Ma dobro, moras se pazit,
Al jebo ti njega kad moras vazda u stanju borbene gotovosti bit...jebali mater kako im ne dosadi?
Nema za kifle, al vazda neka sranja nenormalna.
Moderator: spacebound

Ne treba ništa unaprijed zaključivati.insomnia wrote: 11 Nov 2020, 11:57Nije on tu zbog vilozovijeNora Ibsenova wrote: 11 Nov 2020, 11:43
Pogledaj malo ovu temu.
viewtopic.php?f=31&t=28919&start=100

Slazem se no poznajem kolegu sa klixa

Ko ti je kriv?! Pamtim kad ste glalamili "potpisuj alija da je ko avlija"Fuddo wrote: 11 Nov 2020, 11:58Ma dobro, moras se pazit,
Al jebo ti njega kad moras vazda u stanju borbene gotovosti bit...jebali mater kako im ne dosadi?
Nema za kifle, al vazda neka sranja nenormalna.

Pa pravo da ti kažem, ni ja nemam neke krasne emocije spram nje.vrhbosnica wrote: 11 Nov 2020, 11:56Imala i ja momka hrvata, isto bio tako extra momak... nije pisao za novine, niti je ikad spominjao hrvatstvo...al friki religiozan, nemos ga izvuc iz crkve...Nora Ibsenova wrote: 11 Nov 2020, 11:26 Helem, opet na temu.
Imala ja momka, Hrvat, baš je ekstra momak bio, pisao za neke portale. I jednom ja uzmem njegov laptop da vidim šta on to piskara (znao je, nisam šnjuhala) kad tamo za neki hrvatski portal piše o mladeži u Sarajevu. Kako su ugroženi, diskriminisani, žive pod represijom, izrugivani, izolovani. Ja u šoku. Pitam ga, je l' stvarno ovako? Je l' se ti stvarno tako osjećaš? Žao mi, krivo mi, srce mi se steglo Boga mi.
Kaže: - Ma jok, nego je dobro plaćeno.
![]()
Helenese![]()
Na faxu u sa, na prvoj godini, jedna mala hrvatica iz tuzle, redovno na vjezbe dodje bez opreme i pribora..i logicno profesorica joj kaze nek ide na kafu ili negdje, jer to nisu predavanja..i nema sta tu na vjezbama raditi bez pribora... ona poslije cijeli dan hoda po faxu i kuka da ima pogresno ime i da je izbacuju sa vjezbinaopako malo stvorenje...kad je vidim- nemam nafake 3dana...
Jedna druga, isla samnom u razred u gimaziji..rece voli sarajevo, a za bosnu ne osjeca nista...kako mozes da ne osjecas nista, a tu si cijeli zivot i svi tvoji...
Ne znam

I meni onaj konceptulani brko ide na zivce,Naseef Mushroom wrote: 11 Nov 2020, 11:58Eno FGRovac Damir Nikšić je move on. Čovjek kaže prošlo 25 godina od rata, dosta je više tih tema, idemo o ekološkim poblemima, ima ga čak i u rs entitetu, u Bosanskom Šamcu, time to move on after 25 years.Nora Ibsenova wrote: 11 Nov 2020, 10:38
Jaro, ja tebe još nikad nisam pročitala da nekom ko relativizira zločine kažeš: prošlo je 25 godina od rata, zar nije vrijeme da priznate šta je bilo i da move on. A par puta sam te zatekla kako bošnjacima pametuješ da je prošlo toliko i toliko.
Meni je kuća srušena 4 puta u ratu, otac mi je ranjen 4-5 puta, brat mi je ranjen, amidžu su mi zaklale prve komšije i dan-danas neće da kažu gdje mu je tijelo, pola familije mi je prognano, a mi smo "dobro prošli", tako da izvini što se ja i meni slični osipamo više na ove "pokušaje hipoteze" jer to nije ništa drugo do upakovana pro-četnička propaganda koja je i dovela do ovog gore što sam navela. Za neke ljude rat nije stvar prošlosti jer posljedice rata svakodnevno žive. Dođi mom ocu koji svih tih 25 godina ima noćne more, svaku noć, 25 godina, pa mu reci: de ba, prošlo je dva desetljećja, zar nije vrijeme da nastaviš dalje![]()
Mislim, ta ti je priča toliko glupa da ne znam kako ti još niko nije rekao.
Samo što hinja nije napisao Bosanski Šamac nego samo Šamac. Time to move on i halaliti Bosanski Šamac, Bosanski Novi, Bosansku Gradišku, bosanski jezik, bosansku zastavu, bosansku himnu. Druga strana nije ni nakon 25 godina move on da prihvati BH državu i BH zastavu.
Ali OK, treba stvarno više move on nakon 25 godina i ići ka suživotu kao npr. kada je Edin Forto išao u Banjaluku gradonačelniku pa nije nigdje bilo BH zastave, a i dosadilo je više i komentirati zašto nema BH zastave, dojadili smo mi Bošnjaci sa tom pričom, samo unosimo neke smutnje, upropastismo lijep gest Forte i Radojčića ka suživotu. Taj njihov susret je i ličio kao lijep mješoviti brak.

MorningStar wrote: 11 Nov 2020, 10:54 Kakva eskalacija na hipotezi u da su ljudi sustinski - slicni isti(ajd malo i sale) No st’a bi rekli de malo procitajte sta sam pisao i sta je teza prije nego napunite redenike odbrane “nasih”.
1 Nije poredjenje Ar BiH ( uzeo sam u jednom pitanju-na koje mi ni ne odgovorise)
2 Nije relativizacija.
3 Nije pravdanje necega itd.
Nego gle cuda samo iznosenje stava tj. jednog stava u psihologiji (za sto sam postavio i link) a to je da su ljudi kada slijede naredbe i kada im se kaze da nece odgovarati za to (sto je poenta onog eksperimenta) spremni da idu veoma daleko sto se tice nanosenja boli/ pa i ubijanja drugih.
Opet savjet da pogleda se video a posto je podug moze se i procitati o istom.
Duminjo wrote: 11 Nov 2020, 01:39MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze. Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:47 Vidis ti nedaju coj’ku ni da sa foe se izvuce od ovog frustriranog haman-zandarma
- u koji je grad armija usla a da je ostalo srpsko ili hrvatsko stanovnistvo ? Jos da napomenem - pogledaj moj post - covjek je spreman na takve stvari kada je pod propagandom- uticajem grupe - kada otupi kroz rat itd... mislim vrseni su psiholoski eksperimenti u kojim je prakticno dokazana veoma .. hmm tamna strana ljudskog bica.
Ps: to “svi smo isti” jok oni “anamo” imaju rogove
Hvala politici državnog vrha sto nije bila ista kao politika agresora.MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 23:05
Pa rekoh ja tamo su sajkaco-sapiensi ovamo homo-postenikusi.
95 da je armija usla posle 3 god rata u recimo zvornik,lukavicu,ilidzu itd i da su srbi tu ostali - ne govorim mirom usli nego ratom - sta mislis ono cvijece , zagrljaji ? Drugo je sto kod nas politika nije bila da se ubija u drzavnom vrhu niti je mogla da bude u takvom ratu - pa se onda vratis na ono sto sam pisao o LJUDIMA a ne bosnjacima srbima hrvatima itd
Jer, da je bila ista, vojnici armije BiH bi radili isto što je radio i agresor zato sto je COVJEK krvolocno bice?

A gdje si ti bio kad smo to vikali?Fufe wrote: 11 Nov 2020, 12:05Ko ti je kriv?! Pamtim kad ste glalamili "potpisuj alija da je ko avlija"Fuddo wrote: 11 Nov 2020, 11:58
Nema za kifle, al vazda neka sranja nenormalna.![]()

Duminjo wrote: 11 Nov 2020, 12:07
Postoje dogodjaji koji se jesu desili. O njima mozemo pricati. O nagadjanjima sta bi bilo kad bi bilo, zasnovanim na nekim istraživanjima a ne na stvarnim dogadjajima i na osnovu tih tvojih nagadjanja oznacavati ljude zlocincima, necemo. Ti ljudi nisu ucinili ovo sto ti samo PRETPOSTAVLJAŠ da bi ucinili i to samo na osnovu istraživanja, zanemarujuci stvarna dešavanja. Zato, necemo ih gledati na osnovu tvojih pretpostavki vec na osnovu njihovih djela. Za bilo sta više, nadji adekvatnu temu ili otvori novu.
Mješoviti brakovi - "Samo da je naš"

Ima i Zijad Žigić Žiga pripadnik 10 Diverzantskog odreda VRS-a ,višestruko nagrađivani diverzant ,dobio je od Mladića i pištolj sa posvetomMorningStar wrote: 11 Nov 2020, 11:35Jasta je znam jednog Bosnjak “nas” sto bi rekliMarlboroGold wrote: 11 Nov 2020, 11:31
Ima još ovakvih natpisa na par mjesta, ali nije u novinama završilo. I u Tuzlu se doselilo svega i svačega nažalost.
hu ha srbi su četnici![]()
Doselio iz Bijeljine samo posle rata i malo sepao jer ... ranjen u nogu na majevici dok je ratovao u VRS![]()

Pa nema tu nikakve dramaticnosti. Na dva nika citava prica mu se svodi na jedno te isto. Ne branim cetnike ali

Ama pitam ko je na klixu?insomnia wrote: 11 Nov 2020, 12:12Pa nema tu nikakve dramaticnosti. Na dva nika citava prica mu se svodi na jedno te isto. Ne branim cetnike ali
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

vrhbosnica wrote: 11 Nov 2020, 11:56Imala i ja momka hrvata, isto bio tako extra momak... nije pisao za novine, niti je ikad spominjao hrvatstvo...al friki religiozan, nemos ga izvuc iz crkve...Nora Ibsenova wrote: 11 Nov 2020, 11:26 Helem, opet na temu.
Imala ja momka, Hrvat, baš je ekstra momak bio, pisao za neke portale. I jednom ja uzmem njegov laptop da vidim šta on to piskara (znao je, nisam šnjuhala) kad tamo za neki hrvatski portal piše o mladeži u Sarajevu. Kako su ugroženi, diskriminisani, žive pod represijom, izrugivani, izolovani. Ja u šoku. Pitam ga, je l' stvarno ovako? Je l' se ti stvarno tako osjećaš? Žao mi, krivo mi, srce mi se steglo Boga mi.
Kaže: - Ma jok, nego je dobro plaćeno.
![]()
Helenese![]()
Na faxu u sa, na prvoj godini, jedna mala hrvatica iz tuzle, redovno na vjezbe dodje bez opreme i pribora..i logicno profesorica joj kaze nek ide na kafu ili negdje, jer to nisu predavanja..i nema sta tu na vjezbama raditi bez pribora... ona poslije cijeli dan hoda po faxu i kuka da ima pogresno ime i da je izbacuju sa vjezbinaopako malo stvorenje...kad je vidim- nemam nafake 3dana...
Jedna druga, isla samnom u razred u gimaziji..rece voli sarajevo, a za bosnu ne osjeca nista...kako mozes da ne osjecas nista, a tu si cijeli zivot i svi tvoji...
Ne znam

Pa isti ovaj. Prije bio slavnaja il kako vec na ruskom onaj nikNora Ibsenova wrote: 11 Nov 2020, 12:12Ama pitam ko je na klixu?insomnia wrote: 11 Nov 2020, 12:12
Pa nema tu nikakve dramaticnosti. Na dva nika citava prica mu se svodi na jedno te isto. Ne branim cetnike ali![]()

Ne samo po pitanju toga... ljudi zbog manje ozbiljnih stvari "škartiraju" dio rodbine. To je normala kod velikog broja ljudi.Vrag wrote: 11 Nov 2020, 12:18 ja to gledam ovako
cim je on nju ozenio ili se ona za njega udala, ne zanima ih puno pozadina
lahko se amizda, ujko odstrani

Slavljanin?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests