Nasilje na ulicama BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Putnici se potukli u tramvaju na Pofalićima

Post by MunDzi » 15 Nov 2020, 01:55

Jedino mozda malo ofarbati lijepom zelenom bojom tramvaje, malo osvjeziti da izgleda ljepse.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4036 times
Been thanked: 3699 times

Post by Naseef Mushroom » 15 Nov 2020, 01:56

Lavlje_srce wrote: 15 Nov 2020, 01:37
Naseef Mushroom wrote: 15 Nov 2020, 01:31Nije niko ni rekao da je polu-ratno stanje ali zasto želiš to napraviti od Sarajeva?
Napisao sam već da ni ovaj video ne bi trebalo biti mjerilo Istanbula niti onaj video mjerilo Sarajeva.

Uvjeren sam da nema grada, a pogotovo metropole na svijetu, gdje ti neće reći ljudi, od komšija pa do policije, da imaju određeni kvartovi i ulice gdje nije sigurno preko dana šetati a kamoli u 3 ujutru po mraku.
Ja ti vjerujem 100% da si prolazila kroz mračne ulice iza ponoći i da ti je bilo lijepo, ili si potrefila sigurne ulice ili nisi naišla tada na kakvu budalu ali kako si napisala zvuči da se u gradu sa kriminalnom ratom 51% možes i u najmračnijim ulicama slobodno kretati dok u Sarajevu možeš na svakom koraku nahebati.
Zato sto je bolje sprijeciti nego lijeciti. Koliko sam se god zaljubila u Istanbul, Sarajevo volim svim srcem, a javasluk, nepotizam i nemar (uz vec poslovicni primitivizam) mi ga vec dugo unistava.

Ne dam, eto. Ako ne mogu na drugi nacin, ne dam rjecju.
Problem kod tvog stava je da su tvoje kritike opravdane ali da ih koristiš kod pogrešne situacije. Da je u tramvaju svirao glasno Sejo Kalač, da putnici nose bijele čarape preko sandala, da su tramvaji u nikakvom stanju, da se sve raspada, da su putnicima digli cijenu karata bez ikakvog opravdanja, da vozač prijeti putnicima koji se žale da mu je brat gazda ili bilo šta drugo onda bi se moglo govoriti o papanluku, lopovluku i nepotizmu ali pominjati vlast radi nečega šta je u prirodi čovjeka gdje se može bilo gdje dogoditi nema logike i nažalost svi tvoji argumenti omda padaju u sjenu jer izgleda kao "Ja krivim vlast i kad pada kiša".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 15 Nov 2020, 02:04

Lavlje_srce wrote: 15 Nov 2020, 01:44
Fuddo wrote: 15 Nov 2020, 01:41 Kod mene svaki dan neko upucan, a nema sda :D.
Staimje?
Vasi su jos gori, ali nista ti ne brini. :ok Idi provjeri sta kaze Fauci, kad ce boca? :grle
Vrag wrote: 15 Nov 2020, 01:43Ne mozes da mijesas kruske i jabuke.

Ti upravo hraknu na svoje, a par postova iznad pohvali druge kod kojih je ista situacija na trecu.
Mada iskreno nema smisla s tobom o ovom raspravljati.
Que? :hm Vidim tvoji postovi su vrlo smisleni. :grana
Nema to veze sa smislom. Iscrpljujuce mi voditi raspravu s tobom. Jos se vodis pogresnom logikom. Da je mercedes nas hraknut ces ga samo sto je nas. Tako da...

Image

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 15 Nov 2020, 02:05

Čarobni wrote: 15 Nov 2020, 01:49
Naseef Mushroom wrote: 15 Nov 2020, 01:13
Jah, ja napišem da na ovom forumu ili ja trebam da budem moderator ili ga neće biti.
Ti mi odgovoriš da se spustim na zemlju, dok je god ovakvih dobrih forumaša bit će i foruma, uostalom ja ovaj forum nisam ni pokrenuo niti stvarao. Mene će biti i nestati ali će ovaj forum ostati jer je funkcionisao i bez mene.
I ja tebe onda prijavim policiji zbog prijetnji ubistvom :lud

Koliko su puta kada Dodik kaže da neće biti Bosne i Hercegovine mu Senad Hadžifejzović i mnoge patriote na drustvenim mrežama odgovorile "Milorade, BiH je bilo i prije tebe a bit će i poslije tebe. Ti ćes biti i nestati a BiH opstati"
Jesu li to prijetnje ubistvom?

Možda to pali na budimo dobre komšije forumima gdje Kojović godinama ubire platu sa šupljom ugroženi decko pričom ali valjda možemo ovdje kao odrasli razgovarati i logično razmišljati.
Ne možeš prodavati neku alternativnu priču i pravdati onu prijetnju smrću, jer svima nam je poznat kontekst u kojem je prijetnja izrečena, ne treba niko čupat' iz konteksta i glumit' prevodioca, Fikret Prevljak je javno uputio prijetnju smrću.

Što se tiče Kojovića, on je gospodin za SDA muljatore, a smeta im zato što nije četnik, jer su sa četnicima uvijek bili dobri saradnici.
Kao što napisah, to bi bilo isto kao kada bi ti meni odgovorio da je forum funkcionisao prije mene a funkcionisat će i poslije mene a ja tebe optužio za prijetnje da me želiš ubiti. Nikakvih prijetnji nema tu.
Jel se bira nova vlast ili novi James Bond pa je važno je li Kojović gospodin ili ne. Ima li on šta još ponuditi osim "ja sam ugroženi Sarajlija Predrag rocker u duši gospodin što imam poznatog tatu"?
Ako tražiš gospodu naći ćeš ih kod Mirsada Hadžikadića i Damira Arnauta a ne gospodu na silu poput Kojovića.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 15 Nov 2020, 02:06

Naseef Mushroom wrote: 15 Nov 2020, 02:05
Čarobni wrote: 15 Nov 2020, 01:49

Ne možeš prodavati neku alternativnu priču i pravdati onu prijetnju smrću, jer svima nam je poznat kontekst u kojem je prijetnja izrečena, ne treba niko čupat' iz konteksta i glumit' prevodioca, Fikret Prevljak je javno uputio prijetnju smrću.

Što se tiče Kojovića, on je gospodin za SDA muljatore, a smeta im zato što nije četnik, jer su sa četnicima uvijek bili dobri saradnici.
Kao što napisah, to bi bilo isto kao kada bi ti meni odgovorio da je forum funkcionisao prije mene a funkcionisat će i poslije mene a ja tebe optužio za prijetnje da me želiš ubiti. Nikakvih prijetnji nema tu.
Jel se bira nova vlast ili novi James Bond pa je važno je li Kojović gospodin ili ne. Ima li on šta još ponuditi osim "ja sam ugroženi Sarajlija Predrag rocker u duši gospodin što imam poznatog tatu"?
Ako tražiš gospodu naći ćeš ih kod Mirsada Hadžikadića i Damira Arnauta a ne gospodu na silu poput Kojovića.
Opet izigravaš prevodioca.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 15 Nov 2020, 02:08

Naseef Mushroom wrote: 15 Nov 2020, 01:56Problem kod tvog stava je da su tvoje kritike opravdane ali da ih koristiš kod pogrešne situacije. Da je u tramvaju svirao glasno Sejo Kalač, da putnici nose bijele čarape preko sandala, da su tramvaji u nikakvom stanju, da se sve raspada, da su putnicima digli cijenu karata bez ikakvog opravdanja, da vozač prijeti putnicima koji se žale da mu je brat gazda ili bilo šta drugo onda bi se moglo govoriti o papanluku, lopovluku i nepotizmu ali pominjati vlast radi nečega šta je u prirodi čovjeka gdje se može bilo gdje dogoditi nema logike i nažalost svi tvoji argumenti omda padaju u sjenu jer izgleda kao "Ja krivim vlast i kad pada kiša".
A problem tvog stava je sto sam 5 puta na temi naglasila da je ovo bio samo povod da se prisjetim kompletnog primitivizma i erozije kulture i civilizovanog ponasanja, koje nesmanjenom zestinom ide iz godine u godinu. Primjeri koje si naveo spadaju u taj kompletan folklor, ciji su dio i ovi koji nose sarafcigere ispod jakne i gledaju kako napraviti frku u tramvaju.

Ne kazem da se takvi incidenti ne mogu desiti svugdje, ali tvrdim da ih je u Sarajevu sve vise i vise i refleksija su vlasti koja je impotentna na cijeli niz razlicitih nacina. :ok
Vrag wrote: 15 Nov 2020, 02:04Nema to veze sa smislom. Iscrpljujuce mi voditi raspravu s tobom. Jos se vodis pogresnom logikom. Da je mercedes nas hraknut ces ga samo sto je nas. Tako da...

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a ... 60swp.webp
To bi bilo tako kad bi SDA bila moja. Ali nije i nikada nece biti, pa cu nastaviti izrazavati misljenje o istima. To sto je SDA nisam ja, nema bilo kakve veze sa mnom i nikada nece imati, prema tome pridjev 'nas' nikako nije na mjestu.

Sto se tebe tice, nemoj mi se samo iscrpljivati. Slobodno preskoci moje upise.
Last edited by Lavlje_srce on 15 Nov 2020, 10:13, edited 1 time in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 15 Nov 2020, 06:07

Za koga glasati umjesto SDa kad su svi drugi izdajnici ?
:oo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2807 times
Been thanked: 23188 times

Post by HAVANA » 15 Nov 2020, 07:15

Laser wrote: 15 Nov 2020, 01:10 Da, usput ću pretući kakvog FGR šupčića. :D.
Dodji u park na trgu, ubicu te torbicom qrcu nes valjat. :katja
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3907 times
Been thanked: 2942 times
Status: Online

Post by Pasaga » 15 Nov 2020, 08:34

jbt ....
zaista ima ljudi koji zloupotrebljavaju ovakve prostore,ito namjerno,s ciljem da se isprazne
uzive u ulozi onakvom kakvi zaista i jesu.
Ovakvi moraju,biti osigurani sa druge strane brave,iz mnogo razloga,skloniti ih iz drustvenih i socijalnih
desavanja.
Opasni su za obican narod,sire i emituju ogromnu kolicinu mobinga,trakaseringa.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3907 times
Been thanked: 2942 times
Status: Online

Post by Pasaga » 15 Nov 2020, 08:36

HAVANA wrote: 15 Nov 2020, 07:15
nemojte da ja ustajem ....
:grana :ooo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3770 times
Been thanked: 6921 times

Post by Matan » 15 Nov 2020, 09:04

Glasajte za Trumpa..
Ili Havanu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... » 15 Nov 2020, 09:37

Pasaga wrote: 15 Nov 2020, 08:34 jbt ....
zaista ima ljudi koji zloupotrebljavaju ovakve prostore,ito namjerno,s ciljem da se isprazne
uzive u ulozi onakvom kakvi zaista i jesu.
Ovakvi moraju,biti osigurani sa druge strane brave,iz mnogo razloga,skloniti ih iz drustvenih i socijalnih
desavanja.
NN lica mjesecima hodaju slobodno gradom, naoružani nekim čudnim predmetima, premlate se u gradskom prevozu, ugroze život običnih građana i raziđu prije nego što policija stigne na lice mjesta.

Kako ih osigurati s druge strane brave?

Ko to treba da uradi?

Obični građani?

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22081 times
Been thanked: 20136 times

Post by Masamune » 15 Nov 2020, 09:52

Vlada, a igrom slučaja je to trenutno SDA. Mogla je biti bilo koja... opet bi bilo isto ili neznatno bolje ili gore.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 6 times

Post by zvrk » 15 Nov 2020, 09:56

Maja wrote: 14 Nov 2020, 19:42

U sarajevskom naselju Pofalići večeras je izbila tučnjava među putnicima u tramvaju, nakon čega je on zaustavljen na tramvajskoj stanici.

U ovom slucaju gradjani su dobro postupili... zovi policiju i slikaj

ja bih jedino reagirao to sto su zaustavili tramvaj, daj ba jebite se, izlazite napolje da idemo...

da je maltetiranje... raja bi skocila, ovako nek se marisu ko ih jebe :hihi

vazda se marisalo...

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 15 Nov 2020, 10:26

Pasaga wrote: 15 Nov 2020, 08:34Ovakvi moraju,biti osigurani sa druge strane brave,iz mnogo razloga,skloniti ih iz drustvenih i socijalnih
desavanja.
Koga to treba osigurati s druge strane brave?

Rjecnik kaze da na norveskom trakassering znaci - zlostavljanje. Ko to koga zlostavlja?
jelena... wrote: 15 Nov 2020, 09:37NN lica mjesecima hodaju slobodno gradom, naoružani nekim čudnim predmetima, premlate se u gradskom prevozu, ugroze život običnih građana i raziđu prije nego što policija stigne na lice mjesta.

Kako ih osigurati s druge strane brave?

Ko to treba da uradi?

Obični građani?
Barem 5 forumasa od sinoc tvrdi da data pojava nema veze s vlascu i vlastima. Uzasno je sto je to jedino preostalo obicnim gradjanima, ne samo u ovom primjeru. Lako je ako si muskarac od 195 cm, kao od brda odvaljen. Sta cemo kada su im meta sitne djevojke i starije zene koje se ne mogu odbraniti? Forumasi kazu da je sve to normalna pojava, jer zaBoga miloga moze se desiti i u Melbournu i New Yorku. Mozda svi trebamo nositi cakije u dzepu, pa ko prezivi pricace? :grana
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1220 times
Been thanked: 3869 times

Post by Laser » 15 Nov 2020, 10:29

Evo,.samo da kafu popijem. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk » 15 Nov 2020, 10:32

Laser wrote: 15 Nov 2020, 10:29

Evo,.samo da kafu popijem. :D.

Nasmijali ste me... hvala (cuj dodji na degenek) :D.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk » 15 Nov 2020, 10:37

Lavlje_srce wrote: 15 Nov 2020, 10:26 Sta cemo kada su im meta sitne djevojke i starije zene koje se ne mogu odbraniti?

Razumijem te... ne boj se, ima masa raje okolo tebe koje ne vidis, koji bi one sve polomili koji te (vas) maltetiraju...

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... » 15 Nov 2020, 10:42

MarlboroGold wrote: 15 Nov 2020, 09:52 Vlada, a igrom slučaja je to trenutno SDA. Mogla je biti bilo koja... opet bi bilo isto ili neznatno bolje ili gore.
Upravo tako. Ko je na funkciji taj je odgovoran. Kojom se skraćenicom vabi, mene kao građanina ove zemlje zaboli...da ne kažem šta.

Imaju svoj komad zemlje kojom vladaju i za koju su odgovorni.

A onaj ko napravi sranje u gradu, taj je kriv i treba ga kazniti...dati mu do znanja da ne može udariti il opljačkati nekog na ulici bez ikakvih posljedica.

Samo jbg da bi počinilac bio kriv mora negdje bit uteftereno njegovo ime, prezime, slika, broj, otisakprsta......iksić....krstić...cvjetić...leptirić...nešto, pa da ga možeš uhvatit, prepoznat, terertit i onda kad organi reda i mira ne stignu na vrijeme na lice mjesta.

Ako navedenog ''teftera'' nema...opet su gospoda na funkciji, čiji je posao da to osmisle i naprave, odgovorna.

Ne znam šta je tu nekima nejasno i otkud ova priča da građani ne reaguju i da samo snimaju kad to s ovim slučajem nema nikakve veze. Ovdje je i više nego očigledno da su građani bili prepušteni sami sebi i odreagovali na više načina...kako su znali i umjeli.

Vikali, zvali policiju....da je samo to - od njih je dovoljno.
Last edited by jelena... on 15 Nov 2020, 11:50, edited 2 times in total.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 15 Nov 2020, 10:43

Čarobni wrote: 15 Nov 2020, 02:06
Naseef Mushroom wrote: 15 Nov 2020, 02:05
Opet izigravaš prevodioca.
Šta čini tebe boljim prevodiocem od mene?
Ti si iz govora shvatio jedno, ja drugo.
Evo jučerašnja izjava Zorana Milanovića
SDA se oglasila da nam kažu što bismo mi u Hrvatskoj trebali razgovarati. Ja predložim da se na VNS-u razmatra status konstitutivnog naroda bez kojeg BiH nema. Formuliram to u prijedlogu, sustavno kršenje prava iz Daytona u Federaciji, jasno je na što ciljam
Sad neko izjavi da je BiH postojala bez Milanovića, postojat će i bez njega. Njega neće jednog dana biti ali BiH će i dalje biti. I sad se neko javi i kaže da prijeti jednog dana Milanoviću ubistvom da ga neće biti. :lud

Ako sam tako loš prevodioc, kako to da su kod Stevandićevog skandaloznog spota društvene mreže gorile i CIK je se uključio i kaznio mu stranku a kod izjave Prevljaka osim par portala sa malim brojem komentara se niko nije počešao oko toga.
Možda zato što je i građanima više dojadio Kojović sa svojom Poslednji Mohikanac pričom i gdje treba i gdje ne treba. Ne bi me čudilo da se Kojović ne dogovori sa nekim uvijek prije izbora jer osim toga nema šta vise ponuditi.

Post Reply

Return to “BiH”