Nasilje na ulicama BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Krvavi obračun na Otesu, jedna osoba ubijena, policija traga za migrantima

Post by Taare »

lilith1 wrote: 18 Nov 2020, 11:10 U njegovom lokalu su mu pravili problem (vlasnik je brat ubijenog) i ovaj zovnuo brata da to rijese zajedno ne kažem možda je trebao policiju zvati ali vjerovatno je mislio da mogu to riješiti bez policije zapisnika i toga pogotovo sad u vrijeme korone kome još treba to vjerovatno su i na to mislili
Ali evo sad opet s druge strane možemo samo čekati dok neko drugi isto ne prođe pa se i opametimo jednom ,možda
A vi kao da ne znate kako je naša policija agilna kad je neko pozive :rol
Treba malo sačekati prije negoli se donesu zaključci.
Istina će izaći na vidjelo.

@havana, narod nije deverao s tom pošasti, niti zna šta u situaciji kada oponent potegne nož.
Jbg :(
Svi mi se morete obratit
respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo »

lilith1 wrote: 18 Nov 2020, 11:10 U njegovom lokalu su mu pravili problem (vlasnik je brat ubijenog) i ovaj zovnuo brata da to rijese zajedno ne kažem možda je trebao policiju zvati ali vjerovatno je mislio da mogu to riješiti bez policije zapisnika i toga pogotovo sad u vrijeme korone kome još treba to vjerovatno su i na to mislili
Ali evo sad opet s druge strane možemo samo čekati dok neko drugi isto ne prođe pa se i opametimo jednom ,možda
ma znam ja to isto kao i ti iz medija al sta kako itd konkretno se desavalo samo prisutni mogu znati
jer se sada provlaci prica da je vlasnik zovnuo grupu momaka da su samo trojica bila u tuci a nazalost jedan izgubio zivot 2 povrijedjena

za ovo je kriva vlast kao prvo a kao drugo mozemo pripisati djelimicno krivicu i sto nije pozvana policija umjesto da sam rjesavas problem
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2108 times
Been thanked: 1024 times

Post by amidza idriz »

Samo glup moze misliti da ovi nemaju neko hladno oruzje pri sebi.
Noz mu treba u svakodnevnoj potrebi.

Treba li tako daleko ici pa to ispitivati?

Na drugoj strani, svaka zivotinja ce se braniti kada dodje u bezizlaznu situaciju.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 »

Ma oružje je zakon.
To što fufe kaže dok bi policija došla ti se već ohladio na ulici i opet oni zavrse u zatvoru fino im
Treba na takvo nasilje uzvratit nasiljem očigledno dok se ne opamete. Nek njih 3 imaju nož ti izvadiš pištolj i nestadoše 😂
Pogotovo muskarci ko ima zenu djecu djevojku čuvajte ih koliko možete 🙂
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Aha. Samo sto ima dovoljno kretena koji idu i na pistolj. A nema svako muda pucati u insana.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2681 times
Been thanked: 8288 times

Post by Duminjo »

Oružje je zakon u Americi. Kod nas ne smije drot opalit a da običan covjek puca na javnom mjestu..
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom »

respo wrote: 18 Nov 2020, 11:05
Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2020, 11:00 Evo neki forumaši pišu svoja negativna iskustva sa migrantima ali to se ne može porediti sa ovim slučajem. Da su migranti došli u kafanu i ubili nekoga onda bi se mogli samo migranti kriviti ali umjesto da se zove policija, gazda ili konobar zove svoje jarane da se obračunaju, to onda nije više migranti vs. mještani nego obračun dvije "bande", divlji zapad, i tako je neko platio životom. Nije druga strana ništa bila bolja od tih "divljaka" te noći.
slozit cu se s tobom da su trebali zvati policiju al znajuci nasu policiju ne bi nista uradili durgorocno
ovo se desilo jer se sistemski nije radilo na rjesavanju problema migranata
i nije ovo nikakav obracun dvije bande kako ih ti nazva nego branjenje bukvalno kucnog/radnog praga
sta se konkretno desilo ne znam i necu ulaziti u tu pricu jer je po pisanju dosla grupa momaka itd a to ne znamo je li tacno
sta ako su ti momci vec bili tu ili su dolazili onako u kafanu kod prijatelja ne znajuci da se ovo desava to sve mozemo nagadjati
Zato sam i stavio bandu pod navodnike jer kad zoveš policiju tada je na njima da rade zašto su plaćeni bez obzira da li rade posao dobro ili lose ali kada odlučiš nekoga svog pozvati i onda uzimaš pravdu u svoje ruke i onda postaje jedna grupa protiv druge grupe.

Branjenje kućnog praga bi bilo da su gazda ili konobari djelovali u samoodbrani ili da su kod provokacija zvali policiju. Na način kako je ta osoba koja je zvala svoje reagovala tu branjenje po zakonu prestaje i počinje divlji zapad pa ko koga.
Nije naravno svaki takav potez gdje se pokušava riješiti bez policije i zapisnika automatski svađa, tuča i ubistvo ali su veće šanse jer nikada ne znaš kakva je budala sa druge strane.
Jedno je ako pokušavam riješiti bez poliicje kada lupim u auto čovjeka kojeg znam ili ako imam svađu sa lokalnim alkoholičarem a drugo je ako imaš neke nepoznate budale u tvom lokalu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo »

Duminjo wrote: 18 Nov 2020, 12:22 Oružje je zakon u Americi. Kod nas ne smije drot opalit a da običan covjek puca na javnom mjestu..
pa prije ce pucati obican covjek nego drot
iz straha iz znanja da nece dobiti kaznu adekvatnu itd dok policajac se boji za posao nece da radi nece da se mijesa ili nesto deseto
respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo »

Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2020, 12:34
respo wrote: 18 Nov 2020, 11:05

slozit cu se s tobom da su trebali zvati policiju al znajuci nasu policiju ne bi nista uradili durgorocno
ovo se desilo jer se sistemski nije radilo na rjesavanju problema migranata
i nije ovo nikakav obracun dvije bande kako ih ti nazva nego branjenje bukvalno kucnog/radnog praga
sta se konkretno desilo ne znam i necu ulaziti u tu pricu jer je po pisanju dosla grupa momaka itd a to ne znamo je li tacno
sta ako su ti momci vec bili tu ili su dolazili onako u kafanu kod prijatelja ne znajuci da se ovo desava to sve mozemo nagadjati
Zato sam i stavio bandu pod navodnike jer kad zoveš policiju tada je na njima da rade zašto su plaćeni bez obzira da li rade posao dobro ili lose ali kada odlučiš nekoga svog pozvati i onda uzimaš pravdu u svoje ruke i onda postaje jedna grupa protiv druge grupe.

Branjenje kućnog praga bi bilo da su gazda ili konobari djelovali u samoodbrani ili da su kod provokacija zvali policiju. Na način kako je ta osoba koja je zvala svoje reagovala tu branjenje po zakonu prestaje i počinje divlji zapad pa ko koga.
Nije naravno svaki takav potez gdje se pokušava riješiti bez policije i zapisnika automatski svađa, tuča i ubistvo ali su veće šanse jer nikada ne znaš kakva je budala sa druge strane.
Jedno je ako pokušavam riješiti bez poliicje kada lupim u auto čovjeka kojeg znam ili ako imam svađu sa lokalnim alkoholičarem a drugo je ako imaš neke nepoznate budale u tvom lokalu.
sada mozemo samo nagadjati sta je sve bilo
po pisanjima ovi migranti nisu prvi put ovdje i ne znamo sta je sve ranije bilo i kako je ovo uopste pocelo sinoc tako da ne bih ulazi dublje u pricu
kao sto rekoh slazem se da je greska sto nisu zvali policiju al ovo se nikako ne moze nazvati dvije bande pa makar i pod navodnike jer je ovo bilo bukvalno branjenje svoje egzistencije radnog kucnog praga bez obzira sto ti kazes nije ovo bila samoodbrana
bila je jer si rjesavao problem ili bar pokusao a ovi te napali jer si ih htio izbaciti ili sta je vec bilo
zatim se opet vrati na pocetak posta i procitaj sta dalje slijedi jer ne zeliim da se vrtim u krug
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by lilith1 »

Ma smije i običan čovjek što se tiče oružja isto im se gleda u tom pogledu samo što ovaj u policiji ako je kriv može imati posljedice na poslu velike ali niko neće pucati onako dok migrant ga ne ugrozi.
Ovi sto nemaju biip da pucaju nek budu onda ubijeni
Nemamo mi hrabrosti ni za šta meni se čini
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2681 times
Been thanked: 8288 times

Post by Duminjo »

respo wrote: 18 Nov 2020, 12:35
Duminjo wrote: 18 Nov 2020, 12:22 Oružje je zakon u Americi. Kod nas ne smije drot opalit a da običan covjek puca na javnom mjestu..
iz straha iz znanja da nece dobiti kaznu adekvatnu itd dok policajac se boji za posao nece da radi nece da se mijesa ili nesto deseto
Reko bih u ovom slučaju da su migranti uzeti zdravo za gotovo, lako cemo s njima.. I onda je migrant povuko noz iz straha.
Mozda su kontali da migranti nece pruziti nikakav otpor, mozda ovo, mozda ono..
Sve nekako nagadjanje i ne znamo tacno sta je bilo. Samo, pistolj se ne koristi tek tako..
Da su pretpostavljali kako su migranti opasni, sigurno bi zvali muriju.. A jbg, dzaba sad sve. Mozemo hiljadu teorija sloziti i da svaku promašimo
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23323 times
Been thanked: 6146 times
Status: Online

Post by Veca »

...jest vala, trebamo se naoruzat-i tako nemate dovoljno problema! :roll
...ja se bih naoruzala ali s palijama (jednoiljaduljudi) pa po gamadima, nek' cuje cijeli svijet, mozda bi onda netko i reagirao, ovako se gube glave, a ne znas ni od koga!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6496 times
Been thanked: 7779 times

Post by pizarro »

a cekaj, ako izvadi noz i krene na tebe, ti ga upucas, zar nije samoodbrana u pitanju?
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9796 times
Been thanked: 16464 times

Post by spacebound »

Kod nas, koliko sam ja upucena, ne smijes ubit ni u samoodbrani :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by lilith1 »

Veca wrote: 18 Nov 2020, 12:42 ...jest vala, trebamo se naoruzat-i tako nemate dovoljno problema! :roll
...ja se bih naoruzala ali s palijama (jednoiljaduljudi) pa po gamadima, nek' cuje cijeli svijet, mozda bi onda netko i reagirao, ovako se gube glave, a ne znas ni od koga!
To je trebalo na početku kad su prvi put uradili šta. Sad kad ima svaki i nož i kad si sama vjeruj da bi prije voljela da imaš pištolj nego da ga nemaš. Misliš da bi krenuli oni znajući da su ljudi počeli naoružanje nositi ,ne bi..vidjela bi bili bi miševi mali.
A ko ima pištolj računa se da zna i koristit isti i zakone koji uz njega idu.
Trebalo je to na početku sasjeći u korjenu a ne pomagati im
Valjda će biti bolje :)
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3247 times

Post by Melek »

Ima onaj Baketov novi mitraljez iz namjenske, možda bi se nešto sa njim dalo regulisati? :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21797 times
Been thanked: 19845 times

Post by Masamune »

Trebaćemo pokušati hodati u majicama sa likom Angele Merkel. Možda šta pomogne
respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo »

Duminjo wrote: 18 Nov 2020, 12:42
respo wrote: 18 Nov 2020, 12:35

Reko bih u ovom slučaju da su migranti uzeti zdravo za gotovo, lako cemo s njima.. I onda je migrant povuko noz iz straha.
Mozda su kontali da migranti nece pruziti nikakav otpor, mozda ovo, mozda ono..
Sve nekako nagadjanje i ne znamo tacno sta je bilo. Samo, pistolj se ne koristi tek tako..
Da su pretpostavljali kako su migranti opasni, sigurno bi zvali muriju.. A jbg, dzaba sad sve. Mozemo hiljadu teorija sloziti i da svaku promašimo
razumijemo se
ti govoris o konkretnom slucaju ja o generalno ljudima da ce prije uzeti stvari u svoje ruke nego sto ce policija to rjesavati kao sto se nazalost ovdje desilo
mozemo nagadjati i sta se ranije desavalo
mozda je zvata policija al oni zapisu puste i tako u krug
respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo »

spacebound wrote: 18 Nov 2020, 12:49 Kod nas, koliko sam ja upucena, ne smijes ubit ni u samoodbrani :grana
smijes ali to moras dokazati
lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by lilith1 »

pizarro wrote: 18 Nov 2020, 12:45 a cekaj, ako izvadi noz i krene na tebe, ti ga upucas, zar nije samoodbrana u pitanju?
Naravno da je samoodbrana ,pa nož je hladno oružje nećeš čekati da te ubije. A ako nema ništa od oružja krenuo je fizički na tebe a ti si muško tu ne bi smio koristit oružje dok je za žene drugačije.
Smatra se da vam je jednak omjer sile.
I ne smiješ ga u leđa kad krene bježati upucati naravno ali ako je nužna samoodbrana dokaže se to lako i na kraju ti i vrate oružje i sve. A ne bi niko od nas ga koristio osim tako ;)
Post Reply

Return to “BiH”