Nasilje na ulicama BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Krvavi obračun na Otesu, jedna osoba ubijena, policija traga za migrantima

Post by respo » 18 Nov 2020, 15:56

MorningStar wrote: 18 Nov 2020, 15:37
respo wrote: 18 Nov 2020, 15:33

to je pomenuto samo u jednom clanku i ti se drzis toga
a i da jeste tako oni ne smiju biti na ulici pa makar ovi dosli iz australije
Ma ljudi ba normalni drzali kafanu, znas kako bi bockali ovako u kafani sto netko "zaje*an" drzi... na potezanje nozeva bi ih izbusili ko svicarski sir.Nego opet tako su se i ponasali jer standardno vide gdje mogu silu prosipati jer su bagra.
ma znam sta pricas nego pitam ovoga
ovo je sigurno onaj vrbas sa klixa sto brani migrante jebali ga oni
ako nije vrbas onda je isti kao on
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2284 times
Been thanked: 5520 times

Post by Beni » 18 Nov 2020, 15:57

MarlboroGold wrote: 18 Nov 2020, 15:55
Shadow wrote: 18 Nov 2020, 15:40 Eno su napalii policiju. Jednom rebra slomili, drugom zub izbili.
Ko? Demonstranti?
Braca
Fuck you a friendly note to start the day

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24693 times
Been thanked: 27375 times

Post by Shadow » 18 Nov 2020, 15:58

Shadow wrote: 18 Nov 2020, 15:40 Eno su napalii policiju. Jednom rebra slomili, drugom zub izbili.
Ko? Demonstranti?
https://www.dnevnik.ba/vijesti/novi-nap ... jena-rebra
Acta non Verba

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 266 times
Been thanked: 463 times

Post by Remzudin » 18 Nov 2020, 16:01

Čarobni wrote: 18 Nov 2020, 15:04 "Odakle policajcima pravo da maltretiraju jadne migrante naoružane metalnim šipkama i noževima, lako im je na slabije od sebe."
Nebi ni doslo do toga da su se migranti normalno
ponasali prije kao prije do dolaska.
Doslo je do toga kad su jednu Babu u Sarajevo na pijaci napadali,tukli i ispljackali koja je huda
zaradila svoje marke prodajuci luka i paradajza.

Ali nesreca nedolazi nikad sama...
u tom trenutku slucaja,istovremeno slucajno
najisla Policija i to vidli.

Od tada je nasem narodu pokipila verenka iz
lonca.Nema vise milost i dobro dosli.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4059 times
Been thanked: 3719 times

Post by Naseef Mushroom » 18 Nov 2020, 16:21

MorningStar wrote: 18 Nov 2020, 15:20
Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2020, 15:17

Zašto uzimas primjer čovjeka koji je izboden u kafani? Ovdje su izbodeni oni koje je čovjek zvao da se obračunaju sa njima.
Djon obraz, izboden je i covjek vlasnik kafane koji je zvao brata kojeg su ubili -da mu pomogne ih izbaciti iz iste jer prave probleme - udji u diskoteku dje si pobjegao pa kreni praviti probleme pa ces na glavu izletiti - a policije neces viditi.

Obojica brace nikada nisu imali problema sa zakonom niti su "kockaste glave" i dodje mu neki hahar smrdljivi i bode nozem.

Image
Meni je kompliment da mi kaže neko đon-obraz koji jedino može ispasti moralna vertikala kada spaja 2 različita komentara i 2 potpuno drugačija primjera i prodaje pod isto.
Jesi li ti onaj ko je rekao da je ARBiH i VRS isto jer je čovjek krvoločno biće ali su samo oni ispali gori jer su imali priliku koji mi nismo imali (kao npr. kada je tvoj Sratko ušao u Potočare). Toliko o đonu-obrazu
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4059 times
Been thanked: 3719 times

Post by Naseef Mushroom » 18 Nov 2020, 16:27

animals wrote: 18 Nov 2020, 15:26
Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2020, 15:17

Zašto uzimas primjer čovjeka koji je izboden u kafani? Ovdje su izbodeni oni koje je čovjek zvao da se obračunaju sa njima.
Branis ubojice..
svaka ti cast..
Kako si došao do toga? Vrati se na moj prvi komentar i pročitat ćeš da uzimanjem pravde u svoje ruke dovode sebe u opasnost. Onda se umjesto poziva policije dovodi u situaciju 2 protiv 2, 4 protiv 4 ili 5 protiv 3 pa ko koga. Nije ovo divlji zapad.
Zašto ti kada si sa bratom zoveš policiju ako se neko okomi na vas iako bi ga ti sam mogao u tuči savladati a da ne govorimo kako ga lahko možete ti i brat savladati 2 protiv 1
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22159 times
Been thanked: 20225 times
Status: Online

Post by Masamune » 18 Nov 2020, 16:30

Problem je što će se ovo tek pretvoriti u divlji zapad ako policija ne bude bila mnogo aktivnija, a da bi bila prvo Selmo mora doći sebi i da ne smatra migrante turistima.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22159 times
Been thanked: 20225 times
Status: Online

Post by Masamune » 18 Nov 2020, 16:35

Shadow wrote: 18 Nov 2020, 15:58
Ko? Demonstranti?
https://www.dnevnik.ba/vijesti/novi-nap ... jena-rebra
:roll

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 18 Nov 2020, 16:36

Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2020, 16:21
Meni je kompliment da mi kaže neko đon-obraz koji jedino može ispasti moralna vertikala kada spaja 2 različita komentara i 2 potpuno drugačija primjera i prodaje pod isto.
Jesi li ti onaj ko je rekao da je ARBiH i VRS isto jer je čovjek krvoločno biće ali su samo oni ispali gori jer su imali priliku koji mi nismo imali (kao npr. kada je tvoj Sratko ušao u Potočare). Toliko o đonu-obrazu
Normalno da ti je kompliment , cak ti i lezi fino.

Covjek jeste krvolocno bice i u nedostatku pravila,ako je podstrekivan , odgojen - i postupat ce tako , tacno kao i ovi divljaci smrdljivi koji ne znaju za civilizaciju niti pravila ponasanja bilo kakva nego noz,krvarina i to.

I je*o te tvoj sratko i ti njega.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 18 Nov 2020, 16:37

Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2020, 16:27
animals wrote: 18 Nov 2020, 15:26

Branis ubojice..
svaka ti cast..
Kako si došao do toga? Vrati se na moj prvi komentar i pročitat ćeš da uzimanjem pravde u svoje ruke dovode sebe u opasnost. Onda se umjesto poziva policije dovodi u situaciju 2 protiv 2, 4 protiv 4 ili 5 protiv 3 pa ko koga. Nije ovo divlji zapad.
Zašto ti kada si sa bratom zoveš policiju ako se neko okomi na vas iako bi ga ti sam mogao u tuči savladati a da ne govorimo kako ga lahko možete ti i brat savladati 2 protiv 1
Ispričao nam je da je i njega policija sinoć ispitivala, ali i migranta koji kod Murata Mulaosmanovića već živi godinama. U prvi mah je mislio da je u pitanju bila samo tučnjava, ali je poslije saznao od policije da je ubijen čovjek.

- Iz „Avaza“ u stvari je došla do mene informacija o ubistvu pošto sam čekao ženu da dođe iz Austrije. Ona je izlazeći iz autobusa, pročitala na portalu „Dnevog avaza“ da je došlo do ubistva, a onda je i vidjela da je to momak, brat od ovoga koji je držao kafanu. Nikad se ovdje nije dešavalo da se neko posvadi s nekim, a kamoli da se potukao. Ti migranti su došli uvečer oko 22 sata, a gazda kafane nije htio da ih primi zbog policijskog sata, međutim oni su htjeli nasilno da uđu i došlo je do tučnjave. To su migranti koji nikad ranije ovdje nisu ušli. Policija je dolazila i kod mene. Jedan migrant kod mene stanuje duži niz godina, njega su ispitivali i mene su ispitivali, iza toga uzeli su moj telefon i otišli. Vidio sam uviđaj i tamo kako neko leži pokriven- ispričao nam je Mulaosmanović.
Ovo jel ? dosli i sta je trebao izaci iz kafane,pustit ih da rade sta hoce i plakati - jasta kako ti rece
Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2020, 11:00 Evo neki forumaši pišu svoja negativna iskustva sa migrantima ali to se ne može porediti sa ovim slučajem. Da su migranti došli u kafanu i ubili nekoga onda bi se mogli samo migranti kriviti ali umjesto da se zove policija, gazda ili konobar zove svoje jarane da se obračunaju, to onda nije više migranti vs. mještani nego obračun dvije "bande", divlji zapad, i tako je neko platio životom. Nije druga strana ništa bila bolja od tih "divljaka" te noći.
Jos pod navodnike divljaci.

Garant "braca" pa nekako cemo saprat to ... bitno je da su "braca".

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23899 times
Been thanked: 6243 times

Post by Veca » 18 Nov 2020, 16:54

lilith1 wrote: 18 Nov 2020, 12:55
pizarro wrote: 18 Nov 2020, 12:45 a cekaj, ako izvadi noz i krene na tebe, ti ga upucas, zar nije samoodbrana u pitanju?
Naravno da je samoodbrana ,pa nož je hladno oružje nećeš čekati da te ubije. A ako nema ništa od oružja krenuo je fizički na tebe a ti si muško tu ne bi smio koristit oružje dok je za žene drugačije.
Smatra se da vam je jednak omjer sile.
I ne smiješ ga u leđa kad krene bježati upucati naravno ali ako je nužna samoodbrana dokaže se to lako i na kraju ti i vrate oružje i sve. A ne bi niko od nas ga koristio osim tako ;)

...ti pravo goris za utokom :D ...pa eto nabavi sebi, ali ne nagovaraj raju da i oni sebi nabave, nego ako ikago moze, da ih eskiviraju!

...ned'o bogo da imam pistolj, jako lako bih ga povukla! ...znam o cemu pricam! ...cuj, jos je sigurna da bi samo u slucaju njih pucali! :plavi ...koliko ti je godina, draga?!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 18 Nov 2020, 16:56

MarlboroGold wrote: 18 Nov 2020, 16:35
:roll
U svim eu državama, policija bi ih upucala.
Nek pucaju i naši.
Svi mi se morete obratit

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 18 Nov 2020, 16:58

Veca wrote: 18 Nov 2020, 16:54
lilith1 wrote: 18 Nov 2020, 12:55
Naravno da je samoodbrana ,pa nož je hladno oružje nećeš čekati da te ubije. A ako nema ništa od oružja krenuo je fizički na tebe a ti si muško tu ne bi smio koristit oružje dok je za žene drugačije.
Smatra se da vam je jednak omjer sile.
I ne smiješ ga u leđa kad krene bježati upucati naravno ali ako je nužna samoodbrana dokaže se to lako i na kraju ti i vrate oružje i sve. A ne bi niko od nas ga koristio osim tako ;)

...ti pravo goris za utokom :D ...pa eto nabavi sebi, ali ne nagovaraj raju da i oni sebi nabave, nego ako ikago moze, da ih eskiviraju!

...ned'o bogo da imam pistolj, jako lako bih ga povukla! ...znam o cemu pricam! ...cuj, jos je sigurna da bi samo u slucaju njih pucali! :plavi ...koliko ti je godina, draga?!
Pa zato i nemas, a da mozes pitat momka kojeg su ubili sinoc dali bi volio da je imao oruzje da se brani - sta mislis kakav bi odgovor bio ?

Nikada ne zatrebalo, nikad - ali kad netko krene da te ubije .. bolje da ima (posebno zene koje se fizicki ne mogu odbraniti u vecini slucajeva)

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 18 Nov 2020, 16:58

animals wrote: 18 Nov 2020, 13:05 Kako se mogu strani drzavljani pustiti da bez dokumenata
tumuraju drzavom..
pitanje za nagradu..

...pitaj EU i UN-e :cudi

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 18 Nov 2020, 17:04

MorningStar wrote: 18 Nov 2020, 16:58
Veca wrote: 18 Nov 2020, 16:54 [/u][/b]

Pa zato i nemas, a da mozes pitat momka kojeg su ubili sinoc dali bi volio da je imao oruzje da se brani - sta mislis kakav bi odgovor bio ?

Nikada ne zatrebalo, nikad - ali kad netko krene da te ubije .. bolje da ima (posebno zene koje se fizicki ne mogu odbraniti u vecini slucajeva)
upravo
zato ni ja nemam pistolj jer znam da bih pucao cak i na probleme u saobracaju u momentu i srecom brzo ohladim i prodje me to

sav problem je rad policije tj njihov nerad
a onda i mi sami koji biramo itd
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 18 Nov 2020, 17:05

Veca wrote: 18 Nov 2020, 16:58
animals wrote: 18 Nov 2020, 13:05 Kako se mogu strani drzavljani pustiti da bez dokumenata
tumuraju drzavom..
pitanje za nagradu..

1) Stranac može ulaziti u BiH i boraviti na njenoj teritoriji s važećom putnom ispravom u koju je unesena viza ili odobrenje boravka, ako ovim Zakonom ili međunarodnim ugovorom nije drugačije određeno. Ulazak, boravak, kretanje i izlazak stranaca mogu biti ograničeni pod uslovima propisanim ovim ili drugim zakonom. (2) Stranci koji zakonito borave u BiH pod uslovima koje određuje ovaj Zakon uživaju pravo na slobodu kretanja unutar BiH i slobodan izbor mjesta boravka, ako nije drugačije određeno ovim ili drugim zakonom u posebnim oblastima iz razloga javnog interesa u demokratskom društvu. (3) Prava iz stava (2) ovog člana mogu biti djelimično ili potpuno ograničena u skladu sa zakonom u mjeri koja je neophodna u demokratskom društvu u interesu državne ili javne sigurnosti, radi očuvanja javnog poretka, sprečavanja kriminala, zaštite zdravlja ili morala, ili radi zaštite prava i sloboda drugih. (4) Sigurnosnu provjeru za stranca s ciljem utvrđivanja razloga sigurnosti BiH provodi Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine. Pravilnik o načinu provođenja sigurnosne provjere donosi generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.
Član 14. (Utvrđivanje identiteta stranca) (1) Stranac čiji identitet nije moguće odmah utvrditi ili postoje osnovi sumnje u istinitost njegovih navoda o identitetu, stavit će se pod nadzor i može mu se izreći i mjera protjerivanja iz BiH ako se identitet ne može sa sigurnošću utvrditi ni u roku od šest sati od dovođenja stranca u službene prostorije.
Član 16. (Nezakonit ulazak u BiH) Nezakonitim ulaskom u BiH smatra se ako stranac: a) pređe ili pokuša preći državnu granicu van graničnog prijelaza otvorenog za međunarodni saobraćaj ili van graničnog prijelaza namijenjenog za saobraćaj između BiH i susjednih država ako je državljanin susjedne države i nije drugačije određeno međunarodnim sporazumom, ili van vremena u kojem granični prijelaz radi ili prije proteka roka u kojem ne može ući u BiH; b) izbjegne ili pokuša izbjeći graničnu kontrolu; c) pri prelasku državne granice upotrijebi tuđu, nevažeću, odnosno nevaljanu putnu ispravu; d) organu nadležnom za kontrolu prelaska državne granice navede neistinite podatke; e) uđe u državu za vrijeme trajanja mjere protjerivanja
Član 107. (Namjera i zahtjev za međunarodnu zaštitu) (1) Namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu stranac može iskazati na graničnom prijelazu Graničnoj policiji ili u BiH organizacionim jedinicama Službe. (2) Kada stranac navede razloge iz člana 91. (Princip zabrane vraćanja, "non-refoulement") ovog zakona, organ pred kojim je izjava data obavezan je odmah obavijestiti nadležnu organizacionu jedinicu Službe, koja je potom obavezna stranca preuzeti. (3) Služba izdaje potvrdu o izraženoj namjeri podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu i određuje pravac kretanja i rok koji je potreban da bi stranac lično podnio zahtjev za međunarodnu zaštitu Ministarstvu u sjedištu. Ta potvrda smatra se odobrenjem boravka za navedeni određeni rok i određeni pravac kretanja.
Član 108. (Isključenje primjene sankcija za nezakonit ulazak u BiH) Prema podnosiocu zahtjeva za međunarodnu zaštitu koji dolazi direktno s teritorije gdje mu je bio ugrožen život ili sloboda, ne primjenjuju se sankcije zbog nezakonitog ulaska ili prisustva u BiH, pod uslovom da se bez odgađanja prijavi organu iz člana 107. (Namjera i zahtjev za međunarodnu zaštitu) stav (1) ovog zakona i izloži valjane razloge za nezakonit ulazak ili prisustvo u BiH.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3773 times
Been thanked: 6932 times

Post by Matan » 18 Nov 2020, 17:28

tumuraju drzavom..
pitanje za nagradu..

U EU, ne tumaraju..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 18 Nov 2020, 17:49

MorningStar wrote: 18 Nov 2020, 17:05

1) Stranac može ulaziti u BiH i boraviti na njenoj teritoriji s važećom putnom ispravom u koju je unesena viza ili odobrenje boravka, ako ovim Zakonom ili međunarodnim ugovorom nije drugačije određeno. Ulazak, boravak, kretanje i izlazak stranaca mogu biti ograničeni pod uslovima propisanim ovim ili drugim zakonom. (2) Stranci koji zakonito borave u BiH pod uslovima koje određuje ovaj Zakon uživaju pravo na slobodu kretanja unutar BiH i slobodan izbor mjesta boravka, ako nije drugačije određeno ovim ili drugim zakonom u posebnim oblastima iz razloga javnog interesa u demokratskom društvu. (3) Prava iz stava (2) ovog člana mogu biti djelimično ili potpuno ograničena u skladu sa zakonom u mjeri koja je neophodna u demokratskom društvu u interesu državne ili javne sigurnosti, radi očuvanja javnog poretka, sprečavanja kriminala, zaštite zdravlja ili morala, ili radi zaštite prava i sloboda drugih. (4) Sigurnosnu provjeru za stranca s ciljem utvrđivanja razloga sigurnosti BiH provodi Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine. Pravilnik o načinu provođenja sigurnosne provjere donosi generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.
Član 14. (Utvrđivanje identiteta stranca) (1) Stranac čiji identitet nije moguće odmah utvrditi ili postoje osnovi sumnje u istinitost njegovih navoda o identitetu, stavit će se pod nadzor i može mu se izreći i mjera protjerivanja iz BiH ako se identitet ne može sa sigurnošću utvrditi ni u roku od šest sati od dovođenja stranca u službene prostorije.
Član 16. (Nezakonit ulazak u BiH) Nezakonitim ulaskom u BiH smatra se ako stranac: a) pređe ili pokuša preći državnu granicu van graničnog prijelaza otvorenog za međunarodni saobraćaj ili van graničnog prijelaza namijenjenog za saobraćaj između BiH i susjednih država ako je državljanin susjedne države i nije drugačije određeno međunarodnim sporazumom, ili van vremena u kojem granični prijelaz radi ili prije proteka roka u kojem ne može ući u BiH; b) izbjegne ili pokuša izbjeći graničnu kontrolu; c) pri prelasku državne granice upotrijebi tuđu, nevažeću, odnosno nevaljanu putnu ispravu; d) organu nadležnom za kontrolu prelaska državne granice navede neistinite podatke; e) uđe u državu za vrijeme trajanja mjere protjerivanja
Član 107. (Namjera i zahtjev za međunarodnu zaštitu) (1) Namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu stranac može iskazati na graničnom prijelazu Graničnoj policiji ili u BiH organizacionim jedinicama Službe. (2) Kada stranac navede razloge iz člana 91. (Princip zabrane vraćanja, "non-refoulement") ovog zakona, organ pred kojim je izjava data obavezan je odmah obavijestiti nadležnu organizacionu jedinicu Službe, koja je potom obavezna stranca preuzeti. (3) Služba izdaje potvrdu o izraženoj namjeri podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu i određuje pravac kretanja i rok koji je potreban da bi stranac lično podnio zahtjev za međunarodnu zaštitu Ministarstvu u sjedištu. Ta potvrda smatra se odobrenjem boravka za navedeni određeni rok i određeni pravac kretanja.
Član 108. (Isključenje primjene sankcija za nezakonit ulazak u BiH) Prema podnosiocu zahtjeva za međunarodnu zaštitu koji dolazi direktno s teritorije gdje mu je bio ugrožen život ili sloboda, ne primjenjuju se sankcije zbog nezakonitog ulaska ili prisustva u BiH, pod uslovom da se bez odgađanja prijavi organu iz člana 107. (Namjera i zahtjev za međunarodnu zaštitu) stav (1) ovog zakona i izloži valjane razloge za nezakonit ulazak ili prisustvo u BiH.

...sto si ti koji qratz, na me se okomio, pa me samo citiras, podebljavas, ubacujes zakone?! :cudi ...ne izvrci moje rijeci, plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

...jedna mala kvaka, oni se ne tretiraju kao stranci, nego migranti, za njih vaze drugi paragrafi!

...taj mladic, sto je sinoc poginuo, a i njegov brat tesko ranjen, da su bogdom imali zolju! ...i haj sad :mah

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 18 Nov 2020, 17:50

animals wrote: 18 Nov 2020, 17:28

U EU, ne tumaraju..
u EU (Grcka) prvo ulaze!

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 18 Nov 2020, 17:56

MorningStar wrote: 18 Nov 2020, 15:04
prog321 wrote: 18 Nov 2020, 15:01

Bilo bi mi zao. Bio bih sjeban. Trazio bih osvetu. I sve ostalo.
Ali stojim da se to moze desiti svakom ko krene u neki fizicki obracun..
Nasrnuo na migranta. Ovaj odmah potego noz. Nezgodno mjesto. Ima tu puno i sudbine.
Pa kako bi reagovao da ti dodju sjede razbijaju kafanu , policija vise ni ne dolazi na takve prijave jer nema koristi ? Pustio bi ? Ili da ti udju u kucu - ti bi izasao pa zvao policiju i cekao da pobjegnu il sta ??

Ovdje je hronicni problem sto se dopusta licima koja su nelegalno tu da se krecu ulicama bez da su uopste identificirani i rade sta hoce - kako se takva lica mogu voziti busevima- mijenjati pare mjenjacicama,prositi - i onda jos pljackat,maltretirati ubijati itd?
Isto bih postupio ko taj vlasnik. Isto bih krenuo.
Sve bih isto uradio.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Post Reply

Return to “BiH”