U kojem god kontekstu hoces , jer izgleda za nekoga se glasa jer je “nas” to je najbitnije.Zamisljam ono kampanju u svijetu “glasajte za nas jer smo nasi” - jer kad “nas” je izabran on ce da sprijeci “njihove” da nesto..Naseef Mushroom wrote: 01 Dec 2020, 16:41U kojem je sad to kontekstu? Ovdje se piše o Srebrenicu i prodajom glasova fašisti Grujičiću koji nije naš.MorningStar wrote: 01 Dec 2020, 16:39 Znaci otprilike suma sumarum , najbitnije je sa glasamo za “nase” a to ostalo sve nije bitno.![]()
Lokalni izbori u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Status: Offline
Re: Lokalni izbori u BiH
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4444 times
- Been thanked: 3396 times
Sjećaš li se kako su komunjare operutale Jugoslaviju i sve republike u njoj, il si tad bio mali?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ne sjecam , i nisam shvatio taj dio operutale - operutali sto su pravili ili ? Ne znam dosta tog iz te komunisticke juge sto je perutala i danas koristimo , dosta je razvaljeno a dosta je u procesu rezanja ko aluminij mostar ..Melek wrote: 01 Dec 2020, 16:46Sjećaš li se kako su komunjare operutale Jugoslaviju i sve republike u njoj, il si tad bio mali?
Nesto razmisljam ono - TE Kakanj,Gacko,Ugljevik,Tuzla evo sad za jedan blok u TE tuzli megaproject super ultra da kinezi pozajme ruke im se pozlatile.
Hidrocentrale i tako dalje.
Medjutim nevezano je to za lokalne izbore jel- najbitnije je glasati za “nase” ostali je manje vise - jer “nasi” ce da nas cuvaju od “njihovih” i tako to
- Melek
- Deer Hunter

Ne znam o čemu bulazniš? Pa taj dio SDP, ta trojica šanera su baš “naši” iz bošnjačke perspektive. Ne shvatam šta hoćeš da kažeš, koji naši u ovom kontekstu?MorningStar wrote: 01 Dec 2020, 16:50Ne sjecam , i nisam shvatio taj dio operutale - operutali sto su pravili ili ? Ne znam dosta tog iz te komunisticke juge sto je perutala i danas koristimo , dosta je razvaljeno a dosta je u procesu rezanja ko aluminij mostar ..Melek wrote: 01 Dec 2020, 16:46
Sjećaš li se kako su komunjare operutale Jugoslaviju i sve republike u njoj, il si tad bio mali?
Nesto razmisljam ono - TE Kakanj,Gacko,Ugljevik,Tuzla evo sad za jedan blok u TE tuzli megaproject super ultra da kinezi pozajme ruke im se pozlatile.
Medjutim nevezano je to za lokalne izbore jel- najbitnije je glasati za “nase” ostali je manje vise - jer “nasi” ce da nas cuvaju od “njihovih” i tako to![]()
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22744 times
- Been thanked: 20828 times
Kontekst "naše" mogu shvatiti kad je u pitanju Srebrenica i slična mjesta, ali već dalje od toga mi nema puno smisla.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3930 times
- Been thanked: 2964 times
@Mornigstar...
svari najpre pojam perutanje,pa se ukljuci na temu ....ha

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Nisu original nasi - nema pecata iz prave nase strankeMelek wrote: 01 Dec 2020, 16:52Ne znam o čemu bulazniš? Pa taj dio SDP, ta trojica šanera su baš “naši” iz bošnjačke perspektive. Ne shvatam šta hoćeš da kažeš, koji naši u ovom kontekstu?MorningStar wrote: 01 Dec 2020, 16:50
Ne sjecam , i nisam shvatio taj dio operutale - operutali sto su pravili ili ? Ne znam dosta tog iz te komunisticke juge sto je perutala i danas koristimo , dosta je razvaljeno a dosta je u procesu rezanja ko aluminij mostar ..
Medjutim nevezano je to za lokalne izbore jel- najbitnije je glasati za “nase” ostali je manje vise - jer “nasi” ce da nas cuvaju od “njihovih” i tako to![]()
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Perutanje uzimam kao perutanje kokosi - “operutao kokos” mozda postoji neka .. lokalna definicija?Pasaga wrote: 01 Dec 2020, 16:56 @Mornigstar...
![]()
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2781 times
- Been thanked: 8719 times
Ovo bi trebalo znaciti da je SDP pao kurcu za usi.
Mogli bi uskoro imati trojku umjesto Četvorke. Nesto bih se kladimo da ce ih dino odjebat da raji jos vise poraste u ocima kao postenjacina sa pricom "necemo sa lopovima makar nas to kostalo vlasti"
Em SDP nije nesto znacajno uzeo sada na lokalnim, em bi zbog lizanja sa ovakvim SDP-om izgubili dobar dio glasaca koje su sada dobili.
Izvagace to dino i nabit nogom
Mogli bi uskoro imati trojku umjesto Četvorke. Nesto bih se kladimo da ce ih dino odjebat da raji jos vise poraste u ocima kao postenjacina sa pricom "necemo sa lopovima makar nas to kostalo vlasti"
Em SDP nije nesto znacajno uzeo sada na lokalnim, em bi zbog lizanja sa ovakvim SDP-om izgubili dobar dio glasaca koje su sada dobili.
Izvagace to dino i nabit nogom
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22744 times
- Been thanked: 20828 times
Ma SDP se drži za slamke već duže vrijeme. TK ih debelo izvlači, a pogotovo Tuzla. Ja sam digao ruke od njih čak i po cijeni da Tuzla pozeleni. Nek se jebu i oni i Nikšić i sve druge Lagumdžijine ostavštine. Totalno su me razočarali.
- Melek
- Deer Hunter

He, a pazi ovo: lokalne sdp barabe baš ukradu identitete dijaspore i prodaju ih četnicima a onda se ovdje pojavi onaj pljuga-pljugu-goni lokalni patriota koji je sit rende cora. Ako vas ne zanima dijaspora što kradete od nje i riktate rezultate izbora sa njom? Idi begaj...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Nek propadne i sdp - zajedno sa sda zasluzili su debelo.Nego ja ovdje pocetak vidim “svi su isti pa onda nije bitno za koga glasate” dio kampanje koju je sda gurala.Melek wrote: 01 Dec 2020, 17:30 He, a pazi ovo: lokalne sdp barabe baš ukradu identitete dijaspore i prodaju ih četnicima a onda se ovdje pojavi onaj pljuga-pljugu-goni lokalni patriota koji je sit rende cora. Ako vas ne zanima dijaspora što kradete od nje i riktate rezultate izbora sa njom? Idi begaj...
- Melek
- Deer Hunter

Ja ovdje vidim politički kriminal crno na bijelo kojeg je Sipa raskrinkala, ništa drugo. Ne zanimaju me nikakvi treći entiteti i utopije tog tipa.MorningStar wrote: 01 Dec 2020, 17:37Nek propadne i sdp - zajedno sa sda zasluzilo su debelo.Nego ja ovdje pocetak vidim “svi su isti pa onda nije bitno za koga glasate” dio kampanje koju je sda gurala.Melek wrote: 01 Dec 2020, 17:30 He, a pazi ovo: lokalne sdp barabe baš ukradu identitete dijaspore i prodaju ih četnicima a onda se ovdje pojavi onaj pljuga-pljugu-goni lokalni patriota koji je sit rende cora. Ako vas ne zanima dijaspora što kradete od nje i riktate rezultate izbora sa njom? Idi begaj...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Pa eto ne vidim u cemu se ne slazemo - ja bi ih u zatvor jedno 5 godina minimum- korupcija,organizovanje u kriminalni grupu itd - i jos da se nadju i kome su prodali pa i njih po istoj mjeri.Melek wrote: 01 Dec 2020, 17:40Ja ovdje vidim politički kriminal crno na bijelo kojeg je Sipa raskrinkala, ništa drugo. Ne zanimaju me nikakvi treći entiteti i utopije tog tipa.MorningStar wrote: 01 Dec 2020, 17:37
Nek propadne i sdp - zajedno sa sda zasluzilo su debelo.Nego ja ovdje pocetak vidim “svi su isti pa onda nije bitno za koga glasate” dio kampanje koju je sda gurala.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 373 times
A dje vi nadjete to nasi i njihovi 
Ono ne mogu vjerovat da vi kleptomane,lazove i licimjere nazivate nasima,ajd ima svatko pravo birat seb sta oce al narodu postenom,napacenom,jadnom,pripisat to smece i nazvat ih "nasima" to je uvreda za taj narod.
Nema na politickoj sceni "nasih",sve isto smece koje se kao psi kolju oko lesine,a lesina je BiH.
To sto sebe ne postujete i smatrate se dijelom te neke skupine ok,al daj malo obzira prema postenim ljudima.
Ono ne mogu vjerovat da vi kleptomane,lazove i licimjere nazivate nasima,ajd ima svatko pravo birat seb sta oce al narodu postenom,napacenom,jadnom,pripisat to smece i nazvat ih "nasima" to je uvreda za taj narod.
Nema na politickoj sceni "nasih",sve isto smece koje se kao psi kolju oko lesine,a lesina je BiH.
To sto sebe ne postujete i smatrate se dijelom te neke skupine ok,al daj malo obzira prema postenim ljudima.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ovdje nije tema Centar Sarajevo pa da se piše sarkastično "Glasaj za Nedžada a ne za Srđana, on je naš" nego se govori da su sve pro-bosanske stranke trebale biti ujedinjene da glasaju za Tabakovića jer ako jedna strana vodi politiku negiranja genocida, četničkkog orgijanja i vodi separatističku i anti-BiH politiku a drugi ne onda ne treba ponavljati ko je naš a ko njihov.MorningStar wrote: 01 Dec 2020, 16:43U kojem god kontekstu hoces , jer izgleda za nekoga se glasa jer je “nas” to je najbitnije.Zamisljam ono kampanju u svijetu “glasajte za nas jer smo nasi” - jer kad “nas” je izabran on ce da sprijeci “njihove” da nesto..Naseef Mushroom wrote: 01 Dec 2020, 16:41
U kojem je sad to kontekstu? Ovdje se piše o Srebrenicu i prodajom glasova fašisti Grujičiću koji nije naš.![]()
Krađa glasova je dovoljno loša ali još je gora ako se dešava u Srebrenici i ako ide u korist četnika.
Izabrao si pogrešan grad za naš vs. njihov logiku.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ja posmatram iz onog sto sam vec vidio- jel bio onaj iz sda nacelnik u srebrenici ? jeste - sta je promijenio , nista - sta je napravio - i ono malo povratnika otislo ...Naseef Mushroom wrote: 01 Dec 2020, 18:32Ovdje nije tema Centar Sarajevo pa da se piše sarkastično "Glasaj za Nedžada a ne za Srđana, on je naš" nego se govori da su sve pro-bosanske stranke trebale biti ujedinjene da glasaju za Tabakovića jer ako jedna strana vodi politiku negiranja genocida, četničkkog orgijanja i vodi separatističku i anti-BiH politiku a drugi ne onda ne treba ponavljati ko je naš a ko njihov.MorningStar wrote: 01 Dec 2020, 16:43
U kojem god kontekstu hoces , jer izgleda za nekoga se glasa jer je “nas” to je najbitnije.Zamisljam ono kampanju u svijetu “glasajte za nas jer smo nasi” - jer kad “nas” je izabran on ce da sprijeci “njihove” da nesto..![]()
Krađa glasova je dovoljno loša ali još je gora ako se dešava u Srebrenici i ako ide u korist četnika.
Izabrao si pogrešan grad za naš vs. njihov logiku.
Srebrenica je napacen grad - a oni koji su najvise propatili i mozda se i vratili su najtisi .. u glavi mi je snimak one sto joj je malo 4000 mjesecno , i covjeka koji se vratio i kada ga pitaju sta mu najvise treba - 5-6 ovaca.......
Dobro ija sam iz Bosanske Gradiske isto RS. i sa srebrenicom nemam nista, ponovicu srebrenicanima ako treba gradonacelnik iz SDA,SDP,SBB nek brate glasaju za svoj grad, a ne da se mjesec dana pred izbore mole da glasaju. ZA kradje glasova opet imaju SDA,SDP,SBB i njihove ljude u sipi pa nek ih ganjaju. I na kraju SDA,SDP,SBB itd. pobjedjuju i ekzistira iskljucivo glasovima bosnjaka u federaciji, nas bosnjaka u RS je mnogo mnogo manje a i od tog sto ima vise od pola neglasa na izborima, mislim na ovaj dio bih od banjaluke prema zagrebu, bar to znam.Naseef Mushroom wrote: 01 Dec 2020, 16:32Iz Doboja koji je u rs entitetu, od 1992 godine ne živim tamo, niti sam više prijavljen tu ali imam vikendicu i stan i navraćam često tu.rima wrote: 01 Dec 2020, 15:45
A brate 27 godina sam vani, i kad se pojavi taj osjecaj srcem za BiH uglavnom je to za period prije rata jer je to uslikano i uramito. Vjeruj mi putujem cesto za BiH busom ljudi dok putuju cesto pricaju o vremenu prije rata, a ostalo ocemu se prica su uglavnom gradjevinski radovi.
I grad sto su dobili genocidom zapecatili su dejtonom. Imaju tamo cak i potpsi. Srebrenicani, bosnjaci glasaju, vise ih neglasa nego sto glasa, to je njihovo pravo. Kod mene u gradu gdje sam imaju dvoje familije e te dvije famislije jebu mater vise bosnjacima nego srbima. A oni znaju zasto se tako osjecaju.
Tesko je to svatiti zato sam pitao fudu i lasera a sad pitam i tebe jeste li vi iz Srebrenica ili jeste li iz RS mislim ziviteli svakodnevno tu.
Srebrenica nije Ilidža, Maglaj, Vogošća, Visoko ili Tešanj da moram biti tu i znati stanje na terenu i za koga glasati. Ja mogu živjeti u Japanu, na mjesecu ili na nekom usamljenom ostrvu bez TV i novina, kada dođu izbori ne trebaju mi informacije da znam za koga ću glasati u Srebrenici kao Bošnjak.
Psuju i Srbi Srbinu mater ali kad dođe vrijeme izbora znaju za koga će glasati, najbolji primjer Dodik i Stanivuković, šta govore jedni drugima ali ipak kaže Draško da mu je bliži Dodik od Bogićevića jer obadvojica smatraju rs svojom.
Srbin može komšiju Srbina krenuti klati zbog međe, kada dođu izbori glasat će obadvojica složno za stranku koja ne da na republiku srpsku.
U nas Bošnjak Bošnjaka prevari za 5 km on odmah žali što ne može za Draška glasati jer se kulturno izražava i žali za starom srpskom rajom koji su im bili komšije dok ovi seljaci Bošnjaci iz Foče nisu došli.
Najbolji primjer su Srbi za ove izbore u Srebrenici, složni kao 90ih, varaju CIK, lažna državljanstva i lične karte, masovan prelazak preko granice da svi glasaju a mi hoćemo zabraniti baš u Srebrenici da dijaspora glasa, hajmo i srebreničkoj dijaspori ogaditi grad i državu dok Srbi već sad imaju plan kako da u 2024. dobiju izbore.
Stvarno nas ne shvatam.
Sadik Ahmetović izašao pred kamere sa dokazima da je se desila prevara u Srebrenici, traži novo glasanje i umjesto da ga bar tu podržimo većina komentara ga pljuje što je bio optužen da je spavao sa srednjoškoljkom![]()
Jos ovo da dodam.
Kad SDA il neka bosnjacka stranka pred izbore asfaltira blatnjavu cestu kroz bosnjacko mjesto to je uredu glasali su za svoje.
Ja svtam te ljude, zasto ne, hodaj ko covjek bar znas zasto si dao glas. Uredu treba da stave asfalt bez da glasas al to je tako.
Mi u gradisci kroz neke ulice gdje su bosnjaci nemamo asfalta, iako glasaju dalje za SDA, SDP,SBB. Glasace jos 100 godina nece asfalt dobit
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1270 times
- Been thanked: 4050 times
- Status: Online
Bijedni pokušaji relativiziranja pogane krađe Bošnjačkih glasova i prodaje istih potomcima počinitelja genocida.
Klanjam džematile po parkovima.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ostalo je cutanje.