tacno Black ja to nebi mogla makar umrla istog trena a isto tako ne bi ocekivala da meni neko oprostiBlackHawk wrote:Nije mi jasno kako se moze pricati o ljubavi, a u isti tren pricati i o tome kako te neko prevario... To dvoje ne ide skupa...
D6: Oprostiti prevaru
- Jaca
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: D6: Oprostiti prevaru
bolje biti malo lud nego malo pametan
-
Blackhawk
pogrijesit se moze da presolis hranu, da ti zagori, da zaboravis zatvorit vodu pa napravis poplavu.. Pogresit se moze dok vozis auto pa skrenuti pogresno, pogrijesit se moze u nekim drugim stvarima, ali kad je u pitanju voljena osoba.. tu greske ne smiju da postoje.
I najlakse je reci i naci opravdanje u tome JA POGRIJESIO... ali to nije opravdanje i ne moze biti.. Da si volio i da ti stalo do neke osobe, nebi pogrijesio, jer u svakom trenutku, na svakom mjestu, gdje god da ides, nosis tu osobu u srcu i nemoguce da je prevaris..
I najlakse je reci i naci opravdanje u tome JA POGRIJESIO... ali to nije opravdanje i ne moze biti.. Da si volio i da ti stalo do neke osobe, nebi pogrijesio, jer u svakom trenutku, na svakom mjestu, gdje god da ides, nosis tu osobu u srcu i nemoguce da je prevaris..
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
Tako je bro.Tempy wrote: Slabost je ta koja tjera. Čarobnjak Nurudin će je nazvati šejtan, svako će naći drugi naziv za ljudsku slabost. Pristajem da me kamenujete a ko je bez grijeha i nikad nije trebao oprost neka baci prvi. Your turn. Waiting...first stone, Daco ti možda...
Ego tripanje na n-tu.

I zbilja nemam vise sta dodati na ovu temu.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
-
dacina_curica
Da, preko djece se svete i inate oni kojima djeca ionako nisu u prvom redu. Da im jesu ne bi ih koristili kao oruzje. Znaci, onaj roditelj koji tvrdi da hoce da sacuva brak radi djece a onda tu istu djecu koristi da bi se svetio kada ne uspije da ostvari svoje dugorocne ciljeve je sebican (ne)roditelj i ne bi trebao ni imati djecu....A onaj roditelj koji svojoj djeci zeli najbolje tu istu djecu sklanja od nevolja i problema koji takodje ukljucuju probleme i netrpeljivost koja nastaje nakon sto dodje do preljube u vezi.Maja wrote:
Nikad nisam vjerovala tim statistikama i dokumentarcima na osnovu par pojedinačnih slučajeva. Ja samo znam da i kod razvedenih roditelja djeca najviše pate jer se lomi preko njihovih leđa, partneri se inate i koriste djecu kako bi naudili jedno drugom. Malo je razvoda gdje bivši ostanu prijatelji.
Ti vjeruj kojoj god statistici hoces ili neces ali ja ti govorim iz licnog primjera da je bolje razdvojeno nego u svakakvom haousu i teroru zajedno.
Pogledaj gornje objasnjenje - ona kojoj nije stalo do dobrobiti njene djece.Maja wrote:PS koja to majka rado šalje djecu preko vikenda bivšem i njegovoj ljubavnici.
Last edited by dacina_curica on 13 Dec 2012, 23:21, edited 1 time in total.
-
dacina_curica
BlackHawk wrote:pogrijesit se moze da presolis hranu, da ti zagori, da zaboravis zatvorit vodu pa napravis poplavu.. Pogresit se moze dok vozis auto pa skrenuti pogresno, pogrijesit se moze u nekim drugim stvarima, ali kad je u pitanju voljena osoba.. tu greske ne smiju da postoje.
Isto podjoh napisati.
Opet kazem - ko hoce nek' prasta, ja necu i ne bih nikada....Jednom me je u zivotu neko prevario, jos dok sam bila u ranim dvadesetim, i ni tada mi nije bilo na kraj pameti da sebe krivim niti da oprastam djubretu. Nisam ja niciji otirac, ali ako je to sto vama godi slobodno se prostrite.
oprosta prevari nema
kako se moze oprostiti izdajniku kome si vjerovao i dao mu sve
cak i svoje srce
kako se moze oprostiti izdajniku kome si vjerovao i dao mu sve
cak i svoje srce
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
-
dacina_curica
andjelko wrote: Istinu hocesPa prije bi ga zabiJo sam sebi nego nesto s doticnom imao al' to sam samo ja
andjelko zv. cvrst karakter
-
dacina_curica
Cika Mesa je to najpametnije rekao: "Ni haljinu ne valja krpiti, a kamoli ljubav." 
Sve se da, kad se hoce skrpiti.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
kakva je to ljubav ako se mora krpitiMajor wrote:Sve se da, kad se hoce skrpiti.
povjerenje je tesko steci, ali izgubljeno povjerenje ponovo steci je ne moguce
cuj klela mi se na vjernost a kad tamo..........
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8213 times
- Been thanked: 19313 times
Ja opet kažem...jedan brak traje 40-50 godina ako ćemo po onome "dok nas smrt ne rastavi". I napustiti to sve zbog jednog grešnog trenutka
A kao što luna reče ima i gorih stvari. Oni što su široke ruke pa se prse i plaćaju svima u kafani a porodica ispašta, kockari, pijanice, neradnici, nasilnici, a tu mislim i na nasilnike koji omalovažavaju žene. Takve treba napustiti, a prevara se još može i oprostiti.
-
dacina_curica
Ko kaze da i takve treba trpiti Majo? Pa ne zeni/udaje se "na slijepo", valjda se upoznajemo sa dobrim i LOSIM stranama partnera prvo pa onda stupamo u ozbiljnu vezu ili brak. 
nikad
lijepo se razvedes i onda radi sta hoces
prevara je izdaja i niko je ne moze oprostiti
pa cak i sredina u kojoj prevarant zivi (ma kakva druga strana bila) to osudjuje
lijepo se razvedes i onda radi sta hoces
prevara je izdaja i niko je ne moze oprostiti
pa cak i sredina u kojoj prevarant zivi (ma kakva druga strana bila) to osudjuje
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Kako ono reče Meša Selimović?
"Ne valja ni haljinu krpiti a tek ljubav" ??
"Ne valja ni haljinu krpiti a tek ljubav" ??
obnovljena ljubav ko podgrijan krompir
ne valja ni jedno ni drugo
ne valja ni jedno ni drugo
Znas sta su bivaktile stare nene tabirile:blento59 wrote:kakva je to ljubav ako se mora krpitiMajor wrote:Sve se da, kad se hoce skrpiti.
povjerenje je tesko steci, ali izgubljeno povjerenje ponovo steci je ne moguce
cuj klela mi se na vjernost a kad tamo..........
Uzmi ga sine ako ga volis pa makar sa njim i na ulici prosila ili prosio.
Sta se to danas u tolikoj mjeri promijenilo da je u Evropi a kod nas sve vise i vise neozenjenih/neudatih insana,
nije valjda da je ljubav izumrla ?
Toliko po pitanju ljubavi.
Stupanje u brak je preduslov ljubav, danas to pak nije slucaj, danas mora biti sve optimalno, ni ono drugo nesmijemo zanemariti.
I jos jedno pitanje:
sve i svasta mozemo i spremni smo oprostiti, sta nas cini siromsnijim ako prevaru oprostimo, insani smo, skloni greskama,
ali isto tako i da se popravimo po pitanju gresaka.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
ako neko izda osnovne moralne principe njemu oprosta nema
ubio sam covjeka i kazem oprosti
ma jok bolan idem u zatvor
ubio sam covjeka i kazem oprosti
ma jok bolan idem u zatvor
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8213 times
- Been thanked: 19313 times
OPROSTITI PREVARU ILI NE?
Izdaja je bolna jer znamo da je partner potražio nešto što mu nedostaje - u zagrljaju druge žene. Afera ili tek seks za jednu noć – bilo koja vrsta nevere ostavlja gorak ukus u ustima. Postavlja se pitanje možemo li zbog ljubavi koju osećamo oprostiti prevaru i nastaviti da izgradjujemo kvalitetan odnos?
Nevernog muškarca ne treba pravdati.
Ali imajte na umu da smo svi nesavršene osobe koje prave greške. Neke od njih se opraštaju, dok za neke nismo sposobni. Kada se slegnu prvi utisci dajte mu priliku da ispriča svoju stranu. Njegove argumente ne treba shvatiti kao opravdanje, ali oni mogu da vam posluže da shvatite do koje tačke je dospela vaša veza, koji problemi u njoj postoje I da li je ona vredna borbe. U nekim slučajevima prevara je bezobziran i hladan čin kretena koji nije zaslužio vašu ljubav, dok u drugim slučajevima se ona možda javlja kao posledica problema koje već neko vreme imate u vezi.
Treba se zapitati koja odluka manje boli – pružiti mu drugu šansu ili ga ostaviti?
U obzir uzmite i svoje samopoštovanje i samopouzdanje jer kvalitetnu ljubavnu vezu ne možete izgraditi bez njih. Hoće li vaše samopoštovanje i samopouzdanje više narušiti odluka da ga ostavite ili ćete više patiti i postati nesigurni ako ostanete s njim u vezi? Naime, ako su ove dve vrednosti dugoročno narušene, to će uticati i na vas, vašeg partnera i na kraju na vašu vezu. Ako niste sigurni u sebe i svoje vrednosti pitaćete se koliko ste dobri za svog partnera.
Na odluku o oprostu ili krajnjem prekidu može uticati i izbor druge žene. Naravno da više o njemu kao bezobzirnom gadu govori to što vas je prevario s vašom prijateljicom nego kada je u pitanju nepoznata osoba koju je upoznao te kobne večeri.
Ako u njegovom ponašanju vidite i osećate da mu je iskreno žao i da mu druga žena ne znači ništa, možda ćete lakše doneti odluku da mu oprostite. Ali, kajanje zna često umanjiti važnost onoga što smo učinili. Budite oprezni. Nemojte mu oprostiti samo zato što žalite i sebe i njega. Ako kajanja i osećaja krivice nema, verojatno vašem partneru i nije puno stalo. Tada niko ne može da garantuje da prvom prilikom to neće ponoviti.
Ako ste samo vas dvoje u igri lakše je doneti odluku.
Ako su u pitanju i deca i zajednička imovina, nemojte naglo donositi odluku. To ne znači da samo zbog dece treba ostati uz partnera. U tom slučaju vi nećete biti srećni, a tim ni vaša deca. Vaša odluka o ostanku u vezi ili prekidu treba da dodje samo iz vašeg srca podstaknuta emocijama koje osećate. Spoljni parametri mogu samo biti povod, nikad i glavni razlog vaše odluke.
Verovatno ćete u početku postati ljubavni špijun koji ne veruje u ono što mu se govori nego ipak proverava. Vrmenom vaša nesigurnost i nepoverenje treba da nestanu jer u protivnom, koliko god želeli, niste u stanju oprostiti prevaru i krenuti dalje. Kad-tad će stari problemi isplivati na površinu, a vi ćete zaključiti da se zapravo niste pomakli s mrtve tačke.
Naravno, za ljubav se treba boriti. Ali samo vi možete da znate da li je ta ljubav vredna borbe. Ako je vredna, prevara može čak i učvrstiti vašu vezu. Ako nije, nemate za čim da žalite.
Izdaja je bolna jer znamo da je partner potražio nešto što mu nedostaje - u zagrljaju druge žene. Afera ili tek seks za jednu noć – bilo koja vrsta nevere ostavlja gorak ukus u ustima. Postavlja se pitanje možemo li zbog ljubavi koju osećamo oprostiti prevaru i nastaviti da izgradjujemo kvalitetan odnos?
Nevernog muškarca ne treba pravdati.
Ali imajte na umu da smo svi nesavršene osobe koje prave greške. Neke od njih se opraštaju, dok za neke nismo sposobni. Kada se slegnu prvi utisci dajte mu priliku da ispriča svoju stranu. Njegove argumente ne treba shvatiti kao opravdanje, ali oni mogu da vam posluže da shvatite do koje tačke je dospela vaša veza, koji problemi u njoj postoje I da li je ona vredna borbe. U nekim slučajevima prevara je bezobziran i hladan čin kretena koji nije zaslužio vašu ljubav, dok u drugim slučajevima se ona možda javlja kao posledica problema koje već neko vreme imate u vezi.
Treba se zapitati koja odluka manje boli – pružiti mu drugu šansu ili ga ostaviti?
U obzir uzmite i svoje samopoštovanje i samopouzdanje jer kvalitetnu ljubavnu vezu ne možete izgraditi bez njih. Hoće li vaše samopoštovanje i samopouzdanje više narušiti odluka da ga ostavite ili ćete više patiti i postati nesigurni ako ostanete s njim u vezi? Naime, ako su ove dve vrednosti dugoročno narušene, to će uticati i na vas, vašeg partnera i na kraju na vašu vezu. Ako niste sigurni u sebe i svoje vrednosti pitaćete se koliko ste dobri za svog partnera.
Na odluku o oprostu ili krajnjem prekidu može uticati i izbor druge žene. Naravno da više o njemu kao bezobzirnom gadu govori to što vas je prevario s vašom prijateljicom nego kada je u pitanju nepoznata osoba koju je upoznao te kobne večeri.
Ako u njegovom ponašanju vidite i osećate da mu je iskreno žao i da mu druga žena ne znači ništa, možda ćete lakše doneti odluku da mu oprostite. Ali, kajanje zna često umanjiti važnost onoga što smo učinili. Budite oprezni. Nemojte mu oprostiti samo zato što žalite i sebe i njega. Ako kajanja i osećaja krivice nema, verojatno vašem partneru i nije puno stalo. Tada niko ne može da garantuje da prvom prilikom to neće ponoviti.
Ako ste samo vas dvoje u igri lakše je doneti odluku.
Ako su u pitanju i deca i zajednička imovina, nemojte naglo donositi odluku. To ne znači da samo zbog dece treba ostati uz partnera. U tom slučaju vi nećete biti srećni, a tim ni vaša deca. Vaša odluka o ostanku u vezi ili prekidu treba da dodje samo iz vašeg srca podstaknuta emocijama koje osećate. Spoljni parametri mogu samo biti povod, nikad i glavni razlog vaše odluke.
Verovatno ćete u početku postati ljubavni špijun koji ne veruje u ono što mu se govori nego ipak proverava. Vrmenom vaša nesigurnost i nepoverenje treba da nestanu jer u protivnom, koliko god želeli, niste u stanju oprostiti prevaru i krenuti dalje. Kad-tad će stari problemi isplivati na površinu, a vi ćete zaključiti da se zapravo niste pomakli s mrtve tačke.
Naravno, za ljubav se treba boriti. Ali samo vi možete da znate da li je ta ljubav vredna borbe. Ako je vredna, prevara može čak i učvrstiti vašu vezu. Ako nije, nemate za čim da žalite.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Ovi "stručnjaci", svjesno zaglupljuju narod. Kako prevara može ućvrstiti vezu? Ispada da ona osoba koja je prevarena, treba da blista od sreće što je to tako. Te tektove pišu samo oni koji su skloni nevjeri.Naravno, za ljubav se treba boriti. Ali samo vi možete da znate da li je ta ljubav vredna borbe. Ako je vredna, prevara može čak i učvrstiti vašu vezu. Ako nije, nemate za čim da žalite.