Ateizam
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21797 times
- Been thanked: 19845 times
- Status: Offline
Re: Ateisti ko fol
Pa ateiste uglavnom spominju vjernici na ovaj ili onaj način. Mene vjernici s druge strane uopšte ne interesuju. Njihova stvar i izbor da vjeruju u šta hoće. Kod tebe malo malo nešto protiv ateista, te strah da će ovo ili ono. Odvadi malo 

- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ja ni sa cim ne uvrijedi Ateiste MG,,samo mi je čudno da recimo kasa ortodoksni ateist kada umre u oporuci poželi da bude ukopan vjerski,vjerovatno proradi savjest ili šta li već e sada problem je i do vjerske zajednice, hoće li pasti pod uticaj i ukopati nevjernika sa vjernicima ,nebitno je ionako se postavlja pitanje Hoćemo li mu Haliliti .,
a on ionako po Islamu ide u Džehenem
Ostalo je cutanje.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ako ćemo iskreno pošteniji su u očima vašeg Boga mnogi nevjernici nego mnogi vjernici koji se tu ukopavaju - pogotovo vjernici na baterije.
Ljudi mogu samo odbijati vjerovanje u Boga, ali mogu itekako činiti dobra djela dok vjernik ako vjeruje ne znači ni blizu da je po defaultu dobar čovjek.
Tako da ako se naprijed navedeno uzme u obzir onda je kontradiktorno to što govoriš.
Ljudi mogu samo odbijati vjerovanje u Boga, ali mogu itekako činiti dobra djela dok vjernik ako vjeruje ne znači ni blizu da je po defaultu dobar čovjek.
Tako da ako se naprijed navedeno uzme u obzir onda je kontradiktorno to što govoriš.
Last edited by Masamune on 23 Nov 2020, 12:59, edited 1 time in total.
- Hurija
- Pandora
Oprosti MG ti o tome kao Kjafir ne mozes suditi ,svi ćemo jednaki na Ahiret ,vidjeće se onda .
Ostalo je cutanje.
Ja bi da me kremiraju ali ce me vjerovatno sahraniti po islamskim propisima jer sumnjam da ce neko htjeti ispostovati moje zelje tadMarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 10:09 Samo što autor teme izgleda ima kristalnu kuglu pa zna kad će ko umrijeti i da na vrijeme zaprijeti ostalima da ga ne sahrane na vjerskom groblju, a opet je i to često džaba pričati.
Smrt se najčešće desi iznenada i neočekivano. Familija, a ako većinu članova čine vjernici, će te uglavnom sahraniti na vjerskom groblju bez obzira ko si, šta si i kakva su ti uvjerenja bila po pitanju religija. Tako je kako je. Nije to stisni pa budi Džek do kraja koliko je do onih nakon tebe i šta oni odluče.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ne sudim ja već odgovorno tvrdim da su mnogi nevjernici bolji ljudi od mnogih vjernika. Sad kad sam te doveo u tu dilemu onda ti pada u vodu i to ukopavanje.
Hoćeš li ukopati vjernika koji ubio osobu pa se pokajao i pronašao Boga na tom groblju, a nećeš recimo ateistu koji nikom nikad nije naudio i doprinjeo je dobrobiti zajednice u kojoj živi? Razmisli malo. Nije ovo jednostavna tematika.
Uostalom kod nas su religije dominantne, pa su dominantna i takva groblja. Ljude moraš negdje ukopati, a to što IZ i ostale vjerske institucije manipulišu i predstavljaju Boga na Zemlji i sude ljudima je drugi par čarapa.
Hoćeš li ukopati vjernika koji ubio osobu pa se pokajao i pronašao Boga na tom groblju, a nećeš recimo ateistu koji nikom nikad nije naudio i doprinjeo je dobrobiti zajednice u kojoj živi? Razmisli malo. Nije ovo jednostavna tematika.
Uostalom kod nas su religije dominantne, pa su dominantna i takva groblja. Ljude moraš negdje ukopati, a to što IZ i ostale vjerske institucije manipulišu i predstavljaju Boga na Zemlji i sude ljudima je drugi par čarapa.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nije samo to. Ima ljudi koji hoće da budu ukopani kraj bližnjih bez obzira na vjeroispovijest ili ako ne vjeruju. Ako je mati bila muslimanka, a kćerka teški ateista i izrazi želju da bude ukopana kraj stare ko to može zabraniti čak i ako se radi o mezarju ?Blink♡Once wrote: 23 Nov 2020, 13:02Ja bi da me kremiraju ali ce me vjerovatno sahraniti po islamskim propisima jer sumnjam da ce neko htjeti ispostovati moje zelje tadMarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 10:09 Samo što autor teme izgleda ima kristalnu kuglu pa zna kad će ko umrijeti i da na vrijeme zaprijeti ostalima da ga ne sahrane na vjerskom groblju, a opet je i to često džaba pričati.
Smrt se najčešće desi iznenada i neočekivano. Familija, a ako većinu članova čine vjernici, će te uglavnom sahraniti na vjerskom groblju bez obzira ko si, šta si i kakva su ti uvjerenja bila po pitanju religija. Tako je kako je. Nije to stisni pa budi Džek do kraja koliko je do onih nakon tebe i šta oni odluče.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
To ti kazes/mislis .Hurija wrote: 23 Nov 2020, 12:59 Oprosti MG ti o tome kao Kjafir ne mozes suditi ,svi ćemo jednaki na Ahiret ,vidjeće se onda .

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ti si u srednjoj a mozda i dan danas garant smaro narod sa onim sta slusas odnosno ne slusas
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Hurija
- Pandora
Gledaj ovisi o vjerovanju recimo po Islamu ako si Ratnik na svetom putu i život daš za Džihad ,čeka te privilegija da ideš u Dženet ,uzgred kod nas Muslimana su Greblja i Mezarja ,mlad si čovjek,mislim da je tvoje dijete MG,bez obzira na tvoje nevjerovanje , pohadjati vjeronauku u školi,nećeš ga željeti izdvajati 
Last edited by Hurija on 23 Nov 2020, 13:11, edited 3 times in total.
Ostalo je cutanje.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Dobro po islamuHurija wrote: 23 Nov 2020, 13:08 Gledaj ovisi vjerovanju recimo po Islamu ako si Ratnik na svetom putu i sad zivot za Džihad ,čeka te privilegija da ideš u Dženet ,uzgred kod nas Muslimana su Greblja i Mezarja ,mlad si čovjek,mislim da je tvoje dijete MG,bez obzira na tvoje nevjerovanje , pohadjati vjeronauku u skoli,nećeš ga željeti izdvajati![]()

- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Ali onda ide po islamskom običaju mislim. IZ upravlja mezarjem i odredjuje šta i kako.MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:07Nije samo to. Ima ljudi koji hoće da budu ukopani kraj bližnjih bez obzira na vjeroispovijest ili ako ne vjeruju. Ako je mati bila muslimanka, a kćerka teški ateista i izrazi želju da bude ukopana kraj stare ko to može zabraniti čak i ako se radi o mezarju ?Blink♡Once wrote: 23 Nov 2020, 13:02
Ja bi da me kremiraju ali ce me vjerovatno sahraniti po islamskim propisima jer sumnjam da ce neko htjeti ispostovati moje zelje tad
- Hurija
- Pandora
Jeste pojasnila sam to u predhodnik postovimaMirelam wrote: 23 Nov 2020, 13:14Ali onda ide po islamskom običaju mislim. IZ upravlja mezarjem i odredjuje šta i kako.MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:07
Nije samo to. Ima ljudi koji hoće da budu ukopani kraj bližnjih bez obzira na vjeroispovijest ili ako ne vjeruju. Ako je mati bila muslimanka, a kćerka teški ateista i izrazi želju da bude ukopana kraj stare ko to može zabraniti čak i ako se radi o mezarju ?
Ostalo je cutanje.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ma kao da oni znaju je li vjerniki li nije u krajnjem slučaju. Uostalom ljudi trebaju praviti razliku između običaja i onoga što je propisano. Kod nas se tu često stavlja znak jednakosti.Mirelam wrote: 23 Nov 2020, 13:14Ali onda ide po islamskom običaju mislim. IZ upravlja mezarjem i odredjuje šta i kako.MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:07
Nije samo to. Ima ljudi koji hoće da budu ukopani kraj bližnjih bez obzira na vjeroispovijest ili ako ne vjeruju. Ako je mati bila muslimanka, a kćerka teški ateista i izrazi želju da bude ukopana kraj stare ko to može zabraniti čak i ako se radi o mezarju ?
- Mirelam
- Forum [Bot]
Ne znaju ali će hodze proučiti i naravno naplatiti.MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:25Ma kao da oni znaju je li vjerniki li nije u krajnjem slučaju. Uostalom ljudi trebaju praviti razliku između običaja i onoga što je propisano. Kod nas se tu često stavlja znak jednakosti.Mirelam wrote: 23 Nov 2020, 13:14
Ali onda ide po islamskom običaju mislim. IZ upravlja mezarjem i odredjuje šta i kako.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Aha... znači da je po tome brat Mevlid Jašarević zaslužio da ga ukopaju na mezarju. I on je slijedio Džihad kad je pucao po ambasadi.Hurija wrote: 23 Nov 2020, 13:08 Gledaj ovisi o vjerovanju recimo po Islamu ako si Ratnik na svetom putu i život daš za Džihad ,čeka te privilegija da ideš u Dženet ,uzgred kod nas Muslimana su Greblja i Mezarja ,mlad si čovjek,mislim da je tvoje dijete MG,bez obzira na tvoje nevjerovanje , pohadjati vjeronauku u školi,nećeš ga željeti izdvajati![]()
To nema veze s vezom. Moje dijete će izabrati šta ono želi... ako to bude vjeronauka super, ako ne isto super.
- Mirelam
- Forum [Bot]
Pa ako je bilo , halalimo, more.MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:28Aha... znači da je po tome brat Mevlid Jašarević zaslužio da ga ukopaju na mezarju. I on je slijedio Džihad kad je pucao po ambasadi.Hurija wrote: 23 Nov 2020, 13:08 Gledaj ovisi o vjerovanju recimo po Islamu ako si Ratnik na svetom putu i život daš za Džihad ,čeka te privilegija da ideš u Dženet ,uzgred kod nas Muslimana su Greblja i Mezarja ,mlad si čovjek,mislim da je tvoje dijete MG,bez obzira na tvoje nevjerovanje , pohadjati vjeronauku u školi,nećeš ga željeti izdvajati![]()
To nema veze s vezom. Moje dijete će izabrati šta ono želi... ako to bude vjeronauka super, ako ne isto super.

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ma to halalimo je ista glupost kao i ono kad se ispovijede svešteniku u crkvi i kaže oprošteno ti je. Glupost.Mirelam wrote: 23 Nov 2020, 13:29Pa ako je bilo , halalimo, more.MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:28
Aha... znači da je po tome brat Mevlid Jašarević zaslužio da ga ukopaju na mezarju. I on je slijedio Džihad kad je pucao po ambasadi.
To nema veze s vezom. Moje dijete će izabrati šta ono želi... ako to bude vjeronauka super, ako ne isto super.![]()
- Hurija
- Pandora

Ostalo je cutanje.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Khm , koliko znam po njegovom “pravcu” u islamu njega mogu sahraniti samo bez ikakvih nisana/obiljezja - samo se kamen moze staviti bez natpisa gdje je ukopan- tako i treba uraditi