Iskustva forumasa s koronom
Moderator: Krokodil Behko
- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4137 times
- Been thanked: 4262 times
- Status: Offline
Re: Iskustva forumasa s koronom
Jedan od saradnika ima, bila sam pre desetak dana zajedno sa njim na terenu, u kontaktu sa skoro 900 ljudi, ne možeš se baš u tim situacijama ni sačuvati, jeste nosiš masku, rukavice, naočare a sve što sam na sebi imala u vreće i na pranje, nemam nikakve simptome, ali opet iz obazrivosti i prema drugima moram biti odgovorna.
Svakodnevno skoro za nekog koga poznajem saznam da je pozitivan, zahuktalo se baš...
Svakodnevno skoro za nekog koga poznajem saznam da je pozitivan, zahuktalo se baš...
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Ja sam neko ko se boji ovog virusa od samog pocetka tako da se jos uspjesno krijem od njega
Ali imam blizih rodjaka, komsija koji su se zarazili, i jedan smrtni slucaj.
(Jedan od onih negatora virusa) Moj Dajidja 66 godina, seceras. Jedini smiptomi koje ima su gubitak okusa/mirisa i malo povisena temperatura, umor. Isao na slikanje pluca sve uredu. (Od negatora virusa do osobe koja sad kaze treba nosit dvije maske
) Njegova zena jedino izgubila osjecaj za ukus.
Moj Sestric star 72 god, gubitak okusa/mirisa umor. Njegova zena 70 god. seceras, operisala srce jedini simptom koji ima je umor.
Moja sestricna 60 god. boluje od bronhitisa, izgubila okus/miris, bila je bolesna kao da ima klasicni grip.
PS: Misljenje doktora. Najvjerovatnije virus ih je samo okrznuo. (Nisu bili dugo izlozeni virusu)
Komsinica koja je nazalost umrla imala je 68 godina. Nije imala nikakvih zdravstvenih problema.
A njen covjek od 75 godina i koji je jos i pusac nije imao nikakvih simptoma
.
I sad ja slusajuci ove svoje rodjake i komisje mogu samo reci da kod ovog virusa nema pravila. Sve se moze ocekivat.
Jedva čekám vakcínu.
I na karaju za one sto se nezele vakcinisati
Vakcina ce biti gratis i nece biti obavezna. Ali nes moc putovat a da nemas dokaz da si vakcinisan, nes moc u nekim firmama radit a da nemas donas da si vakcinisan
i nakraju nes moci kod svig doktora jer nisi vakcinisan... itd.
(Jedan od onih negatora virusa) Moj Dajidja 66 godina, seceras. Jedini smiptomi koje ima su gubitak okusa/mirisa i malo povisena temperatura, umor. Isao na slikanje pluca sve uredu. (Od negatora virusa do osobe koja sad kaze treba nosit dvije maske
Moj Sestric star 72 god, gubitak okusa/mirisa umor. Njegova zena 70 god. seceras, operisala srce jedini simptom koji ima je umor.
Moja sestricna 60 god. boluje od bronhitisa, izgubila okus/miris, bila je bolesna kao da ima klasicni grip.
PS: Misljenje doktora. Najvjerovatnije virus ih je samo okrznuo. (Nisu bili dugo izlozeni virusu)
Komsinica koja je nazalost umrla imala je 68 godina. Nije imala nikakvih zdravstvenih problema.
A njen covjek od 75 godina i koji je jos i pusac nije imao nikakvih simptoma
I sad ja slusajuci ove svoje rodjake i komisje mogu samo reci da kod ovog virusa nema pravila. Sve se moze ocekivat.
Jedva čekám vakcínu.
I na karaju za one sto se nezele vakcinisati
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2743 times
- Been thanked: 4925 times
I koja je procedura kad se ustanovi da je neko iz domašinstva pozitivan? Koga zovete? Kome to prijavljujete?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9993 times
- Been thanked: 16876 times
Kod nas epidemiolosku sluzbu. Obratite se porodicnom doktoru ako ne znate kome drugom.Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 12:01 I koja je procedura kad se ustanovi da je neko iz domašinstva pozitivan? Koga zovete? Kome to prijavljujete?
Kako su ljudi prepusteni sami sebi, prestrasno
Tvoj neko zarazen?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Mama, u bolnici je trenutno.spacebound wrote: 28 Nov 2020, 12:04Kod nas epidemiolosku sluzbu. Obratite se porodicnom doktoru ako ne znate kome drugom.Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 12:01 I koja je procedura kad se ustanovi da je neko iz domašinstva pozitivan? Koga zovete? Kome to prijavljujete?
Tvoj neko zarazen?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- spacebound
- Urednik foruma

Znaci ipak je korona.Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 12:05Mama, u bolnici je trenutno.spacebound wrote: 28 Nov 2020, 12:04
Kod nas epidemiolosku sluzbu. Obratite se porodicnom doktoru ako ne znate kome drugom.
Tvoj neko zarazen?
Ma izgurat ce, samo ne smije klonut ni ona ni vi.
Eto ja sam zvala maminog doktora da pitam sta dalje, kome se obratit, a on me uputio na epidemiolosku sluzbu.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Jest, sinoć nalaz potvrdio.spacebound wrote: 28 Nov 2020, 12:07Znaci ipak je korona.
Eto ja sam zvala maminog doktora da pitam sta dalje, kome se obratit, a on me uputio na epidemiolosku sluzbu.
Ja trebam večeras radit, a ne bih smjela, pa sad pojma nemam šta koga i kako da pitam
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Epidemiološka služba, jedinstveni broj za prijavu covid slučajeva, dom zdravlja i moja porodična ambulanta, NIKO se ne javlja.
Jarane ...
Jarane ...
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1238 times
- Been thanked: 3955 times
Onda ništa, širi dalje sve kolektivnog imuniteta.Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 12:21 Epidemiološka služba, jedinstveni broj za prijavu covid slučajeva, dom zdravlja i moja porodična ambulanta, NIKO se ne javlja.
Jarane ...
Klanjam džematile po parkovima.
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Kod nas to odraduje obiteljski doktorNora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 12:21 Epidemiološka služba, jedinstveni broj za prijavu covid slučajeva, dom zdravlja i moja porodična ambulanta, NIKO se ne javlja.
Jarane ...
Dobijes rijesenje o samoizolaciji ,ako si bez simptoma 10 dana od kontakta ...to je to
Na osnovu tog rijesenja otvaras bolovanje
I ne bi smjela iz samoizolacije 10 dana
Posto je to sve sa kontaktima zbunjujuce, ja bih uradio sljedece.Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 12:10Jest, sinoć nalaz potvrdio.spacebound wrote: 28 Nov 2020, 12:07
Znaci ipak je korona.
Ja trebam večeras radit, a ne bih smjela, pa sad pojma nemam šta koga i kako da pitam![]()
Nazvao bi prvo svoju firmu u kojoj radim tj. sefa il nekog nadleznog i obavjestio ga o situaciji.
A drugo odmah bi se prijavio za testiranje.
E sad aka zivis sa majkom vjerovatno si pozitivna na virus, mada nemora znacit (jer kod ovog virusa, sve je tako cudno i nelogicno)
A ako si bila u kracen kontaktu zadnjih 10 dana, vjerovatno da nisi pokupila virus al opet testiraj se.
Ono najvaznije kontaktiraj sve osobe skojima je tvoja mama bila u kontaktu tipa. kucne posjete.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma kakva prijava na testiranje, nema to prijavim se jer se meni testira.
- spacebound
- Urednik foruma

Jesi kontaktirala majcinog doktora?Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 12:10Jest, sinoć nalaz potvrdio.spacebound wrote: 28 Nov 2020, 12:07
Znaci ipak je korona.
Ja trebam večeras radit, a ne bih smjela, pa sad pojma nemam šta koga i kako da pitam![]()
U svakom slucaju ne idi na posao, zovi dok nekog ne dobijes. Poslat ce ti rjesenje o samoizolaciji. Mislim, nisam sigurna, da je sad 10 dana.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Bila sam u samoizolaciji 3 sedmice zbog svojih. Obavijestila svoje na poslu, oni mi rekli da se testiram ako hocu, nisam se testirala. Poslije 3 sedmice bez simptoma - natrag na posao i mirna Bosna.
Nisam promijenila misljenje o vakcinaciji. I dalje se ne zelim vakcinisati. Ko zeli, neka izvoli.
Nisam promijenila misljenje o vakcinaciji. I dalje se ne zelim vakcinisati. Ko zeli, neka izvoli.
Last edited by Lavlje_srce on 28 Nov 2020, 13:53, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- spacebound
- Urednik foruma

Ako nema simptome nema ni testiranja, samoizolacija i gotovo.rima wrote: 28 Nov 2020, 13:40Posto je to sve sa kontaktima zbunjujuce, ja bih uradio sljedece.Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 12:10
Jest, sinoć nalaz potvrdio.
Nazvao bi prvo svoju firmu u kojoj radim tj. sefa il nekog nadleznog i obavjestio ga o situaciji.
E sad aka zivis sa majkom vjerovatno si pozitivna na virus, mada nemora znacit (jer kod ovog virusa, sve je tako cudno i nelogicno)
A ako si bila u kracen kontaktu zadnjih 10 dana, vjerovatno da nisi pokupila virus al opet testiraj se.
Ono najvaznije kontaktiraj sve osobe skojima je tvoja mama bila u kontaktu tipa. kucne posjete.
S obzirom da bez simptoma moze da se testira jedino privatno trebala bu otici na mjesto testiranja. Stoga, nek sjedi s mirom.
Razumjem da u bosni ako nemas simptome nece testirati. Al mozes malo slagat, da bi dobio taj test, mislim ako si u panici zbog tog.spacebound wrote: 28 Nov 2020, 13:51Ako nema simptome nema ni testiranja, samoizolacija i gotovo.rima wrote: 28 Nov 2020, 13:40
Posto je to sve sa kontaktima zbunjujuce, ja bih uradio sljedece.
S obzirom da bez simptoma moze da se testira jedino privatno trebala bu otici na mjesto testiranja. Stoga, nek sjedi s mirom.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Nemam šta paničiti kad nemam simptome.
Potrebno mi je da znam šta raditi radi tehničke strane, posao mi je bitan, neće mi niko dozvolit da ne dolazim na posao vjerujući mi na riječ.
Za vikend sam trebala raditi, a neću, moram to nekako opravdati.
Mogu li mi naknadno izdat rješenje o izolaciji, recimo da traje od petka, otkako je ona dobila nalaz, i tako te stvari.
Potrebno mi je da znam šta raditi radi tehničke strane, posao mi je bitan, neće mi niko dozvolit da ne dolazim na posao vjerujući mi na riječ.
Mogu li mi naknadno izdat rješenje o izolaciji, recimo da traje od petka, otkako je ona dobila nalaz, i tako te stvari.
- spacebound
- Urednik foruma

Pogledaj na klixu, vidjela sam da pratis slicnu temu. Tamo su ljudi pisali o tome. Znali su imati probleme jer rjesenje o samoizolaciji stigne kad vec istekne.Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 14:22 Nemam šta paničiti kad nemam simptome.
Meni je doslo prvi dan nakon karantina, a to je bilo u vrijeme kad je broj aktivnih slucajeva bio daleko manji nego sad.
Nadam se da tvoj poslodavac ima sluha i razumijevanja za ovu situaciju i da neces imati problema na poslu.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Kasni se da rješenjima jer ih je u mom slučaju izdavalo Kantonalno Ministarstvo zdravstva, meni su u DZ-a prvi radni dan a tad sam i testirana ,odmah otvorili bolovanje iz bolnice su upoznali odmah i moga poslovica da sam testirana a i poslje da sam pozitivna ,isto je lično obavio Direktor Doma Zdravlja uvaženi Doktor specijalista i interesovao se za moje zdravstveno stanje u par navrata
zbog toga sam mu veoma zahvalna i šta god budem mogla u skladu sa mogućnošću izaći ću mu u susret ,svaka čast i sve pohvale svim zdravstvenim radnicima sa kojim sam se susrela dok sam fasovala i liiječila Coronu 
Ostalo je cutanje.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma nije problem, ja rješenje o samoizolaciji poslodavcu i trebam dostaviti kad se vratim na posao, ne moram ranije.spacebound wrote: 28 Nov 2020, 14:32Pogledaj na klixu, vidjela sam da pratis slicnu temu. Tamo su ljudi pisali o tome. Znali su imati probleme jer rjesenje o samoizolaciji stigne kad vec istekne.Nora Ibsenova wrote: 28 Nov 2020, 14:22 Nemam šta paničiti kad nemam simptome.
Meni je doslo prvi dan nakon karantina, a to je bilo u vrijeme kad je broj aktivnih slucajeva bio daleko manji nego sad.
Nadam se da tvoj poslodavac ima sluha i razumijevanja za ovu situaciju i da neces imati problema na poslu.
Kako misliš stigne, gdje stigne?