Ma ima ba samo što su lijeni pogotovo mlađe generacije rođene nakon rata.MunDzi wrote: 10 Nov 2020, 21:54Mislim da su to samo slabi izgovori.MarlboroGold wrote: 10 Nov 2020, 21:51
Slažem se, ali su ljudi ubijeni u pojam i gledaju da uhvate maglu iz države iz svih dijelova BiH.
Da postoji tolika kriticna masa do sada bi izasla na izbore i izglasala to nesto o cemu ti pricas.
Mislim da je nema u tolikom obimu kako to ti mislis.
Mjesoviti brak?
Moderator: spacebound
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21788 times
- Been thanked: 19833 times
- Status: Offline
Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2537 times
- Been thanked: 4380 times
Mladić i Karadžić, sve samiinsomnia wrote: 10 Nov 2020, 21:51 Jes. Preko 50%. Ko zarovi onaj onoliki narod po grobnicama? Pojedinci? Budale s brda?

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Ma nisu mogli sami.Nora Ibsenova wrote: 10 Nov 2020, 22:02Mladić i Karadžić, sve samiinsomnia wrote: 10 Nov 2020, 21:51 Jes. Preko 50%. Ko zarovi onaj onoliki narod po grobnicama? Pojedinci? Budale s brda?![]()
U nedostatku domaceg kadra morali regrutovati dobrovoljce iz Rusije i Grcke.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2537 times
- Been thanked: 4380 times
Jah, nisam na to mislila, dobro si.MunDzi wrote: 10 Nov 2020, 22:11Ma nisu mogli sami.
U nedostatku domaceg kadra morali regrutovati dobrovoljce iz Rusije i Grcke.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
Ostalo je cutanje.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
DaBogda da ih ima toliko. Da ima isplivali bi oni dosad
Samo sabura
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4322 times
- Been thanked: 3246 times
- Status: Online
Ja jeste zamiješali te brakove, eto vas na četeresprvoj stranici. Hoćel to?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Umjesto da ubacis kakve reklame da iskacu i kesiras ovo piskaranje ti se jos i zalis - nema bizMisa kod tebeMelek wrote: 10 Nov 2020, 22:33 Ja jeste zamiješali te brakove, eto vas na četeresprvoj stranici. Hoćel to?

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Aha. Pa sto onda Sarajvo, Tuzlu, Zenicu ne okupasmo u krvi?MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2108 times
- Been thanked: 1024 times
kakva ti je to matrica?MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Matrica - historija je uciteljica zivota.amidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 22:37kakva ti je to matrica?MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3893 times
- Been thanked: 3591 times
MarlboroGold wrote: 10 Nov 2020, 21:17 To je kod ljudi koji su time opterećeni ili ne mogu progutati da su Muslimani od 93. postali Bošnjaci, a ja nikad ne bih bio u blizini takvih. Ti ne shvataš da postoje ljudi kojima to nije bitno jer se vjerovatno ne družiš sa takvima niti si vjerovatno odgojen da gledaš na takav način. Oprosti ako je ovo zadnje teška riječ, ali je to činjenica kod velikog broja ljudi, a i ti jednostavno ostavljaš takav dojam. Za sve to što si rekao, kao što ranije rekoh, imam desetine kontra primjera gdje to uopšte nije tako, ali ne negiram da to postoji u mnogim sredinama. Ljudi bolan gledaju sve više svoja posla i da zarade hljeb, da žive lijepo i da im je dobro.
Ljudi poput Havane recimo koji je gigant od čovjeka. Ima takvih i kod Hrvata i Srba u velikom broju. To što ti nisi upoznao ili, usudiću se reći, nisi ni pokušao takve pronalaziti zbog vlastitog ideološkog sita je tvoj problem. Ali nemoj meni to gurati kao apsolutnu istinu jer to jednostavno nije tačno i takva razmišljanja i stavove ću osuđivati dok sam živ.
Treba manje slušati šta se servira sa političkog vrha, a više razgovarati sa najobičnijim ljudima.
Ali kako ne razumijete? Ja uopšte ne govorim niti se opterećujem takvim ljudima o kojima govorite i blizu kojih ne bi nikada bili. Ja baš govorim o većini tih običnih ljudi koji šalju pozitivne poruke "Bosna i Hercegovina je divna zemlja, da je skinuti lopove sa vlasti i graditi konačno državu sa normalnim Srbima, Hrvatima, Muslimanima" ili "Sa normalnim Srbima, Hrvatima i Bosancima" i onda kada ih neko ispravi da je pravilno Bošnjak onda baš ta strana ispada neko kome je to bitno i koji kvari te pozitivne poruke i da ne treba baš kod tih osoba blizu biti.MunDzi wrote: 10 Nov 2020, 21:22 A zasto se opterecavas takvim ljudima?
Zasto se uopste druzis sa ljudima koji nisu u stanju ispostovati tebe i tvoje opredeljenje?
Toliko ako se radi o privatnom zivotu.
A ako se radi o forumskim pricama, ih - to treba da ti bude najmanji problem.
Svako svoju pricu vrti, pa vrti i ti svoju.
Čitao sam mnogo statusa od osoba iz mješovitih brakova poput "Kako ću biti nacionalista, ja Hrvat a žena mi Muslimanka" ili "Mi smo multi-kulti familija. Otac mi Srbin, majka Muslimanka a žena Hrvatica"
Ja znam da mnogo ima ljudi koji nisu opterećeni tim pitanjima ali kada se nekada o tom priča, čak i da je dobronamjerno kao primjer tolerancije i multikulturalnosti uvijek je Musliman, Srbin i Hrvat.
Pomenuti Bošnjak ispada kako vuče nepotrebno na diskusiju o nacionalizmu, i zato bolje šutiti.
Kada punica hvali brak kćerke i zeta kako je lijepo vidjeti kako je lijepo u doba nacionalizma vidjeti da se Musliman i Srpkinja stvarno vole i ne gledaju na torove i politiku zet Bošnjak šuti da bude mir u kući. To je samo jedan primjer koliko ima tih multi-kulti brakova gdje Bošnjaci moraju mnoge stvari progutati i onda tvrde kako su 10 godina u multi-kulti braku i nije nikada bilo svađe na nacionalnoj osnovi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
opet svi isti!?
pita te nesto insomnia iznad.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Ne vidim sta on pise - evo vec 10ti put me quota a ne konta mescini

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Svjeza s palaamidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 22:37kakva ti je to matrica?MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:41Ne vidim sta on pise - evo vec 10ti put me quota a ne konta mescini![]()
insomnia wrote: 10 Nov 2020, 22:36Aha. Pa sto onda Sarajvo, Tuzlu, Zenicu ne okupasmo u krvi?MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Vidis ti nedaju coj’ku ni da sa foe se izvuce od ovog frustriranog haman-zandarma 
- u koji je grad armija usla a da je ostalo srpsko ili hrvatsko stanovnistvo ? Jos da napomenem - pogledaj moj post - covjek je spreman na takve stvari kada je pod propagandom- uticajem grupe - kada otupi kroz rat itd... mislim vrseni su psiholoski eksperimenti u kojim je prakticno dokazana veoma .. hmm tamna strana ljudskog bica.
Ps: to “svi smo isti” jok oni “anamo” imaju rogove

- u koji je grad armija usla a da je ostalo srpsko ili hrvatsko stanovnistvo ? Jos da napomenem - pogledaj moj post - covjek je spreman na takve stvari kada je pod propagandom- uticajem grupe - kada otupi kroz rat itd... mislim vrseni su psiholoski eksperimenti u kojim je prakticno dokazana veoma .. hmm tamna strana ljudskog bica.
Ps: to “svi smo isti” jok oni “anamo” imaju rogove

- amidza idriz
- Aktivni forumaš
MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:47 Vidis ti nedaju coj’ku ni da sa foe se izvuce od ovog frustriranog haman-zandarma
- u koji je grad armija usla a da je ostalo srpsko ili hrvatsko stanovnistvo ?

postajes smijesan pokusavajuci izjednaciti casnu borbu bosanskih vojnika sa cetnicima i ustasama iza kojih su ostajale samo masovne grobnice.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3893 times
- Been thanked: 3591 times
Gledaj Alijinih gazija što ih etnički očistiše.MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:47 Vidis ti nedaju coj’ku ni da sa foe se izvuce od ovog frustriranog haman-zandarma
Ps: to “svi smo isti” jok oni “anamo” imaju rogove![]()
Uh, do mene je, ipak je to bio Momčilo Krajišnik
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.