Meni je ovo jako tuzno za gledati.
Kako mu se oci zacaklise kad mu ponudi casicu rakije.
Ovo je vec ovisnost kao i narkomanija koja se otrgla bilo kojim mjerama kontrole, pa i one najmanje kontrole.
Ovo je vec za lijecenje.
Tuga.
Moderator: VIP
Meni je ovo jako tuzno za gledati.
Slažem se. Imamo mi u komšiluku jednog Miju (Miodrag). Isto ovako. Oleši se čovjek da ne zna za sebe, pa mu ljudi znaju donijeti supu i slično pa jednom reče jebla vas supa dajte mi rakiju, a ne može ni da sjedi koliko bude pijan.MunDzi wrote: 13 Nov 2020, 19:41Meni je ovo jako tuzno za gledati.
Ovo je vec ovisnost kao i narkomanija koja se otrgla bilo kojim mjerama kontrole, pa i one najmanje kontrole.
Ovo je vec za lijecenje.
Tuga.
Ma dobro ovo je bolest i ovisnost. Sega mi je jedino kad je protivnicima alkohola ovo mjerilo i primjer. Ko biva ko pije, vako je. Zloupotreba alkohola, droge, kocka, prejedanje, trka za novcem i vlascu, moci, statusom, vjerom... Svako pretjerivanje vodi u problem i ludost.Formira sasvim jednu novu licnost, bolesnu. Sta je divnih, pametnih i kreativnih ljudi droga unistila, alkohol je mala maca. Pola generacije mi je pomela.MunDzi wrote: 13 Nov 2020, 19:41Meni je ovo jako tuzno za gledati.
Ovo je vec za lijecenje.
Tuga.
prog321 wrote: 13 Nov 2020, 19:46 Ja nikad necu u penziju.
Umro bi nakon dvije godine kad bi mi se zivot sveo na kafu, setanje parkom i pricanju kako je jebeno vrijeme , bole me ledja![]()
Ma nije vraga. Svaki se uvrno ko lisicji kurac
Tako i treba biti, zna gdje su granice. Ako treba i napiti se 4-5 puta dok se ne ispita dokle može ići. Neko može popiti pola litre rakije i ništa mu, nekoga od druge pive već hvata. Neko zna koliko može na gladan stomak ili šta treba jesti da mu se ne smuči kada se pomiješa sa alkoholom (znam lika koji je rekao da treba jesti pošto ne ide alkohol na prazan stomak pa prije izlaska pojeo 2 tanjira graha. Poslije je bilo veseloHAVANA wrote: 13 Nov 2020, 19:12Punac mi je do smrti takav bio. Pripit, nikad pjan. Fenomenalan covjek, izvrstan majstor, 2 djece podigao, braka 40 godina, bez ikakvih problema,i kod tite privatnik bio i imao radnju. Doduse naplati ti stoju i onda te odvede u kafanu pored na rucak i pice.animals wrote: 13 Nov 2020, 18:55 Covjek 67 godina sad ima..
svaki dan popije pola litre rakije najmanje..
imao stvarno divan brak, nikad se sa zenom nije posvadjao, niti i sa kim.
Niti ga je ko pijanog ikad vidio..
ziva istina..Na ranu ga privit, pjanog ili trijeznog. Vjecito nasmijan i pozitivan.
Umro je u 72g, u mukama a i tad se zajebavo i nasmijavo sve oko sebe. Narav je jako bitna. Alkohol svasta izbacuje na povrsinu. Ja licno ne mogu se napiti vise od 3 puta mjesecno. Bas napiti. Mogu popiti pivu, dvije... vazda. Kod mene je problem sto mi alkohol trazi muziku, pjesmu a onda potraje u noc. A to ne moze vise od neka 3 puta mjesecno. A i to tesko. Sve je manje druzenja a sve vise trke...Opet mom starom je 85g.I dan danas svaki dan popije jednu rakiju uz rucak. Nikad ga u zivotu pjanog nisam vidio. Na moru sjede sa nama, u 85g popije 4 do 5 piva, zapjeva i ode on. Sve mu je sa mjerom citav zivot. Zato i jest ovakav, vozi skuter, skija... Sve ima mjesto, vrijeme i kolicinu. Bilo to spavanje, pice, jelo, setnja, plivanje, rad... Samo vice polako sine, ne zuri, uzivaj... Eh, kad bi moglo. Znao bi ja tako...Valjda ce moc. Plan je od 55g
![]()
Eeeeee to je sretan covjek.HAVANA wrote: 13 Nov 2020, 19:57prog321 wrote: 13 Nov 2020, 19:46 Ja nikad necu u penziju.
Umro bi nakon dvije godine kad bi mi se zivot sveo na kafu, setanje parkom i pricanju kako je jebeno vrijeme , bole me ledja![]()
Ja to zamisljam da ce mi ko starom bit. Znaci nikad ga neces cut da nesta kuka, boli ga, ne moze... Ne staje ni dan danas. Uzima im penziju 30 godina. Vazda ga zajebajem ti se nikako ne isplatis ovoj drzavi
Al u nasem slucaju tesko, previse je nas stvari satralo...
![]()
Ma dobro i nas je zuto pomelo. Sleperi prosli kroz tijela. Al od neke zajebancije i pasjaluka vecinom. Pa se dosta ljudi izvadilo. Sad upadne od jada i sjebanosti, besmisla u gudru. Bog otac ga ne izvadi. Temelji i osnova, porodica, sistem, mogucnosti mu losi. Tesko tu spasa ima.Sad onaj cigo pere sajbe na semaforu i kljuca, sinan na bijelom bio, dzej... a onaj dugokosi tambura i studira. Jebo lud zbunjenog.insomnia wrote: 13 Nov 2020, 19:57 Nemas ti vise medju novim generacijama ovakih kronera. Sad se navuce na zuto i ode u picku materinu. Il dere spidaru a na njem mozes popiti kanister rakije
Jasta je. Sve sto pomuti razumprog321 wrote: 13 Nov 2020, 20:05 fransoa,
misilio sam da nije u religioznim knjigama, ku'ran ,tora i sl zabranjeno.
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests