Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53529 times
- Been thanked: 9528 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Dje nesta vrhbosnica 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Ma samo me jos za maticni broj nisu
I jutros me nana u liftu pita jel ti to ides u skolu?
Haj sto je subota, pomijesala dane al zar izgledam tako mlado
Tacno cu se poceti sminkati
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19097 times
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19097 times
Sine, ti si i mene presisao.XoKli wrote: 28 Nov 2020, 12:58 Otkad se nisam 'vako naspav'o...Sinoć od 11 do 11 jutros.
Moglo bi se zalomit neđe do pola 11![]()
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Nisam to znala Majo ,cujem danas da se od mene ovdje pokupilo par Bosnjaka ,otisli u RS pomoći ,prijateljima u klanju ,koje je to podcjenjivanje i gaženje svoga ,majko draga

Ostalo je cutanje.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
U ovom mjestu Partille sami Romi, wtf...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
GBG ....?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- toxic
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 1 time
Konacno bolji dani...
Let the light shine in
Dobro jutro, dobar dan, kako kome :toxic
Let the light shine in
Dobro jutro, dobar dan, kako kome :toxic
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- toxic
- Forum [Bot]
Stavis i cvike, pravis se da ih ne vidisMala_Mu wrote: 28 Nov 2020, 07:57 Sto zene mogu pricati odma na jutru.. cudo jedno.
Jos stavis slusalice u usi al jok ono te jopet ispituje![]()
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
a sto ti je to cudo
meni je to cudo,sto je to tebi cudo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5195 times
- Been thanked: 7340 times
A kontam baš jutros.. Napolju sa maskama, kapama neki i sa cvikama.. Ne možeš ljude na ulici više ni prepoznati..
Svijest ima sidrište.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16887 times
Pa sta, i ti peces rakiju.Hurija wrote: 28 Nov 2020, 16:22 Nisam to znala Majo ,cujem danas da se od mene ovdje pokupilo par Bosnjaka ,otisli u RS pomoći ,prijateljima u klanju ,koje je to podcjenjivanje i gaženje svoga ,majko draga
![]()
Ili je problem sto Srbima pomazu
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- toxic
- Forum [Bot]
Meni je to super, jes' da maske i ne nosim napolju, al' kad iz daljine vidim nekog poznatog samo ubrzam hod i usput mahnem. Znas, zurim... Ma, mrsko mi skidati slusaliceina wrote: 28 Nov 2020, 18:10 A kontam baš jutros.. Napolju sa maskama, kapama neki i sa cvikama.. Ne možeš ljude na ulici više ni prepoznati..![]()
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41241 times
- Been thanked: 27944 times
+1 cak sam i maloj jucer takotoxic wrote: 28 Nov 2020, 18:15Meni je to super, jes' da maske i ne nosim napolju, al' kad iz daljine vidim nekog poznatog samo ubrzam hod i usput mahnem. Znas, zurim... Ma, mrsko mi skidati slusaliceina wrote: 28 Nov 2020, 18:10 A kontam baš jutros.. Napolju sa maskama, kapama neki i sa cvikama.. Ne možeš ljude na ulici više ni prepoznati..![]()
![]()
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ostalo je cutanje.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16887 times
Budući da konzumiranje alkohola manje ili više ugrožava sve spomenute temeljne ljudske vrijednosti i dobra, a posebno razum, sasvim je logično da je islam u svojim osnovnim izvorima, Kur'anu i sunnetu, kategorički osudio i zabranio konzumiranje alkoholnih pića, naloživši muslimanima ne samo da ih ne konzumiraju već i da se ne prikučuju ovoj velikoj pošasti i "majci nevaljalština", kako je alkoholna pića okarakterizirao sunnet.Hurija wrote: 28 Nov 2020, 18:18Pečemo Space ali sa onim kog odredi moj suprug, ovdje je u pitanju Kkanje svinja i poslovi oko toga valjda se protivi našim običajima kao i njihov uzgoj
Nije zgoreg ovom prilikom spomenuti jednu čestu, ali sa islamskog stanovišta neprihvatljivu i veoma opasnu pojavu kod nas u Bosni i Hercegovini. Naime, neki muslimani, iako sami ne konzumiraju alkoholna pića, drže ista u svojim trgovinama ili restoranima, prodaju ih svima, bez obzira na vjeru, hraneći tako zarađenim sredstvima svoje porodice i uvlačeći ih zajedno sa sobom u krug u Poslanikovom hadisu prokletih osoba, što je nesumnjivo veliko nasilje koje dotični grješnici čine prema vlastitoj djeci i porodici. Kao što nije dopušteno prodavati i kupovati alkoholna pića, takoder, nije dopušteno ni poklanjati ih drugim osobama, makar te osobe bile nemuslimani, jer je musliman čist i ne može davati ni uzimati osim ono što je čisto.
Musliman je dužan izbjegavati ona društva, skupove i mjesta u kojima se toči, služi i konzumira alkohol. Na ovu zabranu ukazuje navedeni hadis o osobama koje je prokleo Allahov Poslanik, a.s. Na nju izravno ukazuje i hadis koji prenosi Omer, r.a., u kome Poslanik, a.s., kaže: "Ko vjeruje u Allaha i Sudnji dan neka ne sjeda za stol na kome kruže čaše s alkoholnim pićima.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
DobroLavlje_srce wrote: 28 Nov 2020, 15:34Merlin,
Kaputi su postavljeni, ovo nije. Kaputi nemaju kopcanje do dna, kosulje imaju.
Stvar semantike pretpostavljam.![]()
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14302 times
- Been thanked: 23820 times
Ne pise nidje da je piva zabranjena.spacebound wrote: 28 Nov 2020, 18:24Budući da konzumiranje alkohola manje ili više ugrožava sve spomenute temeljne ljudske vrijednosti i dobra, a posebno razum, sasvim je logično da je islam u svojim osnovnim izvorima, Kur'anu i sunnetu, kategorički osudio i zabranio konzumiranje alkoholnih pića, naloživši muslimanima ne samo da ih ne konzumiraju već i da se ne prikučuju ovoj velikoj pošasti i "majci nevaljalština", kako je alkoholna pića okarakterizirao sunnet.Hurija wrote: 28 Nov 2020, 18:18Pečemo Space ali sa onim kog odredi moj suprug, ovdje je u pitanju Kkanje svinja i poslovi oko toga valjda se protivi našim običajima kao i njihov uzgoj
Nije zgoreg ovom prilikom spomenuti jednu čestu, ali sa islamskog stanovišta neprihvatljivu i veoma opasnu pojavu kod nas u Bosni i Hercegovini. Naime, neki muslimani, iako sami ne konzumiraju alkoholna pića, drže ista u svojim trgovinama ili restoranima, prodaju ih svima, bez obzira na vjeru, hraneći tako zarađenim sredstvima svoje porodice i uvlačeći ih zajedno sa sobom u krug u Poslanikovom hadisu prokletih osoba, što je nesumnjivo veliko nasilje koje dotični grješnici čine prema vlastitoj djeci i porodici. Kao što nije dopušteno prodavati i kupovati alkoholna pića, takoder, nije dopušteno ni poklanjati ih drugim osobama, makar te osobe bile nemuslimani, jer je musliman čist i ne može davati ni uzimati osim ono što je čisto.
Musliman je dužan izbjegavati ona društva, skupove i mjesta u kojima se toči, služi i konzumira alkohol. Na ovu zabranu ukazuje navedeni hadis o osobama koje je prokleo Allahov Poslanik, a.s. Na nju izravno ukazuje i hadis koji prenosi Omer, r.a., u kome Poslanik, a.s., kaže: "Ko vjeruje u Allaha i Sudnji dan neka ne sjeda za stol na kome kruže čaše s alkoholnim pićima.
![]()
Dozvolite da se obratimo