Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Ma ovo je bilo, ili pred kraj rata, ili malo iza, ne sjecam se.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Tad je medju nama klincima i adolescentima bio pravo popularan breakdance. Svi su to pokusavali trenirati, i uvjezbavati, bas je bilo uzelo maha.
Dosta su tokom Novigradskih dana manifestacije organizovani koncerti ovih pjevaca, ispred skole, npr. Na Cengic vili, Otoki, Alipasinom, Dobrinjom.
Tad nije bilo narodnjaka toliko na Novogradskim danima.
Bile su razne " Top liste" na par lokalnim tv, dosta su promovisale Tvsa i Ntv99, i onaj kanal Test2.
Bio je vakum tad jos niko nije dolazio iz Srbije, ili su bili u povojima.
Sjecam se dvorana Vistafom( bila kasnije pijaca, sad termini u nogometu se rentaju), na Otoki, non stop neke koncerte organizovala.
Sjecam se dobro mi iz skole pobjegli , bio koncert Zeljka Joksimovica po DANU.
Znam da zvuci nevjerovatno, on je tad tek pocinjao pjevati i imao on par hitova Vreteno, Habanera...
Tamo negdje 2001 ekspanzija tehno i elektronske muzike, bile Future 1/2, Planeta Sarajeva, citava moja ulica isla. Pa na igralistu na basketu oni pricali, ja bio klinjo 6/7 razred.
Sjecam se u onim halama u Pofalicima gdje su sad N1 televizija i Interex, pa je bio tehnoparti 2 dana bez stajanja.
Koncert Dj Boba 2000 u Zetri, dijele se karte po skolama, casopis MIRKO,i prve tuce u Sibeniku ,kad sam ko klinac 2003 isao s kosarkaskim timom, dok sam trenirao.