Kakvu ženu muškarci žele?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times
Status: Offline

Re: Je li ovo idealna supruga?

Post by Hurija » 16 Dec 2020, 06:45

:D

Ovo je koliko vidim domaćica,poslovna sam zena ne hvalim se ali odradi se puno toga .

Ima tu jos nešto uzmimo standard u Bosni i standard na zapadu ,nekad smo ovdje mađioničari kako se snalazimo .
Ostalo je cutanje.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 16 Dec 2020, 07:08

ElTriconi wrote: 16 Dec 2020, 06:15
prog321 wrote: 15 Dec 2020, 23:18 Znaci plata za poslusnost sefu nije sponzorstvo ali kada to radi voljena zena sa kojom imas djecu onda jeste ?
Hmmm.
Interesting. :oo
Ne guti te na poslu svaki dan sef i nema problema sa potencijom kad guti jer na te ne gleda ko na roba. Mores mu rec idi se u k.... a da ne osvanes na ledini, imas sindikat iza sebe :ha
Ima i ona drzavu.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 16 Dec 2020, 07:18

@triconja

Sef se mora poslusati.
Hijerarhija se mora znati.
Od najmanjeg do najveceg. Kotaci se okrecu.

U tome je poenta .

Reci sefu da hoces svako jutro da ti on napravi kafu kad dodjes na posao pa da vidimo taj sindikat. :oo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 16 Dec 2020, 07:25

spacebound wrote: 16 Dec 2020, 04:45
prog321 wrote: 15 Dec 2020, 22:06 Ravnopravna naravno.
Nikad ne mora raditi niti brinuti se o financijama. Ja cu se sve pobrinuti. Branit je od svih napasti svijeta. Nikad joj stetu ne bih napravio. Koliko sebi napravim toliko i njoj.

Ali mora se znati ko kosi a ko vodu nosi.
Nema muljanja. :oo
Al sam alergicna na tu umotvorinu. Al bih te pokosila da samo znas :ok
Pihh. Bila bi ti kod mene ko pista. :oo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10027 times
Been thanked: 16926 times

Post by spacebound » 16 Dec 2020, 07:38

prog321 wrote: 16 Dec 2020, 07:25
spacebound wrote: 16 Dec 2020, 04:45
Al sam alergicna na tu umotvorinu. Al bih te pokosila da samo znas :ok
Pihh. Bila bi ti kod mene ko pista. :oo
:sjedi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22606 times
Been thanked: 20736 times

Post by Masamune » 16 Dec 2020, 07:52

Ljudi bi malo manje trebali pratiti kojekakve studije m/ž odnosa, a više vidjeti šta se dešava u njihovoj okolini. Ove gluposti u vezi žene kad donosi hljeb na stol i predstavljanje istog da je loše je smiješno. Smeta neandertalcima sa predrasudama.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel » 16 Dec 2020, 08:40

Za ovo 3 i nesto godina sto radim nisam nikad kafu nekome na poslu osim sebi napravila :ovaj

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10027 times
Been thanked: 16926 times

Post by spacebound » 16 Dec 2020, 08:42

Kod mene na bivsem poslu par kolegica se sturilo da nauce kako funkcionise aparat za kafu, da se mogu sefu uvuci :888
Ja nisam, sef meni pravio :nokti
Off je, al eto, podsjetilo me :ooo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4125 times
Been thanked: 3096 times

Post by Lavlje_srce » 16 Dec 2020, 08:50

Ariel wrote: 16 Dec 2020, 08:40 Za ovo 3 i nesto godina sto radim nisam nikad kafu nekome na poslu osim sebi napravila :ovaj
Napravila sam ja jednom bivsoj sefici, ali mi smo prijateljice. Kad je meni nesto zatrebalo, postavila se kao da mi je rodjena sestra. :srce
spacebound wrote: 16 Dec 2020, 08:42 Kod mene na bivsem poslu par kolegica se sturilo da nauce kako funkcionise aparat za kafu, da se mogu sefu uvuci :888
Ja nisam, sef meni pravio :nokti
Off je, al eto, podsjetilo me :ooo
Mene je Fudo podsjetio na spajanje od strane frendica sa 'divnim momkom'. Bolje da ne pricam. :valja
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 16 Dec 2020, 09:19

MarlboroGold wrote: 16 Dec 2020, 07:52 Ljudi bi malo manje trebali pratiti kojekakve studije m/ž odnosa, a više vidjeti šta se dešava u njihovoj okolini. Ove gluposti u vezi žene kad donosi hljeb na stol i predstavljanje istog da je loše je smiješno. Smeta neandertalcima sa predrasudama.
Gde si ti vidio da je loše? Neki brakovi u kojima žene rade a muškarci ostaju kući funkcionišu. Ali kad gledaš ukupne statistike, verovatnije je da će se takav brak raspasti nego onaj u kojem muško radi ili gde oboje rade.

Studije sam dao jer je Lavlje_srce tražila, da ne bude priča se napamet.

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28141 times
Been thanked: 32139 times

Post by Zanki » 16 Dec 2020, 09:26

Sama sebi najbolju kavu napravim da se ne lazemo. Nikad ne bih dopustila uvlačenje na taj način, pogotovo jel... Idealna sam sefica 😂
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2311 times
Been thanked: 5671 times

Post by Beni » 16 Dec 2020, 09:28

Zanki wrote: 15 Dec 2020, 23:39
Beni wrote: 15 Dec 2020, 15:45 jeste, ima sise tetovaze djecu
beni za gradonacelnik foruma :plavi
Ako bog da :mmm
Fuck you a friendly note to start the day

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 16 Dec 2020, 09:34

MarlboroGold wrote: 16 Dec 2020, 07:52 Ljudi bi malo manje trebali pratiti kojekakve studije m/ž odnosa, a više vidjeti šta se dešava u njihovoj okolini. Ove gluposti u vezi žene kad donosi hljeb na stol i predstavljanje istog da je loše je smiješno. Smeta neandertalcima sa predrasudama.
Ispalila bih dragog da 😠 ja samo donosim a on leži a reži ,koji već mi klinac
Ostalo je cutanje.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 16 Dec 2020, 09:59

saint_mirad wrote: 16 Dec 2020, 09:19
Gde si ti vidio da je loše? Neki brakovi u kojima žene rade a muškarci ostaju kući funkcionišu. Ali kad gledaš ukupne statistike, verovatnije je da će se takav brak raspasti nego onaj u kojem muško radi ili gde oboje rade.

Studije sam dao jer je Lavlje_srce tražila, da ne bude priča se napamet.
Takva je percepcija toga uglavnom i to su ostavštine iz nekih prošlih vremena. Danas je normalno i da žena donosi hljeb pogotovo u situacijama ako muškarac ostane bez posla i slično. Niti je papučar niti išta slično ako doprinosi na druge načine.

Ja se ne bavim tim statistikama jer smatram da su glupost kad je konkretno ovo u pitanju.

Za mene je idealno da oboje rade, ali to nije slučaj kod svakog.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2765 times
Been thanked: 4965 times
Status: Online

Post by Nora Ibsenova » 16 Dec 2020, 10:10

MunDzi wrote: 16 Dec 2020, 00:30
prog321 wrote: 16 Dec 2020, 00:27 Gdje zena zaradjuje vise novca od muza nema tu ni zene niti braka.
To je kao da vam hrakne u facu svako jutro.
Nakon sto joj donesete kafu u 6 am. :ooo

Pitanje je samo vremena kad ce razvod.
Nije prirodno za zenu da bude financijski sef.
Onda isjeti slobodu. Opcije.
Prirodno je za zenu da bude zavisna. Tako je naucila hiljadama godina u proslosti.
:D.
Kad je evolucija kupila putnike, ti se nisi na vrijeme skotrljo iz svoje pecine i aVtobus otputovo bRez tebe.
:haha

Volim te.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 16 Dec 2020, 10:13

Hurija wrote: 16 Dec 2020, 09:34
A što bi on samo ležao? Iznenadila bi se koliko su muškarci sposobni baviti svime onim čime se bave domaćice ako je jedino žena ta koja donosi novac (bar privremeno).

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14328 times
Been thanked: 23939 times

Post by Fuddo » 16 Dec 2020, 10:18

Hurija wrote: 16 Dec 2020, 09:34
A sta ako je lep, talentovan?
Eee
Dozvolite da se obratimo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2765 times
Been thanked: 4965 times
Status: Online

Post by Nora Ibsenova » 16 Dec 2020, 10:22

Ko sebi traži kuharicu i čistačicu, može da sam sebi pojednostavi život i dadne posao ženi kojoj isti treba.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 » 16 Dec 2020, 10:24

Smješno je samo muškarcima sa kompleksima i nesgurnim muškarcima. Umjesto da mu to bude motivacija da radi još više njemu to mseta. Uostalom ako ta ista žena radi i zarađuje više ne mora to značiti da je ona bolje ili ti. Svako ima svoj udio u vezi na razne načine i to je pobogu normalno dok se slažete zar je bitno ko je zaradio..
To nikome ne umanjuje muškost ili ženstvenost.
Ali hajd ti objasni to..nekima
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori » 16 Dec 2020, 10:28

Mene ovaj njen muz podsjeca na Howarda kad je cekao ko ce mu isjeci palacinke za dorucak, mama ili zena :D.

Image
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”