Fufe wrote: 20 Nov 2020, 18:44
Ja sam za to da se radi ono što može i tamo gdje može bez da se u potpunosti mijenja sadašnji ustroj.
Ono što bih uradio jeste ukidanje tih nižih razina vlasti.
Ostaviti kantonalnu vladu ali u smanjenom sastavu.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fufe wrote: 20 Nov 2020, 18:44
Ja sam za to da se radi ono što može i tamo gdje može bez da se u potpunosti mijenja sadašnji ustroj.
Ono što bih uradio jeste ukidanje tih nižih razina vlasti.
Ostaviti kantonalnu vladu ali u smanjenom sastavu.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Šta im to možeš dati a da nije korak unazad od građanske države prema kojoj svaki patriota teži?Fufe wrote: 20 Nov 2020, 17:04 Ljudi, de sad ozbiljno. Može se popraviti stanje. Može čak i u ovom stanju i kojem imamo nataknutu ljudacku košulju zvanu dejton.
Sve se može kad se hoće.
Fazon je što ne možeš zaobići hrvate. Moraš im dati neš.
Džaba je, valja u kompromis.
Kad dođem kući, napišem kako to vidim.

Sta im moras dati nek biraju sebi clana predsjednistva nebi ni pokretali to pitanje da nije im ovaj padobranac uletio. Radi pozicije u predsjednistvu koja je nevazna SDA je predala sve od ministarstava u Federaciji sto je bitno - zbog ceremonijalne funkcije dajes funkcije koje daju pravu moc...Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 19:12Šta im to možeš dati a da nije korak unazad od građanske države prema kojoj svaki patriota teži?Fufe wrote: 20 Nov 2020, 17:04 Ljudi, de sad ozbiljno. Može se popraviti stanje. Može čak i u ovom stanju i kojem imamo nataknutu ljudacku košulju zvanu dejton.
Sve se može kad se hoće.
Fazon je što ne možeš zaobići hrvate. Moraš im dati neš.
Džaba je, valja u kompromis.
Kad dođem kući, napišem kako to vidim.
Da im se ne bira predstavnik? Treći entitet? Biračka mjesta gdje mogu samo Hrvati glasati? Više upliva države Hrvatske u unutrašnja pitanja BiH? Još im više pozicija i fotelja ponuditi nego što već imaju? Vraćanje herceg-bosne? pomoć Aluminiumu da imaju dovoljno para za zlatni znak "Muslimanima i psima ulaz zabranjen" gdje ne smiju Bošnjaci raditi? Dati televizji herceg-bosne status kao BHT i FTV javnog emitera i time legalizovati UZP entitet i još plaćati iz naseg džepa kao pretplatu? Potvrditi novim kompromisima da je Hrvat iz Širokog vrijedniji od Hrvata iz Tuzle?
Stvarno se ne mogu sjetiti kako bi išta postojalo kao kompromis što bi pomoglo državi BiH a da nije pomoć UZPu

- ekonomska pitanja - investicije, razvoj IT strukture po hitnom postupku, smanjenje cijena komunalija, racionalizacija javne potrošnje jer smo u kreditima do guše pogotovo sad za vrijeme pandemije, provođenje mjera štednje ne preko leđa građana, ukidanje regresa u svim mogućim javnim ustanovama pogotovo u politici, provođenje potrebnih reformi fiskalnog sistema, značajnija ulaganja u platformsku ekonomiju, restruktuirati javne kompanije i provesti reforme penzijskog i socijalnog sistema, značajno ulagati u obrazovanje i usavršavanje domaćih poslodavaca kod kojih većina ne zna ni osnove poslovne organizacije, menadžmenta i upravljanje ljudskim resursima i kadrovima itd.Fuddo wrote: 20 Nov 2020, 16:28Samo da ne budu neke mastarije.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 15:27 To Fudo zahtijeva malo više vremena. Dobićeš odgovor nekad večeras ili sutra ako večeras pretjeram sa pićem. Eto mogu se drugi uključiti ako žele.
Tipa, da mijenja citav dejtonski sporazum, a ostali samo klimaju glavom i on im rekne, ev, tu potpisite.

On nema nikakvog uticaja ni na jednu od tih stavki, ili, skoro pa nikakvog, niti mu to funkcija koju obavlja omogucava.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 20:24 Ne jedan čovjek, već i ljudi iza njega. DF se za ovo nikad nije borio. Samo su galamdžije i foteljaši.

nikad mi nece biti jasnoNora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 20:25 Ja ne znam šta ljudi više hoće od Komšića.
Izabran da bude manje zlo i tu funkciju dobro obavio.![]()

Pa svoj, čuj čiji je igrač.Pasaga wrote: 20 Nov 2020, 20:28nikad mi nece biti jasnoNora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 20:25 Ja ne znam šta ljudi više hoće od Komšića.
Izabran da bude manje zlo i tu funkciju dobro obavio.![]()
vjecna enigma,a vjerujem dobar dio javnosti djeli ovo misljenje
....ciji je igrac,kome nabacuje loptu
nesporim njegov doprinos u NOB-u

To je manje realno kao što sam i rekao, ali može biti neka vizija za koju se vrijedi boriti bez obzira šta Čović o tome misli.Fuddo wrote: 20 Nov 2020, 20:27On nema nikakvog uticaja ni na jednu od tih stavki, ili, skoro pa nikakvog, niti mu to funkcija koju obavlja omogucava.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 20:24 Ne jedan čovjek, već i ljudi iza njega. DF se za ovo nikad nije borio. Samo su galamdžije i foteljaši.
Kako sad borba za gradjansku, jedan cojek jedan glas, jedan president, a maloprije vicete zajebo je Covica?

Ovo su uglavnom stvari koje svako iole pametan i normalan covjek zna. Medjutim, nije problem znanje vec htjenje.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 20:24 Ne jedan čovjek, već i ljudi iza njega. DF se za ovo nikad nije borio. Samo su galamdžije i foteljaši.

Tako je. Ne samo kompetencije, već i htijenje. Međutim kod Komšića vlada odsustvo i jednog i drugog.Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:40Ovo su uglavnom stvari koje svako iole pametan i normalan covjek zna. Medjutim, nije problem znanje vec htjenje.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 20:24 Ne jedan čovjek, već i ljudi iza njega. DF se za ovo nikad nije borio. Samo su galamdžije i foteljaši.
Jedan od primjera ti je javni prijevoz u sarajevu.
Glavni nas problem je korupcija. Kad bi to riješili ili doveli u neku normalu, bili bi Danska. Al kad bi to neko riješio, onda bi sam sebi puco u koljena jer skoro ne postoji politicar koji nije negdje omastio brk.
Hej, pa nas srednje škole su korumpirane..
Jedino ko bi to mogo riješiti je neko skroz novi. Neko ko nije imao do sada nikakvog dodira sa desavanjima Unas. Al taj neko mora raszvalit na izborima. Odlican primjer za to je Hadzikadic. Ovo sto sada imamo kao neku novu vlast, nije to nikakva nova vlast. Sve su to ljudi koji su odavno na sceni i necemo dobiti nista bitno osim nekog šminkanja.
Eno Stanivukovic je uzeo Banja Liku. Nema nikakvu politiku proslost iza sebe. Nije upetljan u kriminal i on moze sada jebat tamo koga hoce i kako hoce. Bas sam nedavno citao nesto kao njegovu izjavu "ko je radio pošteno, ne treba se brinuti za svoje radno mjesto". Zamisli koliko ih je sada tamo kojima se tresu gace jer su muljali dok je Baja vodio grad..
E tako neko novi nama treba a ne ovi preletaci sto su do jucer bili lopovi pa sad odjednom neki novi.. Kakvi ba novi![]()

Nebih sudio nekom ko je izasao iz stranke koja lopovija a mogao se uklopiti fino u istoj - barem bi dao sansu da se oproba mandat na opstim i lokalnim izborima. (tj dovoljno moci da moze da znacajno utice)Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:40Ovo su uglavnom stvari koje svako iole pametan i normalan covjek zna. Medjutim, nije problem znanje vec htjenje.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 20:24 Ne jedan čovjek, već i ljudi iza njega. DF se za ovo nikad nije borio. Samo su galamdžije i foteljaši.
Jedan od primjera ti je javni prijevoz u sarajevu.
Glavni nas problem je korupcija. Kad bi to riješili ili doveli u neku normalu, bili bi Danska. Al kad bi to neko riješio, onda bi sam sebi puco u koljena jer skoro ne postoji politicar koji nije negdje omastio brk.
Hej, pa nas srednje škole su korumpirane..
Jedino ko bi to mogo riješiti je neko skroz novi. Neko ko nije imao do sada nikakvog dodira sa desavanjima Unas. Al taj neko mora raszvalit na izborima. Odlican primjer za to je Hadzikadic. Ovo sto sada imamo kao neku novu vlast, nije to nikakva nova vlast. Sve su to ljudi koji su odavno na sceni i necemo dobiti nista bitno osim nekog šminkanja.
Eno Stanivukovic je uzeo Banja Liku. Nema nikakvu politiku proslost iza sebe. Nije upetljan u kriminal i on moze sada jebat tamo koga hoce i kako hoce. Bas sam nedavno citao nesto kao njegovu izjavu "ko je radio pošteno, ne treba se brinuti za svoje radno mjesto". Zamisli koliko ih je sada tamo kojima se tresu gace jer su muljali dok je Baja vodio grad..
E tako neko novi nama treba a ne ovi preletaci sto su do jucer bili lopovi pa sad odjednom neki novi.. Kakvi ba novi![]()

Nemoj samo silajdzica us**ao je sa aprilskim paketom za 20 godina je dosta.Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:45 E znao Sam da je htijenje a ne htjenje
Ma kakav komsic..
Ja bih vise volio sada vidjeti lagumdziju i silajdzica nego ove mlade vukove..
Plus, efendiju Cerica..
Ako nista, imaju veze, uticajni su ljudi i znaju politiku.. Pojeli bi ove Kamikaze i galamdžije