Lokalni izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3918 times
Been thanked: 2950 times
Status: Offline

Re: Lokalni izbori u BiH

Post by Pasaga » 20 Nov 2020, 19:41

ko je dobio u V.Kladusi .... :123
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2741 times
Been thanked: 4901 times

Post by Nora Ibsenova » 20 Nov 2020, 19:44

Mister No wrote: 19 Nov 2020, 20:18 I ovi SDA-ovci jedino lijepo u Izetbegovicima nisu odabrali.
Jebala vas Sebija i riđobrki iz sefa.
Ja ba, a lijepa mala BAAAAAAŠ :cool
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo » 20 Nov 2020, 19:45

vrhbosnica wrote: 20 Nov 2020, 19:19 "Kako ističe u objavi Dovadžija, Općinska izborna komisija u Ilijašu objavila je konačne rezultate izbora sa redovnih biračkih mjesta.
Prema tim rezultatima, Dovadžija ima 4.884 glasa dok protukandidat Akif Fazlić (SDA) ima 4.842 glasa."

razlika u bobu, 42glasa...
i onda kaze necu da glasam, nije kao da ce se nesta promijeniti....
Promijenice se vlasnik stolice a hoce li se nesto konkretno za narod promijeniti, tek treba da vidimo.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 20 Nov 2020, 19:45

Pasaga wrote: 20 Nov 2020, 19:41 ko je dobio u V.Kladusi .... :123
Mene stid odgovoriti 😂

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 20 Nov 2020, 21:26

Screenshot_20201118-192529_Instagram.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes » 20 Nov 2020, 21:40

Fudo na kraju imao 32 343 glasa. Duplo vise od svih ostalih
Samo sabura

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2873 times
Been thanked: 23778 times
Status: Online

Post by HAVANA » 20 Nov 2020, 22:31

Image
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 21 Nov 2020, 01:16

MMA borac Denis Stojnić kao nosilac liste Unije socijaldemokrata za OV Stari Grad osvojio 76 glasova, što mu neće osigurati vijećnićku poziciju

Na SBB-ovoj listi u Trnovu našao se pjevač Abid Sakalaš koji je osvojio samo 11 glasova

Posebnu pažnju javnosti privukla je Tuzlanka Emina Jahić, Instagram zvijezda sa više od 170.000 pratitelja. Ipak, dok Jahić online prikuplja lajkove, u stvarnom svijetu je prikupila tek 107 glasova kao kandidatkinja DF-a.

Slikar Sulejeman Haljevac Memo, kandidat SBB-a, osvojio je 327 glasova u borbi za titulu vijećnika u OV Centar Sarajevo.

Glumica Jasna Ornela Bery je na listi kandidata SBB-a za vijeće Općine Stari Grad prikupila tek 59 glasova

Razija Mujanović kao kandidatkinja Nezavisnog bloka u Općini Ilidža osvojila je tek 45

Na Ilidži, sportista Dževad Poturk je osvojio 134 glasa.

Kada je riječ o sarajevskoj Općini Novo Sarajevo, u vijećnićkim klupama neće biti mjesta ni za bivšeg mistera BiH, inače ekonomistu Dejana Radovića koji je kao kandidat SDA prikupio 385 glasova. Mladoj pjevačici Belmi Karšić kao kandidatkinji Nezavisne bosanskohercegovačke liste također nije dovoljno 158 glasova za OV Novo Sarajevo.

Na listi SDP-a u Tuzli su se pojavili i trener FK Sloboda Gradimir Crnogorac koji je osvojio 937 glasova te rukometaš Slobode i reprezentativac BiH Alen Ovčina koji sa 1.309 prikupljenih glasova vjerovatno ulazi u Gradsko vijeće Tuzle.

klix.ba

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce » 21 Nov 2020, 14:33

Fufe wrote: 17 Nov 2020, 14:56
Lavlje_srce wrote: 17 Nov 2020, 13:59 Nisam procitala Konakovicev progam, nisam dio njegovog glasackog korpusa, nije mi interesna sfera. Procitacu ako se pokaze potrebnim.

Preletila sam preko programa PZP, i nisam impresionirana. Niz floskuletina o tome sta treba uraditi (a sto u nasem primjeru znaju mala djeca), ali ne i kako. Spominju cak i rijec 'revolucija', sto je presmijesno. Mozda svilenim maramicama iz lijevog dzepa. :rozi Za razmrsavanje situacije u BiH su osnovna muda, a gospodin ih nema ni u tragovima, uz sav respect. On je za neko Savjetodavno tijelo, da radi statistike i dugogodisnje analize, a BiH treba Gazija. Ne kazem da je to Konakovic, kazem samo sta se ceka u BiH i kakav politicar nam je neophodan. A vrijeme curi.
U redu, hvala na iskrenosti.
Pazi, ovo su ozbiljne stvari koje zahtijevaju ozbiljan pristup. Nije dovoljno da letimično pređemo preko plana i programa.
Treba ozbiljno prostudirati i napraviti poređenje, pa na osnovu postotka sprovođenja istog u djelo suditi kandidatima.
Ovo što prozivate ti i havana nije ništa do divlji zapad i retorika kojom se služe sda vlastodršci.
Ha-hu galama nikad, ama baš nikad nije donijela rezultat.
Postoje zakonski okviri u kojima se možeš kretati.
Jedan tihi i mirni tihić je uradio više nego sve sda galamdžije zajedno, a to je vraćanje 60-ak nadležnosti državi.
Kad pogledaš svjetsku scenu, nijedan veliki lider nije galamdžija.
Galama je za šator i koridu.
Iskren da budem, iznenađen sam ovim vašim stavom inače karakterističnim za snsd i sda glasače.
Snaga karaktera nije sinonim za bivanje galamdzijom.

Stoicki, snazni karakter politicara je neophodan BiH, a ne knjiski moljac (koji uz to ima nekoliko firmi i u Bosni, a prica da ga je cista ljubav vratila u BIH). Dakle laze.

Nista protiv knjiskih moljaca btw, samo ne u politici.

Meni djeluje kao jos jedan u nizu podilazecih sto ljigavaca, sto bukaca. Jedni udaraju na patriotske emocije, a drugi na nacionalne. Isto su smece.

Vrijeme ce pokazati da li sam pogrijesila, ali mene nije ubijedio. Eto.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 21 Nov 2020, 15:06

Jednom pričaš da treba neko ko ima muda i zna lupiti rukom o stol, a drugi put o karakteru.
Isto tako, iako ne znaš gospodina hadžikadića, nije te spriječilo da ga popljuješ.
Loš rezon.
Dodik je taj koji, budući da nema ništa, podiže ton.
Visokoobrazovani čovjek bogatog rječnika poput hadžikadića, kaže daleko više od svih njih bez da podigne ton.
Najveći svjetski lideri nisu galamdžije niti takvi kakve ti očekuješ.
Merkel ili putin nikad ne pokazuju ta tvoja muda, niti galame, a završavaju posao.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 21 Nov 2020, 15:10

Prosto je nevjerovatno da se kapacitet poput hadžikadića ekspresno ne dovede na vlast, još da budu zahvalni što je prihvatio da ih predstavlja. Ali ne, izmišljaju mu se mahane. :ubihse
Toliko o našem narodu.
Svi mi se morete obratit

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 21 Nov 2020, 15:11

Fufe wrote: 21 Nov 2020, 15:06 Jednom pričaš da treba neko ko ima muda i zna lupiti rukom o stol, a drugi put o karakteru.
Isto tako, iako ne znaš gospodina hadžikadića, nije te spriječilo da ga popljuješ.
Loš rezon.
Visokoobrazovani čovjek bogatog rječnika poput hadžikadića, kaže daleko više od svih njih bez da podigne ton.
Merkel ili putin nikad ne pokazuju ta tvoja muda, niti galame, a završavaju posao.
Nismo mi narod bas za finjake,kulturu i etiketu... treba nama neko da lupa po stolu ali i da udara ne uprazno da galami.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 21 Nov 2020, 17:01

Pa da, to je to. Izbore je uzeo na priču o sda i razotkrivanju njihovih lopovluka.
Čekaj da vidimo šta ima za ponuditi, kako pokrenuti ekonomiju, smanjiti administraciju i sl.
Svi mi se morete obratit

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 21 Nov 2020, 17:08

Fufe wrote: 21 Nov 2020, 17:01 Pa da, to je to. Izbore je uzeo na priču o sda i razotkrivanju njihovih lopovluka.
Čekaj da vidimo šta ima za ponuditi, kako pokrenuti ekonomiju, smanjiti administraciju i sl.
Iskreno prica kao da me pitao, da ovako evo sto prica i uradi to je to :ok , karizmu definitivno ima.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 21 Nov 2020, 17:10

Gledao sam i taj video. Evo, da ponovim komentar.

Pa da, to je to. Izbore je uzeo na priču o sda i razotkrivanju njihovih lopovluka.
Svi mi se morete obratit

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar » 21 Nov 2020, 17:13

Fufe wrote: 21 Nov 2020, 17:10 Gledao sam i taj video. Evo, da ponovim komentar.

Da slazem se , sada od opstinskog nivoa i KS, pa da ospte izbore uzme i onda da ima alat da radi na federalnom nivou. Kad odradi makar po jedan mandat onda lijepo razime da vidimo jel bolje se radi ili gore (mada mislim da ne moze gore .. tesko)

Kako god se okrene meni je on nebo i zemlja od naprimjer ovog:

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 21 Nov 2020, 17:16

Ma to ili ono tj ajnadžić nije ništa. Duplo golo.
Svi mi se morete obratit

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 21 Nov 2020, 18:53

MorningStar wrote: 21 Nov 2020, 17:08
Fufe wrote: 21 Nov 2020, 17:01 Pa da, to je to. Izbore je uzeo na priču o sda i razotkrivanju njihovih lopovluka.
Iskreno prica kao da me pitao, da ovako evo sto prica i uradi to je to :ok , karizmu definitivno ima.
Prica mu je za 9, nema šta..

Treba još sačekati djela. Bar neka :ooo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3918 times
Been thanked: 2950 times

Post by Pasaga » 21 Nov 2020, 18:55

nista djela :ne

reference....to se danas pika ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce » 21 Nov 2020, 23:29

Fufe wrote: 21 Nov 2020, 15:06 Jednom pričaš da treba neko ko ima muda i zna lupiti rukom o stol, a drugi put o karakteru.
Loš rezon.
Pricam o onome ko ima muda (citaj hrabrost i karakter) da skine one koji mrcvare BiH 30 godina. Nisam nigdje napisala ni rijec o lupanju sakom o stol, tako da budi ljubazan pa mi nemoj ubacivati rijeci u tastaturu.

Osim toga nikoga nisam popljuvala. Kad smo poceli diskutovati o tom covjeku, negdje sam naisla na podatak da ima vise firmi u BiH, a eksplicitno je izjavio da ga je u Bosnu vratila 'ljubav'. Ljubav prema kome/cemu?

Mene ne zanima ko je na vlasti, razumijes? Zanima me sigurnost u drzavi, zanima me zdravstvo, zanima me obrazovanje, zanima me infrastuktura (ukratko progres zemlje). Ime stranke koja ce to donijeti meni je irelevantno. Nemam bilo kakve emocije prema bilo kojem od kandidata (izuzev gadjenja prema nacionalistima).

Izjavila sam da me ovaj covjek nije ubijedio, ocigledno ni ostale. Jos jednom kazem, meni je svejedno da li ce boljitak drzavi donijeti Marko, Mirsad, Janko, Isak ili Predrag. Kad/ako se skinu azdaje i desi se boljitak, moci cemo razgovarati. Od retorike se jos niko nije kruha najeo. Acta, non verba.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Post Reply

Return to “Politika u BiH”