Draško Stanivuković

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3943 times
Been thanked: 2969 times
Status: Offline

Re: Draško Stanivuković

Post by Pasaga »

REMB wrote: 19 Nov 2020, 19:53 Slatkorjeciv je. Kad bi promjenio svoje stavove o Srebrenici i kad se ne bi poveo za Dodikovom retorikom i jahao o nekakom otcjepljenju manjeg BH entiteta, on bi usitinu mogao bit neko ko bi s ovima iz Federacije gradio drzavu BiH.
A malo nam fali te drzavnicke politike i stava da nas drugi shvate i prihvate ozbiljno.
Zasad nam se smiju.
tanko je zita u tom djelu drzave
bruka....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2920 times
Been thanked: 24199 times

Post by HAVANA »

Ma vala i pun mi qrac vise prica i prepadanja neko ce te zaklat, pobit... Nit je 92g nit to moze vise tako. Ok, ako bude nesto eto rokacemo se. Sta je problem? Hajmo sad radit i pokusat da se ne porokamo. Zivit nam je jedni pored drugih kako god. Sta sad trebam djecu opterecavat citav zivot sa tim? Radje bi da ih obrazujem.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Ja zivim ovde. Moje dijete zivi ovde, skoluje se i sve ostalo. Nije ni u berlinu ni u becu pa da ima bezbroj mogucnosti. A ja i ne zelim da je u berlinu ili becu.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Ne bi da me neko pogresno razumije, nemam nista protiv dijaspore. I sam sam bio vani i vratio se jer sam to zelio. Ali taj neko ce ustati i otici na posao nekom lijepom avenijom, svjeze sapranom ulicom, ostaviti dijete u vrticu ili skoli u kojoj ce mu sistem ponuditi sigurnost, kvalitetno obrazovanje, bezbroj mogucnosti a roditelju posao za koji ce biti placen. Ima sistem, trziste, naplatu... Sve prilicno jasno i sigurno. Iz te perspektive nama koji smo ovde pricati kako ne trebamo saradjivati jedni sa drugim, da niko ne valja i nista ne moze, ograniciti nam okolinu za zivot i poslovanje na jedan dio i narod je suludo. Ja moram raditi, meni je dobro jutro prvog u mjesecu 13000km.Ja moram raditi i sa zeljkom sa pala i vladom iz lukavice i draganom iz brckog. I radim. Bez ikakvih problema vec skoro 20 godina. Od toga svega mozemo podizati djecu, skolovati, omoguciti im obrazovanje, putovanje i sve ono sto moze rasteretiti mozak mladog covjeka od ove mrznje i gluposti kojoj nema kraja. Mi nemamo taj luksuz da biramo sta cemo i kako. Sami krcimo put i zaradjujemo novac i sve sto je potrebno. A za to sve je potrebna saradnja. Drugacije ne moze. Hajmo radit. :cudi Ja ne vidim drugi nacin. Ako neko zna nek mi kaze, ja ga ne vidim.A ne zelim da mi djeca idu iz bih.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22829 times
Been thanked: 20925 times

Post by Masamune »

To ne želi niko Havana. Draško je u pravu što se tiče ekonomije da ona mora biti prioritet svugdje u BiH i da se raskrinka sav organizovani kriminal, jer je RS u još većoj bijedi nego federacija. Međutim vara se ako misli da će pitanje Srebrenice i zločina moći tek tako samo gurati pod tepih pod opravdanjem da on lično ništa sa time nije imao, a ujedno se grli i ljubi sa ljudima koji drže četničke zastave. Ovdje ne govorimo o običnim ljudima koji sve manje govore o ratovima iz prošlosti, već političaru koji nastupa u javnosti. Ako on kao političar u javnosti bude izbjegavao baviti se i tim pitanjima onda je nemoguće graditi suživot. Sama politika u RS mora prepoznati da se suživot na višim nivoima može graditi samo i isključivo prihvatanjem činjenica i sramote iz njihove prošlosti.
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2586 times
Been thanked: 1213 times

Post by amidza idriz »

Ja sam samo rekao da je novinar pretjerao u prvom intervjuu...BiH, Bosnjaci, genocid, Srebrenica...ono bas previse za covjeka koji jos nije ni sjeo u fotelju.
Pitaj ga o investicijama, planovima u gradu pa onda polako sire i sire a doce sve na red.

Meni na i oko kuce vise je radilo nebosnjaka nego samih komsija. Oko cega god pocnem svi znaju sve a niko nista ne zna. Kada dovedem majstore sa strane onda sam najgori. Ma zaboli me sta ko misli ali hocu da kazem da treba makar, makar raditi a ne moramo se intenzivno druziti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25325 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca »

...ja sam sigurna da ce on i u Srebrenicu otici, samo nece genocid preko usta prevaliti! ...ako ga ne upucaju, mog'o bi on i predsjednik BiH postat'! :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22829 times
Been thanked: 20925 times

Post by Masamune »

JEste i to činjenica da je novinar postupio previše amaterski i emocionalno. Moglo i trebalo je puno bolje.
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz »

Veca wrote: 19 Nov 2020, 20:49 ...ja sam sigurna da ce on i u Srebrenicu otici, samo nece genocid preko usta prevaliti! ...ako ga ne upucaju, mog'o bi on i predsjednik BiH postat'! :D
Mislim da nece moci.
Dobro je to sto su rekli da negatorima genocida nije mjesto u Srebrenici sto smatram ispravnim.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca »

...Drasko je zaeban, a vec dugo cilj pred ocima ima, on ne skrece s tog puta! ...moje misljenje, treba ga malo pustiti, jos on nije zasjeo u tu fotelju!
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14437 times
Been thanked: 24312 times

Post by Fuddo »

Ev pogledah
E ako je ovo alternativa...
Nedobog nikom.
Dozvolite da se obratimo
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

Fuddo wrote: 19 Nov 2020, 20:58 Ev pogledah
E ako je ovo alternativa...
Nedobog nikom.

...nemas nikog drugog, bolan! ...bilo bi mi draze da su izabrali, zaboravila sam mu ime, onog iz Pravde za Davida, ono je momak i pol!
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Mocan_Nick wrote: 19 Nov 2020, 19:48 Gledah ga u Pressingu..

Imao je i finih izjava..
Poput one..parafraziram
Srbi nikad nece besto prihvatiti, bosnjaci nece nesto prihvatiti, hrvati isto tako..
Al daj da predjemo preko toga i radimo za buducnost za ekonomiju

Nasi nece njega volit, njihovi nece nase voliti..

Al ako mogu unaprijedit buducnost nasu, nase djece..
Onda treba to ostavit po strani i ici dalje..
Ne zaboraviti, ali i ne treba potencirat
Izvini ali ako mu halališ negiranje genocida, jezika, države, zastave, agresije, etničkog čišćenja šta je drugo nego zaboraviti?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB »

amidza idriz wrote: 19 Nov 2020, 20:45 Ja sam samo rekao da je novinar pretjerao u prvom intervjuu...BiH, Bosnjaci, genocid, Srebrenica...ono bas previse za covjeka koji jos nije ni sjeo u fotelju.
Pitaj ga o investicijama, planovima u gradu pa onda polako sire i sire a doce sve na red.

Meni na i oko kuce vise je radilo nebosnjaka nego samih komsija. Oko cega god pocnem svi znaju sve a niko nista ne zna. Kada dovedem majstore sa strane onda sam najgori. Ma zaboli me sta ko misli ali hocu da kazem da treba makar, makar raditi a ne moramo se intenzivno druziti.
Nije pretjerao. Ta pitanja "srebrenica, genocid, cetnicka zastava" otkrivaju njegovu licnu kartu.
To je vazno da znamo s kim imamo posla.
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz »

REMB wrote: 19 Nov 2020, 21:43
amidza idriz wrote: 19 Nov 2020, 20:45 Ja sam samo rekao da je novinar pretjerao u prvom intervjuu...BiH, Bosnjaci, genocid, Srebrenica...ono bas previse za covjeka koji jos nije ni sjeo u fotelju.

Nije pretjerao. Ta pitanja "srebrenica, genocid, cetnicka zastava" otkrivaju njegovu licnu kartu.
To je vazno da znamo s kim imamo posla.
Pa dobro onda da sacekamo da se neko rodi sa drugacijim pogledima ko ce nama udovoljiti.
Sa Dodikom znamo na cemu smo sve dok je ziv i u politici, sve ce uraditi da naskodi drzavi.
Sa svima drugima ''mozda'' postoji trunka nade da se nesto promijeni za nasih zivota.
Dripac Drasko je samo jedan gradonacelnik koji nas se malo ili nikako ne tice a ne clan predsjednistva. Kada dodje do toga onda cemo gledati koga podrzati.
Kao sada trebamo biti iznenadjeni njegovim ili bilo cijim drugim stavovima iz brloga.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3943 times
Been thanked: 2969 times

Post by Pasaga »

en cojk veli,prioritet mi je saradnja i veze sa Srbijom
kako,sta sad .... :kafa
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Pasaga wrote: 20 Nov 2020, 05:11 en cojk veli,prioritet mi je saradnja i veze sa Srbijom
Pa to je prirodno. Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji su vjerovali da će težiti saradnji sa, recimo, istanbulom. Ok, Istanbul je loš primjer. On ih ipak privlači, ali je to više genetski :o
Ali, evo, recimo da kairom.
Svi mi se morete obratit
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Nije mu los onaj kucarak, sa pozlacenim podovima.Bas je lijepo sto se brine za obicnog covjeka :ooo, kaze pusta besplatno da se slikaju maturanti - nece covjek ni dinar :ooo

Image
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2816 times
Been thanked: 5046 times

Post by Nora Ibsenova »

Ovaj umislio da je Grk :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4464 times
Been thanked: 3442 times

Post by Melek »

Fufe wrote: 20 Nov 2020, 12:05
Pasaga wrote: 20 Nov 2020, 05:11 en cojk veli,prioritet mi je saradnja i veze sa Srbijom
Pa to je prirodno. Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji su vjerovali da će težiti saradnji sa, recimo, istanbulom. Ok, Istanbul je loš primjer. On ih ipak privlači, ali je to više genetski :o
Ali, evo, recimo da kairom.
Ma nek on nama pomogne da UZP napokon prestane blokirati i da FBiH napokon proradi, kuš više od njega, puna kapa. Baji strogo zamjeram koaliranje sa UZP-om na našu štetu. Ha ja!
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”