Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21797 times
Been thanked: 19845 times
Status: Offline

Re: Ateisti ko fol

Post by Masamune »

Pa ateiste uglavnom spominju vjernici na ovaj ili onaj način. Mene vjernici s druge strane uopšte ne interesuju. Njihova stvar i izbor da vjeruju u šta hoće. Kod tebe malo malo nešto protiv ateista, te strah da će ovo ili ono. Odvadi malo :oo
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Ja ni sa cim ne uvrijedi Ateiste MG,,samo mi je čudno da recimo kasa ortodoksni ateist kada umre u oporuci poželi da bude ukopan vjerski,vjerovatno proradi savjest ili šta li već e sada problem je i do vjerske zajednice, hoće li pasti pod uticaj i ukopati nevjernika sa vjernicima ,nebitno je ionako se postavlja pitanje Hoćemo li mu Haliliti .,🌝 a on ionako po Islamu ide u Džehenem
Ostalo je cutanje.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Ako ćemo iskreno pošteniji su u očima vašeg Boga mnogi nevjernici nego mnogi vjernici koji se tu ukopavaju - pogotovo vjernici na baterije.
Ljudi mogu samo odbijati vjerovanje u Boga, ali mogu itekako činiti dobra djela dok vjernik ako vjeruje ne znači ni blizu da je po defaultu dobar čovjek.

Tako da ako se naprijed navedeno uzme u obzir onda je kontradiktorno to što govoriš.
Last edited by Masamune on 23 Nov 2020, 12:59, edited 1 time in total.
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

Oprosti MG ti o tome kao Kjafir ne mozes suditi ,svi ćemo jednaki na Ahiret ,vidjeće se onda .
Ostalo je cutanje.
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 10:09 Samo što autor teme izgleda ima kristalnu kuglu pa zna kad će ko umrijeti i da na vrijeme zaprijeti ostalima da ga ne sahrane na vjerskom groblju, a opet je i to često džaba pričati.
Smrt se najčešće desi iznenada i neočekivano. Familija, a ako većinu članova čine vjernici, će te uglavnom sahraniti na vjerskom groblju bez obzira ko si, šta si i kakva su ti uvjerenja bila po pitanju religija. Tako je kako je. Nije to stisni pa budi Džek do kraja koliko je do onih nakon tebe i šta oni odluče.
Ja bi da me kremiraju ali ce me vjerovatno sahraniti po islamskim propisima jer sumnjam da ce neko htjeti ispostovati moje zelje tad
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Ne sudim ja već odgovorno tvrdim da su mnogi nevjernici bolji ljudi od mnogih vjernika. Sad kad sam te doveo u tu dilemu onda ti pada u vodu i to ukopavanje.

Hoćeš li ukopati vjernika koji ubio osobu pa se pokajao i pronašao Boga na tom groblju, a nećeš recimo ateistu koji nikom nikad nije naudio i doprinjeo je dobrobiti zajednice u kojoj živi? Razmisli malo. Nije ovo jednostavna tematika.

Uostalom kod nas su religije dominantne, pa su dominantna i takva groblja. Ljude moraš negdje ukopati, a to što IZ i ostale vjerske institucije manipulišu i predstavljaju Boga na Zemlji i sude ljudima je drugi par čarapa.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Blink♡Once wrote: 23 Nov 2020, 13:02
MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 10:09 Samo što autor teme izgleda ima kristalnu kuglu pa zna kad će ko umrijeti i da na vrijeme zaprijeti ostalima da ga ne sahrane na vjerskom groblju, a opet je i to često džaba pričati.
Smrt se najčešće desi iznenada i neočekivano. Familija, a ako većinu članova čine vjernici, će te uglavnom sahraniti na vjerskom groblju bez obzira ko si, šta si i kakva su ti uvjerenja bila po pitanju religija. Tako je kako je. Nije to stisni pa budi Džek do kraja koliko je do onih nakon tebe i šta oni odluče.
Ja bi da me kremiraju ali ce me vjerovatno sahraniti po islamskim propisima jer sumnjam da ce neko htjeti ispostovati moje zelje tad
Nije samo to. Ima ljudi koji hoće da budu ukopani kraj bližnjih bez obzira na vjeroispovijest ili ako ne vjeruju. Ako je mati bila muslimanka, a kćerka teški ateista i izrazi želju da bude ukopana kraj stare ko to može zabraniti čak i ako se radi o mezarju ?
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Hurija wrote: 23 Nov 2020, 12:59 Oprosti MG ti o tome kao Kjafir ne mozes suditi ,svi ćemo jednaki na Ahiret ,vidjeće se onda .
To ti kazes/mislis . :ooo Lijepo je biti tako samouvjeren :ooo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Ti si u srednjoj a mozda i dan danas garant smaro narod sa onim sta slusas odnosno ne slusas
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

Gledaj ovisi o vjerovanju recimo po Islamu ako si Ratnik na svetom putu i život daš za Džihad ,čeka te privilegija da ideš u Dženet ,uzgred kod nas Muslimana su Greblja i Mezarja ,mlad si čovjek,mislim da je tvoje dijete MG,bez obzira na tvoje nevjerovanje , pohadjati vjeronauku u školi,nećeš ga željeti izdvajati 🌝
Last edited by Hurija on 23 Nov 2020, 13:11, edited 3 times in total.
Ostalo je cutanje.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Hurija wrote: 23 Nov 2020, 13:08 Gledaj ovisi vjerovanju recimo po Islamu ako si Ratnik na svetom putu i sad zivot za Džihad ,čeka te privilegija da ideš u Dženet ,uzgred kod nas Muslimana su Greblja i Mezarja ,mlad si čovjek,mislim da je tvoje dijete MG,bez obzira na tvoje nevjerovanje , pohadjati vjeronauku u skoli,nećeš ga željeti izdvajati 🌝
Dobro po islamu :cudi
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:07
Blink♡Once wrote: 23 Nov 2020, 13:02
Nije samo to. Ima ljudi koji hoće da budu ukopani kraj bližnjih bez obzira na vjeroispovijest ili ako ne vjeruju. Ako je mati bila muslimanka, a kćerka teški ateista i izrazi želju da bude ukopana kraj stare ko to može zabraniti čak i ako se radi o mezarju ?
Ali onda ide po islamskom običaju mislim. IZ upravlja mezarjem i odredjuje šta i kako.
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

Mirelam wrote: 23 Nov 2020, 13:14
Ali onda ide po islamskom običaju mislim. IZ upravlja mezarjem i odredjuje šta i kako.
Jeste pojasnila sam to u predhodnik postovima 🌝
Ostalo je cutanje.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Ma kao da oni znaju je li vjerniki li nije u krajnjem slučaju. Uostalom ljudi trebaju praviti razliku između običaja i onoga što je propisano. Kod nas se tu često stavlja znak jednakosti.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:25
Ma kao da oni znaju je li vjerniki li nije u krajnjem slučaju. Uostalom ljudi trebaju praviti razliku između običaja i onoga što je propisano. Kod nas se tu često stavlja znak jednakosti.
Ne znaju ali će hodze proučiti i naravno naplatiti.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Hurija wrote: 23 Nov 2020, 13:08 Gledaj ovisi o vjerovanju recimo po Islamu ako si Ratnik na svetom putu i život daš za Džihad ,čeka te privilegija da ideš u Dženet ,uzgred kod nas Muslimana su Greblja i Mezarja ,mlad si čovjek,mislim da je tvoje dijete MG,bez obzira na tvoje nevjerovanje , pohadjati vjeronauku u školi,nećeš ga željeti izdvajati 🌝
Aha... znači da je po tome brat Mevlid Jašarević zaslužio da ga ukopaju na mezarju. I on je slijedio Džihad kad je pucao po ambasadi.
To nema veze s vezom. Moje dijete će izabrati šta ono želi... ako to bude vjeronauka super, ako ne isto super.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:28
Hurija wrote: 23 Nov 2020, 13:08 Gledaj ovisi o vjerovanju recimo po Islamu ako si Ratnik na svetom putu i život daš za Džihad ,čeka te privilegija da ideš u Dženet ,uzgred kod nas Muslimana su Greblja i Mezarja ,mlad si čovjek,mislim da je tvoje dijete MG,bez obzira na tvoje nevjerovanje , pohadjati vjeronauku u školi,nećeš ga željeti izdvajati 🌝
Aha... znači da je po tome brat Mevlid Jašarević zaslužio da ga ukopaju na mezarju. I on je slijedio Džihad kad je pucao po ambasadi.
To nema veze s vezom. Moje dijete će izabrati šta ono želi... ako to bude vjeronauka super, ako ne isto super.
Pa ako je bilo , halalimo, more. :ooo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Mirelam wrote: 23 Nov 2020, 13:29
MarlboroGold wrote: 23 Nov 2020, 13:28
Pa ako je bilo , halalimo, more. :ooo
Ma to halalimo je ista glupost kao i ono kad se ispovijede svešteniku u crkvi i kaže oprošteno ti je. Glupost.
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

:D Brkaš kruške i jabuke MG, Mevlid Jašarević je izvršio teroristički atak i napad , inače pravi Šehidi Inšalahh , ginu sa osmjehom na licu , ti to kao nevjernik ne možeš razumjeti
Ostalo je cutanje.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Khm , koliko znam po njegovom “pravcu” u islamu njega mogu sahraniti samo bez ikakvih nisana/obiljezja - samo se kamen moze staviti bez natpisa gdje je ukopan- tako i treba uraditi :ooo
Post Reply

Return to “Religija”