Ne bi da me neko pogresno razumije, nemam nista protiv dijaspore. I sam sam bio vani i vratio se jer sam to zelio. Ali taj neko ce ustati i otici na posao nekom lijepom avenijom, svjeze sapranom ulicom, ostaviti dijete u vrticu ili skoli u kojoj ce mu sistem ponuditi sigurnost, kvalitetno obrazovanje, bezbroj mogucnosti a roditelju posao za koji ce biti placen. Ima sistem, trziste, naplatu... Sve prilicno jasno i sigurno. Iz te perspektive nama koji smo ovde pricati kako ne trebamo saradjivati jedni sa drugim, da niko ne valja i nista ne moze, ograniciti nam okolinu za zivot i poslovanje na jedan dio i narod je suludo. Ja moram raditi, meni je dobro jutro prvog u mjesecu 13000km.Ja moram raditi i sa zeljkom sa pala i vladom iz lukavice i draganom iz brckog. I radim. Bez ikakvih problema vec skoro 20 godina. Od toga svega mozemo podizati djecu, skolovati, omoguciti im obrazovanje, putovanje i sve ono sto moze rasteretiti mozak mladog covjeka od ove mrznje i gluposti kojoj nema kraja. Mi nemamo taj luksuz da biramo sta cemo i kako. Sami krcimo put i zaradjujemo novac i sve sto je potrebno. A za to sve je potrebna saradnja. Drugacije ne moze. Hajmo radit.

Ja ne vidim drugi nacin. Ako neko zna nek mi kaze, ja ga ne vidim.A ne zelim da mi djeca idu iz bih.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.