LGBTIQA+
Moderator: spacebound
Re: U Parizu otvorena džamija za gay muškarce!
brukaju muhamedovu vjeru
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
-
- Status: Offline
Ovo su oni sto su presli u Islam ..blento59 wrote:brukaju muhamedovu vjeru

-
E nikad mi nece biti jasno, zasto ljudi mijenjaju vjeru i pol?
-
Mjenjaju iz jednog prostog razloga, jer se ne osjecaju prijatno u svom tijelu / glavi / psihi.. Promjenom sexa , vjere , smatraju da ce i promijeniti ..Ruana wrote:E nikad mi nece biti jasno, zasto ljudi mijenjaju vjeru i pol?
Nazalost ne mjenjau , ostaju ipak isti !
Brate kad cujem ono da se neko takav rodio
Odmah se sjetim svoje a i ostale djece kad su se rodili, divni, nevini, cisti, ne mislim da je Bozja namjera bila da te iste bebe postanu homoseksualci. NekO se rodi bez noge, ruke, sve je to Bozja volja, ali kad neko trpa homoseksualce u to, uh.

"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
Homoseksualnost prenose roditelji?

Američki naučnici vjeruju da su konačno riješili zagonetku kako neka osoba postaje homoseksualac, utvrdivši da se ljubav prema istom polu prenosi s oca na kćerku i sa majke na sina.
Već odavno je poznato da je homoseksualnost moguće "naslijediti", zbog čega se smatralo da je riječ o genetskoj osobini, ali "homoseksualni gen" nikada nije pronađen.
Grupa američkih naučnika sa američkog Nacionalnog instituta za matematičku i biološku sintezu smatra da je riječ o epigenetskoj osobini, odnosno da je posljedica spoljnih uticaja koji određuju na koji će se način pojedini gen manifestovati, objavljeno je na medijskom sajtu "Ju-Es njuz" /US News/.
Oni su došli do zaključka da se homoseksualnost prenosi posredstvom takozvanih epi-oznaka, koje se obično brišu u prelazu sa generacije na generaciju. Riječ je o dodatnim informacijama koje kontrolišu način ekspresije određenih gena.
"Kod homoseksualaca te epi-oznake se ne biršu, one se prenose sa oca na kćerku i majke na sina", pojašnjava evolutivni biolog na Univerzitetu u Kaliforniji "Santa Barbara" Vilijem Rajs.
On je podsjetio da su mnogi biolozi izbjegavali da proučavaju homoseksualnost zbog društvene stigme.
"Pitanje je 'gurnuto pod tepih', jer mnogi se drže te ideje da je homoseksualnost neprirodna. Međutim, u prirodi ima puno primjera homoseksualnosti", rekao je on.
Rajs i njegov tim stvorili su matematički model koji objašnjava zbog čega se homoseksualnost prenosi epi-oznakama, a ne genima.
Sa evolucijske tačke gledišta, da je homoseksualnost genetska osobina, naučnici bi očekivali njen postepeni nestanak, jer homoseksualni parovi nemaju mogućnost reprodukcije.
Međutim, epi-oznake koje, prema Rajsu i njegovim saradnicima, prenose homoseksualnost, daju roditeljima homoseksualnih osoba evolucijsku prednost, štite ih od prevelike ili premale izloženosti testosteronu, a ta se osobina zatim prenosi na njihove potomke suprotnog pola.
Zbog toga su, objašnjava Rajs, česti slučajevi feminiziranih gej muškaraca, odnosno muškobanjastih lezbijki.
Izvor:d.avaz
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Re: Homoseksualnost prenose roditelji?
Eto ti ga na,veli Zagorka davno...... 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Surprise, surprise. 
Recite nam nesto sto nismo vec godinama znali.

Recite nam nesto sto nismo vec godinama znali.

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Nedaju to naši ljudi naviti,hoće da te zakolju ako im to naglas kažeš......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Ma ja....mi cemo se drzati one da ako se homoseksualac slucajno ocese od tebe u prolazu automatski moras u prodavnicu kupiti one helanke na sljokice i poceti vezati kratku tirkiznu maramu oko vrata. 

A babo odmah na sve to ide da se radi DNA, jer od kako je njegovog roda nijedan dicni junak iz familije nije bio u helankama, pa tako ni taj izrod nije njegov.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
stvarno je nasledno
ja sam od oca naslijedio sklonost ka lezbejstvu
handrim se samo sa zenama
ja sam od oca naslijedio sklonost ka lezbejstvu
handrim se samo sa zenama
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
Ja sam čuo da je prenosivo ako je majka nerotkinja, da se to odmah prenosi i na kćerku. 
On topic
I homoseksualci su živa bića...samo toliko ću reći, a ako je prenosivo onda treba imati razumijevanja za te ljude.

On topic
I homoseksualci su živa bića...samo toliko ću reći, a ako je prenosivo onda treba imati razumijevanja za te ljude.
-
Nije AKO Tempy, davno je dokazano da je homoseksualnost urodjena tj. upisana u genetski kod. Naravno da su ljudi kao i svi drugi, krv i meso, nema razlike. Ali ljudi ne bi bili ljudi kad se ne bi silili nad nekim drugim pa makar i izmisljali razloge i opravdanja. 

-
Homoseksualnost i prisvajanje djece ?! DA / NE ?
Zadnjih dana /mjeseci na se vrlo cesto pise /prica o tome , kako homoseksualci zele pravo na usvajanje djece.. U nekim zemljama je to sasvim normalna svtar , dok u drugim pitanje jos nije rjeseno ni za vjencanje a tek o usvajanju djeteta ..Mislite li da za vaspitanje djeteta treba , muskarac i zena ,ili to vrlo dobro mogu ciniti i dva muskarca ili dvije zene..?!
Sta je potredbo djeci da budu sretna , vesela..?? Lijepo odgojena..?
Da li oni mogu vaspitati , brinuti o djeci , i svemu sto slijedi jedno djetinstvo , i ado - uzrast..?????Dobro situirani roditelji..istog pola ,ili , "normalni roditelji" , bez mogucnosti da pruze bolje sutra ?!Kako toj djeci od malena objasniti da , su im roditelji " drugaciji" od drugih jer imaju dva oca , ili dvije mame , dok kod sve druge djece ,1 mama , i 1 otac..
Dijete koje odrasta smatrajuci kako su njegovi roditelji dvije zene ili dva muskarca, nije ispravno upuceno.. to narusava djetetov razvoj...Utvrdeno je kako vecina zena koje zive kao lezbejke ne zeli imati bilo kakav bliski odnos s muskarcem, odnosno, muskarcima , to takoder iima uticaja te ogranicava razvoj muskoga identiteta u djecaku...
Licno smatram i zovem porodicom = mama + babo ( tata)..!
Izvolite..
Sta je potredbo djeci da budu sretna , vesela..?? Lijepo odgojena..?
Da li oni mogu vaspitati , brinuti o djeci , i svemu sto slijedi jedno djetinstvo , i ado - uzrast..?????Dobro situirani roditelji..istog pola ,ili , "normalni roditelji" , bez mogucnosti da pruze bolje sutra ?!Kako toj djeci od malena objasniti da , su im roditelji " drugaciji" od drugih jer imaju dva oca , ili dvije mame , dok kod sve druge djece ,1 mama , i 1 otac..
Dijete koje odrasta smatrajuci kako su njegovi roditelji dvije zene ili dva muskarca, nije ispravno upuceno.. to narusava djetetov razvoj...Utvrdeno je kako vecina zena koje zive kao lezbejke ne zeli imati bilo kakav bliski odnos s muskarcem, odnosno, muskarcima , to takoder iima uticaja te ogranicava razvoj muskoga identiteta u djecaku...
Licno smatram i zovem porodicom = mama + babo ( tata)..!
Izvolite..
-
Re: Homoseksualnost i prisvajanje djece ?! DA / NE ?
DA!!!
Djeci ne trebaju mama i tata nego im trebaju RODITELJI. Oni koji ih vole, postuju, odgajaju.
Spol je tu najmanje bitan.
Djeci ne trebaju mama i tata nego im trebaju RODITELJI. Oni koji ih vole, postuju, odgajaju.
Spol je tu najmanje bitan.
-
Sheval wrote:Ma pusti ljude da žive kako oni žele.
Svi smo mi divni i krasni i uvijek spremni naći anomalije u ponašanju onog drugog.
Uostalom,šta me briga za ovo pitanje?
Šta sam ja,neki faktor da odlučujem kako će netko živjeti?
Pa i zivi , ko kako zeli , niko nikog ne sputava u svom izboru , potpuno pravo pojedinca...Diskutovati o nekim pravima ,nije traznje anomalije..
Nismo ni rekli da smo faktori , i da odluke donosmo za druge..sva sreca , pa na to mi imamo samo pravo !
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14388 times
- Been thanked: 9960 times
Definitivno DA!
SVI smo ljudi, i ne vidim razloga zasto bi jedan alkoholicar/narkoman itd. bio bolji roditelj samo zato sto je heteroseksualac...
To sto mi imamo predrasude vezano za sve sto je drugacije,to je vec druga prica...
SVI smo ljudi, i ne vidim razloga zasto bi jedan alkoholicar/narkoman itd. bio bolji roditelj samo zato sto je heteroseksualac...
To sto mi imamo predrasude vezano za sve sto je drugacije,to je vec druga prica...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- merylin
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 9 times
Ne znam koliko je pametno dozvoliti usvajanje djece homoseksualcima,ali mišljenja sam,ako su već dozvolili sklapanje takvih brakova,ako je naučno dokazano da u tome nema ništa bolesnog i da je to sve apsolutno "prirodno",zašto onda takvim brakovima zabranjivati usvajanje djece?Nema logike
Kada postaviš pitanje "Kako objasniti djetetu sutra da ti je roditelj drugačiji?"... jednostavan je odgovor... Ne moraš mu ni objašnjavati!Kao što svi mi prihvatimo po rodjenju svoje ime,prezime,religiju tako prihvatamo i svoje roditelje ma kako oni drugačiji bili...

Kada postaviš pitanje "Kako objasniti djetetu sutra da ti je roditelj drugačiji?"... jednostavan je odgovor... Ne moraš mu ni objašnjavati!Kao što svi mi prihvatimo po rodjenju svoje ime,prezime,religiju tako prihvatamo i svoje roditelje ma kako oni drugačiji bili...
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe