Pa cigaroooMarlboroGold wrote: 10 Nov 2020, 12:13Šesti mjesec
Ali nisam još oženjen. Korona poremetila planove
Viču roditelji hajd makar dijete kad se još niste uzeli

Moderator: spacebound
Pa cigaroooMarlboroGold wrote: 10 Nov 2020, 12:13Šesti mjesec
Ali nisam još oženjen. Korona poremetila planove
Viču roditelji hajd makar dijete kad se još niste uzeli
Vrelim olovomamidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 13:20 Neke pacijente sa tim dijagnozama lijecis dobrovoljno a neke prisilno.
Mislim da su ovakvi za prisilno izljecenje...ili istjerivanje djavola.
Znam ja takva sjedaljke.Mala_Mu wrote: 10 Nov 2020, 11:09Govoris iz iskustva ili?Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 09:21 Ma može se oženiti Srpkinja, onako fina, neopterećena politikom, religijom, nacionalizmom. Prva familijarna sjedaljka, svadba, rođendan, rođenje djeteta... na 9 od 10 fešti će kada se zasjedne duže, popije se, opusti se, ludi ujko početi pričati o Turcima, Aliji, Janjičarima, srpskom svatu.
Ako nije ujak onda je stric, otac, brat, šogor, deda ili bratić od 18 godina.
Ja iz iskustva mogu reci ne nekom prve sjedaljke.. nego nakon 35 godina braka moji ovo nisu dozivjeli.
Naravno da je dijagnoza. Hebo majku svoju, nek smatra da je pristrasan zbog nekih svojih postupaka prema srpskom narodu zbog nečeg šta je uradio lično, zbog nečega šta je uradio u 2010., 2015. ili 2019. godini ali odmah ide priča o precima i starim ratovima.insomnia wrote: 10 Nov 2020, 12:40 Nije ovo narod ovo je dijagnozaPredsjednik Udruženja Vojin Pavlović rekao je za Srnu da je prema njegovom mišljenju Valentin Inzko "pristrasan i okorjeli srbomrzac".
"Ne čudi nas više njegov odnos prema srpskom narodu, kojem se na svoj način sveti zbog svojih predaka koji su ginuli u ratovima sa Srbima u namjeri da nas pokore i koriste naša bogatstva čineći ogromne zločine", smatra Pavlović.
Dodao je da BiH mora da se oslobodi tutorstva visokih predstavnika i da sama kreira svoj put po volji tri konstitutivna naroda, te da Republika Srpska krene ka ostvarenju svog cilja, a to je osamostaljenje i nezavisnost.
il kako su vlasi genocidni i uzepeovci...ne treba im vjerovati, nego stalno s njima na oprezu jer nikad ne znaš kad im može prahnut da te prikolju, al sve je to samo većina, nisu svi.insomnia wrote: 10 Nov 2020, 11:42Ma ja stas se vrijedjati. Sjedi slusaj kako su muslimani sami sebe ubijali, pitaj se ko nas zavadi i slicnojelena... wrote: 10 Nov 2020, 11:36
Ko dozvoli da ga svakakva glupost i svaka budala uvrijedi - taj je uvijek donji.
Plus, opšte je poznato da su najuvredljiviji oni koji su i sami skloni vrijeđati druge - na kolektivnom planu pogotovo.
Jebo ja svoju mater ako znam od sigurno 300 prijatelja srba i hrvata da neko slavi tu naku slavu ili ne jede petkom. Cuj ne jede petkom, osta mu je to? A i da slavi il ne jede sta me briga, sebi slavi i ostace gladan. Kakve teme i price, ne znam jesmo ikad o tome pricali, bilo cemu takvom. Al dobro u mene cafir do cafira.Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 14:06Znam ja takva sjedaljke.Mala_Mu wrote: 10 Nov 2020, 11:09
Govoris iz iskustva ili?
Ja iz iskustva mogu reci ne nekom prve sjedaljke.. nego nakon 35 godina braka moji ovo nisu dozivjeli.
Sjede Milan i Omer i supruge im.
Veli Milan "Baš smo ja i Senada sa malim Zdravkom navratili do moje mame Stane, Slava joj je. Ne gledam ja na te vjerske praznike i ne opterećujem se time, ja gledam jesi li dobar čovjek ili ne ali red je majku obići, ona to slavi pa se raduje kada vidi unuče. Navrati joj komšija Franjo, velim majstore ajde jedi sa nama, veli on da je petak a on Hrvat, ne jede meso taj dan kažem ja njemu ne brini majstore ima riba, poštujem ja tvoje. Poslije sretoh nekog turistu koji pita za put, vidim ja ne zna srpski pa sam mu objasnio na engleski gdje će"
a njemu će Omer
"Bio sam i ja kod svoje mame. Navratio ja sa suprugom Ivanom i malim Zoranom da je obiđemo (neće reći da je bajram bio pa ga je zato mater molila da dođu, da ne kvari atmosferu vjerskim temama), ma i meni je samo važno jesi li dobar čovjek ili ne inače ne bih ja kao Musliman oženio Ivanu (ne daj Bože da je do mame navratio komšija Hasan pa ga ponudili da jede a on kaže da ne jede, Ramazan, tek bi onda postalo veselo u diskusiji). Sretoh i ja nekog turistu vidim da ne govori naš jezik pa sam mu objasnio na engleski".
Kod takvih sjedaljki izbjeći osjetljive i nacionalističke izraze poput Bošnjak ili bosanski jezik i ništa neće stojati jednoj uspješnoj multi-kulti večeri na putu.
![]()
Ali, to si sociološke zakonitosti. Nije bilo ni jednog trenutka u povijesti kad nije bilo tako. Ljudi su se uvijek dijelili, po raznim osnovama.Calla wrote: 10 Nov 2020, 15:17 Dokle god se ljudi svedu samo na ,,musliman katolik orthodox juda Buda isusovac jehovac “nema nama spasa - zamazali su nam šire bolje ljudske vidike i za sledecih 300 godina
Pročitaj ponovo moj komentar. Niko iz te sjedaljke koju sam naveo u primjeru ne slavi slave niti jede samo ribu petkomHAVANA wrote: 10 Nov 2020, 15:01Jebo ja svoju mater ako znam od sigurno 300 prijatelja srba i hrvata da neko slavi tu naku slavu ili ne jede petkom. Cuj ne jede petkom, osta mu je to? A i da slavi il ne jede sta me briga, sebi slavi i ostace gladan. Kakve teme i price, ne znam jesmo ikad o tome pricali, bilo cemu takvom. Al dobro u mene cafir do cafira.Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 14:06
Znam ja takva sjedaljke.
Sjede Milan i Omer i supruge im.
Veli Milan "Baš smo ja i Senada sa malim Zdravkom navratili do moje mame Stane, Slava joj je. Ne gledam ja na te vjerske praznike i ne opterećujem se time, ja gledam jesi li dobar čovjek ili ne ali red je majku obići, ona to slavi pa se raduje kada vidi unuče. Navrati joj komšija Franjo, velim majstore ajde jedi sa nama, veli on da je petak a on Hrvat, ne jede meso taj dan kažem ja njemu ne brini majstore ima riba, poštujem ja tvoje. Poslije sretoh nekog turistu koji pita za put, vidim ja ne zna srpski pa sam mu objasnio na engleski gdje će"
a njemu će Omer
"Bio sam i ja kod svoje mame. Navratio ja sa suprugom Ivanom i malim Zoranom da je obiđemo (neće reći da je bajram bio pa ga je zato mater molila da dođu, da ne kvari atmosferu vjerskim temama), ma i meni je samo važno jesi li dobar čovjek ili ne inače ne bih ja kao Musliman oženio Ivanu (ne daj Bože da je do mame navratio komšija Hasan pa ga ponudili da jede a on kaže da ne jede, Ramazan, tek bi onda postalo veselo u diskusiji). Sretoh i ja nekog turistu vidim da ne govori naš jezik pa sam mu objasnio na engleski".
Kod takvih sjedaljki izbjeći osjetljive i nacionalističke izraze poput Bošnjak ili bosanski jezik i ništa neće stojati jednoj uspješnoj multi-kulti večeri na putu.
![]()
Bogme ako je to kod vas tako i ne petljajte se. Svak svom jatu i svi sretni.
Zašto bi jeli samo ribu petkom?Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 15:46Pročitaj ponovo moj komentar. Niko iz te sjedaljke koju sam naveo u primjeru ne slavi slave niti jede samo ribu petkomHAVANA wrote: 10 Nov 2020, 15:01
Jebo ja svoju mater ako znam od sigurno 300 prijatelja srba i hrvata da neko slavi tu naku slavu ili ne jede petkom. Cuj ne jede petkom, osta mu je to? A i da slavi il ne jede sta me briga, sebi slavi i ostace gladan. Kakve teme i price, ne znam jesmo ikad o tome pricali, bilo cemu takvom. Al dobro u mene cafir do cafira.Bogme ako je to kod vas tako i ne petljajte se. Svak svom jatu i svi sretni.
Imaju uoči Velikog petka da ne jedu meso taj dan, samo ribudadojović wrote: 10 Nov 2020, 15:57Zašto bi jeli samo ribu petkom?Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 15:46
Pročitaj ponovo moj komentar. Niko iz te sjedaljke koju sam naveo u primjeru ne slavi slave niti jede samo ribu petkom
Na Balkanu jesu.Laser wrote: 10 Nov 2020, 15:43Ali, to si sociološke zakonitosti. Nije bilo ni jednog trenutka u povijesti kad nije bilo tako. Ljudi su se uvijek dijelili, po raznim osnovama.Calla wrote: 10 Nov 2020, 15:17 Dokle god se ljudi svedu samo na ,,musliman katolik orthodox juda Buda isusovac jehovac “nema nama spasa - zamazali su nam šire bolje ljudske vidike i za sledecih 300 godina
Da li su nacionalne ili vjerske podjele baš najgore? Da li su one izvor svakog ili najgoreg zla? Postoje li razornije podjele?
Pa veliki petak je jednom u godini.Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 16:37Imaju uoči Velikog petka da ne jedu meso taj dan, samo ribu
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/h ... cu-cijene/
Samo se posti..dadojović wrote: 10 Nov 2020, 16:47Pa veliki petak je jednom u godini.Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 16:37
Imaju uoči Velikog petka da ne jedu meso taj dan, samo ribu
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/h ... cu-cijene/
Jesi li ti siguran da nisi nešto krivo shvatio?
I ne, ne mora se jesti riba na veliki petak.
Zbilja?MunDzi wrote: 10 Nov 2020, 16:40Na Balkanu jesu.Laser wrote: 10 Nov 2020, 15:43
Ali, to si sociološke zakonitosti. Nije bilo ni jednog trenutka u povijesti kad nije bilo tako. Ljudi su se uvijek dijelili, po raznim osnovama.
Da li su nacionalne ili vjerske podjele baš najgore? Da li su one izvor svakog ili najgoreg zla? Postoje li razornije podjele?