animals wrote: 25 Oct 2020, 19:48 Bio sam u Veneciji , pred tablom gdje su zidove prvi put u Evropi drzali u Getu..
tamo su ih prvo maltretirali..
Nije prvi jew geto bio u veneciji.
Odakle ti to ?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

animals wrote: 25 Oct 2020, 19:48 Bio sam u Veneciji , pred tablom gdje su zidove prvi put u Evropi drzali u Getu..
tamo su ih prvo maltretirali..

Pa ta rijec i potice iz Italije, iz Venecije.. gdje se prvi put upotrebljavala..

Kako bolan nisuPasaga wrote: 25 Oct 2020, 20:12oni imaju drugi problemanimals wrote: 25 Oct 2020, 20:00 Zidovi imaju problem sto u svakom drustvu izbiju na sam vrh..
tamo gdje su pare..
i onda je vjekovima domicilno stanovnistvo na kraju pizdilo na njih..
1700 i neke su to dozivjeli u Venciji, pa mnogo kasnije u Njemackoj..
nikad nisu sa komsijama zivjeli komsijski
nigdje .

Zavisi gdje..

Ma to su oni ortodoksnianimals wrote: 25 Oct 2020, 21:16Zavisi gdje..Fuddo wrote: 25 Oct 2020, 21:14
Kako bolan nisu
Oni nasi bili skroz asimilirani
Teski Bosanci, uglavnom.
Fudo u Austriji ih ja slusao u parku..
oblace se drugaije..
djeca imaju one kovrce, malo duze pramenove..
jezik slican Arapskom..barem za mene..
nikad nisu, niti ce se asimilirati i biti Austrijanci..

Izlozio ih adolfElTriconi wrote: 25 Oct 2020, 19:57 Cuj sto ih nema pa zato sto se ne zene i ne prave djecu. Vidjeli od mene i zelenog, ha ja![]()

Pa riječ karantena isto potiče iz venecije u 17stlj; to ne znači da izolovanje grupe ljudi nije počelo ranije.

U pravu si, tek sam sad procitao..prog321 wrote: 25 Oct 2020, 21:28Pa riječ karantena isto potiče iz venecije u 17stlj; to ne znači da izolovanje grupe ljudi nije počelo ranije.animals wrote: 25 Oct 2020, 21:07
Pa ta rijec i potice iz Italije, iz Venecije.. gdje se prvi put upotrebljavala..
Getto..
Postojala su zidovska getta u evropi iz 13 i 14 stoljeća.
Recimo kada je crna kuga poharala evropu u 14 stoljeću hiljade zidova su pobijeni a njihova geta unistena jer su ih smatrali direktnim krivcima za tu bolest.
Kao isus sve kaznjava jer su zidovi njega izdali. I slicne gluposti.

Fuddo wrote: 25 Oct 2020, 21:17Ma to su oni ortodoksnianimals wrote: 25 Oct 2020, 21:16
Zavisi gdje..
Fudo u Austriji ih ja slusao u parku..
oblace se drugaije..
djeca imaju one kovrce, malo duze pramenove..
jezik slican Arapskom..barem za mene..
nikad nisu, niti ce se asimilirati i biti Austrijanci..
Imas tih struja hejbet
Nasi su bili Sefardi
Sevdah, piva, rostilj
Drznedaj

Melek wrote: 25 Oct 2020, 21:56 A sta ces. Sefarde je Sarajevo primilo nakon progona u Spaniji. Pa i Palestinci su ih prihvatali bez ikakvih problema pa sad ostase bez drzave. Sreca i bog da nisu od ono malo Bosne i oni sebi nanijetili drzavu.

Ma da, znamo mi kako je Palestina postala specificna, ne treba tu celofana.prog321 wrote: 25 Oct 2020, 22:02Melek wrote: 25 Oct 2020, 21:56 A sta ces. Sefarde je Sarajevo primilo nakon progona u Spaniji. Pa i Palestinci su ih prihvatali bez ikakvih problema pa sad ostase bez drzave. Sreca i bog da nisu od ono malo Bosne i oni sebi nanijetili drzavu.
Zidovi u bosni su skoro identicni sa bosnjacima. Cak bih rekao slicniji nego b.srb i b.hrv .
Palestina je specificna jer zidovi su hiljadama godina govorili da ce se jednom vratiti u jeruzalem. I nakon toliko godina vratili su se.

Evo ovaj.
Kur'an - vrhovni autoritet svih vjernika.Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci;

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests