Duminjo wrote: 18 Nov 2020, 14:23
Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2020, 13:45
Zašto ne? To je ono što pojedini ne shvataju koji se raduju što je srušena SDA a vođa te opozicije je bivši SDAovac a i više se razgovara o tome hoće li drugi bivši SDAovac osnovati stranku više nego što se govori o NS i SDPu. Ovim se samo jača bošnjački nacionalni blok.
To za žaljenjem za onim vaktom je isto kao neko osrednji klub u Seiji A, npr. Parma.
Da je npr. jedini jak klub u tom vaktu bio Juventus tada bi i jedini osvajali šampionat i igrali u ligi šampiona ali to bi značilo da Parma uvijek ima šansu da završe drugi na tabeli i siguran ulazak u evropski kup.
Time što su ojačali i Milan, Inter, Lazio i Roma ti klubovi postaju konkurencia Juventusu i tih 5 klubova zauzimaju uvijek prvih 5 mjesta i Parma više neće nikada igrati u evropskim takmičenjima, tada će žaliti za vremenima kada je samo Juventus bio velesila a Parma bila dovoljno jaka da pobijedi druge osrednje klubove.
Ne znam sto kruzis kad jasno vidimo koliko je narod sad euforican samo zbog skidanja sda. SDA je sinonim za korupciju u zemlji koja je po tome prva ili druga u Evropi. Ko ce bolan plakati za lopovima koji su skoro istrijebili srednji stalež i od stranke napravili privatnu prciju.. De nemoj me zezati
Isto kao da je neki navijač Parme plakao za Juventusom kad su ih izbacili iz prve lige zbog korupcija.. Nisu i nece nikad.
Pa narod je baš plakao (naravno ne bukvalno) zato što je SDA postala sinonim za korupciju koja bi trebala biti prva stranka u Bošnjaka pogotovo pošto se svi stariji od 35 sjećaju euforije početkom 90ih padom komunizma kada su skoro svi u Bošnjaka glasali za njih.
Plakao je bošnjački narod nakon pljuvanja Srba, Hrvata i FGRovaca kako je
Bošnjak+Islam+Alija=Lopovluk i seljakluk i na kraju su i sami Bošnjaci morali u sebi priznati da su mnogu kljični ljudi otjerali baš one SDAovce koji su se borili protiv tog stereotipa da su svi SDAovci lopovi koji svoj narod smatraju budalama i stokom za pokrasti.
Plakali su i mnogi Bošnjaci što je SDAu jedina alternativa FGR.
Bošnjaci nemaju problem priznati da SDA ne valja i glasati za druge (naravno postoji opet nostalgija zbog rahmetli Alije i SDA ranih 90ih ali nije više tako jako kao npr. 1998.) ali imaju problem glasati za alternativu gdje poznati članovi pojedinih stranaka negiraju narod, ismijavaju vjernike kao nazadne i imaju budimo dobre komšije mentalitet. Sada sa NiP imaju i Bošnjaci ozbiljnu alternativu.
Ja ipak mislim da bi Parma više voljela jedan Juventus u Seriji A kao najbolji tim a da su oni stabilna dvojka koja se tako uvijek kvalificira za evropske kupove nego da su se pojavili novi klubovi koji si ojačali i izbacili Juventus pa sada Parma uvijek zauzima 7. ili 8. mjesto na tabeli bez šansi za ikakvo internacionalno takmičenje.
Pa više od pola te nove alternative su bivši SDAovci

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.