Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2857 times
Been thanked: 9068 times
Status: Online

Re: Nakon izjave Bisere Turković o ukidanju entiteta, političari iz RS-a traže ostavku i izvinjenje

Post by Duminjo » 13 Dec 2020, 09:34

Naseef Mushroom wrote: 13 Dec 2020, 02:02
Možda se ne treba truditi imenovati ulice, dovoljno je dočekati vakat da čovjek čiji je avion srušila vojska rs-a postane savjetnik novog američkog predsjednika :obrve

Zar ga trump vec nije umetno?

Helen nejse. Kad se pojavi neko čija nam politika odgovara, treba mu se uvuc, stisnut ga i ne puštat :ooo

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1052 times
Status: Offline

Re: Nakon izjave Bisere Turković o ukidanju entiteta, političari iz RS-a traže ostavku i izvinjenje

Post by Hurija » 13 Dec 2020, 09:34

Alijansa za promjene hmm.
Ostalo je cutanje.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 13 Dec 2020, 09:43

Taare wrote: 13 Dec 2020, 04:39 Samo vi čekajte da vam ameri naprave državu.
Biće zanimljivo šta ćete vaziti kad padnete na nosingere :)

Šta kaže onaj, sda se vraća izvornim vrijednostima :sok :plavi
Njihova jedina "vrijednost" je pljačka. Ta kriminalna govna su u miru tj od 95. gori za bošnjake nego sds, snsd i hdz zajedno.
Opljačkali sve što se moglo opljačkati.
Pljačkali prije rata tušeći narodu puške.
U ratu opljačkali sve što su mogli dohvatiti.
Jbni margarin nije mogao doći borcima na liniju jer je pohapan u komandi.
Naše su žene jedno vrijeme kuhale za borce.
Moja rahmetli nena i ostale kone pravile pite.
Kasnije pitaš borce jesu li se obradovali, a ljudi kažu da nijedan jedini burek nije došao na liniju.
Kad su krali te sitnice, može se samo zamisliti kakvi su bili na velikom.
Pokrali su milijarde. Šta, za mog bakira vreća zlata.
Ili onaj bakirov ahbab koji se hvalio kako je jebavo žene šehida da bi im dao hranu.
U miru pokrali fabrike, pare, otimaju od naroda, kradu u vremenu pandemije i još bezbroj drugih primjera gdje su ojadili narod.
Kad zafali dodiku, spašavaju ga aranžmanima jer im je brat u kriminalu i garant opstanka na vlasti.
Plaši glupi narod bajom iz laktaša kako će se tobože odcijepiti, a miletu ronhilu bosna dođe ko zlatna koka koja mu je omogućila da pokrade milijarde.
Kaže što nema investitora, a niko ne može prići federaciji jer je sve poklopila hifa i ostale sda kompanije.
U rs ne možeš prdnut bez dodika.
Integral, euroasfalt i hering - sve stranačke firme.
I tu su izvukli milijarde.
Konakoviću, jesil to ti? :D.

Kakve veze ima SDA sa pricom nazifa i mene oko oslanjanja na strance/amerikance?
I pricamo o mogucim opcijama koje bi bile dobre za drzavu, bez obzira koja stranka bude na vlasti (a ni jednu nismo spomenuli), ne pricamo ni o Aliji ni o Baketu ni o SDA. I uopste ne pricamo o tome sta je bilo, vec pricamo sta bi mi volili da bude. Budućnost fufe, avaj Tariče 🙈

Jbo pricu "ovaj ukro ovo, ovaj ukro ono". Hajmo pricat koja bi bila najbolja opcija za izabrati koja bi umjesto te priče i ove Biserine priče, radila na tome da zatvori lopova.
Lako je Konakoviću bilo mjesecima srati da Bakir unistava drzavu i da je Bakir lopov. Hajde Konakoviću, zatvori ga (pedja, niksic Hadžikadić, komsic, fahro.. Bilo ko).. Zatvorite i njega i sebiju, skinite ih skroz, dokazite kriminal pa cu ustati i reci svaka cast.

Dok se to ne desi, svi su oni u 5 deka. Lopov do lopova kojima nije do države ni do naroda. A mi drugih nemamo. Zato i gledam u Bajdena ko u boga. Jest tuzno, al je tako.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 392 times

Post by Mirelam » 13 Dec 2020, 10:08

Duminjo wrote: 13 Dec 2020, 09:43

Njihova jedina "vrijednost" je pljačka. Ta kriminalna govna su u miru tj od 95. gori za bošnjake nego sds, snsd i hdz zajedno.
Kasnije pitaš borce jesu li se obradovali, a ljudi kažu da nijedan jedini burek nije došao na liniju.
Ili onaj bakirov ahbab koji se hvalio kako je jebavo žene šehida da bi im dao hranu.
U miru pokrali fabrike, pare, otimaju od naroda, kradu u vremenu pandemije i još bezbroj drugih primjera gdje su ojadili narod.
Kad zafali dodiku, spašavaju ga aranžmanima jer im je brat u kriminalu i garant opstanka na vlasti.
Plaši glupi narod bajom iz laktaša kako će se tobože odcijepiti, a miletu ronhilu bosna dođe ko zlatna koka koja mu je omogućila da pokrade milijarde.
Kaže što nema investitora, a niko ne može prići federaciji jer je sve poklopila hifa i ostale sda kompanije.

Kakve veze ima SDA sa pricom nazifa i mene oko oslanjanja na strance/amerikance?
I pricamo o mogucim opcijama koje bi bile dobre za drzavu, bez obzira koja stranka bude na vlasti (a ni jednu nismo spomenuli), ne pricamo ni o Aliji ni o Baketu ni o SDA. I uopste ne pricamo o tome sta je bilo, vec pricamo sta bi mi volili da bude. Budućnost fufe, avaj Tariče 🙈

Jbo pricu "ovaj ukro ovo, ovaj ukro ono". Hajmo pricat koja bi bila najbolja opcija za izabrati koja bi umjesto te priče i ove Biserine priče, radila na tome da zatvori lopova.
Lako je Konakoviću bilo mjesecima srati da Bakir unistava drzavu i da je Bakir lopov. Hajde Konakoviću, zatvori ga (pedja, niksic Hadžikadić, komsic, fahro.. Bilo ko).. Zatvorite i njega i sebiju, skinite ih skroz, dokazite kriminal pa cu ustati i reci svaka cast.

Dok se to ne desi, svi su oni u 5 deka. Lopov do lopova kojima nije do države ni do naroda. A mi drugih nemamo. Zato i gledam u Bajdena ko u boga. Jest tuzno, al je tako.
Mudinjo@ moj dobri ti ko francuska sobarica. Prvo podijeli na proste faktore državu i upravljanje istom. Znaci nivoe vlasti: izvrsna, zakonodavna i sudska. Ko drži u rukama sve to i na koji način je došao do kontrole tih mehanizama? Očekuješ sada da neko ko nije u vlasti sruši i dokaže kriminal, procesuira i sprovede zakon kakav god on bio? Nije ovaj sistem jučer nastao nego ga grade vec 25 godina. Ti bi to razgradio demokratski za dvije godine. Ali u quvcu.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 13 Dec 2020, 10:11

Pa drzavno tuzilastvo je u rukama uzp i genociditeta.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1052 times

Post by Hurija » 13 Dec 2020, 10:12

:D

Fuffo je Revolucionar na daljinu .
Ostalo je cutanje.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam » 13 Dec 2020, 10:19

prog321 wrote: 13 Dec 2020, 10:11 Pa drzavno tuzilastvo je u rukama uzp i genociditeta.
Uz podršku ruka ruku mije i feudalno vazalskog poimanja demokratije.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 13 Dec 2020, 10:21

De ba. Bili su crvendaci na vlasti 2012.
U četiri godine nista nisu mogli naci protiv sda.
Ne kazem da nema lopova.
Ali u poredjenju sa konakovicem i niksicem. Mislim da su male mace
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 13 Dec 2020, 10:22

Pogotovo konakovic je koza nostra.
Ne dao bog da zajase i na drzavnu vlast.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam » 13 Dec 2020, 10:35

prog321 wrote: 13 Dec 2020, 10:21 De ba. Bili su crvendaci na vlasti 2012.
U četiri godine nista nisu mogli naci protiv sda.
Ne kazem da nema lopova.
Ali u poredjenju sa konakovicem i niksicem. Mislim da su male mace
Kontraargument bi sada kao trebao da bude da ni halkari nisu našli nista ni protiv ove dvojice, ali nije to poenta prethodno napisanog. Ako tebe zadovoljava priča ko je veći ili manji lopov, gubi se smisao bilo kakve rasprave.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 13 Dec 2020, 10:37

Gubi se smisao okrivljivajuci sda za nesto bez dokaza.
To je po meni jedina stranka koja se nije pokazala u izdaji.
Sdp jeste. Citaj zakon o prebivalistu.
Nasu stranku ne treba ni spominjati. A konakovic je od zla matere i goreg oca.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4594 times
Been thanked: 3610 times

Post by Melek » 13 Dec 2020, 10:47

Crvendaći su legendarni. Ja mislim da oni u suštini nisu ni svjesni svoje koruptnosti. Imam jednog pajdu na fb koji se ehm promiče kao žešći komunista, socijaldemokrata, nenacionalista, partizančina do jaja i sveopšća moralna vertikala a do prije nekog vremena bio žešći zatvorski kandidat u smislu malverzacija s adresama boravka i tako toga. Ima i još gorih stvari da mu se predoče ali neću, premda me to sve skupa mega iritira. Neko to sve ipak vidi odozgora, čini mi se. Imam osjećaj da njima sama titula i svrstanost u taj tabor u podsvijesti sugerišu da su najpravedniji pravednici, tako da je sva ta njihova shana transparentna i kod njih samih. I kad se vide u ogledalu vide sasvim nešto treće :hm

Nisu ni svjesni šta su, ne vide od srpa ni čekića...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 967 times
Been thanked: 1455 times

Post by tuzlak1212 » 13 Dec 2020, 10:50

spacebound wrote: 13 Dec 2020, 06:57
tuzlak1212 wrote: 12 Dec 2020, 21:28 Nikome ne smeta nacionalnost necija, meni ni entiteti ne smetaju, ne smeta mi ni ustav sa 3 konstitutivna naroda. Mi sa svime ovim mozemo napraviti dobru i funcionalnu drzavu

Smeta nam pljackanje drzave s paravanom nacionalnih interesa. Da bogdom i ti srbi u RS-u imaju 10% od onog koliko Dodik kuka i zaduzuje narod. Isti vrijedi i za ostale konstitutivne jedinice

I naravno, smeta nam velicanje zlocinaca i ne priznavanje zlocina po imenu i prezimenu kako su se desili i na kraju presudili
Lako ti je u Tuzli da ti ne smetaju. Hajde dodji ovdje gdje sam ja 2 mjeseca, pa onda isto ponovi :ok
Idi u Focu gdje je Ratkov mural, idi u Visegrad gdje se cetnici postrojavaju.
Obidji skole da vidis sta se uci.
Da imas imalo empatije smetalo bi ti
Kazem opet, imas hicme primjera drzava koje su potpuni funkcionalne sa entitetima u sebi.
Problem koji mi imamo nema veze s entitetom nego s medjunacionalnom mrznjom i sve dok se problem ne pocne rijesavat s te strane, borba protiv RS-a samo vodi u sukob. RS je samo instrumentizacija toga i prerano izbacivanje RS-a samo ce dovesti do toga da ce hrvati i srbi zajedno vodit drzavu u glasovima 2:1 spram bosnjaka.

Ni jedna drzava nije opstala sa pasivnim stanovnistvom. A bosnjaci su vec bezobrazno pasivni, pogotovo politicki predstavnici.
Ja samo od ljudi hocu slogu i revoluciju, nista posebno. Vise puta nam se ispostavilo da dobar protest moze bilo koji zakon promjenit. A cekat kad ce jednom u 20 godina neko iz Berlina ili WDC doci da nam cisti dvoriste je apsurd. Gadi mi se svako ko tako razmislja.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 13 Dec 2020, 10:52

Nemas ti blage veze.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3958 times
Been thanked: 2980 times

Post by Pasaga » 13 Dec 2020, 10:52

Melek wrote: 13 Dec 2020, 10:47 Crvendaći su legendarni. Ja mislim da oni u suštini nisu ni svjesni svoje koruptnosti. Imam jednog pajdu na fb koji se ehm promiče kao žešći komunista, socijaldemokrata, nenacionalista, partizančina do jaja i sveopšća moralna vertikala a do prije nekog vremena bio žešći zatvorski kandidat u smislu malverzacija s adresama boravka i tako toga. Ima i još gorih stvari da mu se predoče ali neću, premda me to sve skupa mega iritira. Neko to sve ipak vidi odozgora, čini mi se. Imam osjećaj da njima sama titula i svrstanost u taj tabor u podsvijesti sugerišu da su najpravedniji pravednici, tako da je sva ta njihova shana transparentna i kod njih samih. I kad se vide u ogledalu vide sasvim nešto treće :hm

Nisu ni svjesni šta su, ne vide od srpa ni čekića...
en ti laguma,unistio je svaku klicu soc-dem. za sva vremena
a ko bi reko ...
za sto lira u sto vira .....taman tako
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam » 13 Dec 2020, 10:52

Izdaji čega? Republike? Ako NS ne treba spominjati, zašto je spominješ? 25 godina na vlasti procentualno ko? Rezultati? Konakovicevi mater i otac su sta i ko? Iz kojeg gnijezda se on ispilio i čiji je produkt?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 13 Dec 2020, 11:11

Naravno izvorne vrijednosti.
Nestankom Jugoslavije (ili bar onoga šta je Jugoslavija trebala predstavljati), jedne unije više republika, naroda i religija, padom komunizma i uvođenjem jednostranačkih izbora je bilo sasvim normalno da su nacionalne stranke stupile na scenu i da su dominirale.

SDA je osnovana kao stranka za borbu ravopravnosti Bošnjaka (tada Muslimana) u demokratskom društvu uz poštivanje religije većine tog naroda i među njima su bila zvučna imena poput Filipovića, Zulfikarpašića, uspješnih biznismena poput Fikreta Abdića (na stranu šta je poslije bilo) i umjetnika poput Safeta Isovića. Drugo je sad šta je se desilo 10, 20 ili 30 godina kasnije. Zato i kažem izvorne vrijednosti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23484 times
Been thanked: 21523 times

Post by Masamune » 13 Dec 2020, 11:41

Hurija wrote: 13 Dec 2020, 09:27 Govorio je Haris Silajdžić,poznato je kako je i gdje završila njegova stranka .

Kako smo ga ispoštovali i kao političara mi smo Bošnjaci pokazali .
Završila na smetljištu po zasluzi. On i njegova stranka su unazadili BiH rušenjem aprilskog paketa toliko da se i dan danas itekako osjete posljedice toga. Neka se više ne vraća u politiku. Više su štete učinili u te 4 godine nego SDA u zadnjih 20 i kusur godina.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 13 Dec 2020, 12:07

:grana

Reci oca ti je li uopste znas sta je pisalo u tom aprilskom paketu?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 13 Dec 2020, 12:42

Mirelam wrote: 13 Dec 2020, 10:08
Duminjo wrote: 13 Dec 2020, 09:43

Mudinjo@ moj dobri ti ko francuska sobarica. Prvo podijeli na proste faktore državu i upravljanje istom. Znaci nivoe vlasti: izvrsna, zakonodavna i sudska. Ko drži u rukama sve to i na koji način je došao do kontrole tih mehanizama? Očekuješ sada da neko ko nije u vlasti sruši i dokaže kriminal, procesuira i sprovede zakon kakav god on bio? Nije ovaj sistem jučer nastao nego ga grade vec 25 godina. Ti bi to razgradio demokratski za dvije godine. Ali u quvcu.
Ocekujem da ne prica u prazno. Ovakvom pricom se nista ne zavrsava. Nit se pricom ukida entitet na nekoj televiziji.
Jedni, drugi, peti i desiti pricaju 25 godina a grade sistem takav da normalan covjek izludi u tom sistemu. Nigdje na svijetu nema volko krokodila i pozicija na vako malo bare. Za sve to kriviti samo jednu stranku, u ovom ludilu od politike, malo je navnije od neke francuske sobarice.

Volja za normalnijom drzavom ne postoji jer im ovakva savrseno odgovara. Sve i jedna politicka stranka se uklapa u ovaj korumpirani sistem. Daj mi jednu koja je izuzetak?

Sto se tice ovoga da se nesto ne moze za 2 godine.. moze moze.. Samo treba htjeti i imati pravog partnera iza ledja :kafa

Post Reply

Return to “Politika u BiH”