Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
Re: Korona virus
Za 11 mjeseci umrlo 1,5 mil. ljudi SA koronom virusom. A siguran sam da je cifa i 2 mil.
Spanska gripa 1918 za 2 godine odnjela 2 mil ljudi. To je bilo prije 100 godina.
Vjerujem da ima razlike i u broju stanovnistva, da je danas stanovnistva monogo vise i da su vise u urbanim sredinama nego prije 100 god.
Mozda je i virus opasniji nego spanska gripa pa je danas nakon samo 11 mjeseci 1,5 umrlih. Mozda je i u spanskoj gripi bilo daleko vise umrlih nego sto je zapisano ali sve jedno, od tad svijet je napredovao u svakom smislu.
Sta je sa ljudima? Ako uzmemo vrijeme prije i sad, po nekom parametrima sto se tice evolucije nismo nesto napredovali!?
Spanska gripa 1918 za 2 godine odnjela 2 mil ljudi. To je bilo prije 100 godina.
Vjerujem da ima razlike i u broju stanovnistva, da je danas stanovnistva monogo vise i da su vise u urbanim sredinama nego prije 100 god.
Mozda je i virus opasniji nego spanska gripa pa je danas nakon samo 11 mjeseci 1,5 umrlih. Mozda je i u spanskoj gripi bilo daleko vise umrlih nego sto je zapisano ali sve jedno, od tad svijet je napredovao u svakom smislu.
Sta je sa ljudima? Ako uzmemo vrijeme prije i sad, po nekom parametrima sto se tice evolucije nismo nesto napredovali!?
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
- Status: Offline
Ako se ispostavi da je ovo rezultat “modernog ratovanja” onda je baš do evolucije.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Pa očigledno je da neki nisu napredovali. Recimo ti.rima wrote: 03 Dec 2020, 22:18 Za 11 mjeseci umrlo 1,5 mil. ljudi SA koronom virusom. A siguran sam da je cifa i 2 mil.
Ovako kao ti pišu ljudi koji znanje traže preko kliksa i sličnih medija.
Svi mi se morete obratit
Izvini NAPREDNI' nisam te prepoznaoFufe wrote: 04 Dec 2020, 11:42Pa očigledno je da neki nisu napredovali. Recimo ti.rima wrote: 03 Dec 2020, 22:18 Za 11 mjeseci umrlo 1,5 mil. ljudi SA koronom virusom. A siguran sam da je cifa i 2 mil.
Ovako kao ti pišu ljudi koji znanje traže preko kliksa i sličnih medija.
Cuj ovakvi kao ja traze znanje, kakvo znanje? Mislis informacije, valjda se do znanja dolazi drugacijim putem
Naravno sa informativnih web portala mi nenapredni dolazimo do odredjenih informacija.
Nemoras se stidit ako ti je Info Portal Klix medju favoritima. Taj je portal sasvim urede
Ponekad procitaj i
Bonton cini skup pravila ponasanja i ophodjenja prema drugima u odredjenom momentu ili drustvu. Moze se kratko definisati kao eticki kodeks i kao lijepo ponasanje.
I na kraju
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23837 times
200 000 jucer
3000 el fatiha
Ode sve u tri pm
Ona budala sam vice ukrali mi izbore i ode golfa
Gotovi smo
3000 el fatiha
Ode sve u tri pm
Ona budala sam vice ukrali mi izbore i ode golfa
Gotovi smo
Dozvolite da se obratimo
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
Sta ako se pojavi virus siri se kao korona a ubija kao ebola 
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Taare
- greatest

I mi u njemačkoj imamo našu zlatnu malinu 
Sin premijera moje oblasti i njegov partner sklopili ugovor sa vladom o nabavci opreme u vrijednosti od nekih 45 miliona eura.
Partner premijerovog sina je modni kreator.
Kad može malinar, more i modni kreator
Sin premijera moje oblasti i njegov partner sklopili ugovor sa vladom o nabavci opreme u vrijednosti od nekih 45 miliona eura.
Partner premijerovog sina je modni kreator.
Kad može malinar, more i modni kreator
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Naravno da nisi prepoznao kad si okružen plićacima kakav si i sam.rima wrote: 04 Dec 2020, 13:39 Izvini NAPREDNI' nisam te prepoznao![]()
Cuj ovakvi kao ja traze znanje, kakvo znanje? Mislis informacije, valjda se do znanja dolazi drugacijim putem![]()
Naravno sa informativnih web portala mi nenapredni dolazimo do odredjenih informacija.
Nemoras se stidit ako ti je Info Portal Klix medju favoritima. Taj je portal sasvim uredeJa vise preferiram Live Tv news mrzi me citanje.
Ponekad procitaj i
Bonton cini skup pravila ponasanja i ophodjenja prema drugima u odredjenom momentu ili drustvu. Moze se kratko definisati kao eticki kodeks i kao lijepo ponasanje.
I na kraju![]()
Umjesto da se izviniš ljudima za kolosalnu glupost koju si izvalio, ti uzeo da se prepucavaš.
Svi mi se morete obratit
Fufe jel to sve?Fufe wrote: 04 Dec 2020, 20:23Naravno da nisi prepoznao kad si okružen plićacima kakav si i sam.rima wrote: 04 Dec 2020, 13:39 Izvini NAPREDNI' nisam te prepoznao![]()
Cuj ovakvi kao ja traze znanje, kakvo znanje? Mislis informacije, valjda se do znanja dolazi drugacijim putem![]()
Nemoras se stidit ako ti je Info Portal Klix medju favoritima. Taj je portal sasvim uredeJa vise preferiram Live Tv news mrzi me citanje.
Ponekad procitaj i
I na kraju![]()
Umjesto da se izviniš ljudima za kolosalnu glupost koju si izvalio, ti uzeo da se prepucavaš.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
Lajkam
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24731 times
- Been thanked: 6459 times
...da ga je kako dobaviti u BiH, dooobru mu platu ponuditi, bar jeno godinu dana
...sve bi procvjetalo!
...sve bi procvjetalo!Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Taare
- greatest

Sve što treba znati o koroni, mjerama, vakcinama, itd.
https://kenfm.de/kenfm-am-set-dr-wolfga ... -pcr-test/
Još jedna korifeja na ovom polju.
Doktor suharit bakdi je univerzitetski profesor, specijalist za mikrobioligiju i infektivnu epidemiologiju.
Čovjek koji je 22 godine vodio institut za mikrobioligiju univerziteta u maincu i u tom vremenu iškolovao 12000 studenata.
Na linku ispod možete pročitati ono šta ima da kaže doktor i dugogodišnji menadžer farmacrutskog giganta Pfizer-a.
https://vitalstoff.blog/2020/11/27/mich ... #more-3601
I na zadnjem linku govore o drostenu - glavnom savjetniku njemačke vlade za borbu protiv pandemije.
Čovjek je optužen da je plagijator.
Da vidimo kako će izgledati kada mu oduzmu titulu.
https://kenfm.de/kenfm-am-set-dr-wolfga ... -pcr-test/
Još jedna korifeja na ovom polju.
Doktor suharit bakdi je univerzitetski profesor, specijalist za mikrobioligiju i infektivnu epidemiologiju.
Čovjek koji je 22 godine vodio institut za mikrobioligiju univerziteta u maincu i u tom vremenu iškolovao 12000 studenata.
Na linku ispod možete pročitati ono šta ima da kaže doktor i dugogodišnji menadžer farmacrutskog giganta Pfizer-a.
https://vitalstoff.blog/2020/11/27/mich ... #more-3601
I na zadnjem linku govore o drostenu - glavnom savjetniku njemačke vlade za borbu protiv pandemije.
Čovjek je optužen da je plagijator.
Da vidimo kako će izgledati kada mu oduzmu titulu.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /201207036Na klinikama i u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (200) te u Općoj bolnici (96) hospitalizirano je ukupno 296 osoba, od kojih sedam koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju.
Šta kae brato, isto španska gripa
Svi mi se morete obratit
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 28041 times
- Been thanked: 32037 times
De u par riječi ako može
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23882 times
A moj fufe ti od kada stavljas te smajlije u mojoj blizoj okolici se ukopa sigurno 30 ljudi izmedju 45 i 60 godina.Evo i danas cuh za dvojicu.Pili pivu nema 20 dana.Svi bi oni redom bili zivi da nije ovog govneta.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Taare
- greatest

Ne može se to prepričati u par riječi.
Morao bih odvojiti poprilično vremena kako bi se približilo ono što naučnici govore o koroni.
Ali, kome ćeš prevesti?
Raji to ne treba. Raja ima svoje mišljenje. Raja zna.
Zato je lakše staviti link jer na to potrošim par sekundi, pa ako ima rijetkih koje stvarno zanima, oni će i pogledati.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Tako je. Prokleta korona, pobi nam raju.HAVANA wrote: 07 Dec 2020, 13:14 A moj fufe ti od kada stavljas te smajlije u mojoj blizoj okolici se ukopa sigurno 30 ljudi izmedju 45 i 60 godina.Evo i danas cuh za dvojicu.Pili pivu nema 20 dana.Svi bi oni redom bili zivi da nije ovog govneta.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest