Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2746 times
- Been thanked: 8590 times
- Status: Online
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Status: Offline
Re: 28 godina prolazio pored jame u koju je pobacao tijela 51 ubijenih civila
Da medjutim ispucao je sve sto je mogao da provalja kroz populizam - zato je sad na lokalnim ga isp**io a na opcim ce tek da to uradi ako uopste mu stranka doceka opste izbore.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 13:56 Ma Komšić je nula političar. Meni je pao u očima odmah nakon napuštanja SDP-a. Taj lik jedno govori, drugo misli, a treće radi. Personifikacija prelivode koja kupi glasove na populizmu, zlatnom ljiljanu itd. ne nudeći ništa konkretno.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ama baš ništa. Bakir je poklonio čoviću vlast kakvu ovaj nije mogao ni sanjati.MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 13:36I sta se dobilo a sta sprijecilo to sto Covic nije u predsjednistvu ?Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 13:34
Nije se glasalo ZA Komšića nego PROTIV Čovića i to je se postiglo tako da ne znam šta ima veze sad komentar što je imao propusta u svom mandatu.
Sad bukvalno vlada federacijom.
Svi mi se morete obratit
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Kad imamo znacajno biracko tijelo koje mozes povuci za nos jeftinim izjavama i populizmom bez ikakvog pokrica...Fufe wrote: 20 Nov 2020, 14:00Ama baš ništa. Bakir je poklonio čoviću vlast kakvu ovaj nije mogao ni sanjati.MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 13:36
I sta se dobilo a sta sprijecilo to sto Covic nije u predsjednistvu ?
Sad bukvalno vlada federacijom.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14136 times
- Been thanked: 23480 times
Cuj to?MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 13:56 Ma Komšić je nula političar. Meni je pao u očima odmah nakon napuštanja SDP-a. Taj lik jedno govori, drugo misli, a treće radi. Personifikacija prelivode koja kupi glasove na populizmu, zlatnom ljiljanu itd. ne nudeći ništa konkretno.
Sad ne valja ni on?
Dozvolite da se obratimo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Re: Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH
Evo ga udara po prstima:
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici odluku o održavanju zajedničke vojne vježbe sa Srbijom.
Kako su naveli u saopštenju iz Predsjedništva, riječ je o vježbi u kojoj će učestvovati Oružane snage Bosne i Hercegovine i Vojska Srbije.
"Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o organiziranju i realizaciji bilateralne vojne vježbe uz sudjelovanje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije" naveli su u saopćenju iz Predsjedništva.
Ova vježba trebala bi se održati na teritoriji Bosne i Hercegovine.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4157 times
- Been thanked: 3824 times
I treba da homogenizuje i ujedini Hrvatske nacionaliste, bar će onda i najnaiviji Bošnjak znati na čemu je.MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 13:53Puno pises a nista ne napises. Dosta je jedan poput Dodika ili Covica i to je to - imaju pravo na veto i onda mozes da pises izjave koje su ravne toalet papiru jer nemaju nikakve tezine , pored toga sto je predsjednistvo BiH vise da kazemo ceremonijalna funkcija nego ona koja nosi bilo kakvu moc.Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 13:48
Ne smeta Čovič u predsjedništvu nego kombinacija Dodik-Čović u predsjedništvu i svo orgijanje na sastancima četvorke Dodik-Čović-Plenković-Vučić gdje je se spriječilo ponižavanje i kusuranje, poruke u stili Cvetković-Maček.
To što hrvatski nacionalisti imaju i dalje određena prava iako im je poglavica poražen i što Komšić kao predsjednik države ima ograničeno djelovanje je isto posljedica Daytona gdje bi neke stvari lakše bile kada bi se ukinula konstitutivnost i bio 1 čovjek 1 glas 1 predsjednik.
Dodik i Covic redovno sjede - ne vidim sta se to sprijecilo - osim mozda sto se pomoglo HDZu da homogenizuje i ujedini Hrvate i osvaja skoro sve njihove glasove za razliku od prije kada se HDZ poceo da osipa po onim manjim strankama.
Bilo bi kad bi bilo da je onako ovako ... itd itd bla bla.. a kako je na terenu ?
Komsic se uvalio na fotelju prodavajuci "mi protiv njiHa sac'emo im suknut" i kad se uvalio sve ok, kad je doslo do ispunjavanja onoga o cemu je blebetao a znao da ne moze uraditi onda samo otisao i pokucao na SDA vrata da mu stave sta u djep i ozvanicio se kao sda/2.
Kod nas je najlaske ljude zedne preko vode... samo reci e mi cemo njima ojhaaaa![]()
Evo SDA je pala u najvažnijim opštinama pa je li to homogenizovalo Bošnjake? Jest šipak. I onda se čude srpski i hrvatski predstavnici zašto stranci kada žele uraditi nešti pro-BiH više slušaju i ugađaju Bošnjacima.
Bošnjak će uvijek pokazati da je za građansku BiH pa čak i kod glasanja za ceremonijalnu funkciju. Eto izgubio je i Flautar na izborima pa ne vidih da su se i najfiniji Hrvati okupili oko Njihove Stranke nego svi prema nacionalističkom HDZu. Moralisanje od takvih Hrvata koji glume multi-kulti građane a kod prve situacije se okupiše oko najgore hrvatsie stranke i ne treba uzeti za ozbiljno.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2319 times
- Been thanked: 1109 times
Zasto bi udarao po prstima?MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 14:12 Evo ga udara po prstima:Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici odluku o održavanju zajedničke vojne vježbe sa Srbijom.
Kako su naveli u saopštenju iz Predsjedništva, riječ je o vježbi u kojoj će učestvovati Oružane snage Bosne i Hercegovine i Vojska Srbije.
"Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o organiziranju i realizaciji bilateralne vojne vježbe uz sudjelovanje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije" naveli su u saopćenju iz Predsjedništva.
Govedo iz Laktasa ovim pokusava da precuti i zamagli NATO vjezbu na Manjaci i Glamocu sve sa avionima.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Posebno onaj u inostranstvu - popularno prozvane minhenske udarne brigade. Dok situacija u BiH je katastrofalna na svim poljima, treba to zaboraviti i raspirivati nacionalizam. Pametno.Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 14:14
I treba da homogenizuje i ujedini Hrvatske nacionaliste, bar će onda i najnaiviji Bošnjak znati na čemu je.
Evo SDA je pala u najvažnijim opštinama pa je li to homogenizovalo Bošnjake? Jest šipak. I onda se čude srpski i hrvatski predstavnici zašto stranci kada žele uraditi nešti pro-BiH više slušaju i ugađaju Bošnjacima.
Bošnjak će uvijek pokazati da je za građansku BiH pa čak i kod glasanja za ceremonijalnu funkciju. Eto izgubio je i Flautar na izborima pa ne vidih da su se i najfiniji Hrvati okupili oko Njihove Stranke nego svi prema nacionalističkom HDZu. Moralisanje od takvih Hrvata koji glume multi-kulti građane a kod prve situacije se okupiše oko najgore hrvatsie stranke i ne treba uzeti za ozbiljno.
Da su Bosnjackog clana predsjednistva izabrali srbi ili hrvati sta mislis dali bi to pomoglo SDA ? Politika je pragmatizam.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22374 times
- Been thanked: 20444 times
Što bi mi valjao? Vremenom je pokazao da je katastrofalan poltičar. Dobio je šansu, pa i moju, pa je istu prokockao. Glasao sam za njega samo dok je bio u SDP-u. Jebeš ti političara koji kampanju vodi sa hu ha ja ratnik, zlatni ljiljan, baci koji šukac Kolindi, Čoviću, Vučiću i Dodiku i tako dalje. Zadnji izbori su pokazali da su takve predizborne kampanje na izdisaju.Fuddo wrote: 20 Nov 2020, 14:08Cuj to?MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 13:56 Ma Komšić je nula političar. Meni je pao u očima odmah nakon napuštanja SDP-a. Taj lik jedno govori, drugo misli, a treće radi. Personifikacija prelivode koja kupi glasove na populizmu, zlatnom ljiljanu itd. ne nudeći ništa konkretno.
Sad ne valja ni on?
Last edited by Masamune on 20 Nov 2020, 14:20, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2706 times
- Been thanked: 4840 times
Vazda na Maksumče.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 13:53To Beniju treba uvaliti, ali prethodno ga vezati za stolicuMorningStar wrote: 20 Nov 2020, 13:47
I cevape tuzlanske kao test da pojede (sa vise poljeva) a ne ono suho sto zovu somun![]()
![]()
Opet offtopic. Nora je opet kriva.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ja sam mislio da smo mi vec usli u nato ? Mislim ono nema map i ovo i ono ?amidza idriz wrote: 20 Nov 2020, 14:15Zasto bi udarao po prstima?
Govedo iz Laktasa ovim pokusava da precuti i zamagli NATO vjezbu na Manjaci i Glamocu sve sa avionima.
A kad bude kolona vojske prelazila iz Srbije u BiH onda mozda upitati se dal je to bas lijepo na ovakvom politickom tlu ?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2706 times
- Been thanked: 4840 times
Vidi dumketa, prebacio nas vamo đe ja nemam puljke 
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14136 times
- Been thanked: 23480 times
Sta je prokockao?MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 14:19Što bi mi valjao? Vremenom je pokazao da je katastrofalan poltičar. Dobio je šansu, pa i moju, pa je istu prokockao. Glasao sam za njega samo dok je bio u SDP-u. Jebeš ti političara koji kampanju vodi sa hu ha ja ratnik, zlatni ljiljan, baci koji šukac Kolindi, Čoviću, Vučiću i Dodiku i tako dalje. Zadnji izbori su pokazali da su takve predizborne kampanje na izdisaju.
Sta je to trebao, mogao, uraditi, a nije?
Sta si ti ocekivao od njega?
Dozvolite da se obratimo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Pa zasto ga onda birati ? (upravo se slazem uradio je koliko je mogao a to je - nista, a uradio je ono sto je i planirao - natrpao dzepove)
Da se "sukne" Hrvatima - pa da isti blokiraju sve sto mogu da blokiraju na nivou Federacije (a mogu skoro sve) , da se Hrvati pocnu "suskati" aktivno sa RSom ? Da HDZ povrati sve glasove koje je bio poceo gubiti igrajuci na kartu "vidite oni nama mi smo ugrozeni".... Sve to da im "suknemo", a ustvari sami sebi suknuli na kraju.
Da se "sukne" Hrvatima - pa da isti blokiraju sve sto mogu da blokiraju na nivou Federacije (a mogu skoro sve) , da se Hrvati pocnu "suskati" aktivno sa RSom ? Da HDZ povrati sve glasove koje je bio poceo gubiti igrajuci na kartu "vidite oni nama mi smo ugrozeni".... Sve to da im "suknemo", a ustvari sami sebi suknuli na kraju.
Last edited by MorningStar on 20 Nov 2020, 14:33, edited 1 time in total.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2746 times
- Been thanked: 8590 times
8 ili 9 stranica.. Sve sa šolje. Noge su mi utrnule, evo ne mogu ustati
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22374 times
- Been thanked: 20444 times
Političar kakav je potreban BiH, a vjerovao sam da bi to on mogao biti s obzirom ko je bio za vrijeme rata. Da iza sebe ima konkretan plan i program za sva ili većinu pitanju u BiH, ekonomija, institucije itd. Ja to kod njega ni u jednom momentu nisam vidio. Nadao sam se da će sa DF biti konkretniji, ali opet ništa. Pokazao se kao prelivoda koja je uvijek sjedila na dvije stolice. Izdao je kompletnu ljevicu tako što je postao poltron SDA, a što je najgore što je mogao uraditi. Zato ga sad nema nigdje.Fuddo wrote: 20 Nov 2020, 14:31Sta je prokockao?MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 14:19
Što bi mi valjao? Vremenom je pokazao da je katastrofalan poltičar. Dobio je šansu, pa i moju, pa je istu prokockao. Glasao sam za njega samo dok je bio u SDP-u. Jebeš ti političara koji kampanju vodi sa hu ha ja ratnik, zlatni ljiljan, baci koji šukac Kolindi, Čoviću, Vučiću i Dodiku i tako dalje. Zadnji izbori su pokazali da su takve predizborne kampanje na izdisaju.
Eto bio je umjesto Čovića. Ok. I šta je uradio osim toga? Ništa. On nije profil za političara uopšte. Populizam sa jednom dozom inaćenja i impulsivnog reagovanja na neke postupke Srba i Hrvata i to je sve, a narod ga je dizao u zvijezde. Jebeš to. Od toga se ne živi niti se jede.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Taare
- greatest

Zašto bi ovo bilo neš loše?MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 14:12 Evo ga udara po prstima:Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici odluku o održavanju zajedničke vojne vježbe sa Srbijom.
Isto paintball. Nek se djeca malo igraju.
Armije na nivou džibutija.
Tri bajraktara bi za tri dana sjebala srpsku armiju.
Našu za dan.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Plus što je prodao četvorku za dva ministarska mjestaMarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 14:38Političar kakav je potreban BiH, a vjerovao sam da bi to on mogao biti s obzirom ko je bio za vrijeme rata. Da iza sebe ima konkretan plan i program za sva ili većinu pitanju u BiH, ekonomija, institucije itd. Ja to kod njega ni u jednom momentu nisam vidio. Nadao sam se da će sa DF biti konkretniji, ali opet ništa. Pokazao se kao prelivoda koja je uvijek sjedila na dvije stolice. Izdao je kompletnu ljevicu tako što je postao poltron SDA, a što je najgore što je mogao uraditi. Zato ga sad nema nigdje.Fuddo wrote: 20 Nov 2020, 14:31
Sta je prokockao?
Eto bio je umjesto Čovića. Ok. I šta je uradio osim toga? Ništa. On nije profil za političara uopšte. Populizam sa jednom dozom inaćenja i impulsivnog reagovanja na neke postupke Srba i Hrvata i to je sve, a narod ga je dizao u zvijezde. Jebeš to. Od toga se ne živi niti se jede.
Svi mi se morete obratit
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Lose je jer je politicka situacija nepogodna da se mirimo vojskama jos uvijek, sama slika prelaska vojske Srbije preko drine nece dobro da legne.Fufe wrote: 20 Nov 2020, 14:39Zašto bi ovo bilo neš loše?
Isto paintball. Nek se djeca malo igraju.
Armije na nivou džibutija.
Tri bajraktara bi za tri dana sjebala srpsku armiju.
Našu za dan.
A vojske to jest.Eno ko Srbija se malo popravila ulozili su 500 mil eura u vojsku al opet talasika - nek neko pokusa zakuhati stukao bi ih nato mislili bi da je 99 bio vatromet. Nas naravno nema ni na mapi osim sto slikamo BOFORS i Nevu po 100 puta i tako.