Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22352 times
Been thanked: 20436 times
Status: Online

Re: 28 godina prolazio pored jame u koju je pobacao tijela 51 ubijenih civila

Post by Masamune »

Fufe wrote: 20 Nov 2020, 14:39
MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 14:38
Političar kakav je potreban BiH, a vjerovao sam da bi to on mogao biti s obzirom ko je bio za vrijeme rata. Da iza sebe ima konkretan plan i program za sva ili većinu pitanju u BiH, ekonomija, institucije itd. Ja to kod njega ni u jednom momentu nisam vidio. Nadao sam se da će sa DF biti konkretniji, ali opet ništa. Pokazao se kao prelivoda koja je uvijek sjedila na dvije stolice. Izdao je kompletnu ljevicu tako što je postao poltron SDA, a što je najgore što je mogao uraditi. Zato ga sad nema nigdje.

Eto bio je umjesto Čovića. Ok. I šta je uradio osim toga? Ništa. On nije profil za političara uopšte. Populizam sa jednom dozom inaćenja i impulsivnog reagovanja na neke postupke Srba i Hrvata i to je sve, a narod ga je dizao u zvijezde. Jebeš to. Od toga se ne živi niti se jede.
Plus što je prodao četvorku za dva ministarska mjesta :bua
To je posebna priča. Tu ne samo da je izdao ljevicu, već i građane.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times
Status: Offline

Re: Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH

Post by vrhbosnica »

Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 14:33
Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 14:20 Vidi dumketa, prebacio nas vamo đe ja nemam puljke :auf
8 ili 9 stranica.. Sve sa šolje. Noge su mi utrnule, evo ne mogu ustati 😂
one cetiri kafe??
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14135 times
Been thanked: 23476 times

Post by Fuddo »

MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 14:38
Fuddo wrote: 20 Nov 2020, 14:31

Sta je prokockao?
Sta je to trebao, mogao, uraditi, a nije?
Sta si ti ocekivao od njega?
Političar kakav je potreban BiH, a vjerovao sam da bi to on mogao biti s obzirom ko je bio za vrijeme rata. Da iza sebe ima konkretan plan i program za sva ili većinu pitanju u BiH, ekonomija, institucije itd. Ja to kod njega ni u jednom momentu nisam vidio. Nadao sam se da će sa DF biti konkretniji, ali opet ništa. Pokazao se kao prelivoda koja je uvijek sjedila na dvije stolice. Izdao je kompletnu ljevicu tako što je postao poltron SDA, a što je najgore što je mogao uraditi. Zato ga sad nema nigdje.

Eto bio je umjesto Čovića. Ok. I šta je uradio osim toga? Ništa. On nije profil za političara uopšte. Populizam sa jednom dozom inaćenja i impulsivnog reagovanja na neke postupke Srba i Hrvata i to je sve, a narod ga je dizao u zvijezde. Jebeš to. Od toga se ne živi niti se jede.
Kakav plan, konkretno?
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Odgovorite fudi. Ali, molim vas, nek bude konkretno :ooo
Čovjek istrajava u tome da bude konkretno.
Svi mi se morete obratit
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22352 times
Been thanked: 20436 times

Post by Masamune »

To Fudo zahtijeva malo više vremena. Dobićeš odgovor nekad večeras ili sutra ako večeras pretjeram sa pićem. Eto mogu se drugi uključiti ako žele.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Fufe wrote: 20 Nov 2020, 15:12 Odgovorite fudi. Ali, molim vas, nek bude konkretno :ooo
Čovjek istrajava u tome da bude konkretno.
Mozda razvoj ekonomije,obrazovanja,pravnog sistema,sporta - suzbijanje korupcije,bolja organizacija institucija,smanjenje administracije (gdje se moze) i tako ? :123
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2705 times
Been thanked: 4836 times

Post by Nora Ibsenova »

Sve diraj, samo nemoj da smanjuju administrativni aparat, jesi lud. :sok
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4153 times
Been thanked: 3824 times

Post by Naseef Mushroom »

MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 14:18
Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 14:14
I treba da homogenizuje i ujedini Hrvatske nacionaliste, bar će onda i najnaiviji Bošnjak znati na čemu je.
Evo SDA je pala u najvažnijim opštinama pa je li to homogenizovalo Bošnjake? Jest šipak. I onda se čude srpski i hrvatski predstavnici zašto stranci kada žele uraditi nešti pro-BiH više slušaju i ugađaju Bošnjacima.
Bošnjak će uvijek pokazati da je za građansku BiH pa čak i kod glasanja za ceremonijalnu funkciju. Eto izgubio je i Flautar na izborima pa ne vidih da su se i najfiniji Hrvati okupili oko Njihove Stranke nego svi prema nacionalističkom HDZu. Moralisanje od takvih Hrvata koji glume multi-kulti građane a kod prve situacije se okupiše oko najgore hrvatsie stranke i ne treba uzeti za ozbiljno.
Posebno onaj u inostranstvu - popularno prozvane minhenske udarne brigade. Dok situacija u BiH je katastrofalna na svim poljima, treba to zaboraviti i raspirivati nacionalizam. Pametno.

Da su Bosnjackog clana predsjednistva izabrali srbi ili hrvati sta mislis dali bi to pomoglo SDA ? Politika je pragmatizam.
Kao prvo, ne bira se Hrvatima predstavnik nego predsjednik iz reda hrvatskog naroda.

Nema šta, Draško povede nakon izbora kolonu iz Banjaluke, Zvorničani pogledaše kako su Sarajlije izabrale Srđana pa izvadiše BiH zastave a Dobojlije pjevaju kako je Dodik pao u glavnom im gradu jer je narodu dosta nacioanlizma i onda zla dijaspora ih sve zavadi.

Kakva Minhenska brigada više? Nije ovo godina 2002. Minhenska Brigada se danas bori sa prostatom, zubnom protezom i dioptrijom, većina dijasporaca su sami do prije 5 godina živjeli u BiH i iskusili su lično da je bratstvo i jedinstvo i FGR žešća ubleha, to su sve redom mladi Bošnjaci.
To da li bi biranje predstavnika Bošnjacima pomoglo SDA je nevažno jel to nije poenta.
Nije problem što Hrvati glasaju za HDZ i hrvatskog člana predsjedništva nego što biraju stranku i favoriziraju političara koji je anti-BiH i protiv te osobe glasaju Bošnjaci i samo iz tog razloga glasaju za njih.
Drugim riječima, da su uloge obrnute i da Hrvati i Srbi biraju Bošnjacima političare, da Bošnjaci vode anti-BiH politiku a da su Srbi i Hrvati pro-BiH onda se za dobrobit države i trebaju preglasavati.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 16:02
MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 14:18

Posebno onaj u inostranstvu - popularno prozvane minhenske udarne brigade. Dok situacija u BiH je katastrofalna na svim poljima, treba to zaboraviti i raspirivati nacionalizam. Pametno.

Da su Bosnjackog clana predsjednistva izabrali srbi ili hrvati sta mislis dali bi to pomoglo SDA ? Politika je pragmatizam.
Kao prvo, ne bira se Hrvatima predstavnik nego predsjednik iz reda hrvatskog naroda.

Nema šta, Draško povede nakon izbora kolonu iz Banjaluke, Zvorničani pogledaše kako su Sarajlije izabrale Srđana pa izvadiše BiH zastave a Dobojlije pjevaju kako je Dodik pao u glavnom im gradu jer je narodu dosta nacioanlizma i onda zla dijaspora ih sve zavadi.

Kakva Minhenska brigada više? Nije ovo godina 2002. Minhenska Brigada se danas bori sa prostatom, zubnom protezom i dioptrijom, većina dijasporaca su sami do prije 5 godina živjeli u BiH i iskusili su lično da je bratstvo i jedinstvo i FGR žešća ubleha, to su sve redom mladi Bošnjaci.
To da li bi biranje predstavnika Bošnjacima pomoglo SDA je nevažno jel to nije poenta.
Nije problem što Hrvati glasaju za HDZ i hrvatskog člana predsjedništva nego što biraju stranku i favoriziraju političara koji je anti-BiH i protiv te osobe glasaju Bošnjaci i samo iz tog razloga glasaju za njih.
Drugim riječima, da su uloge obrnute i da Hrvati i Srbi biraju Bošnjacima političare, da Bošnjaci vode anti-BiH politiku a da su Srbi i Hrvati pro-BiH onda se za dobrobit države i trebaju preglasavati.
Oh stariji su jos i pametni jer su vidili i rata iz kojeg su pametno utekli, mladji se loze valjda od dosade a ostavit da pokisne na kisi 7 dana bi u krevetu lezalo :ooo

Opet puno nesto pise ali nista ne pise......
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 15:27 To Fudo zahtijeva malo više vremena. Dobićeš odgovor nekad večeras ili sutra ako večeras pretjeram sa pićem. Eto mogu se drugi uključiti ako žele.
Samo da ne budu neke mastarije.
Tipa, da mijenja citav dejtonski sporazum, a ostali samo klimaju glavom i on im rekne, ev, tu potpisite.
Dozvolite da se obratimo
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2319 times
Been thanked: 1109 times

Post by amidza idriz »

MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 14:19
amidza idriz wrote: 20 Nov 2020, 14:15

Zasto bi udarao po prstima?

Govedo iz Laktasa ovim pokusava da precuti i zamagli NATO vjezbu na Manjaci i Glamocu sve sa avionima.
Ja sam mislio da smo mi vec usli u nato ? Mislim ono nema map i ovo i ono ?

A kad bude kolona vojske prelazila iz Srbije u BiH onda mozda upitati se dal je to bas lijepo na ovakvom politickom tlu ?
Nosicemo natpise ''ZLOCINAC SE VRACA NA MJESTO ZLOCINA''.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 52150 times
Been thanked: 9272 times

Post by ElTriconi »

animals wrote: 20 Nov 2020, 07:57
MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 07:55
Ako neće nek se gone u pm. Vrlo jednostavno. Ne moraš biti Bošnjak nacionalista pa da ovo tvrdiš. Nije puno drugačije ni u očima nas ostalih.
Nema šanse da će ti ikad pristati na građansku BiH, već po defaultu teže prema matičnim zemljama.
Ali zasto forsirati nesto sto nema sanse..
zasto ne traziti neki drugi model..
ne mislim na etnitete..nesto sto moze funkcionisati..
ne krivim ja Bosnjake, vec kako spojiti sva tri naroda u jedno normalnu funkcionalnu drzavu..
a ne 25 godina poslije, svi na istim pozicijama, ni makac..
Cim se bosanski srbi i hrvati odreknu dvojnih klinaca i matica eto ti odmah gradjanske drzave.

Ja sam prvi za taku drzavu ali...
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

ElTriconi wrote: 20 Nov 2020, 16:31
animals wrote: 20 Nov 2020, 07:57

Ali zasto forsirati nesto sto nema sanse..
zasto ne traziti neki drugi model..
ne mislim na etnitete..nesto sto moze funkcionisati..
ne krivim ja Bosnjake, vec kako spojiti sva tri naroda u jedno normalnu funkcionalnu drzavu..
a ne 25 godina poslije, svi na istim pozicijama, ni makac..
Cim se bosanski srbi i hrvati odreknu dvojnih klinaca i matica eto ti odmah gradjanske drzave.

Kad to ocekujes ?
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 16:32
ElTriconi wrote: 20 Nov 2020, 16:31

Kad to ocekujes ?
Prije ce neretva potec u rikverc vego to cudo :haha
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

ElTriconi wrote: 20 Nov 2020, 16:34
MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 16:32

Kad to ocekujes ?
Zato to treba anestezirati mogucnoscu finog zaposlenja,obrazovanja,odlaska na odmore,putovanjima,razvojem ljudskih mogucnosti i resursa. Da malo vise misle o konkretnim stvarima koje uticu na zivot svaki dan a malo manje o otcjepljavanjima pripojavanjima i ostalim *****.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 16:36

Zato to treba anestezirati mogucnoscu finog zaposlenja,obrazovanja,odlaska na odmore,putovanjima,razvojem ljudskih mogucnosti i resursa. Da malo vise misle o konkretnim stvarima koje uticu na zivot svaki dan a malo manje o otcjepljavanjima pripojavanjima i ostalim *****.
A ko da im to priusti?
Komsic?
Dozvolite da se obratimo
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 16:36

Kako to kad su sva tri naroda ravnopravna? Izgleda ti zagovaras opasne ideologije 🤔
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Pa je, zanimljive ideje sto jest jest.
Mujo treba kopat cumur za 800 maraka mjesecno i slat struju dzaba Mati u Aluminij da on jma 3000 mjesecno, i pri tome konstatno praviti gubitke, i onda ce Mato voljeti BiH i biti joj privrzen.
Al uqrtzu.

Sta njima nece naumpast gromovu ti nenu.
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Fuddo wrote: 20 Nov 2020, 16:52 Pa je, zanimljive ideje sto jest jest.
Mujo treba kopat cumur za 800 maraka mjesecno i slat struju dzaba Mati u Aluminij da on jma 3000 mjesecno, i pri tome konstatno praviti gubitke, i onda ce Mato voljeti BiH i biti joj privrzen.
Al uqrtzu.

Sta njima nece naumpast gromovu ti nenu.
Haj ne valjaj :rol nek mujo završi kake škole pa nek se i on zaposli u aluminij.
Ups, halali, ne može. Ima tabla :ideja
Na tabli piše da je zabranjen ulaz psima i balijama.
Ok, znam, zaposlili bi oni, al ima tabla pa ne mogu.
Msm, mogli :zubi
Svi mi se morete obratit
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4153 times
Been thanked: 3824 times

Post by Naseef Mushroom »

MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 16:03 Oh stariji su jos i pametni jer su vidili i rata iz kojeg su pametno utekli, mladji se loze valjda od dosade a ostavit da pokisne na kisi 7 dana bi u krevetu lezalo :ooo

Opet puno nesto pise ali nista ne pise......
Pa mnogi iz te minhenske brigade su dok im je država gorjela uz roštilj i pivu igrali fudbal i slušali suprugu koljača koji je sa svojim tigrovima klao za bajram. Njima je svijet na ovim prostorima stao kada su Audicija i Nadrealisti bili aktivni, njima je još najbolji igrač Pele a muzičar Zele.
Takvi mogu iz inostranstva preko društvenih mreža paliti mještane da će biti rata ali iskreno svaki od njih kada dođe u BiH pa navrati u svoj Zvornik, Doboj, Trebinje, raspita se gdje je njegov prijeratni prijatelj Srbin i odu na piće kao u stara dobra vremena.

Ova nova generacija dijaspore su sve ratna i poslijeratna generacija (a znaš i sam koliko ih je zadnjih 25 godina otišlo) koji znaju dobro stanje na terenu. I nek se prehlade poslije kiše, i ne treba se ratovati, može se po!pmagati državi i boriti protiv nacionalizma na drugi način.
Last edited by Naseef Mushroom on 20 Nov 2020, 17:00, edited 1 time in total.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”