Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times
Status: Offline

Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’

Post by vrhbosnica » 09 Nov 2020, 16:53

Mala_Mu wrote: 09 Nov 2020, 16:52
MunDzi wrote: 09 Nov 2020, 16:50

Mozda bi bilo ispravnije da ne ujedas.
A kad malo bolje razmislim, od volje ti.
Ujedanje sto sam napisala da bi se zabrinula da imam isto misljenje kao insomnia i ti na ovoj temi :hm

Kako nazvati onda tvoje postove i komunikaciju s drugim clanovima :D.
Ma haj, sta se sikiras.
Tricko je nas.. bice sve ok :valja
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 09 Nov 2020, 16:56

A sad bi da se svadjas.
Prvo ujedes, onda cekas reakciju, pa ides dalje.
Nece moci. ;)

Svoj ti poso.
Svoje frustracije ces ipak morati istresti na neki drugi nacin i na nekom drugom mjestu.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1392 times

Post by Mala_Mu » 09 Nov 2020, 16:57

:ha

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 16:59

Naseef Mushroom wrote: 09 Nov 2020, 16:50
animals wrote: 09 Nov 2020, 16:22

To znaci, podjela..
Citirao si komentar gdje pišem da BiH nikada ne može doživjeti sudbinu SFRJ ako se građani i narodi distanciraju zbog ustava i opet misliš da to znači podjela.
Da li činjenica da u Americi Židovi i Italo-Amerikanci žive jedni pored drugih a ne zajedno iako ih ima popriličan broj znači da se cjelovitost Amerike dovodi u pitanje?
Pa za vrijeme SFRJ su Srbi u BiH, Srbiji, Kosovu, CG i Hrvatskoj koliko toliko bili ujedinjeni i složni i živjeli jedni sa drugima jer su bili u istoj državi pa raspadom Jugoslavije ih sve razdvojiše jer su živjeli u različitim republikama i pokrajinama koje po ustavu imaju pravo da se odvoje.
Da li ćemo se svi slagati kao da je 1974. ili režati jedni na druge kao da je 1991. ne dovodi opstanak i granice BiH uopšte u pitanje.
Mislim da ne kazem sta neuctivo - ko zivi jedan pored drugih ? u Americi (gdje sam bio) ,Njemackoj (bio),Francuskoj (bio) ,Austriji (bio) itd - ko zivi jedan pored drugih ? Jest jedan pored drugih stan do stana - jedina prava podjela koja se moze osjetiti je ona finansija ili svatko zivi u onom dijelu grada za koji ima para da tu zivi ... o cemu ti pricas ???

Problem nastaje kada jedna etnicka grupa je toliko prisutna procentualno - i homogeno na jednom dijelu drzave.Evo ti primjera - Katalonija,Flandrija-Walonija,Madjari u Rumuniji , Skotska itd itd

Mislis da ako se Jugoslavija srusila etno-nacionalizmom i rasplamsavanjem mrznje medju narodima - Jugoslavija koja je bila dobrano mjesana i to ne samo homogeno teritorije da su mjesane nego ljudi jedni pored drugih - sa prilicno centralizovanom federalnom vladom - BiH ce preziviti daleko u buducnost na osnovu papira koji zovemo ustavom i sve to bez poledjine u nacionalnom-drzavnom bicu ????

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 09 Nov 2020, 17:00

HAVANA wrote: 09 Nov 2020, 16:36
insomnia wrote: 09 Nov 2020, 16:08
Nesto tu puno dobrih srba. Jesi ti siguran da nisi u romanijskom korpusu bio?
😂
Pa ako cemo iskreno 92 na 93g,dok su neki oficiri jos u lukavici... bili.... A sad su po listama i velike patriote... Tada smo mi letili prvi, gurani, tad nije bilo vazno ime, mozda i namjerno gurani, kuku, lele, multietnicka itd... E tad je vecina mojih i poginula. Podji od zoke vojinovica do jana dorsnera, zoke, karla, sase, marinka, rudolfa, andjelka... Tad im je i vikic trebao, jadranko, zoka cegar, samrlic, svi dobri bili... Diverzantski vod 11 ljudi 4 srbina, 3 hrvata i nas 4.Istom od 93g poce... Druga prica. Mi smo potrosena prica. Cetnici usli nisu, sad drugi preuzimaju i kolo vode... I laju. Na zive i mrtve sto kosti ostavise.Slabo ja kod ovih smradova vidjeh muda koja je imao recimo rudolf tomic il zoka. Jan, koji je sve mogao ali nije morao ratovati. Od skole do sporta, prolaz je imao svuda. Zaginu gdje i kako, u trezoru nije sigurno.Ne vidim svrhu pisanja po ovim glupim temama al me zaboli kad procitam neke postove. Smeta mi jbg. Boli rat i bolice dok sam ziv. Najbolje ne pisati i ne citati o tome. Al vazda naletim, ko levat. Sisa, guz, pihihi i cao. Jebe mi se vise i za rat, islam, krscanstvo... Zivot mi prodje u budalastinama. Koliko god bjezis od toga, tih tema i svega, opet te stigne. A to nije dobro. Psihicki nije dobro nikako. Svi smo mi ludi sto smo ga prezivili. Neko manje, neko vise. Neko se bolje nosi sa tim, neko teze.
Kad čovjek čita ovakve komentare onda se pita kako ARBiH nije uništila VRS za 5 dana a HVO za 2 dana. Sve puno Srba i Hrvata patriota "10 Srba, 5 Hrvata i 3-4 ostalih"
Last edited by Naseef Mushroom on 09 Nov 2020, 17:02, edited 1 time in total.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 09 Nov 2020, 17:01

MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 16:59
Citirao si komentar gdje pišem da BiH nikada ne može doživjeti sudbinu SFRJ ako se građani i narodi distanciraju zbog ustava i opet misliš da to znači podjela.
Da li činjenica da u Americi Židovi i Italo-Amerikanci žive jedni pored drugih a ne zajedno iako ih ima popriličan broj znači da se cjelovitost Amerike dovodi u pitanje?
Pa za vrijeme SFRJ su Srbi u BiH, Srbiji, Kosovu, CG i Hrvatskoj koliko toliko bili ujedinjeni i složni i živjeli jedni sa drugima jer su bili u istoj državi pa raspadom Jugoslavije ih sve razdvojiše jer su živjeli u različitim republikama i pokrajinama koje po ustavu imaju pravo da se odvoje.
Da li ćemo se svi slagati kao da je 1974. ili režati jedni na druge kao da je 1991. ne dovodi opstanak i granice BiH uopšte u pitanje.
Mislim da ne kazem sta neuctivo - ko zivi jedan pored drugih ? u Americi (gdje sam bio) ,Njemackoj (bio),Francuskoj (bio) ,Austriji (bio) itd - ko zivi jedan pored drugih ? Jest jedan pored drugih stan do stana - jedina prava podjela koja se moze osjetiti je ona finansija ili svatko zivi u onom dijelu grada za koji ima para da tu zivi ... o cemu ti pricas ???

Problem nastaje kada jedna etnicka grupa je toliko prisutna procentualno - i homogeno na jednom dijelu drzave.Evo ti primjera - Katalonija,Flandrija-Walonija,Madjari u Rumuniji , Skotska itd itd

Mislis da ako se Jugoslavija srusila etno-nacionalizmom i rasplamsavanjem mrznje medju narodima - Jugoslavija koja je bila dobrano mjesana i to ne samo homogeno teritorije da su mjesane nego ljudi jedni pored drugih - sa prilicno centralizovanom federalnom vladom - BiH ce preziviti daleko u buducnost na osnovu papira koji zovemo ustavom i sve to bez poledjine u nacionalnom-drzavnom bicu ????
Ujace Dusko pa ti samo jos nisi bio na mjesecu
O, bio sam ja i tamo
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu » 09 Nov 2020, 17:02

MunDzi wrote: 09 Nov 2020, 16:56 A sad bi da se svadjas.
Prvo ujedes, onda cekas reakciju, pa ides dalje.
Nece moci. ;)

Svoj ti poso.
Svoje frustracije ces ipak morati istresti na neki drugi nacin i na nekom drugom mjestu.
sorry ne pridajem botovima paznju, i ne mozes me uvuci u beskonacnu raspravu

:femea

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2994 times
Been thanked: 24774 times

Post by HAVANA » 09 Nov 2020, 17:07

Naseef Mushroom wrote: 09 Nov 2020, 17:00
HAVANA wrote: 09 Nov 2020, 16:36

Pa ako cemo iskreno 92 na 93g,dok su neki oficiri jos u lukavici... bili.... A sad su po listama i velike patriote... Tada smo mi letili prvi, gurani, tad nije bilo vazno ime, mozda i namjerno gurani, kuku, lele, multietnicka itd... E tad je vecina mojih i poginula. Podji od zoke vojinovica do jana dorsnera, zoke, karla, sase, marinka, rudolfa, andjelka... Tad im je i vikic trebao, jadranko, zoka cegar, samrlic, svi dobri bili... Diverzantski vod 11 ljudi 4 srbina, 3 hrvata i nas 4.Istom od 93g poce... Druga prica. Mi smo potrosena prica. Cetnici usli nisu, sad drugi preuzimaju i kolo vode... I laju. Na zive i mrtve sto kosti ostavise.Slabo ja kod ovih smradova vidjeh muda koja je imao recimo rudolf tomic il zoka. Jan, koji je sve mogao ali nije morao ratovati. Od skole do sporta, prolaz je imao svuda. Zaginu gdje i kako, u trezoru nije sigurno.Ne vidim svrhu pisanja po ovim glupim temama al me zaboli kad procitam neke postove. Smeta mi jbg. Boli rat i bolice dok sam ziv. Najbolje ne pisati i ne citati o tome. Al vazda naletim, ko levat. Sisa, guz, pihihi i cao. Jebe mi se vise i za rat, islam, krscanstvo... Zivot mi prodje u budalastinama. Koliko god bjezis od toga, tih tema i svega, opet te stigne. A to nije dobro. Psihicki nije dobro nikako. Svi smo mi ludi sto smo ga prezivili. Neko manje, neko vise. Neko se bolje nosi sa tim, neko teze.
Kad čovjek čita ovakve komentare onda se pita kako ARBiH nije uništila VRS za 5 dana a HVO za 2 dana. Sve puno Srba i Hrvata patriota "10 Srba, 5 Hrvata i 3-4 ostalih"
Ne znam, ja se pitam kako smo se odbranili sa onim sto smo imali a to tvoje za 5 dana ima samo na filmu. Jesi ti ikad ratovao, pucao, ubio, primio metak... Il si samo igrice igrao i vrtio netflix?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 17:10

HAVANA wrote: 09 Nov 2020, 17:07
Ne znam, ja se pitam kako smo se odbranili sa onim sto smo imali a to tvoje za 5 dana ima samo na filmu. Jesi ti ikad ratovao, pucao, ubio, primio metak... Il si samo igrice igrao i vrtio netflix?
Zar nije nazif gljiva imao ono umjetnicko-muzicku “cetu” u ratu (ako se dobro sjecam iz jedne knjige) :ooo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2994 times
Been thanked: 24774 times

Post by HAVANA » 09 Nov 2020, 17:10

Odo ja u bingo u nabavku, malo sira, sunke, pive, toalet papira, jebo ovo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 09 Nov 2020, 17:11

Cuj botovima. :grana

Da bog sacuva.
Kakve sve gluposti zena nece ovdje procitati. :D.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 09 Nov 2020, 17:12

Još jednom, ustav SFRJ je omogućio da svaka republika ima pravo ukoliko dobije većinu na referendumu da se odvoji. Etno-nacionalizam je mogao biti prisutan koliko želiš u Jugoslaviji, da republike nisu imale pravo na odvajanje mi bi bili i dalje u Jugoslaviji sa Hrvatskom i Srbijom, etno-nacionalizam je samo podsjetio ostale republike da imaju pravo da napuste SFRJ. To ne može biti razlog za raspad BiH.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 09 Nov 2020, 17:17

HAVANA wrote: 09 Nov 2020, 17:07
Pa gdje god pogledaš, puno postova pojedinih po forumima i portalima kako je svaka jedinica imala 60% Srba, 30% Hrvata i 10% "naših" (ne može Bošnjak preko usta ili u ovom slučaju preko tastature).
5 dana nije ni pretjerano jer po tom ispade da je toliko Ne-Bošnjaka bilo u ARBiH da je HVO i VRS morao imati samo nekoliko hiljada u svojim redovima.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 09 Nov 2020, 17:17

Naseef Mushroom wrote: 09 Nov 2020, 17:12

Još jednom, ustav SFRJ je omogućio da svaka republika ima pravo ukoliko dobije većinu na referendumu da se odvoji. Etno-nacionalizam je mogao biti prisutan koliko želiš u Jugoslaviji, da republike nisu imale pravo na odvajanje mi bi bili i dalje u Jugoslaviji sa Hrvatskom i Srbijom, etno-nacionalizam je samo podsjetio ostale republike da imaju pravo da napuste SFRJ. To ne može biti razlog za raspad BiH.
Naravno kad je doslo do etnickih tenzija, slovenci vidili kuha se , srbi krenuli nosat kosti , hrvatima pocela nicati U slova - da u ustavu (koji je napisan 1972j ne pisa da moze referendum za nista vratili bi kokarde,ustaske simbole itd u ormare i svi bi zivili happily ever after.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23681 times
Been thanked: 21651 times

Post by Masamune » 09 Nov 2020, 17:17

Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:15
MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 13:44

Pa procitaj napisano - generalizacija koju se spocitava je jednako kao kad bi rekao da svi/velika vecina Bosnjaka biraju SDA (sto smatram da nije istina- zapravo 30 procenata od 55% kojih izadje na izbore ?)

Samo de mi pojasni pojam genocidas ? Na koju se skupinu/narod/nacionalnost/pojedince itd odnosi ?
Ma procito sam i iskreno, nemam volje da ti odgovaram.
Pričamo konkretno o jednom domu, ti ubaci SDA.. Pa jebemga, kako?
Pričaš kako ogromna većina nije takva a u genocidnoj tvorevini, ko god dodje na vlast, ista priča/politika se vrti. Znamo kakva..
Kad se osnuje Stranka koja ce, za pocetak, javno priznati genocid i koja ce, kao takva, pobijediti na izborima u RS, mozemo poceti pricati.
Do tada, većina je bas onakva kakvom su je predstavljali osudjeni genocidaši. Izuzetaka ima, ali ih je premalo i ne predstavljaju nista..
Ako to već tražiš od njih onda se najviše SDA treba ostaviti revitalizacije handžarovaca kojima sve češće daju imena ulica ili škola po njima. Nekim ljudima su u WW2 handžarovci pobili familiju, a potomci su to pamtili... a onda jedan potomak odluči doći u Sarajevo, a tamo pročita ulicu sa nazivom nekog od njih i sjebe se. Ili pročita na netu da takva ulica postoji. Ne možeš očekivati da će priznati genocid kad ni naše avlije nisu čiste. Genocid se pamti zato što se desio relativno skoro, a dešavanja iz WW2 polako padaju u zaborav. Uvijek će biti onih koji će sve pamtiti.

Čak i meni to smeta, a možeš misliti kako je njima.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 09 Nov 2020, 17:20

Mala_Mu wrote: 09 Nov 2020, 16:30
MunDzi wrote: 09 Nov 2020, 15:59

Sad si inspirisala Malu da bude zlic.
Inace nije, samo joj se ponekad omakne.
Na ovu temu sam osjetljiva, zato bolje i da ne citam vise 🙈
Zašto si osjetljiva?
Svi mi se morete obratit

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu » 09 Nov 2020, 17:29

Fufe wrote: 09 Nov 2020, 17:20
Mala_Mu wrote: 09 Nov 2020, 16:30

Na ovu temu sam osjetljiva, zato bolje i da ne citam vise 🙈
Zašto si osjetljiva?
viewtopic.php?p=2667941#p2667941

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 09 Nov 2020, 17:39

Mala_Mu wrote: 09 Nov 2020, 17:29
Fufe wrote: 09 Nov 2020, 17:20

Zašto si osjetljiva?
viewtopic.php?p=2667941#p2667941
poznat mi je taj podatak.
Opet te pitam, što si osjetljiva :lup
Boli te briga šta svjetina govori il piše. Jbo svjetinu.
Budi insan. To je sasvim dovoljno.
Svi mi se morete obratit

pizarro
sportski urednik
sportski urednik
Has thanked: 7501 times
Been thanked: 8965 times

Post by pizarro » 09 Nov 2020, 18:02

dadojović wrote: 09 Nov 2020, 15:29
pizarro wrote: 09 Nov 2020, 12:08

prestani umanjivati genocide nad bosnjacima.
Ovim postom nije umanjen genocid.
Prekinite s ovakvim provokacijama.
Stavljate drugim forumašima riječi koje nisu napisali.
naravno da ti ne vidis umanjiivanje.
ti koji neces da napises da je i bicakcic bio strijelac protiv bayerna, strijelac prvog pogotka a zna se koliko je bitan taj prvi gol i koliki je to boost za davida protiv goliatha, nego samo napominjes pogotke kramarica (koji je naravno odlican igrac).
ti koji mi lajkas svaki post o bilicu, svi postovi su naravno pozitivni jer je bilic covjek kojeg pravo cijenim.
ti koji kolegu urednika ozbiljno napadas kako je smijesan i da se sramoti jer je samo napisao svoje konstruktivno misljenje o kovacu, znaci nije se tebi uopste obracao.
jos kad predlozi cetnika buvaca za selektora...
citam te samo na fudbalu, ali neke stvari su upadne. sebi dajes pravo na senzibilitet i kad su sitnice u pitanju a od drugih ocekujes ogromnu toleranciju na sve.

i naravno da su umanjeni genocidi nad bosnjacima kad trazis "ajmo dalje", to su ljudski zivoti, nije auto koje slupas pa hajde, boli malo ali zivot ide dalje.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 4028 times
Been thanked: 7459 times

Post by Matan » 09 Nov 2020, 18:07

Znaci, zakljucak bi bio..
mrzim i ne dam sansu suzivotu..
kod sve tri skupine..
Raduje me jedna istina..
nemam takvi problema..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”