Lokalni izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times
Status: Offline

Re: Lokalni izbori u BiH

Post by Duminjo » 17 Nov 2020, 13:18

Naseef Mushroom wrote: 17 Nov 2020, 13:05
Duminjo wrote: 17 Nov 2020, 12:43

Ma moli ti bogu kojem hoces. Ako Četvorka ponovi gresku sdpa, pomesce ih zelena hobotnica.
I postoji jos jedna opasnost. Ako se naredne 4 godine nista konkretno ne uradi, pred sljedece izbore ce glasati uglavnom SDA mašinerija. Normalan insan ce reci "sta imam glasati, za koga.. Eto bio SDA, bili ovi, sve isto, isti klinac.. Necu ni glasati". Lako nas ufati euforija, još lakse se ohladimo.

Molit boga da ovi urade nesto, bilo sta konkretno da narod osjeti neke promjene. Ako ih ne osjeti, crno nam se piše
Ovdje postoji velika razlika između današnje Četvorke i tadašnjeg SDPa. SDP 2010 je bila samo jedna stranka dok je Četvorka unija 4 stranke sa različitim pogledima i sa različitim tipama glasača. Glasači SDP i NS imaju logično isto razmišljanje kao u 2010 koji će kazniti svoje stranke zbog nerada dok sa druge strane izgleda kao da će mnogi glasači NiPa ipak ostati vjerni toj stranci bez obzira šta da se desi. Mnogi glasači NiPa su bivsi glasači SDA koji su tražili alternativu a imali su odbojnost prema strankama koje vuku na FGR pa sa time i imaju mentalitet " samo nek je naš", drugim riječima podržavat će NiP pa makar bili ublehe dok se ne pojavi opet neka veća bošnjačka stranka.
Masa je ko stado ovaca.. Brzo se to promijeni. Imas one standardne koji bez obzira na sve glasaju za svoje a ostali, koji donise prevagu, lako mijenjaju misljenje. Zato ovo tvoje ne bih uzeo kao neki veliki faktor za naredne izbore.

Vidim da je Četvorka dobra i sa vijecnicima. Nemoju prepreku da rade kako treba. Bukvalno, sve je do njih samih. Ne znam kakva je situacija tada bila sa sdpom i jesu li ih ovi kocili i koliko..

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce » 17 Nov 2020, 13:59

Fufe wrote: 17 Nov 2020, 12:49Evo ga, presedan. došao je trenutak kad moram napisati da se ne slažemo na nekoj od političkih tema.
U redu, možemo prodiskutovati o tome, ali da to bude u duhu tolerancije i uzajamnog respekta :zubi
Prije negoli počnemo, moram ti postaviti jedno pitanje, ali da odgovoriš iskreno i bez googla.
Helem, jesi li pročitala plan i program dinine stranke?
Ako nisi, nemamo o čemu pričati. A ako jesi, moraš se složiti da je pun praznih fraza i da odiše jeftinim populizmom.
Ako ga naknadno pročitaš, odvoji vrijeme i pročitaj program platforme za progres.
Uoči razliku.
Profesor hadžikadić onim svojim smirenim tonom koji je odlika stabilnih, visokoobrazovanih i inteligentnih ljudi, u dvije izrečene rečenice kaže više nego kifla u 20 minuta ha-hu intervjua datog hadžifejzoviću.
Nisam procitala Konakovicev progam, nisam dio njegovog glasackog korpusa, nije mi interesna sfera. Procitacu ako se pokaze potrebnim.

Preletila sam preko programa PZP, i nisam impresionirana. Niz floskuletina o tome sta treba uraditi (a sto u nasem primjeru znaju mala djeca), ali ne i kako. Spominju cak i rijec 'revolucija', sto je presmijesno. Mozda svilenim maramicama iz lijevog dzepa. :rozi Za razmrsavanje situacije u BiH su osnovna muda, a gospodin ih nema ni u tragovima, uz sav respect. On je za neko Savjetodavno tijelo, da radi statistike i dugogodisnje analize, a BiH treba Gazija. Ne kazem da je to Konakovic, kazem samo sta se ceka u BiH i kakav politicar nam je neophodan. A vrijeme curi.
Naseef Mushroom wrote: 17 Nov 2020, 12:50
Lavlje_srce wrote: 17 Nov 2020, 12:22

Bila sam u Francuskoj i primijetila sam samo da im je metro prilicno star i zapusten. Posto ljude ne gledam ksenofobnim ocima, Crnci i Arapi mi nisu zasmetali. Ponuda ostaje.

Razumijes li razliku izmedju povoda i uzroka? Razumijes li koncept kapi koja prelije casu?

Vidim da ne, mada sam strpljivo objasnjavala u 35 postova na toj temi. Hvala na paznji i dovidjenja.
Misliš kada si pisala kako si u 3 sata u turskoj metropoli gdje je kriminalna rata 48% kroz mračne ulice kao stranac turista šetala i pjevala gdje ni policija ne smije proći nenaoružana a za BH dešavanja poput tuči i svađa koja se može desiti i izmedu 2 Rockfellera u Country clubu kriviš aktuelnu vlast?
Image
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1238 times
Been thanked: 3940 times

Post by Laser » 17 Nov 2020, 13:59

Pitanje za milion dolara:

Kako će četvorka sad podijelit plijen?
Klanjam džematile po parkovima.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2307 times
Been thanked: 5634 times

Post by Beni » 17 Nov 2020, 14:01

Laser wrote: 17 Nov 2020, 13:59 Pitanje za milion dolara:

cetvorka j.... te ja 25%
Fuck you a friendly note to start the day

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 8 times

Post by zvrk » 17 Nov 2020, 14:03

Na izborima je bilo registrirano 3.155.316 građana

Od ovog broja glasalo je 50 posto registriranih birača, ili njih 1.577.653.

Nepotvrđenih listića bilo je 4.363.

u KS je glasalo 174.079 ljudi, što je 44.2 posto registriranih glasača. Inače, prema popisu 2013. u Sarajevu su živjela 413.593 stanovnika

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 8 times

Post by zvrk » 17 Nov 2020, 14:10

OPĆINA NOVI GRAD

Biračko mjesto na kom su glasali on i njegova porodica je Dobrinja B/8, na adresi Osnovne škole "Skender Kulenović" pod brojem 133A076.

Na ovom biračkom mjestu Benjamin Tahmaz nema niti jedan glas što je malo vjerovatno s obzirom na to da bi to značilo da nije glasao sam za sebe, kao ni njegova porodica.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kandida ... /201117081

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2873 times
Been thanked: 23780 times

Post by HAVANA » 17 Nov 2020, 14:12

zvrk wrote: 17 Nov 2020, 14:10 OPĆINA NOVI GRAD

Biračko mjesto na kom su glasali on i njegova porodica je Dobrinja B/8, na adresi Osnovne škole "Skender Kulenović" pod brojem 133A076.

Na ovom biračkom mjestu Benjamin Tahmaz nema niti jedan glas što je malo vjerovatno s obzirom na to da bi to značilo da nije glasao sam za sebe, kao ni njegova porodica.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kandida ... /201117081
Ovo je nesta vrhbosnica smutila,ona je tu negdje brojala. :plavi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom » 17 Nov 2020, 14:13

Kada imaju tolika različita mišljenja i stavove kod pitanja od 100 dolara kao gay parada i Mustafa Busuladžić nećemo dogurati ni do milion i sa 3 jokera.
Last edited by Naseef Mushroom on 17 Nov 2020, 14:15, edited 1 time in total.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 17 Nov 2020, 14:14

HAVANA wrote: 17 Nov 2020, 13:03
Fufe wrote: 17 Nov 2020, 12:55

Nema potrebe. Zašto bih? Jeste li izabrali mene ili konakovića?
On je taj koji koliko sutra mora izaći pred narod i objasniti šta i kako.
Moj fufe.Za ove sirovine i treba neko da galami,rezi...Hadzikadica ili nekog tako finog,tihog,kulturnog za dorucak pojedu sirovine.Opalice mu nakav rasim sljagu i cao.Nek on galami,vice nesta,rezi...Nek vamo puste obrazovane i mlade da pokusaju nesta...Ne znam eto vise sta reci.Sta trebam reci,ne valja nista, nek ostanu stari? Daj nam stare provjerene? De malo da promijenim.I kad guzis dojadi ti pa promijenis pozu a ne ovo...Eno onaj mali muzur,veze nemam ni ko je ni sta je al fino mi ga ba vidit.Mlado,fino,kulturno...Haj probaj,ne kosta.Dajte djece,omladine...
Ne treba da galami. To je tipično za sda prodavače magle.
Ko hoće galamu, neka glasa za prevljaka.
Peđa i srđan ne galame, a sto puta su bolji od sda kadrova.
Ok, mali efendić je radio solidan posao.

Uglavnom, mi se ne razumijemo tj ti ne kontaš šta hoću da kažem.
Da su ovi ljudi iz četvorke bili davne 2002. godine i da su uzeli izbore, bila bi to jedna lijepa priča.
Ja ne sumnjam u njihovo poštenje.
Ok, možda će negdje biti nekih malih propusta, ali ništa što se ne može tolerisati.
Problem je taj što nismo u 2002. godini.
Danas imamo druge probleme koji se moraju riješiti, a ne rješavaju se.
Korona je donekle prikočila egzodus mlade, sposobne radne snage koja je u narednih 30-ak godina trebala nositi privredu naše zemlje.
Ali, ono što brine jeste to da mnogi omladinci poput trkaćih dorata zatvorenih u one kafeze koji grebu kopitama i čekaju da se otvore kapije kako bi se dali u bjesomučnu trku, također čekaju ukidanje mjera kako bi poput stampeda pojurili na zapad.

A niko nema ideju kako ih zaustaviti.
Nažalost, niko ne traži penzionere, a oni će uskoro biti najmnogobrojnija grupa u bih.
Svi mi se morete obratit

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2307 times
Been thanked: 5634 times

Post by Beni » 17 Nov 2020, 14:17

zvrk wrote: 17 Nov 2020, 14:03 Na izborima je bilo registrirano 3.155.316 građana

u KS je glasalo 174.079 ljudi, što je 44.2 posto registriranih glasača. Inače, prema popisu 2013. u Sarajevu su živjela 413.593 stanovnika
Pazi ovo.

U zaključeni centralni birački spisak BiH upisano je 3.283.380 birača koji imaju pravo glasa na lokalnim izborima u BiH, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Prema konačnim, međunarodno usporedivim rezultatima popisa stanovništva, u BiH živi 3.531.159 stalnih stanovnika.
I to je otprilike sve što trebate znati o politici i Bosni i Hercegovini.
Fuck you a friendly note to start the day

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1238 times
Been thanked: 3940 times

Post by Laser » 17 Nov 2020, 14:18

Naseef Mushroom wrote: 17 Nov 2020, 14:13

Kada imaju tolika različita mišljenja i stavove kod pitanja od 100 dolara kao gay parada i Mustafa Busuladžić nećemo dogurati ni do milion i sa 3 jokera.
Ideološk oprečnost je drugo pitanje.

I to za dva miliona. :plavi
Klanjam džematile po parkovima.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom » 17 Nov 2020, 14:27

Svaka čast.
Par osoba drži stranku za koju sam sa ponosom glasao na prvim izborima i mnogo puta poslije kao taoca
PREDSJEDNIK ASOCIJACIJE MLADIH SDA ILIDŽA OČITAO BUKVICU VRHU STRANKE
Mladi SDA-ovci okreću leđa Izetbegoviću: 'Narod je kaznio nasilničko ponašanje koje se ukorijenilo unutar funkcionera SDA'
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Nov 2020, 14:56

Lavlje_srce wrote: 17 Nov 2020, 13:59 Nisam procitala Konakovicev progam, nisam dio njegovog glasackog korpusa, nije mi interesna sfera. Procitacu ako se pokaze potrebnim.

Preletila sam preko programa PZP, i nisam impresionirana. Niz floskuletina o tome sta treba uraditi (a sto u nasem primjeru znaju mala djeca), ali ne i kako. Spominju cak i rijec 'revolucija', sto je presmijesno. Mozda svilenim maramicama iz lijevog dzepa. :rozi Za razmrsavanje situacije u BiH su osnovna muda, a gospodin ih nema ni u tragovima, uz sav respect. On je za neko Savjetodavno tijelo, da radi statistike i dugogodisnje analize, a BiH treba Gazija. Ne kazem da je to Konakovic, kazem samo sta se ceka u BiH i kakav politicar nam je neophodan. A vrijeme curi.
U redu, hvala na iskrenosti.
Pazi, ovo su ozbiljne stvari koje zahtijevaju ozbiljan pristup. Nije dovoljno da letimično pređemo preko plana i programa.
Treba ozbiljno prostudirati i napraviti poređenje, pa na osnovu postotka sprovođenja istog u djelo suditi kandidatima.
Ovo što prozivate ti i havana nije ništa do divlji zapad i retorika kojom se služe sda vlastodršci.
Ha-hu galama nikad, ama baš nikad nije donijela rezultat.
Postoje zakonski okviri u kojima se možeš kretati.
Jedan tihi i mirni tihić je uradio više nego sve sda galamdžije zajedno, a to je vraćanje 60-ak nadležnosti državi.
Kad pogledaš svjetsku scenu, nijedan veliki lider nije galamdžija.
Galama je za šator i koridu.
Iskren da budem, iznenađen sam ovim vašim stavom inače karakterističnim za snsd i sda glasače.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Nov 2020, 14:59

Beni wrote: 17 Nov 2020, 14:17
zvrk wrote: 17 Nov 2020, 14:03 Na izborima je bilo registrirano 3.155.316 građana

Pazi ovo.

U zaključeni centralni birački spisak BiH upisano je 3.283.380 birača koji imaju pravo glasa na lokalnim izborima u BiH, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Prema konačnim, međunarodno usporedivim rezultatima popisa stanovništva, u BiH živi 3.531.159 stalnih stanovnika.
Haj ba, šta si se stisno. 250k gor-dol, šta je to :ooo
Doduše, ja vjerujem da u bih ne žive ni 3 mio., al haj.
Svi mi se morete obratit

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 17 Nov 2020, 15:29

Cuj tihic vratio drzavne nadleznost?
Zemljo otvori se.
De ba fufe mani se politike nego ti nama o ekonomiji i kako se ne placa karticom :valja
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 17 Nov 2020, 15:32

Beni wrote: 17 Nov 2020, 14:17

Pazi ovo.

Izabrala dijaspora peDzu?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Nov 2020, 16:05

prog321 wrote: 17 Nov 2020, 15:29 Cuj tihic vratio drzavne nadleznost?
Zemljo otvori se.
De ba fufe mani se politike nego ti nama o ekonomiji i kako se ne placa karticom :valja
Da, tihić. Ravno 63. Sad možeš u laganim skokovima. Vrati se kad naučiš nešto.
Svi mi se morete obratit

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 17 Nov 2020, 16:07

Cuj tihic.
Mislis ashdown?

Gdje ba tihic se pitao isto ko i zamjenik mjesne zajednice uska raskoraca. Stvarno si smjesan lik.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Nov 2020, 16:17

Kao što rekoh, prvo edukacija, pa u diskusiju sa mnom.
Svi mi se morete obratit

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 17 Nov 2020, 16:25

Evo ti edukacija.
Sve do 2007e postojala su bonske ovlasti gdje su visoki prestavnici uvodili zakone u ovoj drzavi.
Ko se protivio od politicara bio je smjenjen.
Peddy ashdown je recimo smjenio oko 60 politickih duznosnika.

I tako su nadleznosti prebacene na drzavu a ne mutavi tihic. :oo

Post Reply

Return to “Politika u BiH”