Mirelam wrote: 16 Nov 2020, 10:14
Naseef Mushroom wrote: 16 Nov 2020, 09:10
Simpatično kako si označio samo pola moje rečenice da bi nešto postigao a ne čitavu gdje piše da mi se gadi što je jedan par otjerao skoro sve iz SDA što valja.
Ljude koji su bili razlog zašto je narod i dalje glasao za tu stranku dok su mnogi ostali gluhi na tu činjenicu i lijepili kao odgovor samo smajlije kao djeca jer je cool pljuvati svakog ko je iz SDA a danas mnogi ti glasaju za te bivše SDA-ovce jer "se vidi da su drugačiji".
Mali savjet za ubuduće, tvoj duhoviti odgovor bi bio još bolji kada ne bi u citatu ostavila ostatak moje rečenice gdje se vidi šta sam ustvari mislio. Možes ti to bolje, vjerujem u tebe
Ma mogu ja ali problem je sto ne možeš ti. Do jučer Prevljak i Skaka idoli, a danas mrka kapa, mijenjaj dres. Došo tobe?
Jel ti ono rece da ne tražim, Konakovic i Campara izdajice? A ako i nisi, jesi mislio.
A Mahmutcehajica (kojeg zaista smatram intelektualcem) nije potjerao Bakir, kao ni Filipovića, ni Zulfikarpasica, tako da ti je šuplja priča ko djevdjir. Budi ba dosljedan a ne premeči se ko muda ispod pasijeg repa.
I evo smajli
Ja ne mijenjam dres jer je moj dres bošnjački i time pripada SDA meni što se tiče glasanja baš kao NiP, SBB, BOSS, Bošnjački Pokret, NBL i svi bošnjački nezavisni kandidati od Fude do Hadžikadića i ne smeta mi ako SDA padne ako će ih oboriti bošnjacka stranka ili bošnjački političar.
Drugo je što se ovdje neki ponašaju kao na onom tamo forumu i misle da su zabavni (iako su mnogi otišli sa tog foruma bas radi tih gluposti i nemaju volje i ovdje slušati iste komičare) što će kod svakog objektivnog komentara ako odmah ne pljuje SDA na svakoj temi proglasiti ga botom pa misle da se mijenjaju dresovi i dolazi tobe.
Ovo me podsjeća na atmosferu prije 8 godina pred Popis gdje su svakoga ko je izjavio da će se izjasniti Bošnjakom proglasili SDAovcima, hodžinim igračima, seljacima što truju gradsku raju i izmišljenom nacijom i takva je atmosfera vladala opozicijom koja je se sastajala samo od SDP i NS.
Uporediti takvu opoziciju sa ovom iz 2020. gdje su sjedila kod Senada 6 glavnih bošnjačkih političara pobjednika ovih izbora koji su najavili bitku protiv SDA, govorili o evropskom putu, osvajanju komplet BiH, Mandiću, Bogićeviću i opet su jedno 20-30 puta pomenuli Bošnjak u pozitivnom smislu i onda možes otprilike shvatiti zašto su mnogi bili protiv rušenja SDA prije 8 godina bez obzira kakvi da su bili a danas i nemaju ništa protiv. Bosnjaci su sanjali da opozicija SDAu bide druga bošnjačka struja a ne FGR i to su dobili.
Niti sam ikada nazvao Dinu, Čamparu izdajicama, niti Skaku i Prevljaka idolima niti sam napisao da je Bakir otjerao Mahmutčehajića i Zulfikarpašića. To si uzela 2 različita posta i pomiješala ih jer to jedino i znaš, uzmati iz konteksta, miješati komentare, citirati do pola i lagati. Tebi je vrhunac argumentovanja "Jesi li ti ono izjavio a i ako nisi to si tako mislio"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.