Lokalni izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times
Status: Offline

Re: Lokalni izbori u BiH

Post by Vrag »

Bitno je da je sda kaznjena. Osili su se, godinama jebu narod, vise nisu ni svoj lopovluk krili.
Konakovic nije sam, tu su jos 3 stranke, a i pokazao je da se moze kad se hoce. Sam je sebe stavio u situaciji da mora raditi. Inace kapak. Sda ce isto sada morati napraviti drasticne promjene jer ce izgubiti i ovo malo sto im je ostalo. Jos pri tome morat ce raditi inace ce izgubiti i druge opstine. I cim su dobili pravu opoziciju skinuti su. Isto je bitno da se ovaj trend glasanja sa promjenama nastavi.
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... »

HAVANA wrote: 17 Nov 2020, 06:54
Duminjo wrote: 17 Nov 2020, 00:01

I meni je drago sto je SDA malo sjahala. A isto toliko mi je zao sto je Konakovic uzjaho.

Posto jos nije ni sjeo u fotelju, necu ga pljuvati vec eto nako kazem da nisam nikako zadovoljan + Pedja + ovaj ko fol SDP i nikšic.. Jednostavno mi se ne svidjaju i ne vidim nista NOVO u bih politici.
I Malo mi je nejasna ova euforija medju narodnom.. Ili se slavi samo skidanje SDA.

Ocekivo sam da ce onaj profa Hadzikadic bolje proci. On je kao zadovoljan, al nista konkretno..
Da, mnogi slave skidanje sda. Ne znam sta je tu cudno? Nek vide da i to moze. Neki sad bum ocekivati u ovakvoj situaciji i zemlji nije realno ni ocekivati ali polako i malim koracima, moze se. Meni licno je drago zbog toga a najvise zbog srleta i tane. Samo nek promijene odnos prema gradjanima i transparentno trose novac vec ce se stvoriti prostor da se nesto poboljsa. A za njih dvojicu imam povjerenja sto se tice toga. Onaj mali muzur je simpa. Samim tim sto je promjena onih seljackih glava je dobar. A mlad. Haj da i to vidimo. Dino ko dino, ja cim cujem da je neko bio u sda u gard stanem, sace me nesta naguzit... Ali, najbolje ih on moze jebat i neko iz njihovih redova. To smo vidjeli i gledamo. Onaj efendic je i uradio nekih dobrih stvari, mogao bi proci ali drzi li ga ko u saci ili ne, kako, sta, nemam pojma. Ubiti covjeka na onaj nacin a nista se ne desi je malo cudna situacija... Kao i sve ostale sa sda... Ubistva, milioni, svasta a niko nista, ni pritvora... A batko pernica, onaj za balvane nake pernica... Samo za njih ide brza odluka sa slobode... Ili zataskavanje kao sa ilidzom i memicem. E jeba ih to dosta na ilidzi. Sami su sebe jebali gladju i bahatoscu. I lazima glupim. A i prozivanje cetnik im je na nos izaslo. Konkretno srle. Ne mozes bolan sakrivati ubicu djeteta covjeka kojeg zna citava ilidza i rec mu ko te jebe. Ne mozes pisati za srleta da je cetnik, koji je citavo vrijeme tu, bio u armiji, jako fin, pristojan, obrazovan i dobar covjek... Kojeg zna skoro citav grad, jok cetnik. O jebo ti cetnik mamu. Znaci od kada je glasanja nisu izazvali vecu reakciju u gradskim opstinama. Sve sto znam ljudi je glasalo i urgiralo kod roditelja, djece, citavog tog kruga da idu i glasaju. A krug tog godista se siri. Svi mi imamo djecu koja sada glasaju. Ja sam znam sigurno krug od jedno 2000 glasova za njega. E eto ti cetnik jebo ti on mater. Cuj cetnik. Al eto zaboravimo to. On i tana mogu i imaju sta ponuditi. Sigurno. Vidjecemo da li ce moci i da li ce tako biti. Ako ne bude, jebavacemo i njih. A i ovo pasagino, nije sarajevo sve ali odnekud mora poceti. Najvise boli kad izgubis gdje je veci protok novca i ljudi. Upravo tu i treba poceti. Neka probaju. Sreca ih pratila sto se mene tice. Ako useru, sta, nista. Jebavacemo i njima sve ko i ovim retardima sto sisu krv zadnjih skoro 30 godina.
To je to. :ok

Za ostalo ne znam, nisam iz Sarajeva pa ne dajem sebi za pravo da komentarišem.

Samo ću podsjetiti da su i na prošlim izborima u Sarajevu počele promjene i ovo je samo logičan slijed...tim malim koracima.

A to utiče i na druge gradove... evo i u Banjaluci i u Bijeljini izgubili izbore oni koji su decenijama vladali tim gradovima. Koliko god to mnogima djelovalo smiješno i neprimijetno, jer gledaju samo etnički sastav, važno je...nek se o sebi zabave i gledaju svoja posla i to je pomak.

Čak i tamo gdje su ostali na vlasti, gdje suvereno vladaju, u Brčkom npr., osjete se pomaci i u redovima onih najgorih. Svjesni su da ne mogu više onako bahato kako su mogli prije 5-6 godina i mijenjaju se pod uticajem grešaka koje su pravili njihovi u Sarajevu i u Banja Luci. Ali novac i dalje ne ulažu ni u šta u gradu, samo mažu oči narodu šminkanjem ulica i igrališta pred izbore i ne ispunjavaju ono što obećavaju, a što gradu treba da bi bio grad, tako da im ništa ne vjerujem i ni u bunilu ih ne bih podržala. A mijenjali bi se još više i brže kad bi narod reagovao i kad bi se češće bunili. Pa i pojedinac u kolektivu ili na nekom sastanku gdje se o nečemu odlučuje kad odreaguje i kaže da ne može to tako jer nije u redu zbog toga i toga... promijeni masu stvari i podstakne druge da reaguju. Sve to ima svoje.

A @Duminjo je u pravu da nema mjesta euforiji, bez obzira na sve promjene. Kod nas je generalno problem što se ljudi nenormalno emotivno vezuju za političare...bilo da je ljubav ili mržnja u pitanju....a još uvijek je malo onih koji i mozak uključe, pa gledaju šta ovi rade, prate i u skladu sa onim što vide glasaju na izborima.

Definitivno treba dati šansu mladima i onima za koje prvi put čujemo da su na političkoj sceni pa koliko god trajalo. To je ono što kod nas najteže prolazi, najviše je izloženo kritikama i najviše će i paziti šta rade...

I...što kraće to i bolje, dva mandata - plafon, pa opet neko novi, dosad neviđen, jer i najbolji će se pokvariti ako zasjednu decenijama.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Duminjo wrote: 17 Nov 2020, 01:29 Sto se Konakovica tice, dijelim misljenje sa fufetom. Jebiga :D.
Dodao bih jos, mućki provokator zeljan vlasti.

Isto sam mišljenja da ce se ova koalicija razjebati do narednih izbora i da ce SDA vratiti skoro sve izgubljeno..
Do tada je doviti i moliti :ooo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

MarlboroGold wrote: 16 Nov 2020, 15:07
Naseef Mushroom wrote: 16 Nov 2020, 14:43

FGR se identificira sa NS i SDP, oni su u koaliciji sa NiP koju vodi harizmatični ex-SDAovac koji izjavljuje da bošnjački desnicar koji sarađuje sa Zukorlićem, Sandžakom i izjavljuje da će njegova stranka pratiti ideale rahmetli Alije Izetbegovića kojeg su njegova stranka pod vodstvom njegovog sina izdali. Bez Konakovića ne bi se desile promjene i bez Konakovića bi SDP i Damir Nikšić danas pali u zaborav, bar u KS.
FGR profitira kroz bošnjačku konzervativnu stranku jer a) Imaju u NiP jačeg i utjecajnijeg brata koji će šamarati papke koje ih diraju u kafani i b) imaju zajedničkog neprijatelja.
Ako su Delić, Konaković i Hadžibajrić FGR onda sam i ja FGR.
Hvala Bogu pa SDP i NS nisu sami u vlasti sada niti igraju glavnu ulogu pa njihova arogancija od prije 4-8 godine ne dolazi do izražaja.
Ja ti govorim u vezi onih koji su za njih glasali jer idu u kontru SDA po svakoj cijeni, a ne o ljudima koji čine te stranke. NiP je ovoliko jak upravo zbog FGR koja je velikim dijelom glasala za njih, a ne samo za NS i SDP. Moram se koristiti tim terminom FGR da bi me shvatio, ali inače je poprilično glup. Ako iznevjere te glasače u ovom mandatu sljedeći put ih neće biti nigdje, a to znaju i sami.

Ovo znači da ako NiP odluči nastaviti ovim putem vremenom će postati i FGR stranka.
Bilo je mnogo takvih glasača ali je bilo i dosta glasača Bošnjaka koji su godinama bili ogorčeni na SDA ali nisu željeli glasati za "mrske komunjare".
Naravno da se i sada opozicija sastoji od SDP i NS ali je velika razlika da li se opozicija sastoji samo od te dvije stranke kao prije 4-8 godina gdje su se mogle čuti FGRovske parole poput "Trebamo vratiti Sarajevu prijeratni duh i zaposliti sto više Nebošnjaka" ili "Trebamo se naći sa srpskim i hrvatskim predstavnicima i naći sredinu o dešavanjima u ratu" gdje su neki članovi te dvije stranke pisali statuse "Ako se moram izjasniti Bošnjakom na popisu mogu se izjasniti i Štrumfetom"
ili da li se opozicija sastoji velikim djelom od nove stranke i novog lidera koji ne samo da su velikim djelom Bošnjaci nego to i pominju kod skoro svakog nastupa.

Ja ne znam kako za tebe izgleda FGRovac ali nije svako automatski FGR koji je anti-SDA. Za mene su FGRovci tipe poput Damira Nikšića i Sabine Čudić, to nisu osobe koje se izjašnjavaju Bošnjacima a pripadaju nekoj drugoj stranci. Tu ti nesvjesno upadaš u SDA zamku.
Bila to četvorka, šestica ili desetka, tu ipak jedan čovjek se ističe kao nezvanični lider ove promjene a to su Konaković i njegova stranka. Ako je za tebe FGRovac hadžija koji sarađuje sa Zukorlićem, Sandžakom koji podržava školu Busuladžić a ne podržava gay paradu onda ok.

Bošnjaci ovim glasanjem nisu kaznili samo neke Bošnjake iz SDA koji misle da mogu biti bahati koliko žele, dobit će glasove 100% jer su Bošnjaci i SDA, oni su kaznili i FGRovce koji misle da se multikulturalnost i građanska država može imati pljivanjem i ismijavanjem jednog naroda, većinskog naroda, koji je doživio genocid i etničko čišćenje. Tek su sada napravili napredak kada je se uspostavila ravnoteža koja vuče više na desno (bošnjačka desnica)
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 38 times
Been thanked: 106 times

Post by SociologBosmal »

Jutro raja,

Evo maloh gledati Konjic i Ov.
Strasno Dodikov Snsd ima vise glasa od Nase stranke i Narod i pravda.
Moraju stranke cetvorke vise bitni agilnije po manjim gradovima i varosicama.

Steta sto se onaj mladi Danko Dangubic, ista smo generacija, studirao je Dif u Sa, prodade Dodiku i svi konjicki Srbi, glasase za njega, a humanitarac i dobar sportista, ali valjda pare mijenjaju ljude.

Sramota da vise Snsd osvoji glasova u Konjicu od ovih stranki. :sok :rumenko
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mirelam wrote: 16 Nov 2020, 18:11
Naseef Mushroom wrote: 16 Nov 2020, 14:43

FGR se identificira sa NS i SDP, oni su u koaliciji sa NiP koju vodi harizmatični ex-SDAovac koji izjavljuje da bošnjački desnicar koji sarađuje sa Zukorlićem, Sandžakom i izjavljuje da će njegova stranka pratiti ideale rahmetli Alije Izetbegovića kojeg su njegova stranka pod vodstvom njegovog sina izdali. Bez Konakovića ne bi se desile promjene i bez Konakovića bi SDP i Damir Nikšić danas pali u zaborav, bar u KS.
FGR profitira kroz bošnjačku konzervativnu stranku jer a) Imaju u NiP jačeg i utjecajnijeg brata koji će šamarati papke koje ih diraju u kafani i b) imaju zajedničkog neprijatelja.
Ako su Delić, Konaković i Hadžibajrić FGR onda sam i ja FGR.
Hvala Bogu pa SDP i NS nisu sami u vlasti sada niti igraju glavnu ulogu pa njihova arogancija od prije 4-8 godine ne dolazi do izražaja.
Možda nisu FGR ali FSR i papke iz SDA izbacise iz cipela. :ooo
Reče (pretpostavljam) glasač četvorke koja se sastoji 80% od bivših SDA papaka a sutra će najvjerovatnije hvaliti novu papansku stranku koja će se sastojati od sadašnjih SDA papaka Čampare, Efendića i Zvizdića.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Ne moze 4s koalicija dalje iz sarajeva. Zato nikad i ne glasam za njih. Kad dobiju 30% glasova u BL vjecno cu ih birati :oo

Nego havana objasni majketi kako ce tvoj komso sa osmog sprata sad biti bogatiji kad do sad ni prsta makeo nije da se poboljsa?
Eno ti si pod sda dobrano skucio. Kako ces pod crvenim natjerati komsu nesto da uradi?

Jedino da ga uhljebis u glomaznu administraciju. I tako napravis jos vecu rupu u ekonomiji :lup
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... »

prog321 wrote: 17 Nov 2020, 10:29 Ne moze 4s koalicija dalje iz sarajeva. Zato nikad i ne glasam za njih. Kad dobiju 30% glasova u BL vjecno cu ih birati :oo

Nego havana objasni majketi kako ce tvoj komso sa osmog sprata sad biti bogatiji kad do sad ni prsta makeo nije da se poboljsa?
Eno ti si pod sda dobrano skucio. Kako ces pod crvenim natjerati komsu nesto da uradi?

Jedino da ga uhljebis u glomaznu administraciju. I tako napravis jos vecu rupu u ekonomiji :lup
Zašto bi neko radio bilo šta za komšiju koji provjereno neće da radi?
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24173 times

Post by HAVANA »

prog321 wrote: 17 Nov 2020, 10:29 Ne moze 4s koalicija dalje iz sarajeva. Zato nikad i ne glasam za njih. Kad dobiju 30% glasova u BL vjecno cu ih birati :oo

Fino.Kad dobavljavaci,izvodjaci...budu birani po struci,cijeni i ponudi a ne po stranackoj liniji.Ne moze gras platiti metlu po 8 maraka i saraf po 60 feninga a kod mog sure recimo u radnji to nabavljeno.Po 3.20 i 0,40 km.On nije mogao proci taj posao.Taj drugi jeste...Ne moze fikret nabavljati respiratore,zena od mog komse moze ali nije.Itditd...
Pusti strucne,skolovane,mladjih sto vise,smanji korupciju,talove,kontrolisi cijenu ponude i ponudjaca,materijale,kvalitet itditd...
Moze se tu svasta,fer utakmicom,znanjem,strukom...ce se otvoriti mnogo puteva na koje nismo bas navikli.Sve bi to fino bilo kad bi bilo tako.Ostaje da vidimo jesu li u stanju bar malo poboljsati neke stvari.Ne kazem ja ni da hoce ni da nece.Jednostavno treba probati.Ovo dosadasnje ocito ne ide. :cudi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8227 times
Been thanked: 19374 times

Post by Maja »

Joj ovog naroda ovdje. Drago im sto je Dodik izgubio BL a Drasko gori od njega. Al ne mozes ti to njima objasniti. Ako je protiv Dodika - dobar je. To je njihova logika.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Ali pazi pojedinih izjava u medijima
Građani su rekli "NE" nacionalistima u Sarajevu i Banjaluci :DD
Niti su u Federaciji glasali protiv SDA zbog nacionalizma niti protiv Dodika jer je nacionalista.
SDS, štovatelj genocidne Draško i Jelena koja voli čiča dražu kao alternativa nacionalizmu :grana
Last edited by Naseef Mushroom on 17 Nov 2020, 10:50, edited 1 time in total.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Maja wrote: 17 Nov 2020, 10:47 Joj ovog naroda ovdje. Drago im sto je Dodik izgubio BL a Drasko gori od njega. Al ne mozes ti to njima objasniti. Ako je protiv Dodika - dobar je. To je njihova logika.
Ma provaljen je on
Samo sabura
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

jelena... wrote: 17 Nov 2020, 10:43

Zašto bi neko radio bilo šta za komšiju koji provjereno neće da radi?
Konkretno moj hoce i radio je.Kao i mnogi drugi ali je izabrao djelatnost u kojoj nema opstanka bez stranke i talova.Tu je mnogo sposobnih palo a budala ostalo.Jednostavno ne moze,progutaju ga,izguraju...Pazi,covjek ima i radi.Najsmjesnije je sto u pragu radi a ovde zivi.Ovde nije mogao opstati a u pragu radi firma...A o zeni da ne govorim.Ima skole ko citav ulaz zajedno.Al niciji,i nece...Politika cao.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Naseef Mushroom wrote: 17 Nov 2020, 10:26
Mirelam wrote: 16 Nov 2020, 18:11
Možda nisu FGR ali FSR i papke iz SDA izbacise iz cipela. :ooo
Reče (pretpostavljam) glasač četvorke koja se sastoji 80% od bivših SDA papaka a sutra će najvjerovatnije hvaliti novu papansku stranku koja će se sastojati od sadašnjih SDA papaka Čampare, Efendića i Zvizdića.
Jes cetvorke al cetir slova. SNSD. Hajte molim vas
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Maja wrote: 17 Nov 2020, 10:47 Joj ovog naroda ovdje. Drago im sto je Dodik izgubio BL a Drasko gori od njega. Al ne mozes ti to njima objasniti. Ako je protiv Dodika - dobar je. To je njihova logika.
Ma ko im jebe mater i jednom i drugom.Nek se svadjaju.Drago je i meni.Samo nek se posvadjaju.Sto vise.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Pa izgubili nacionalisti 😁
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2808 times
Been thanked: 5044 times

Post by Nora Ibsenova »

Nema veze što im ne možeš objasnit. Ovo je dobro, super.

Saće ih Dodo jebavat, jer je on dovoljno lud da ispuni svoje prijetnje.

Sami sebe će sjebat, to rade oduvijek, ali sad će još intenzivnije.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Pa za koga sad glasas ? Posto niti jedna pro-BiH stranka nije osvojila posle rata u BL preko 30 % glasova.Ti za dodu jel :ooo
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Nemam drugog izbora.
Btw. Prvi mi je komsija. :oo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Nora Ibsenova wrote: 17 Nov 2020, 11:01
Nema veze što im ne možeš objasnit. Ovo je dobro, super.

Saće ih Dodo jebavat, jer je on dovoljno lud da ispuni svoje prijetnje.

Sami sebe će sjebat, to rade oduvijek, ali sad će još intenzivnije.
Dodik prodaje nacionalizam “mi cemo, referendum,popit drinu” ovo pokazuje da ipak ljudima su o druge stvari bitne - kao recimo normalno zdravstvo,obrazovanje,posao, uredjene drzavne institucije i suzbijanje korupcije i kriminala u vlasti - inace zasto bi birali drugog pored dodika ??
Post Reply

Return to “Politika u BiH”