MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 17:17
Naravno kad je doslo do etnickih tenzija, slovenci vidili kuha se , srbi krenuli nosat kosti , hrvatima pocela nicati U slova - da u ustavu (koji je napisan 1972j ne pisa da moze referendum za nista vratili bi kokarde,ustaske simbole itd u ormare i svi bi zivili happily ever after.
A ID jarane?
To da Alija ne izbaci nikada se ne bi zaratilo.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
prema službenoj evidenciji ARBiH iz 1992. godine, ona je brojala: 182 748 Bošnjaka, 12 364 Hrvata i 6 600 Srba. Na kraju rata u ARBiH je bilo 203 368 Bošnjaka, 2 283 Hrvata i 1 087 Srba.
To su brojke i tako se to radi a ne izvrtanje od onoga da je neko rekao 10% bosnjaka. Znaci ukupno otprilike 10% e sad skontaj na par mjesta u kojim su ti postotci bili najvise skoncentrisani, sarajevo, tuzla... I bice ti jasniji broj iz mog pisanja. Sarajevo, mjesto naseg odrastanja, zajedno bili, zajedno ostali, dosta nas. Nista tu cudno nema. Mi smo tako zivili i zivimo. Ja pisem o svom zivotu. Neko drugi ima svoje price. Postujem. Ali moje nece niko izbrisati gumicom i vrijedjati. Vako je jednom kreten na forumu napiso za zokinu cerku ona vlahinja... Tu je, javna licnost je pa je na udaru.Jebo li ga dedo mrtvi.
Last edited by HAVANA on 09 Nov 2020, 20:15, edited 1 time in total.
Ja mislim da su svi "anam" oni isti i nema tu price. I da ovako ostane i drzimo se pozicija - i da nam dijaspora sto vise moralno pomaze. Recept uspjeha i pametna politika.
MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 17:17
Naravno kad je doslo do etnickih tenzija, slovenci vidili kuha se , srbi krenuli nosat kosti , hrvatima pocela nicati U slova - da u ustavu (koji je napisan 1972j ne pisa da moze referendum za nista vratili bi kokarde,ustaske simbole itd u ormare i svi bi zivili happily ever after.
A ID jarane?
Srbi i Hrvati (vecina intelektualnog korpusa istih naroda) su odlucivali o sudbini Juge da su ta dva naroda bila za opstanak opstala bi.Medjutim ne zna se ko je gore raspalio sa mrznjom - a manifestacije te mrznje gledamo i danas a vjerovatno cemo jos i dugo.
Sto se tice ID , knjiga po kojoj (ako si procitao) bi trebao na robiju za podrivanje ustavno-pravnog poredka.Al vidi srece u nesreci ispade mala maca sta skriveni cetnici i ustase uradise.
A ID jarane?
Srbi i Hrvati (vecina intelektualnog korpusa istih naroda) su odlucivali o sudbini Juge da su ta dva naroda bila za opstanak opstala bi.Medjutim ne zna se ko je gore raspalio sa mrznjom - a manifestacije te mrznje gledamo i danas a vjerovatno cemo jos i dugo.
Sto se tice ID , knjiga po kojoj (ako si procitao) bi trebao na robiju za podrivanje ustavno-pravnog poredka.Al vidi srece u nesreci ispade mala maca sta skriveni cetnici i ustase uradise.
Znas ti nekada i ubosti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
MorningStar wrote: 09 Nov 2020, 19:11
A ko su ovi na slici (osim usisivaca ) ?
Ko god da su s kokardama na glavama nisu društvo za prijatelja BiH, a za savjetnika u Predsjedništvu da i ne govorim.
Neko bi s pravom mogao pomisliti: ''s kim si-takav si''.
Kokarda moze bit na sajkaci a sajkaca na glavi sumnjam da bi bilo ugodno da si je zabije na celo , po defaultu ne mora biti cetnicko obiljezije (cetnicka kokarda ima mrtvacku glavu na stitu dvoglavog orla)
Know your enemy
PS: Umalo da zaboravim - disclamer , ne tvrdim da ovi jesu nisu cetnici vole ne vole cetnike i sta vec da ili ne - samo dijelim neke historijsko heraldicke info - mada znam da ce sad opet
Bolje da propane tradicija nego Selo.
Za mene nema misljenja nositi na glavi jedan
Turban sa Ljiljama.
Ja ne trebam nikakav znak da svakom pokazem
ko sam.Ako sam nekom interesantan,pitat ce me
ta Ime.
Simboli truju dusu.
HAVANA wrote: 09 Nov 2020, 17:10
Odo ja u bingo u nabavku, malo sira, sunke, pive, toalet papira, jebo ovo.
Šunku?
Ma misli sigurno na dimljenu purecu sunku..
Pa ja
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...