Njega lica
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4061 times
- Been thanked: 2000 times
- Status: Offline
Re: Njega lica
koja je, stavi sliku pa cu ti reci
najbitnje za kremu za lice osim sastojaka zavisno o starosti koze je da ima SPF faktor zastita od sunca
najbitnje za kremu za lice osim sastojaka zavisno o starosti koze je da ima SPF faktor zastita od sunca
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2760 times
- Been thanked: 3055 times
Meni sve njihovo vrijedi para.Skin wrote: 02 Nov 2020, 19:51 vrijedi li para ona georgeous krema za lice iz lush-a?
isprobala sam tester ali ne znam sta bih rekla...voljela bih da ima ljepsi miris...po mogucnosti da mirise kao image skincare prizvodi, narandza, svjezina. ali ako ima benefite i dobre efekte, nema veze sto ne mirise prekrasno. eto to je moje pitanje
Tu kremu (btw i ne vidi se slika) nisam probala. Neki face wash jesam. Nevjerovatno kako “nahrani” kozu. Nista sto sam do sad probala nije ni nalik tome.
- Skin
- Inventar foruma
https://www.lushusa.com/face/moisturize ... 02357.html
joj i meni
probala sam svasta, posebno me u zadnje vrijeme odusevljavaju 2 plocice za masazu, jedna je bas za trudnice, druga magic muscle tako nesto .. sa cimet kuglicama pa to bas prija kad utrljas u kozu..opusta, posebno bolna mjesta. pa onda odlican sampon za kosu wasabi shan kui, maska takodjer.
ali onaj rub rub rub peeling im je zakon - moze se koristiti i kao gel za tusiranje, odlicno mirise. pa peppermint krema za stopala, dream cream losion za tijelo. sprej za tijelo snow fairy bas prija i mirise.. skroz sam presla na tu prirodniju kozmetiku, vec neko vrijeme, ali nisam koristila puno kozmetike ni hemije pa mi i odgovara to.
davno sam probala l'occitane divine kremu za lice i bila je super i lijep miris ima, sto je najbitnije. pa se dvoumim i eto ne znam sta vi koristite da nije previse agresivno.
sad trenutno ja neutrogenu hydro boost kao dnevnu kremu za hidrataciju i pink grape gel za umivanje neutrogena..i fino je i to, ali nema mirisa krema
joj i meni

probala sam svasta, posebno me u zadnje vrijeme odusevljavaju 2 plocice za masazu, jedna je bas za trudnice, druga magic muscle tako nesto .. sa cimet kuglicama pa to bas prija kad utrljas u kozu..opusta, posebno bolna mjesta. pa onda odlican sampon za kosu wasabi shan kui, maska takodjer.
ali onaj rub rub rub peeling im je zakon - moze se koristiti i kao gel za tusiranje, odlicno mirise. pa peppermint krema za stopala, dream cream losion za tijelo. sprej za tijelo snow fairy bas prija i mirise.. skroz sam presla na tu prirodniju kozmetiku, vec neko vrijeme, ali nisam koristila puno kozmetike ni hemije pa mi i odgovara to.
davno sam probala l'occitane divine kremu za lice i bila je super i lijep miris ima, sto je najbitnije. pa se dvoumim i eto ne znam sta vi koristite da nije previse agresivno.
sad trenutno ja neutrogenu hydro boost kao dnevnu kremu za hidrataciju i pink grape gel za umivanje neutrogena..i fino je i to, ali nema mirisa krema

Ja nista posebno ne kupujem. Kokosovo ulje volim, i vitamin E, kupim ga u kapsulama.
Ponekad izmasiram lice korom od banane.
Pricala sam nekad davno ovdje o mojoj drugarici koja ima najmeksu kozu na svijetu. Kad god sam je pitala sta koristi, rekla
bi mi - nista. Ona se jednostavno ne kupa svaki dan, i ne ispire prirodnu masnocu.
Ja trcim pod tus stalno, ali ni ja vise ne koristim sapune/kupke i ostalo ko ranije, osim za genitalije.
Kupim neki sapun da valja, ali traje mi ihhhh
I super soft skin sam postigla.
I eto mislim da jako grijesimo kad ispiremo prirodu, a onda je zamjenjujemo necim.
Kcerka moja je zbog necega morala da prestane jedan mjesec da koristi svu tu hemiju za lice, i kaze mi neki dan - ne mogu vjerovati mama kako sam dobila divno lice.
Pricala sam nekad davno ovdje o mojoj drugarici koja ima najmeksu kozu na svijetu. Kad god sam je pitala sta koristi, rekla
bi mi - nista. Ona se jednostavno ne kupa svaki dan, i ne ispire prirodnu masnocu.
Ja trcim pod tus stalno, ali ni ja vise ne koristim sapune/kupke i ostalo ko ranije, osim za genitalije.

I eto mislim da jako grijesimo kad ispiremo prirodu, a onda je zamjenjujemo necim.
Kcerka moja je zbog necega morala da prestane jedan mjesec da koristi svu tu hemiju za lice, i kaze mi neki dan - ne mogu vjerovati mama kako sam dobila divno lice.
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 747 times
Ehh bas.navika wrote: 04 Nov 2020, 22:30
Stavljamo na lice/tijelo i sto treba i ne treba.
Ja sam prestala koristiti puder vec dva mjeseca.
Samo mrvu korektora da podocnjake prekrijem.
Gel za tusiranje, i Becutan ulje na mokru kozu odmah poslije tusiranja... jer mi se sad kako je zima bas koza pocela isusivati.
“the most beautiful thing you can wear is confidence”
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 1415 times
Niduliiiiiiiiiiiiiiiiiiinida wrote: 05 Nov 2020, 11:38Ehh bas.navika wrote: 04 Nov 2020, 22:30
Gel za tusiranje, i Becutan ulje na mokru kozu odmah poslije tusiranja... jer mi se sad kako je zima bas koza pocela isusivati.

"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9488 times
- Been thanked: 15908 times
- Status: Online
Pa da, ja ne koristim bas nista, i mnogi me pitaju od cega mi je lice tako fino i cisto. Sad sam nasla nevenovu mast, jer u ovom periodu kad mi se susi lice i peruta svrbi me. Eto samo to svakih par dana, kad je svrab neizdrziv.navika wrote: 04 Nov 2020, 22:30 Ja nista posebno ne kupujem. Kokosovo ulje volim, i vitamin E, kupim ga u kapsulama.
Inace se i ne sminkam. Mozda jednom u dva mjeseca.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 747 times
edo_79 wrote: 05 Nov 2020, 11:43Niduliiiiiiiiiiiiiiiiiiinida wrote: 05 Nov 2020, 11:38
Ehh bas.
Gel za tusiranje, i Becutan ulje na mokru kozu odmah poslije tusiranja... jer mi se sad kako je zima bas koza pocela isusivati.![]()
![]()
... pa đes ti bem ti belaj .... jesi dobro
![]()
Eo me.
Dobro sam. Ta ima kod tebe? Dobro? Zdravo?
“the most beautiful thing you can wear is confidence”
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 1415 times
Dobar, zdrav, mogu pojest za troje ...

"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Skin
- Inventar foruma
eee ali koliko je potrebno vremena, okolnosti, iskustva, da se dodje do tog stepena samosvjesnosti - nije to bas defaultni put u konzumeristickom svijetu u kojem se ne slavi sloboda zene. fizicka, mentalna, emocionalna sloboda.navika wrote: 04 Nov 2020, 22:30 Ja nista posebno ne kupujem. Kokosovo ulje volim, i vitamin E, kupim ga u kapsulama.
svidio mi se tvoj post, hvala.
Ovo ja radim zimi, svakih 15ak dana.nida wrote: 05 Nov 2020, 11:38Ehh bas.navika wrote: 04 Nov 2020, 22:30
Dvije kasike kokosovog ulja zagrijem, da se otopi, dodam mu kasiku - dvije kafe, ali ne kafe sto se pravi nasa kafa, vec one za aparat, sto je krupnije samljevena. Ili umjesto kafe himalajsku so, ili smedji secer.
Udjem u kadu i utljam to u kozu. Kafa, secer, ili so, pomazu da kokosovo ulje zadje duboko u kozu, nikad ga tako samo rukama ne mozes utrljati. Ja volim s kafom jer mi doda i malo boje.
Poslije toga saperem se i obrisem.
Koza je poslije ovoga mekana i njezna i po 10ak dana. Ne sapunati tijelo bez potrebe, osim nuznih dijelova.
Ja svima u kuci poslije ovoga odem da me pipnu

- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3887 times
- Been thanked: 3904 times
Jeste ali ako joj je suva koža u ovom periodu bolje da se konsultuje, ja nisam sigurna da bi joj te kiseline odgovarale.Zizi505 wrote: 17 Oct 2020, 22:21 Ovaj toner je sa kiselinama koje ti čiste lice i smanjuju mogućnost nastajanja bubuljica.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2367 times
- Been thanked: 4113 times
Lush, Angels on bare Skin. Savršenstvo.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 8977 times
- Been thanked: 7748 times
Ove su kiseline blage, blaže nego mehanički piling lica.srculence7 wrote: 07 Nov 2020, 13:54Jeste ali ako joj je suva koža u ovom periodu bolje da se konsultuje, ja nisam sigurna da bi joj te kiseline odgovarale.Zizi505 wrote: 17 Oct 2020, 22:21 Ovaj toner je sa kiselinama koje ti čiste lice i smanjuju mogućnost nastajanja bubuljica.
Za suho lice dovoljno je da ih stavi jedanput sedmično.
Ima još blaža opcija piling sa enzimima ili pranje lica sa jako sitno mljevenim zobenim brašnom.
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 92 times
Pozz raja
Ima li se igdje u Sarajevu ili okolici, uzeri oni Dr. PASHA sapuni, od maka cimeta za lice? Pravo su super i dobri, ko ima masniju kozu.
Nema vise u Dm.
Prave li se jos ti Dr. PASHA Sapuni?
Ima li se igdje u Sarajevu ili okolici, uzeri oni Dr. PASHA sapuni, od maka cimeta za lice? Pravo su super i dobri, ko ima masniju kozu.
Nema vise u Dm.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39843 times
- Been thanked: 25841 times
- Status: Online
Vrhbosnica je pisala o tom pashi pitaj njuSociologBosmal wrote: 11 Nov 2020, 17:20 Pozz raja
Nema vise u Dm.
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 92 times
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24111 times
- Been thanked: 26129 times
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Merkator ilidzaSociologBosmal wrote: 11 Nov 2020, 17:20 Pozz raja
Nema vise u Dm.
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...