Kakvu ženu muškarci žele?
Moderator: spacebound
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3142 times
- Been thanked: 5489 times
- Status: Offline
Re: Je li ovo idealna supruga?
Ja, i ?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1698 times
- Been thanked: 1397 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 60901 times
- Been thanked: 11082 times
Sve do prvih problema, odu godine ko ista a ni dana staza. Ondara haj ti sceri na ledinusaint_mirad wrote: 15 Dec 2020, 20:19 Žene ovog tipa su srećnije u braku nego hardcore feministkinje tirkizne boje kose koje smatraju da je opresija patrijarhata što se od njih zahteva da znaju nešto i skuvati.
Žena koja samovoljno udovoljava čoveku kojeg voli je srećna žena.
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Nije tajna. Govorio sam i ranije.
Znaci ponizna poslusna merhametli . Sretna u dusi. Bez kompleksa i frustracija.
Susta suprotnost od forumasica.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3142 times
- Been thanked: 5489 times
Žena koja samovoljno radi bilo šta ne mora biti ni srećna ni nesrećna, može biti samo odrasla osoba koja živi svoj život onako kako ona smatra da treba. Isto kao i muškarac. Nekad sami shvatimo da su nam neke odluke bile pogrešne i da nam nisu donijele sreću niti nešto lijepo u život, ali su to bile naše odluke i mi smo sami odgovorni za njihove posljedice.
Problem oko "pitanja" žena u braku je višestruki.
Sa jedne strane imamo tradicionalno, konzervativno viđenje života i ljude koji po defaultu žene koje ne žele da se udaju, ne žele da imaju djecu, ili žele i jedno i drugo ali ne žele da budu klasični domaćinski tipovi obično smatraju za "nedovoljno dobre", supruge, majke, žene, ljudsko biće ...
No, druga strana iako podjednako loša, je po meni i licemjernija jer se deklarativno zalažu za prava i slobode žene kakve ona i treba da ima u "modernom društvu" ali prava i slobode žene prestaju onda kada ta ista žena poželi biti supruga, majka, domaćica, kada poželi svaki dan praviti i doručak i ručak i večeru svojoj porodici i kada ona u kućanskim poslovima uživa.
Pa šta je onda idealno i idealna supruga? Idealno je kada se u braku nađu muškarac i žena koji imaju ista viđenja zajedničkog života i čija se očekivanja od partnera poklapaju, a ne kada se na silu želi isforsirati da neko bude nešto što nije ili radi nešto što ne želi ili ne radi nešto što želi.
Sa jedne strane imamo tradicionalno, konzervativno viđenje života i ljude koji po defaultu žene koje ne žele da se udaju, ne žele da imaju djecu, ili žele i jedno i drugo ali ne žele da budu klasični domaćinski tipovi obično smatraju za "nedovoljno dobre", supruge, majke, žene, ljudsko biće ...
No, druga strana iako podjednako loša, je po meni i licemjernija jer se deklarativno zalažu za prava i slobode žene kakve ona i treba da ima u "modernom društvu" ali prava i slobode žene prestaju onda kada ta ista žena poželi biti supruga, majka, domaćica, kada poželi svaki dan praviti i doručak i ručak i večeru svojoj porodici i kada ona u kućanskim poslovima uživa.
Pa šta je onda idealno i idealna supruga? Idealno je kada se u braku nađu muškarac i žena koji imaju ista viđenja zajedničkog života i čija se očekivanja od partnera poklapaju, a ne kada se na silu želi isforsirati da neko bude nešto što nije ili radi nešto što ne želi ili ne radi nešto što želi.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14889 times
- Been thanked: 10434 times
Nora Ibsenova wrote: 15 Dec 2020, 20:31 Žena koja samovoljno radi bilo šta ne mora biti ni srećna ni nesrećna, može biti samo odrasla osoba koja živi svoj život onako kako ona smatra da treba. Isto kao i muškarac. Nekad sami shvatimo da su nam neke odluke bile pogrešne i da nam nisu donijele sreću niti nešto lijepo u život, ali su to bile naše odluke i mi smo sami odgovorni za njihove posljedice.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
Otkako sam naučio i radim sebi sve te kućanske poslove vidio sam koliko su žene navikale da je taj posao po kući težak. Jest, aha, malo sutra.
- Tasmanijski tigar
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 16 times
Ja bih želio ovakvu suprugu. Samo da nema kučiće, tetovaže...i kada već ustaje tako rano mogla i sabah klanjati.Maja wrote: 15 Dec 2020, 15:42
Brooke Smith, majka četvoro djece iz Brisbeinea pored brige o djeci i domu, svakog jutra ustaje u pola pet kako bi pripremila doručak suprugu, prenosi LADBible.com.
“Ne idem u krevet dok svima ne pripremim obrok za sutradan, pripremim odjeću, i dok kuća nije čista i suđe oprano”, napisala je u jednoj Facebook grupi u domaćinstvu.
Nekad idem u krevet u devet uvečer, a nekad u ponoć, ali uvijek ustajem u isto vrijeme – pola pet, kako bih napravila doručak mužu i skuhala mu kafu, a onda popila svoju šolju kafe, oprala kosu u miru i tišini, uradila vježbe, meditirala i spremila se za dan, kaže ona i dodaje:
“Sretna mama znači i sretna porodica. Radite ovo čak i kada se osjećate lijeni, bit ćete zadovoljni tokom dana.”
Nakon ove objave, nizali su se komentari.
Moja mama radila je ovako za mog tatu, ali on je rođen 1929., a ona 1931. godine. Sada je 2020. Moj suprug sam sebi pere odeću, djeca sama prave doručak – glasio je jedan od komentara, na koji je Brooke imala spreman odgovor.
“Uvijek postoje pozitivni i negativni komentari, a mnogo žena misli da živim kao u pedesetim i da ne bi trebalo raditi ovakve stvari za supruga. Smatram da ako neko radi na suncu cijeli dan, najmanje što mogu da učinim za njega je da skuham i očistim. Mislim da smo sretnija porodica baš zbog tih tradicionalnih stvari koje njegujemo”, napisala je.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 1051 times
- Been thanked: 1608 times
Valjda svako za sebe zna jel mu neka cura dovoljno dobra za brak il nije
Koje to pravo treba domacici a da ga ona nema? Ima sva prava samo je napravila izbor da joj neka od tih prava ne trebaju, u svojoj svakodnevnici se nece susretati sa problemima drugih zena koje nisu domacice nego grade neku karijeru i ne vrte se oko kuce i djece 24/7
Koje to pravo treba domacici a da ga ona nema? Ima sva prava samo je napravila izbor da joj neka od tih prava ne trebaju, u svojoj svakodnevnici se nece susretati sa problemima drugih zena koje nisu domacice nego grade neku karijeru i ne vrte se oko kuce i djece 24/7
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Pa vidi, nije ni meni tesko samoj, pogotovo sto nista "ne moram", ali se drugacije kada imas vise ljudi u kuci, i kada se ocekuje od tebe da cistis iza svakoga, svaki dan imas svjeze skuhan rucak, sve oprano i opeglano, a radis jednako kao i muz po 8 sati.almir90 wrote: 15 Dec 2020, 20:35 Otkako sam naučio i radim sebi sve te kućanske poslove vidio sam koliko su žene navikale da je taj posao po kući težak. Jest, aha, malo sutra.
Nije lako!
Za sebe licno ne bih mogla zamisliti da sam nezaposlena, makar po 4 sata
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
A koliko je takvih brakova gdje žena radi baš sve po kući bez doprinosa muža i plus ide na posao? Ja u svojoj okolini ne znam nijedan takav brak da nema te neke podjele šta će ko da radi. One koje rade sve po kući i jesu te koje nemaju posao, stalno su kod kuće i to im je da budu domaćice.Julia-Klara wrote: 15 Dec 2020, 20:40Pa vidi, nije ni meni tesko samoj, pogotovo sto nista "ne moram", ali se drugacije kada imas vise ljudi u kuci, i kada se ocekuje od tebe da cistis iza svakoga, svaki dan imas svjeze skuhan rucak, sve oprano i opeglano, a radis jednako kao i muz po 8 sati.almir90 wrote: 15 Dec 2020, 20:35 Otkako sam naučio i radim sebi sve te kućanske poslove vidio sam koliko su žene navikale da je taj posao po kući težak. Jest, aha, malo sutra.
Nije lako!
Za sebe licno ne bih mogla zamisliti da sam nezaposlena, makar po 4 sata
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Lijepo sto ih nemas u svojoj okolini, ali ja imam.
Jedino sto muz radi je kupovina, nista vise.
Moram pregledati teme da vidim imamo li temu o tome koliko ucestvuju nasi forumasi u bracnim "duznostima", mada, koliko vidim, ipak doprinose vise od ovog prijateljicinog glavonje.
Jedino sto muz radi je kupovina, nista vise.
Moram pregledati teme da vidim imamo li temu o tome koliko ucestvuju nasi forumasi u bracnim "duznostima", mada, koliko vidim, ipak doprinose vise od ovog prijateljicinog glavonje.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Volim.
A volim i TV.
Sto, jel zene ne daju TV u spavacoj?
Nisam to znala.
Zasto?
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24523 times
- Been thanked: 22509 times
Dva TV-a su win win. One koje zvocaju prije kupovine drugog kasnije skontaju koliko je to i njima dobro 
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Nisam shvatila da ustaje specijalno radi njega.HAVANA wrote: 15 Dec 2020, 20:00 Ko doruckuje u 5 matere vam? Cuj da ustane svaki dan u pola pet da mi da dorucak. Nije luda. A nisam ni ja debil.Haj kad idem na put, normala. Ovako moze pisat u pola pet i to je to.
Nego tada ustaje svakako.
Tad joj pocinje dan.
Odradi i svoje vjezbe, itd.
Pretpostavljam poslije obaveze oko djece kad oni ustanu, itd.
Pa sta je problem?
Ako su se tako organizovali kao porodica i tako im odgovara, njima dobro.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 15100 times
- Been thanked: 25987 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24523 times
- Been thanked: 22509 times
I budimo realni. Idealan suprug ili supruga ne postoje. Svako ima neke mane sa kojima naučiš da živiš, ali idealnom se samo možeš približiti ali nikad doći do istog. Ljudi vole govoriti sve u superlativu da su im savršeni partneri, ali savršenstvo ne postoji.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2444 times
- Been thanked: 6205 times
Po mogucnosti 55inchaMarlboroGold wrote: 15 Dec 2020, 21:07 Dva TV-a su win win. One koje zvocaju prije kupovine drugog kasnije skontaju koliko je to i njima dobro![]()
Fuck you a friendly note to start the day
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 15100 times
- Been thanked: 25987 times
I ima herpes
Ne znam sto su tu sliku stavili.
Greska neka, garant
Ne znam sto su tu sliku stavili.
Greska neka, garant