Mjesoviti brak?
Moderator: spacebound
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25244 times
- Been thanked: 6629 times
- Status: Online
Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’
...Havana bi mogao ostati i bez skalpa! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24127 times
- Status: Offline
Poderi me!
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ne postoji pureca sunka.
Vrijedjate sunku.
Sunka je sunka, i nema nikakve zamjene za sunku.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 26 times
Kako ne postoji..MunDzi wrote: 09 Nov 2020, 20:18Ne postoji pureca sunka.
Vrijedjate sunku.
Sunka je sunka, i nema nikakve zamjene za sunku.![]()
Eno je u bingu
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24127 times
Ima i burek s visnjom.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2784 times
- Been thanked: 8736 times
Ovo ona prica jedan Srbin = 100 ili 1000 muslimana, kako li vec? Jel meni neko treba ubiti nekoga i time dati opravdanje da odem poslije deset godina i uradim ono sto su oni uradili? Izvini, po meni, to je samo bolest citavog jednog sistema koji nema nikakvo opravdanje za ona "djela". Ni sistem ni ucesnici istog.MarlboroGold wrote: 09 Nov 2020, 17:17Ako to već tražiš od njih onda se najviše SDA treba ostaviti revitalizacije handžarovaca kojima sve češće daju imena ulica ili škola po njima. Nekim ljudima su u WW2 handžarovci pobili familiju, a potomci su to pamtili... a onda jedan potomak odluči doći u Sarajevo, a tamo pročita ulicu sa nazivom nekog od njih i sjebe se. Ili pročita na netu da takva ulica postoji. Ne možeš očekivati da će priznati genocid kad ni naše avlije nisu čiste. Genocid se pamti zato što se desio relativno skoro, a dešavanja iz WW2 polako padaju u zaborav. Uvijek će biti onih koji će sve pamtiti.Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 14:15
Ma procito sam i iskreno, nemam volje da ti odgovaram.
Pričamo konkretno o jednom domu, ti ubaci SDA.. Pa jebemga, kako?
Pričaš kako ogromna većina nije takva a u genocidnoj tvorevini, ko god dodje na vlast, ista priča/politika se vrti. Znamo kakva..
Kad se osnuje Stranka koja ce, za pocetak, javno priznati genocid i koja ce, kao takva, pobijediti na izborima u RS, mozemo poceti pricati.
Do tada, većina je bas onakva kakvom su je predstavljali osudjeni genocidaši. Izuzetaka ima, ali ih je premalo i ne predstavljaju nista..
Čak i meni to smeta, a možeš misliti kako je njima.
Sa druge strane, ne znam ko od Bošnjaka osporava pojedinacne ispade i zlocine? Ko ih nije osudio i jel iko reko da ih nije bilo?
Jedni priznaju i ono "malo" zločina a drugi negiraju bog zna kolko više, neuporedivo vise zločina..
I u kojem to normalnom društvu žrtva mora da podilazi zločincu? Ja ne znam da su se npr poljaci ili zidovi uvlacili nesto nijemcima a mi bi nasim komšijama trebali?
Suzivot se gradi na povjerenju i sa otvorenim kartama na hastalu. Stvari koje su se desile, moraju se nazvati svojim imenom i priznati. Jednostavno ko pasulj.
Bez toga imamo ovo sto imamo i imacemo na zalost jos dugo vremena.
I nema potrebe da se nalazis uvrijedjenim zbog necega sto je neko drugi ucinio. Kad se kaze da je većina takva, većina je i 51% a reci da 51% sposobnih i odraslih nije ucestvovalo stvaranju RSa je bajka.
Većina je i ovo sto se biraju uvijek stranke koje negiraju genocid. I sama većina pravoslavaca u RSu nikad nece reci da je to bio genocid vec kako oni to kazu "strasan zlocin".
Pojedinaca i izuzetaka ima. Ne znam sto se to uopste mora i napominjati. I ja tu imam dva najbolja druga Miloša i Aleksandra.. U sarajevu pravo dobar drug Zoran, coek cijeli Rat proveo u armiji BiH. Punana mi najdraža sa Romanije.. Al to su izuzeci koji se ne pitaju i koji jesu manjina..
Sama politika u manjem entitetu je guslanje uvijek o istom. Gdje je ta neka stranka koja ce bar potvrditi presude iz Haga (o ostalim zlocinima eto ne moraju ni da se oglasavaju. Dovoljno ovo sto je Hag presudio) i moze li ta stranka dobiti bar 10% glasova iz citave RS? Ne 51% vec samo 10%.
Nit postoji ta stranka nit postoji dovoljno punoljetnih gradjana manjeg entiteta koji ce glasati za takve.
Ne može se brisati jedan narod pa poslije 20 godina ko da ništa nije bilo "hajmo dalje"..
Eto bar neka se prizna sta se radilo.. Ako je to previše, a izgleda da jeste, ne moramo nikad ni imati suzivot jer to nije suživot, nije bogami ni inat, već konstantno tlačenje jednog te istog. Neka, hvala..
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ne izvrćem. Kad je god ovakva diskusija uvijek se nađu 2-3 komentara kako je do 1993. kod svakog na liniji bilo bar 50% Srba i Hrvata. Pa koliko su onda boraca imali VRS i HVO? Bili po tome u rangu izviđača.HAVANA wrote: 09 Nov 2020, 18:24Kako ti to izvrces cudo jedno. Pa upravo se mi pojedini javimo jer po vasim tvrdnjama niko nije bio osim bosnjaka, sve su to cetnici i ustase.... blablabla...Naseef Mushroom wrote: 09 Nov 2020, 18:15
Nazif je imao i dosta patriotskih pjesama. Valjda za onih 10% Bošnjaka u ARBiH jer ispade da su ostatak činili sve Srbi i Hrvati
Ispade "islamizacija" Armije RBiH otjerala sigurno 50% Nebošnjaka stanovnika RBiH. Haman je opet do nas Bošnjaka kao i obično.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Ne moramo. Slažem se. Poenta ovog što sam napisao jeste da ni mi ne moramo oživljavati i glorifikovati ljude koji su bili pripadnici zločinačke ideologije (čiji su njihovi preci bili žrtve), a ujedno prozivati druge za njihovu bez obzira hoće li oni ikad priznati genocid ili ne. Smatram da je to pogrešan put, a itekako bolestan ako to rade sa opravdanjem "ako mogu oni svoje zločince prikazivati kao heroje možemo i mi naše". Zločinac je zločinac kakva god da je ideologija u pitanju. To je sve. Oni ako nikad ne priznaju genocid je na njihovu sramotu čega je i cijeli svijet svjestan osim pravoslavne braće.Duminjo wrote: 09 Nov 2020, 20:22Ovo ona prica jedan Srbin = 100 ili 1000 muslimana, kako li vec? Jel meni neko treba ubiti nekoga i time dati opravdanje da odem poslije deset godina i uradim ono sto su oni uradili? Izvini, po meni, to je samo bolest citavog jednog sistema koji nema nikakvo opravdanje za ona "djela". Ni sistem ni ucesnici istog.MarlboroGold wrote: 09 Nov 2020, 17:17
Ako to već tražiš od njih onda se najviše SDA treba ostaviti revitalizacije handžarovaca kojima sve češće daju imena ulica ili škola po njima. Nekim ljudima su u WW2 handžarovci pobili familiju, a potomci su to pamtili... a onda jedan potomak odluči doći u Sarajevo, a tamo pročita ulicu sa nazivom nekog od njih i sjebe se. Ili pročita na netu da takva ulica postoji. Ne možeš očekivati da će priznati genocid kad ni naše avlije nisu čiste. Genocid se pamti zato što se desio relativno skoro, a dešavanja iz WW2 polako padaju u zaborav. Uvijek će biti onih koji će sve pamtiti.
Čak i meni to smeta, a možeš misliti kako je njima.
Sa druge strane, ne znam ko od Bošnjaka osporava pojedinacne ispade i zlocine? Ko ih nije osudio i jel iko reko da ih nije bilo?
Jedni priznaju i ono "malo" zločina a drugi negiraju bog zna kolko više, neuporedivo vise zločina..
I u kojem to normalnom društvu žrtva mora da podilazi zločincu? Ja ne znam da su se npr poljaci ili zidovi uvlacili nesto nijemcima a mi bi nasim komšijama trebali?
Suzivot se gradi na povjerenju i sa otvorenim kartama na hastalu. Stvari koje su se desile, moraju se nazvati svojim imenom i priznati. Jednostavno ko pasulj.
Bez toga imamo ovo sto imamo i imacemo na zalost jos dugo vremena.
I nema potrebe da se nalazis uvrijedjenim zbog necega sto je neko drugi ucinio. Kad se kaze da je većina takva, većina je i 51% a reci da 51% sposobnih i odraslih nije ucestvovalo stvaranju RSa je bajka.
Većina je i ovo sto se biraju uvijek stranke koje negiraju genocid. I sama većina pravoslavaca u RSu nikad nece reci da je to bio genocid vec kako oni to kazu "strasan zlocin".
Pojedinaca i izuzetaka ima. Ne znam sto se to uopste mora i napominjati. I ja tu imam dva najbolja druga Miloša i Aleksandra.. U sarajevu pravo dobar drug Zoran, coek cijeli Rat proveo u armiji BiH. Punana mi najdraža sa Romanije.. Al to su izuzeci koji se ne pitaju i koji jesu manjina..
Sama politika u manjem entitetu je guslanje uvijek o istom. Gdje je ta neka stranka koja ce bar potvrditi presude iz Haga (o ostalim zlocinima eto ne moraju ni da se oglasavaju. Dovoljno ovo sto je Hag presudio) i moze li ta stranka dobiti bar 10% glasova iz citave RS? Ne 51% vec samo 10%.
Nit postoji ta stranka nit postoji dovoljno punoljetnih gradjana manjeg entiteta koji ce glasati za takve.
Ne može se brisati jedan narod pa poslije 20 godina ko da ništa nije bilo "hajmo dalje"..
Eto bar neka se prizna sta se radilo.. Ako je to previše, a izgleda da jeste, ne moramo nikad ni imati suzivot jer to nije suživot, nije bogami ni inat, već konstantno tlačenje jednog te istog. Neka, hvala..
Last edited by Masamune on 09 Nov 2020, 20:30, edited 1 time in total.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Eeeeee moja vrhbosnice
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
@Duminjo , sad da ne duzim - mislim da dobar dio u RSu nece da kaze genocid jer priznanje da je RS ucinila genocid bi stvorilo prostora za ukidanje iste (ili barem tako smatraju ?)
Medjutim vrtimo se u krug , ja sam vec napisao kako mislim da se moze desiti da dodje do katarze i kako njihovog prihvatanja i prizanja svega tako i sa druge strane postovanje volje za svojim entitetom ili politickim uticajem u zemlji.
Ili jednostavno nastaviti ovako .. evo 25 godina prodje ne vidim da se nesto generalni stavovi mijenjaju (naveo sam razloge i zasto vec prije - moje misljenje) - da cekamo mozda 100 godina mozda bude bolje ?
Medjutim vrtimo se u krug , ja sam vec napisao kako mislim da se moze desiti da dodje do katarze i kako njihovog prihvatanja i prizanja svega tako i sa druge strane postovanje volje za svojim entitetom ili politickim uticajem u zemlji.
Ili jednostavno nastaviti ovako .. evo 25 godina prodje ne vidim da se nesto generalni stavovi mijenjaju (naveo sam razloge i zasto vec prije - moje misljenje) - da cekamo mozda 100 godina mozda bude bolje ?
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25244 times
- Been thanked: 6629 times
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Nije zar da ne postoji ni govedji kulenMunDzi wrote: 09 Nov 2020, 20:18Ne postoji pureca sunka.
Vrijedjate sunku.
Sunka je sunka, i nema nikakve zamjene za sunku.![]()
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2553 times
- Been thanked: 1195 times
Kako ono kazu, ljubav ide preko stomaka pa i vi, od cetnika do sunke i kulena. 
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ma o cetnicima se vec sve zna. Nego upadnu ovi nije to bas tako, jesto to ali...
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3945 times
- Been thanked: 7286 times
:Dok je sunke i kulena, jebes cetnika..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2800 times
- Been thanked: 5032 times
Ubi nas prejak veznik.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Ma ja svi Srbi su četnici. Daleko im kuća bila od moje
- Matan
- Sila nečista

Pileci kulen i sunka 
- Matan
- Sila nečista

Ma jesu, ko i sto sam ja ustasa..
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2784 times
- Been thanked: 8736 times
A jbg, to je vec Politika. Ja se cijelo vrijeme pokusavam drzati ovih odnosa i ovoga iz naslov teme "Samo da je naš" al mi meščini slabo ideMorningStar wrote: 09 Nov 2020, 20:30 @Duminjo , sad da ne duzim - mislim da dobar dio u RSu nece da kaze genocid jer priznanje da je RS ucinila genocid bi stvorilo prostora za ukidanje iste (ili barem tako smatraju ?)
Napraviti od Federacije svicarsku, mozda im dodje iz guzice u glavu da od srpskog vazduha ne mogu zivjeti. Federacija ne moze biti svicarska dok imamo ovoliko stranki i koalicija. Kako anamo onima štima trenutna situacija, štima i "našima" dok niko nikad nije kriv za nista.
Jedino sto mozda moze izvaditi situaciju je opet neka nova stranka (jer ovih dosadasnjih nam je preko glave) koja nece uopste pricati o ratu. Samo ekonomiju gurati, pokupiti omladinu i pokusati trznuti narod da glasa. Naravno, raditi to uvijek a ne samo dva mjeseca pred izbore. Tuga je ova izlaznost na nasim izborima.
Dok ne dodje tako neko svjež i normalan, ko ce pokupiti ogromnu vecinu da moze imati vlast bez koalicije sa Fahrom, Komsicem, Konakovicem i slicnima, plivat nam je ovako na tri strane.. A izgleda da cemo dugo plivati