Kakvu ženu muškarci žele?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Je li ovo idealna supruga?

Post by prog321 » 16 Dec 2020, 11:04

MarlboroGold wrote: 16 Dec 2020, 10:59
saint_mirad wrote: 16 Dec 2020, 10:40 Ok su vam stavovi na licnom planu, ali hajd onda objasnite zasto se ljudi cesce razvode u situacijama gde samo zena radi? Jesu to svi ostali papci ili ima nesto i od evolutivne psihologije?
Zato što su odrastale u takvim porodicama i smatraju da tako treba biti, a da se muškarac samo izležava ako nema posla. I to su indoktrinacije.
Evo ti Hurije kao primjer koja ne bi takvog muškarca mogla tolerisati jer po defaultu povezuje sa izležavanjem muškarca, a što jednostavno nije tačno pogotovo u današnjem vremenu.

Slusaj bolan. Meljes vec tri sata o tome.
Možda si previše isao na neka feministicka okupljanja. Mozda si imao mater diktatora. Ali nema veze. Ponavljam nije u redu sjediti u kuci dok ti zena donosi hljeb na sto.
Razumijem privremeno. Može se svakom desiti. Ali ne gubi vrijeme radeci zenske ppslove. Man the fuck up.
Uozbolji see čovječe . Tvoj primarni zadatak kao muzu je da radis i zaradis.
Ostavit ce te sigurno ako ona zaradjuje vise od tebe na duži period.
Vec je vidim kako drugaricama govori koji si kilavac.
Slusaj me bolje ti je.
Za godinu dvije tri.
Vidjet ces da sam u pravu.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 16 Dec 2020, 11:07

prog321 wrote: 16 Dec 2020, 10:50
spacebound wrote: 16 Dec 2020, 10:47

Nemas ti kicmu za zenu. Plasljivko, pa ti treba neka da trepce okicama i potvrdjuje sve sto kazes :inasab
Uhh. Sad si mi jebala znanje.
Me mee. Nemam kicmu da zeni ustajem i pravim kafu dok se ona izlezava zbog preteskog forumanja noc ranije.
Stvarno sam piiii.ka. :ooo
Prvim svemirskim brodovima ukrcavaju i lansiraju ova zemaljska cudovista u vasionu , procitaah naslov na prvoj stranici dnevnih novina, pogubljeni u vremenu traze spas na marsu 😜
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21597 times
Been thanked: 19626 times

Post by Masamune » 16 Dec 2020, 11:07

saint_mirad wrote: 16 Dec 2020, 11:02
Zato što su odrastale u takvim porodicama i smatraju da tako treba biti, a da se muškarac samo izležava ako nema posla. I to su indoktrinacije.
Evo ti Hurije kao primjer koja ne bi takvog muškarca mogla tolerisati jer po defaultu povezuje sa izležavanjem muškarca u slučaju da nije zaposlen, a što jednostavno nije tačno pogotovo u današnjem vremenu.
Istraživanje koje sam postavio je rađeno na Zapadu, oni tamo imaju liberalni upbringing, ne možeš to objasniti odrastanjem u patrijarhalnim i/ili religioznim porodicama.
Može za naše okruženje i uglavnom je to razlog mada nisu patrijarhalne i religiozne porodice nestale na Zapadu :tjesi

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 16 Dec 2020, 11:10

prog321 wrote: 16 Dec 2020, 11:04
Evo ti Hurije kao primjer koja ne bi takvog muškarca mogla tolerisati jer po defaultu povezuje sa izležavanjem muškarca, a što jednostavno nije tačno pogotovo u današnjem vremenu.

Možda si previše isao na neka feministicka okupljanja. Mozda si imao mater diktatora. Ali nema veze. Ponavljam nije u redu sjediti u kuci dok ti zena donosi hljeb na sto.
Razumijem privremeno. Može se svakom desiti. Ali ne gubi vrijeme radeci zenske ppslove. Man the fuck up.
Slusaj me bolje ti je.
Za godinu dvije tri.
Ti nemaš blage veze kakve ja stavove imam o feminizmu. Da si pratio ne bi pisao takve gluposti.

Ja druže zarađujem mnogo više od nje tako da ne spadam u tu kategoriju, ali i da spadam ne bi mi bilo teško. Pa dok sam živio sam sve sam već i radio što danas domaćice rade tako da što bi glumio muškarčinu i na to gledao kao uvredu ako bih joj pomogao i slično.

Pucaš u prazno bezveze. Iz tebe izbija mizoginija na svakom koraku i to ona najgore vrste.
Last edited by Masamune on 16 Dec 2020, 11:11, edited 1 time in total.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 16 Dec 2020, 11:10

MarlboroGold wrote: 16 Dec 2020, 11:07
saint_mirad wrote: 16 Dec 2020, 11:02

Istraživanje koje sam postavio je rađeno na Zapadu, oni tamo imaju liberalni upbringing, ne možeš to objasniti odrastanjem u patrijarhalnim i/ili religioznim porodicama.
Može za naše okruženje i uglavnom je to razlog mada nisu patrijarhalne i religiozne porodice nestale na Zapadu :tjesi
Ne možeš ni odgoj istrgnuti iz osobe tek tako, a naročito ne možeš biologiju i milione godina evolucije. Žene i dan danas biraju sličan tip muškarca koji je nekad znao uloviti mamuta, iako danas nema potrebe za tim jer ke hrana dostupna svima.

No, preference su ostale zapisane u genima. Isto muškarci koji preferiraju sise i široke bokove kao znakove plodnosti.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 16 Dec 2020, 11:12

Preferencije treba poštovati u svakom smislu riječi, ali danas će te manje žena napustiti zbog toga što ne radiš i ne zarađuješ nego u prošlim vremenima pod uslovom da doprinosiš na drugi način. To je poenta.

Vremena se mijenjaju.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 16 Dec 2020, 11:15

lilith1 wrote: 16 Dec 2020, 10:55 Spejsoo nemoj mu se bona pravdati :D da ne valjaš ne bi bila još s njim i djecu mu rodila (ili dijete ne zamjeri)
Ako će te muško ostavit zato jer imaš svoje mišljenje i kažeš ga , i što želiš da imaš pravo glasa,vala nek me ostavi nije velika šteta za tebe.
Pojedini muškarci tačno ne znaju šta hoće od sami sebe prvo a onda od nas kao žena. :D
Ostavili bi oni da mogu bolje naći

:ooo
Ostalo je cutanje.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 16 Dec 2020, 11:16

Ako je Dana's problem skuhati kafu na dugme nekome I polemisati danima o tome e to za mene nije normalno zaguljenost je to I to nema nikakve veze jesam li zensko ili musko , ovo je cisti ego ljenosti I inata, najjednostavnije je zivi sam I ne mrdaj dalje iz svoje egomanije!

lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 » 16 Dec 2020, 11:16

Moja Hurija muškari od svih dobrih osobina imaju jednu najbolju. Neće da trpe ženu koja im ne odgovara..
Da je svim ženama ta osobina barem.
Ali eto :d
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 16 Dec 2020, 11:17

MarlboroGold wrote: 16 Dec 2020, 11:10
prog321 wrote: 16 Dec 2020, 11:04

Slusaj me bolje ti je.
Za godinu dvije tri.
Ti nemaš blage veze kakve ja stavove imam o feminizmu. Da si pratio ne bi pisao takve gluposti.

Ja druže zarađujem mnogo više od nje tako da ne spadam u tu kategoriju, ali i da spadam ne bi mi bilo teško. Pa dok sam živio sam sve sam već i radio što danas domaćice rade tako da što bi glumio muškarčinu i na to gledao kao uvredu ako bih joj pomogao i slično.

Pucaš u prazno bezveze. Iz tebe izbija mizoginija na svakom koraku i to ona najgore vrste.

Znaci zaradjujes vise od zene ali tri stranice govoris da je u redu ako ona donosi kruh na sto?
Pa budi mangup onda i pusti je da ona bude ono o cemu pricas. Walk the talk. Nemaj raditi jedno a kenjati drugo.

A meni mizogonjju prebacivat lik sa interneta kojima je citava svrha da udara kontru stvarno nema smisla.
Nisu sve žene reprezentativne kopije ovih forumasica.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad » 16 Dec 2020, 11:20

MarlboroGold wrote: 16 Dec 2020, 11:12 Preferencije treba poštovati u svakom smislu riječi, ali danas će te manje žena napustiti zbog toga što ne radiš i ne zarađuješ nego u prošlim vremenima pod uslovom da doprinosiš na drugi način. To je poenta.

Vremena se mijenjaju.
Razumem te i slazem se da se vremena menjaju, ali i dalje postoji dobra sansa da te zena ostavi ako ne radis. Svakako veca sansa nego da ti nju ostavias ako ona ne radi.

Pogodi kakve muskarce biraju ekonomski neovisne zene koje bas dosta zaradjuju, tipa sest cifara? Jos bogatije, jarane.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad » 16 Dec 2020, 11:21

Nisu sve žene reprezentativne kopije ovih forumasica.
Ovo je fakt, i delom mozda ucesnicima zamagljuje percepciju. Na forum se inace ne registruje tipicna balkanska zena, vec nesto drugaciji tip. Tipicna zena ovih prostora ima Instagram ili FB, i gleda tutorijale o sminkanju.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 16 Dec 2020, 11:23

Imas ti slifa mirad.
Samo si malo preozbiljan.

lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 » 16 Dec 2020, 11:27

Istina je da uspješne žene traže uspješne muškarce i obratno.
I što ne bi?
Pametan muškarac,uspješan tražit će sličnu ženu iz mnogo razloga.
Uspješna žena će tražiti muškarca koji je podjednako uspješan u svom poslu inteligentan..jer jednostavno drugačije teško može.
Evo primjer..muž uspješan ambiciozan a ona..završila srednju školu hoće da se uda i rodi dijete i to je to. Jel stvarno iko misli da mogu funckionisati njih dvoje u nekim bitnim pogledima na svijet , životu..teško
Ali bitno je da svako treba naći sebi ko mu i šta odgovara.
Sad to kafa , ko kome pravi..ko zarađuje više gluposti bolan kad se ljudi poštuju i dgovore to samo može da motiviše jedno drugo i to je to.
Sve to ide u istu kuću za zajedničke troškove i ne vidim aposlutno problem.
ovi što smatraju manju muškost da im to čini pa toliko drugih stvari gdje možete iskazati svoju muškost i ovo zapravo ni nema efakt na istu ali vi se hvatate ko donosi više novca.
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 16 Dec 2020, 11:29

:grana

Po stoti put.
Musko i zensko nije isto. Ne rezonujemo isto .

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad » 16 Dec 2020, 11:31

Sve zene traze uspesne muskarce, naravno shodno svojim mogucnostima. Od kasirki u supermarketu, insta sponzorusa, obrazovanih sefica pa do trophy wives i slicnih. To je univerzalno pozeljna muska osobina.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13833 times
Been thanked: 22762 times

Post by Fuddo » 16 Dec 2020, 11:33

Calla wrote: 16 Dec 2020, 11:16 Ako je Dana's problem skuhati kafu na dugme nekome I polemisati danima o tome e to za mene nije normalno zaguljenost je to I to nema nikakve veze jesam li zensko ili musko , ovo je cisti ego ljenosti I inata, najjednostavnije je zivi sam I ne mrdaj dalje iz svoje egomanije!
Sam nemoj govorit da moram skuhat kafu
Onda necu namjerno :oo
Dozvolite da se obratimo

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 16 Dec 2020, 11:33

Dok muskarci ne traze nuzno uspjesne zene.
Vecini su zamorne. Pune sebe. Ignorantne.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 16 Dec 2020, 11:37

Pitam se kako se postavljaju partneri kada su u istospolnim vezama i braku ?
Ostalo je cutanje.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 16 Dec 2020, 11:38

tako je neuspjesni neka uzimaju neuspjesne lakse je 💕

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”