Nora Ibsenova wrote: 11 Nov 2020, 10:38
MarlboroGold wrote: 11 Nov 2020, 10:29
Ne glumim, već je živim i upotrebljavam tamo gdje je logički i osnovano istu upotrebljavati. Ne očekujem da se ljudi slože sa time, a trebaće još dosta vremena za triježnjenje od etno-nacionalnih kandži.
Ovo što je morningstar naveo je hipoteza, a ja se ne bavim takvim hipotezama jer je to opasno, kao ni reakcijama na njegovu priču. Osvrnuo sam se na ono što pojedinci na ovom i drugim forumima prosipaju godinama (uz razna imputiranja od kojih mi se povraća), a to su uvijek jedno te iste priče koje sam gore naveo. Sa takvima ne možeš voditi dijalog.
Jaro, ja tebe još nikad nisam pročitala da nekom ko relativizira zločine kažeš: prošlo je 25 godina od rata, zar nije vrijeme da priznate šta je bilo i da move on. A par puta sam te zatekla kako bošnjacima pametuješ da je prošlo toliko i toliko.
Meni je kuća srušena 4 puta u ratu, otac mi je ranjen 4-5 puta, brat mi je ranjen, amidžu su mi zaklale prve komšije i dan-danas neće da kažu gdje mu je tijelo, pola familije mi je prognano, a mi smo "dobro prošli", tako da izvini što se ja i meni slični osipamo više na ove "pokušaje hipoteze" jer to nije ništa drugo do upakovana pro-četnička propaganda koja je i dovela do ovog gore što sam navela. Za neke ljude rat nije stvar prošlosti jer posljedice rata svakodnevno žive. Dođi mom ocu koji svih tih 25 godina ima noćne more, svaku noć, 25 godina, pa mu reci: de ba, prošlo je dva desetljećja, zar nije vrijeme da nastaviš dalje
Mislim, ta ti je priča toliko glupa da ne znam kako ti još niko nije rekao.
Eno FGRovac Damir Nikšić je move on. Čovjek kaže prošlo 25 godina od rata, dosta je više tih tema, idemo o ekološkim poblemima, ima ga čak i u rs entitetu, u Bosanskom Šamcu, time to move on after 25 years.
Samo što hinja nije napisao Bosanski Šamac nego samo Šamac. Time to move on i halaliti Bosanski Šamac, Bosanski Novi, Bosansku Gradišku, bosanski jezik, bosansku zastavu, bosansku himnu. Druga strana nije ni nakon 25 godina move on da prihvati BH državu i BH zastavu.
Ali OK, treba stvarno više move on nakon 25 godina i ići ka suživotu kao npr. kada je Edin Forto išao u Banjaluku gradonačelniku pa nije nigdje bilo BH zastave, a i dosadilo je više i komentirati zašto nema BH zastave, dojadili smo mi Bošnjaci sa tom pričom, samo unosimo neke smutnje, upropastismo lijep gest Forte i Radojčića ka suživotu. Taj njihov susret je i ličio kao lijep mješoviti brak.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.