TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2667 times
Been thanked: 4659 times
Status: Offline

Re: TROSJED

Post by Nora Ibsenova » 12 Dec 2020, 00:30

I šta fali da sruše makar onaj historijski, koji će nam k. :DD
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22180 times
Been thanked: 20265 times

Post by Masamune » 12 Dec 2020, 00:31

MunDzi wrote: 12 Dec 2020, 00:16
MarlboroGold wrote: 11 Dec 2020, 23:51 Jebe se njima ko će kasnije vraćati te kredite. Svoju djecu su poslali u inostranstvo i odavno obezbijedili, kao i praunuke.
Vala, jebalo se i Titi sta ce biti poslije njega.
Pa i nije baš. Tito je bio uvijek uz ljude i radničku klasu i nadao se da će i nakon njega Juga ići tim putem. Čovjek se istinski plašio posljednjih godina života, a postoje i određene izjave u tom pogledu. Pripremio je on ipak mnogo toga za Jugoslaviju u slučaju njegove smrti, ali su određeni lešinari počeli kovati vlastite planove.

Uostalom bogatstvo koje je imao je završilo s njim dok ovdje imaš političke krimose koji su obezbijedili i sljedećih 10 generacija svog porodičnog stabla preko leđa običnih građana. Zato je on, kakav takav, bio ipak gospodin spram ovih danas.
Last edited by Masamune on 12 Dec 2020, 00:32, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 12 Dec 2020, 00:31

A ne znaju pisana slova.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9714 times
Been thanked: 11455 times

Post by Krokodil Behko » 12 Dec 2020, 00:33

Nora Ibsenova wrote: 12 Dec 2020, 00:30 I šta fali da sruše makar onaj historijski, koji će nam k. :DD

Ma bolje nek zađu po Grbavici i iskeširaju stanare dvadesetak niskih starih zgrada , pa nek ih svale i naprave nešto oku ugodnije.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2814 times
Been thanked: 23279 times

Post by HAVANA » 12 Dec 2020, 00:35

Nora Ibsenova wrote: 12 Dec 2020, 00:30
HAVANA wrote: 12 Dec 2020, 00:28

Nista nas ne smije iznenaditi.
Ni ne bi me iznenadilo, predviđam već.

Spomenućete vi mene :D.
Hoce li bit metropolis il vatra za kafice i serbeta?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 12 Dec 2020, 00:36

MarlboroGold wrote: 12 Dec 2020, 00:31
MunDzi wrote: 12 Dec 2020, 00:16

Vala, jebalo se i Titi sta ce biti poslije njega.
Pa i nije baš. Tito je bio uvijek uz ljude i radničku klasu i nadao se da će i nakon njega Juga ići tim putem. Čovjek se istinski plašio posljednjih godina života, a postoje i određene izjave u tom pogledu. Pripremio je on ipak mnogo toga za Jugoslaviju u slučaju njegove smrti, ali su određeni lešinari počeli kovati vlastite planove.

Uostalom bogatstvo koje je imao je završilo s njim dok ovdje imaš političke krimose koji su obezbijedili i sljedećih 10 generacija svog porodičnog stabla preko leđa običnih građana. Zato je on, kakav takav, bio ipak gospodin spram ovih danas.
Ma to me podsjeca na oca jednog mog prijatelja.

Imao zene i djecu gdje god je krocio, uzivao u zivotu i ni o kom se nije plaho brinuo.
Kad je otisao, ostavio im svima dugove u amaneti to pozamasne.

Kazu, bio je sarmantan, gospodin.
Jah.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 12 Dec 2020, 00:37

HAVANA wrote: 12 Dec 2020, 00:35
Nora Ibsenova wrote: 12 Dec 2020, 00:30

Ni ne bi me iznenadilo, predviđam već.

Spomenućete vi mene :D.
Hoce li bit metropolis il vatra za kafice i serbeta?
Biće Zara, Stradivarius i tako ti BRENDOVI.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 12 Dec 2020, 00:38

A jeste ovo vidjeli? KCUS traži da im se kupe novi, P-R-A-V-I respiratori :D.

Joj cirkusa đe ja živim j.... ti

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack » 12 Dec 2020, 00:39

Krokodil Behko wrote: 12 Dec 2020, 00:33
Nora Ibsenova wrote: 12 Dec 2020, 00:30 I šta fali da sruše makar onaj historijski, koji će nam k. :DD

Ma bolje nek zađu po Grbavici i iskeširaju stanare dvadesetak niskih starih zgrada , pa nek ih svale i naprave nešto oku ugodnije.
slazem se druze behko, grbavicu poravnat... kompletnu..napravit zabavni park da se djeca igraju...
amin
KIAORA

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4072 times
Been thanked: 3729 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Dec 2020, 00:40

Krokodil Behko wrote: 12 Dec 2020, 00:14
Naseef Mushroom wrote: 11 Dec 2020, 23:36

Nije četnik nego komunista balkanski Kim Jong-un, diktator i masovni ubica

Ne vjerujem baš da je to bio, ali da je imao ogromnu sujetu i da je do zadnjeg dana vjerovao u boljševizam, to da. Usput, iz navedenih razloga, on je i napravio mrtvački sanduk za Jugoslaviju. Da je ostavio savku i Latinku, sad bismo bili Amerika.
Da je napravio ustav gdje bi se i nakon njegove smrti držalo sve pod kontrolom sve bi bilo fino, zamisli državu poput Njemačke i Amerike gdje su danas velesile ali samo dok ne umru Merkel i Biden e onda ne može niko ništa garantovati, za godinu može sve otići u tri lijepe.

Okupio narode i republike koji se nisu mogli nikako, bilo to zbog historije (Srbi vs Hrvati, Jasenovac, Osmansko carstvo itd.) ili predrasude (balije i šiptari).
Sve republike su kao imali pravo da istupe iz SFRJ ali ne dok je on živ jer svaka pomisao na to bi rezultiralo Golim otokom ili pendrekom milicije. Nije bilo demokratskih izbora da narod na civilizovan način iskaže da li želi takav sistem. To je vodilo tome da je inat i bijes u ljudima postajao sve veći i veći dok se nije dočekalo da umre pa su krenuli planovi da odmjere drugima, bilo to na civilizovan način (Slovenija) ili barbarski (Srbija).

Vodio je državu čeličnom šakom ali ipak nije mogao kontrolisati četnike i Hrvate iz kamenoloma, sa jedne strane bio strah i trepet a sa druge molio igrače istih ideologija ko danas kao memoćno dijete da čuvaju bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga.

Nikada nije forsirao jugoslavensku naciju ali zato bratstvo i jedinstvo, svih naroda i narodnosti, i srpska i hrvatska i muslimanska da nikada ne zaboravimo da nismo baš svi isti i onda se čudimo zašto i poslije toliko decenija pod Titom su ipak postojale razlike kada je krenuo rat.

Država koju je vodio pod "društvo jednog lica", poslije mene potop i #YOLO i onda se čudimo zašto ke samo 10 godina nalon njegove smrti onakva država krenula nizbrdo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Dec 2020, 00:41

MunDzi wrote: 12 Dec 2020, 00:36

Imao zene i djecu gdje god je krocio, uzivao u zivotu i ni o kom se nije plaho brinuo.

Jah.
Ovi sutra da pomru ostalo bi ti mudo od ovce. Onaj se zaduzio pa bar nesta napravio, evo ovo sto krcme, jos nisu zavrsili. Umorili se. Od ovih bi ostalo sta? Ma bezveze pricamo. Proslo vrijeme. Jebo to. Al necemo se lagat. U poredjenju sa ovim debilima gigant. A da je moglo bolje, jest. U tom momentu je izvukao maksimum.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Dec 2020, 00:45

Naseef Mushroom wrote: 12 Dec 2020, 00:40
Krokodil Behko wrote: 12 Dec 2020, 00:14

Ne vjerujem baš da je to bio, ali da je imao ogromnu sujetu i da je do zadnjeg dana vjerovao u boljševizam, to da. Usput, iz navedenih razloga, on je i napravio mrtvački sanduk za Jugoslaviju. Da je ostavio savku i Latinku, sad bismo bili Amerika.
Da je napravio ustav gdje bi se i nakon njegove smrti držalo sve pod kontrolom sve bi bilo fino, zamisli državu poput Njemačke i Amerike gdje su danas velesile ali samo dok ne umru Merkel i Biden e onda ne može niko ništa garantovati, za godinu može sve otići u tri lijepe.

Okupio narode i republike koji se nisu mogli nikako, bilo to zbog historije (Srbi vs Hrvati, Jasenovac, Osmansko carstvo itd.) ili predrasude (balije i šiptari).
Sve republike su kao imali pravo da istupe iz SFRJ ali ne dok je on živ jer svaka pomisao na to bi rezultiralo Golim otokom ili pendrekom milicije. Nije bilo demokratskih izbora da narod na civilizovan način iskaže da li želi takav sistem. To je vodilo tome da je inat i bijes u ljudima postajao sve veći i veći dok se nije dočekalo da umre pa su krenuli planovi da odmjere drugima, bilo to na civilizovan način (Slovenija) ili barbarski (Srbija).

Vodio je državu čeličnom šakom ali ipak nije mogao kontrolisati četnike i Hrvate iz kamenoloma, sa jedne strane bio strah i trepet a sa druge molio igrače istih ideologija ko danas kao memoćno dijete da čuvaju bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga.

Nikada nije forsirao jugoslavensku naciju ali zato bratstvo i jedinstvo, svih naroda i narodnosti, i srpska i hrvatska i muslimanska da nikada ne zaboravimo da nismo baš svi isti i onda se čudimo zašto i poslije toliko decenija pod Titom su ipak postojale razlike kada je krenuo rat.

Država koju je vodio pod "društvo jednog lica", poslije mene potop i #YOLO i onda se čudimo zašto ke samo 10 godina nalon njegove smrti onakva država krenula nizbrdo.
Jarane haj ti idi prijavi se u mjesnu zajednicu pa organizuj bilo sta,a ne ono sta je on izorganizovo i sa kakvim budalama devero. Nemamo mi kapaciteta za te stvari. Sam seremo bezveze po ovom govnetu od kompjutera. Umro covjek. Nema ga. Kakva su vremena bila lijepo se zivilo. Gotovo. Sta cemo sad?

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Dec 2020, 00:47

shark-attack wrote: 12 Dec 2020, 00:39
Krokodil Behko wrote: 12 Dec 2020, 00:33

slazem se druze behko, grbavicu poravnat... kompletnu..napravit zabavni park da se djeca igraju...
amin
Poravnaces ti qrac moj. Evo rade mi fasadu iduci mjesec. Hos da ti slikam stadion sa balkona?

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Dec 2020, 00:48

Nora Ibsenova wrote: 12 Dec 2020, 00:38 A jeste ovo vidjeli? KCUS traži da im se kupe novi, P-R-A-V-I respiratori :D.

Joj cirkusa đe ja živim j.... ti

Eki fakat pise pravih :haha

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 12 Dec 2020, 00:52

HAVANA wrote: 12 Dec 2020, 00:41

Jah.
Ovi sutra da pomru ostalo bi ti mudo od ovce. Onaj se zaduzio pa bar nesta napravio, evo ovo sto krcme, jos nisu zavrsili. Umorili se. Od ovih bi ostalo sta? Ma bezveze pricamo. Proslo vrijeme. Jebo to. Al necemo se lagat. U poredjenju sa ovim debilima gigant. A da je moglo bolje, jest. U tom momentu je izvukao maksimum.
Jest vala i moglo se spavati po parkovskim klupama.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22180 times
Been thanked: 20265 times

Post by Masamune » 12 Dec 2020, 00:53

Jah.
Pa nije samo njemu bilo dobro. Bilo je velikoj većini. A to za dugove postojali su planovi i da se to riješi i sreže... Marković je to počeo 89., ali je nacionalizam poremetio sve planove.

Danas je vanjski dug jedne Hrvatske barem 3-4 puta veći nego što je bio najveći dug Jugoslavije krajem osamdesetih. Po mnogim stručnjacima tadašnji dug Jugoslavije uopšte nije bio velik i mogao se kroz period od cirka 10 godina vratiti da je Markoviću bilo dopušteno da dalje nastavi što je naumio. Osamdesetih je iznosio oko 20 milijardi, a kad je Marković krenuo provoditi mjere samo za 2-3 godine isti je spao na 16 milijardi.

Kao što Havana reče barem se gradilo i dizalo za vrijeme Juge. Danas, recimo, imamo akcize koje bi se koristile za izgradnju infrastrukture... gospoda se samo sjeti graditi malo pred izbore.
Last edited by Masamune on 12 Dec 2020, 00:54, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack » 12 Dec 2020, 00:53

HAVANA wrote: 12 Dec 2020, 00:47
shark-attack wrote: 12 Dec 2020, 00:39

amin
Poravnaces ti qrac moj. Evo rade mi fasadu iduci mjesec. Hos da ti slikam stadion sa balkona?
"loris" prvu... samo "palmu" ostavit...djeci za sladoled...
zaklanja ti pogled ono "zmajevo gnijezdo" tako da...
'fala ne treba, kad naprave park onda...
KIAORA

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4072 times
Been thanked: 3729 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Dec 2020, 00:56

HAVANA wrote: 11 Dec 2020, 23:51
Naseef Mushroom wrote: 11 Dec 2020, 23:36

Nije četnik nego komunista balkanski Kim Jong-un, diktator i masovni ubica
Jedino pod tim tvojim kako ga ti nazva diktatorom su ljudi ovde zivili zivotom dostojnim covjeka. Ja za bolji period ne znam. I pored nekih mana najpozitivnija licnost ovih prostora. A i mrze ga svi redom ovi sto ih ja mrzim. I to samo vec dosta govori o njemu. :cudi :srce
To je isto kao da braniš auto trabant jer na ovim prostorima nisi vozio bolje auto.
Ne znam kakvo je poređenje kada imaš sa jedne strane Broza gdje ga svi vole, ljube ga i pišu mu pjesme u sistemu gdje nisi smio ga kritikovati a danas imaš kritikovanje političara u vremenu slobode govora i demokratije.

Bilo bi zanimljivo čuti prije 50 godina mišljenja o Titu da je postojala sloboda govora.
Hvaliti Tita danas nije relevantno jer ima tu dosta nostalgije a i mnoge ex-Yu države su u mnogo pogleda lošije nego za vrijeme SFRJ pa ako se kaže da je u nezavisnoj Makedoniji gore nego za vrijeme SFRJ to ne čini automatski SFRJ super državom. Ako se kaže da je lošiji tumor od bubuljice ne znači da je bubuljica nešto pozitivno.

Bilo bi zanimljivo znati da su npr. 1974 bili demokratski izbori i da je Tito imao protivkandidata koliko bi dobio na izborima i da li bi pobijedio.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Dec 2020, 01:00

MunDzi wrote: 12 Dec 2020, 00:52
HAVANA wrote: 12 Dec 2020, 00:41

Jest vala i moglo se spavati po parkovskim klupama.
Jel to sve, cuvena opaska. Mislio sam da si malo ozbiljnija. Znam ja dobro i pluseve i minuse tog sistema. A znam da je ovo sad cirkus. Alan ford, top lista nadrealista...

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 12 Dec 2020, 01:01

A nije se bas moglo spavat na klupama. Ubi milicija.

Post Reply

Return to “Pričaona”