliko zakomplikovo :DD

I nema priblizavanja dok se genocid ne prizna i ne osude njihovi izvrsioci. To je živa rana i temelj za bilo kakvo priblizavanje.

Izuzeci su manjina i zbog izuzetaka treba biti oprezan. Da su svi, kao sto ti pokusavas trpati nam u usta, četnici, onda bi trebali biti spremni :ooo

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 09 Nov 2020, 15:36

Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 13:18 Unija Studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i parlament Studentskog doma Pale poručili su da nema ništa od skidanja ploče sa imenom osuđenog zločinca Radovana Karadžića sa zgrade Doma, "bez obzira ko pokuša da je skine, pa makar to bio i visoki predstavnik Valentin Inzko lično".

Image

"Radovan Karadžić je prvi predsjednik Republike Srpske, zemlje koja je naša domovina, koju volimo svim srcem, koju niko neće vrijeđati i napadati bez da dobije povratnu reakciju. Lik i djelo Radovana Karadžića će uvijek živjeti kroz sve stanovnike Republike Srpske, posebno kroz nas studente, koji ćemo ga uvijek poštovati i pamtiti", naveli su studenti u zajedničkom, skandaloznom saopćenju.

klix.ba

:ples
Ovo su uradili oni iz mješovitih brakova ili oni iz jedno- nacionalnih brakova?
Potpuno si promašio poantu...
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 09 Nov 2020, 15:38

dadojović wrote: 09 Nov 2020, 15:36
Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 13:18 Unija Studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i parlament Studentskog doma Pale poručili su da nema ništa od skidanja ploče sa imenom osuđenog zločinca Radovana Karadžića sa zgrade Doma, "bez obzira ko pokuša da je skine, pa makar to bio i visoki predstavnik Valentin Inzko lično".

Image

"Radovan Karadžić je prvi predsjednik Republike Srpske, zemlje koja je naša domovina, koju volimo svim srcem, koju niko neće vrijeđati i napadati bez da dobije povratnu reakciju. Lik i djelo Radovana Karadžića će uvijek živjeti kroz sve stanovnike Republike Srpske, posebno kroz nas studente, koji ćemo ga uvijek poštovati i pamtiti", naveli su studenti u zajedničkom, skandaloznom saopćenju.

klix.ba

:ples
Ovo su uradili oni iz mješovitih brakova ili oni iz jedno- nacionalnih brakova?
Potpuno si promašio poantu...
:pusa

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 15:40

Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 15:33

Oprezan rodjo, oprezan..
Bio bih oprezan sa kim bih ulazio u vezu.
Ne vjerujem da si toliko jednostavnu stvar ovoliko zakomplikovo :DD

I nema priblizavanja dok se genocid ne prizna i ne osude njihovi izvrsioci. To je živa rana i temelj za bilo kakvo priblizavanje.

Izuzeci su manjina i zbog izuzetaka treba biti oprezan. Da su svi, kao sto ti pokusavas trpati nam u usta, četnici, onda bi trebali biti spremni :ooo
Oprezan
Cisto da ne ispadnem, po ko zna koji put, glup.
- Ili je mislio na " ne ponovilo se" ili su ga pokusale ljubavi zatuc par puta u snu :valja
Navece sve sa jednim okom spavam otvorenim, i drzim ostre i teske predmete van spavace sobe :oo :oo

Nazalost, stvari su prilicno jednostavne ali mi svi volimo da komplikujemo - spomene se da treba raditi ka priblizavanju a ne karadjicevom "jedni pored drugih" - odma lete flase u forumskoj kafani.

Da bi nagnao vecinu da prizna taj genocid upravo kao sto sam naveo - priblizavanje - prije toga da ono ako vi ne priznate nema gledamo vas mrkim okom... pa inat je prilicno poznata i opsteprisutna stvar kod svih naroda u BiH.

Nisu svi daleko od toga pa ja prvi to govorim- cak vecina nije :123 ali upravo zbog inata itd u slucaju bilo kakvog "kuhanja" opet bi imali tacan razdor po cisto etnickim linijama.A spremnost na obranu.. pa jbg kao sto Bush rece.. fool me once shame on you, fool me twice ... shame.. on .. shame on .. :ooo - Spremnost na odbranu nije prijetnja nikakva. Evo OS BiH su prilicno fin koncept koji treba gurati , ne moze mi nitko reci da ne moze se zajedno a sjede oni sto su rokali jedni druge od 92-95 za istim stolom.

Politika i podjela je prozeta kroz sve, ukljucujuci i "mijesane" brakove i sve ostalo.... nazalost.
Last edited by MorningStar on 09 Nov 2020, 15:43, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”